Bu sayfada LGS hakkında her şeyi Ozan Çorumlu’ya sorabilirsiniz.
LGS Soru-Cevap bölümüne hoşgeldiniz. Sevgili öğrenciler ve veliler. LGS hakkında kafanıza takılan ya da öğrenmek istediğiniz soruları bu sayfanın altında yer alan Tartışmaya Katılın bölümüne yorum olarak yazabilirsiniz. Sorunuz en kısa sürede cevaplandırılacaktır.
GÜNCELLENDİ!Liselerin Yüzdelik Dilimleri için tıklayın
Eğitim şikayetleriniz için lütfen Şikayetler bölümünü kullanınız.
Rehberlik öğretmeni değilim. Uzmanlık alanım Matematik. Bunun yanı sıra. Fen ve Teknoloji dersleri de vermekteyim. Fakat yıllardır özel ders verdiğim öğrencilere ek olarak sunduğum eğitim koçluğu hizmeti, araştırmayı sevmem ve bilgiye her zaman aç olmam, bildiğim şeyleri de başka insanlarla her zaman paylaşmayı hayat amaçlarımdan biri haline getirmem, sitemizde bu sayfayı açmamın sebeplerinden bazıları. Bu sayfanın amacı, tüm veli ve öğrencilere tüm bilgi ve tercübemi tamamen ücretsiz olarak aktarmak, bilgim ve gücüm dahilinde LGS hakkında herkese olabildiğince yardımcı olmaktır.
Sizler için LGS ile ilgili sizlerden gelen sık soruları derledim. Aşağıdaki sorular düzenli olarak da güncellenecektir. Bu yüzden ara ara kontrol etmenizi tavsiye ederim. Sorunuzu koymadan önce aşağıdaki sık sorulan sorular bölümünü inceleyiniz. Sık sorulan sorular bölümünü incelemeden sorunuzu koyarsanız, sıra size geldiği zaman alacağınız cevap ‘Sorunuzun cevabı sık sorular sorular bölümünde mevcut, inceleyebilirsiniz.’ olacaktır ki boşu boşuna vakit kaybetmiş olursunuz 🙂 Eğer sorunuzun cevabını bulamıyorsanız sorunuzu ilgili bölüme koyabilirsiniz. Bu bölümdeki tüm sorular bilgim dahilinde olduğu sürece, müsait olduğum zamanlarda ve sırasıyla (sorunuzun sayfaya koyma zamanına göre) cevaplanmaktadır.
Sorularınızı sitemize nasıl koyabileceğinizi aşağıdaki kısa videoyu izleyerek detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Youtube kanalımıza ücretsiz bir şekilde abone olmayı unutmayın 😉
Sitemizdeki tüm içeriklerden mail yoluyla haberdar olmak istiyorsanız, aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp abone olabilirsiniz. Aboneliğinizi tamamlamak için e-postanıza gelen maili onaylamayı unutmayın.
SIK SORULAN SORULAR
LGS nedir ?
LGS (Liseye Giriş Sistemi), TEOG sistemi sonrasında 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanacak yeni sınav sistemidir.
LGS'de standart sapma var mı ?
LGS sisteminde standart sapma uygulanmamakta.
LGS kaç oturumdan oluşacak ?
LGS tek oturum şeklinde gerçekleştirilecek.
LGS'de kaç soru çıkacak ?
LGS’de toplam 90 soru sorulacak. LGS’de derslere göre soru dağılımı ise şu şekilde: Matematik 20, Türkçe 20, Fen Bilimleri 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10, İngilizce 10.
LGS kaç dakika olacak ?
LGS toplam 135 dakika olacak.
Taban puan nedir ?
Taban puan, bir liseye normal yerleştirmeler sonucu giren son öğrencinin puanıdır.
Yüzdelik dilim nedir ?
Yüzdelik dilim, genel sıralamanızın yüzde olarak ifade edilmiş şeklidir. Yüzdelik dilim konusunda detaylı bilgi almak için Yüzdelik Dilim Nedir ? başlıklı yazıyı inceleyebilirsiniz.
LGS'de tercihlerimi hangi yüzdelik dilime göre yapacağım ?
Tercihlerinizi Türkiye geneli yüzdelik dilime göre yapmak en sağlıklısıdır.
YEP nedir ?
YEP, yerleştirmeye esas puanın kısaltılmışıdır. Yerleştirmeye esas puan, 6, 7 ve 8 inci sınıf yıl sonu başarı puanlarının %30’u ile TEOG ortak sınavlarının %70’inden oluşur.
TEOG yerleştirmeleri, adayların yaptıkları tercihler doğrultusunda YEP üstünlüğüne göre yapılmaktadır.
TEOG 2015'te puan eşitliği durumunda ne oluyor ?
Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması hâlinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınır.
TEOG 2015 tercih ve yerleştirme kılavuzuna nereden bakabilirim ?
TEOG 2015 Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu ve tüm detaylar için tıklayın.
TEOG yerleştirmeleri YEP'e göre yapılıyorsa, neden yüzdelik dilimlere göre tercih yapıyoruz ?
Puanlar bir çok etkene göre her sene değişebilirken, yüzdelik dilim denen şey oransal bir ifade olduğu için daha az değişir. Bu yüzden de tercihlerimizi yüzdelik dilimlere göre yapmak daha sağlıklı sonuç verecektir.
Okul türleri hakkında bir bilgim yok, ne yapabilirim ?
2015 Lise Türleri başlıklı yazıdan, tüm okul türleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Sizlere önerim, tercih öncesinde okul türleri hakkındaki tüm sorularınızı okulunuzun rehberlik birimine de sorun ve detaylı bilgi almaya çalışın.
Hangi okul türünü seçmeliyim ?
Bu konuda okul türlerini çok iyi araştırmalısınız. Hangi Okul Türü Daha Başarılı ? başlıklı yazıdan da okul türlerinin üniversite kazandırma başarıları ve her okul türünden öğrencilerin aldıkları ortalama puanları inceleyebilirsiniz.
TEOG 2015 tercihleri hangi adresten yapılacak ?
Yerleştirme işlemleri için tercihler e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabilecek.
Yerleştirme işlemleri için evden bireysel olarak tercih yapmak isteyen öğrenciler nasıl bir yol izleyecek ?
Yerleştirme işlemleri için yapılan tercihler e-okul.meb.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılabilecektir. Tercih yapabilmek için, açılan tercih işlemleri ekranındaki «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonu seçilecektir. Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlüğüne gidilerek elektronik ortamda onaylatılacaktır. Okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir.
Toplam kaç tercih hakkım var ?
Toplam 25 adet tercih hakkınız var. Bu 25 tercihin hepsini doldurmak zorunda da değilsiniz.
TEOG 2015 özel okul kayıtları ne zamana kadar ?
İptal edilen Mary Sanders sorusu sebebiyle, özel okul kayıtları 10 Temmuz 2015 tarihine kadar uzatıldı.
TEOG 2015 devlet lisesi kayıtları ne zaman ?
TEOG 2015 devlet lisesi tercihleri 6-16 Temmuz arasında yapılacak. 16 Temmuz saat 13.00 son. Son gün tercihlerin saat 13.00’e kadar yapılmasının sebebi ise bayram tatiline denk gelmesi. Devlet daireleri 16 Temmuz’da yarım gün çalışmaktalar.
TEOG tercihi için güvenlik kodumu bulamıyorum/bilmiyorum. Ne yapmalıyım ?
Okuldan daha önce sonuç belgesi aldıysanız güvenlik kodu bu belgenin üstünde yazıyor. Almadıysanız okul ile irtibata geçmeniz gerekmekte.
TEOG 2015 güzel sanatlar lisesi veya spor lisesi kayıtları ne zaman ?
Yetenek sınavlarında başarılı olan öğrenciler, güzel sanatlar lisesi veya spor liselerine 10 Temmuz 2015 tarihine kadar kayıt yaptırabilecektir.
Güzel sanatlar veya spor liselerine kayıt yaptıran öğrenciler yerleştirme veya yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilir mi ?
Güzel sanatlar veya spor liselerine kayıt yaptıran öğrenciler, hem yerleştirme işlemleri için hem de yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilirler. Ancak, bu öğrenciler tercihleri doğrultusunda bir okula yerleştirilmeleri halinde, güzel sanatlar lisesi veya spor lisesindeki kayıtları iptal olacaktır. Tercihleri doğrultusunda yerleştirildikleri okula kayıtları otomatik olarak yapılacaktır.
Yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek ?
Yerleştirme sonuçları, meb.gov.tr, oges.meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sorgulanabilecek, ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Yerleştirme sonuçları isteyen velilere kısa mesaj ile bildirilebilecektir.
Yerleştirme sonuçlarına göre okulların boş kalan kontenjanları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek ?
Okulların boş kalan kontenjanları, 14 Ağustos 2015 tarihinde oges.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.
Kimler nakil başvurusunda bulunabilir ?
Kayıtlı bulundukları okuldan başka bir okula geçmek isteyen tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilir.
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları ne zaman yapılacak ?
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları, 17-21 Ağustos 2015, 24-28 Ağustos 2015, 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapılacaktır.
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları nasıl yapılacak ?
Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir. Okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih bilgilerinin 2 (iki) nüsha çıktısı alınacak, bunlar veliye imzalatıldıktan sonra bir nüshası okulda saklanacak, diğer nüsha veliye verilecektir.
TEOG 2015 nakillerde taban puan şartı var mı ?
Hayır. TEOG nakillerinde taban puan şartı aranmamakta. Dilediğiniz okulu TEOG nakil tercih listenize yazabilirsiniz.
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için yapılan tercihlerde öğrenciler kaç okul tercih edilebilir ?
Öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurularının her birinde üçer okul tercihi yapabilecek ve tercihlerde boş kontenjan şartı olmayacaktır.
Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin üçünde de tercih yapmak zorunlu mudur ?
Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin her birinde, isteyen öğrencilerin tercih başvurusunda bulunması esastır. Ayrıca ilk yerleştirmeye esas nakil tercih başvuru döneminde yapılan okul tercihlerinin sonraki iki yerleştirmeye esas nakil tercih başvuru döneminde de geçerli olması başvurulan okul müdürlüğünden talep edilebilir. Talebin olmaması halinde her bir yerleştirmeye esas nakil başvuru döneminde yeniden tercih yapılabilecektir.
Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinde, yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak ?
Yerleştirme işlemleri; yerleştirme takviminde belirtilen tarihlerde, yerleştirmeye esas puan (YEP) üstünlüğüne göre ve boş kontenjanlara merkezî olarak yapılacaktır.
Milli eğitim müdürlüklerinde kurulan il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına hangi öğrenciler tercih başvurusu yapabilecek ?
Sadece açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler, istemeleri halinde millî eğitim müdürlüklerinde kurulan il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına tercih başvurusu yapabilecek ve komisyonlar tarafından il/ilçe sınırları içindeki okullarda boş kalan kontenjanlara yerleştirilecektir.
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları hangi tarihlerde tercih başvurusu alacak ?
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları, 07-10 Eylül 2015 tarihlerinde tercih başvurusu alacaktır.
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına yapılan tercih başvurularında öğrenciler kaç okul tercih edilebilir ?
Öğrenciler bu başvuruda il/ilçe sınırları içinde yer alan 3 okul tercih edebilecektir.
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yapılan yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek ?
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yapılan yerleştirme sonuçları, 11 Eylül 2015 tarihinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.
Özel okullarda %100 burslu okutulacak öğrenciler nasıl belirlenecek ?
Özel okullarda %100 burslu okutulacak öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, puan üstünlüğü esasına göre %5’lik dilimden seçilerek yapılacaktır. Yerel şartları dolayısıyla Türkiye genelindeki ilk % 5’lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il genelindeki ilk % 5’lik dilimden karşılayabileceklerdir.
Lise seçerken nelere dikkat edilmeli ?
Lise seçerken dikkat edilecek bir çok husus vardır. Lise Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli ? başlıklı yazıda dikkat edilmesi ve araştırılması gereken tüm hususları ayrıntılı olarak anlatmaya çalıştım.
Sorumu sayfada bulamıyorum, ne yapmalıyım ?
Yorum bölümünde, yukarıda, solda, ‘Eski Yorumlar’ diye bir seçenek var. Orayı tıklarsanız eski yorumları sırasıyla görebilirsiniz. Bir önceki sayfada da bulamazsanız gene aynı methodu uygulayarak sayfalar arasında gezinebilirsiniz.
Daha kısa bir yol olarak da, örneğin bu sayfanın linki ozancorumlu.com/teog-hakkinda-her-seyi-sorun/comment-page-22/ olsun.
Page 22 demek sayfa 22 demek. Yani 22. sayfadaki yorumları gösteriyor bu başlıkta. Eğer linkte 22 yerine 21 yazar ve enter derseniz 21. sayfadaki yorumlara geçmiş olursunuz.
Bu iki yolla da geçmiş yorumları inceleyebilirsiniz, hangisi kolayınıza gelirse. Sayfa içinde de kendi sorunuzu kolayca bulmak için ctrl + F tuşlarına basarsanız sağ üstte bir arama çubuğu görünür. O arama çubuğuna aramak istediğiniz kelimeyi yazarsanız sayfa içinde o kelimeleri rahatlıkla bulabilirsiniz.
Hocam neden özelden soru cevaplamıyorsunuz ?
Facebook’ta onlarca grup var. Sitemizin facebook, twitter, google plus, instagram, youtube, pinterest gibi sosyal medya sayfaları var. 1 (yazıyla bir) kişi olarak bu kadar parçaya bölünmem taktir edersiniz ki teknik olarak imkansız. Sitenin bu bölümü sırf bu yüzden var. Ayrıca buraya sorusunu koyup bekleyen yüzlerce kişi dururken, bu kadar insanın hakkına girip özelden bir başkasının sorusunu cevaplamam etik bir davranış da olmayacaktır. O yüzden tüm soruları hakkaniyet içerisinde, müsait olduğum zamanlarda ve sırayla bu bölümde cevaplamaktayım.
UYARI: Daha önce sitede hiçbir yorumunuz yoksa, öncelikle yorumunuz onaydan geçecektir. Ayrıca bu sayfada çözülemeyen sorular değil, rehberlik, ders çalışma teknikleri, tercihler, TEOG hakkında son gelişmeler vb. konular hakkında soru sorabilirsiniz. Çözemediğiniz soruları eğitim forumumuzda yer alan ‘Soru-Cevap‘ bölümüne koyabilirsiniz.
Lise nakil yönetmeliğine bu sene çok hakim değilim. Ama TEOG nakil süreciyle farklı işlemekte. O zamana daha çok var, bu şimdinin konusun değil. Şimdiden buna göre hareket etmek de yanlış olur.
tekrar merhaba hocam,
benim puanım 470. gitmek istediğim fen lisesi en son 476 ile kapatmış. bana nakiller gelmez diye düşünüyorum. gideceğim anadolu lisesinde de 475 puan alan öğrenci ile 430 puan alan öğrenci aynı sınıfta. eğitim kalitesi pek iyi değil gibi. ve ben fen lisesi eğitimi istiyorum. siz olsanız ne yapardınız? 9.sınıfta özel okulun fen lisesi bölümüne gidip 10.sınıfta devletin fen lisesine nakil mi isterdiniz yoksa bahsettiğim anadolu lisesine gidip fen lisesini unutur muydunuz? ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim :))
Bahsettiğin liseler hakkında hiçbir bilgim olmadığı için bir şey söyleyemeyeceğim. Ben olsam, puanımın yettiği ve eğitim kalitesi de, diğer etkenleri de mümkün olan en iyi okula gitmeye çalışır ve sık sık okul değiştirmeyi düşünmeyip, ders çalışmaya bakardım. İş öğrencide bitiyor.
Hocam ya her kafadan bi ses çıkıyo okullara direk kayıt yapıldı ama herkez kayıt yaptırman lazım ve kayıt parası vermeniz lazım dio nakillerden sonra kayıt yapsam olmuomu ya başka bi okul çıkarsa nakillerle neden boşuna gitmiceğim bi okula kayıt parası veriyim ki?
Hocam öncelikle merhaba
Mesela ben A lisesine gittim ama B lisesine gitmek istiyorum nakille B lisesi elmedi diyelim 3 nakildede A lisesini kayıp etmeyiz değil mi ? yine A lisesine otomatik olarak mı okuruz ??
Tam tatil memleketiyiz yemin ederim. Bir gün tüm tatilleri birleştirip 365 gün tatil yapıcaz diye korkmuyor değilim.
Konuyla ilgili net bir bilgim yok, MEB’in de resmi bir açıklaması bildiğim kadarıyla yok. Eğer varsa ya da böyle bir şey olursa sizlere siteden muhakkak duyururum. Takipte kal 😉
Öncelikle merhaba hocam ben bi lise kazandım ve nakil istedim nakil tercihlerimin olup olmayacağı ayın 24 üne ben nakilimden önce tutan okuluma kayıdımı yaptıracağım mı yoksa nakil olmayımı bekleyeceğim // LÜTFEN CEVAPLAYIN HOCAM ACİL // SİZİ SEVİYORUZ
İlk nakil döneminin sonuçları 24’ünde açıklanacak. Eğer nakilde başarılı olsan da olmasan da bir şey yapmana gerek yok. Kayıtlar sistem tarafından otomatik olarak yapılmakta. Eğer nakil başvurusunda başarılı olursan okulu bir arayıp söylersen daha da kafan rahat olur. Bu bir zorunluluk değil, sadece kafanın rahat olması için.
hocam ben nakillerde
1-kadıköy moda son yerleşen 440
2-teb ataşehir 413
3 tahran anadolu 419 almış bu yıl en son yerleşen puanlar benim puanım 395 sizce bunlarda 1 ine girebilirmiyim
HOCAM LÜTFEN CEVAPLAYIN
Teog sonucuyla yerleştiğim okulda kayıt için gelinmesini söylüyor.Ancak ben o okuldan başka okula nakil istedim şimdi benim o okula gidip yine de kayıt mı olmam gerekiyor.Veyahut nakil işleminden bir sonuç çıkmazsa kayıt işlemimde bi aksilik olur mu? Şimdiden teşekkürler
Merhaba hocam ben nakil işlemlerini bugün yaptım eğer nakil tutmazsa ilk kazandığım liseye gideceğimi biliyorum ve kaydımın da otomatik olarak yapıldığını da biliyorum ama aklıma takılan şey kazandığım lisenin sitesinde 4 adet fotoğraf vb. şeyler istiyordu ben bunları yapmadım eğer nakil işlemim tutmazsa ilk kazandığım lisedeki kaydımda bir problem olur mu ? ( Neden bu gereken şeyleri götürmediğimi de belirteyim hangi liseye gideceğim daha belli olmadığından lisemin netleşmesini bekliyorum lisem netleştiğinde hangi liseye gideceksem bu gereken şeyleri o liseye götürürüm diye düşündüm.)
Şimdiden teşekkürler.. 🙂 🙂
Hocam arkadaşımla aynı liseyi kazandık annesi kayıt yaptırmaya gitmiş ve kayıt yaptırmış. Kayıtlar otomatik değil mi? diye sordum değil, annem kayıdımı yaptı dedi. Aynı zamanda seçmeli dersleri de seçmiş. Bazı okullarda kayıt yaptırılıyormu?
Hocam merhaba ben kazandığım okulda mecburen yatılı okuyacağım ama nakilerde başka bi okul çıkarsa diye yurt kaydına gitmedim. Ne yapmam lazım bana bir yol gösterin lütfen.
Hocam merhaba okula otomatik kayıt olduğumuz nasıl anlaşılıyor. Yani benim okul numaram değişmiş şimdi ben yerleştirildiğim okula kaydım oldu mu? Şimdiden teşekkürler.
Hocam ben nakil işlemlerini evde internetten yapıp orta okulda onaylattım ama arkadaş bana gidip bide lisede form doldurman gerekiyor dedi gitmem Lazım mı? Hocam yazılı cevap alırsam memlun olurum
Merhaba hocam şu an nakillerin ilk haftası doğru düzgün hiç biyerde boş konteyjan gözükmüyor ilerleyen zamanlarda nakillerin 2.3.haftalarinda bos konteyjan olur mu ?
Olur mu, olmaz mu, ne zaman olur, ne kadar olur, ne zaman olmaz, ne kadar olmaz, bunların hepsini yaşayarak göreceğiz. Nakil başvuru yapmana engel değil zaten boş kontenjan olup olmaması.
Hocam ben nakil başvurusunu Yaptım ve şu yüZdelik Dilimli okulları yazdım(yüzdelik dilimim 17)
5
8
9( bunun kontejanı 510 ondan yazdım)
Hacam siZce bunlardan biri gelirmi çok teşşekkürler
Hocam genelde herkes bu hafta içi kontenjanların boşalabileceğini söylüyor.Neden bu hafta içi boşalsın ki?Eğer hafta içi boşluk olursa biz başvuru yapar yapmaz yerleştiğimiz okuldan çıkarılıyormuş olmaz mıyız?Yoksa başka sebebi mi var hafta içi boşalabilmesinin? (Bu hafta içi boşalma bilgisi neredeyse tüm tv haberlerinde ve birçok internet sitesinde var)
merhaba sevgili hocam babamın tayini sebebi ile 9.sınıf sağlık meslekten 10.sınıf sağlık meslek lisesine tayinimizin çıktıgı ile nakil yaptırmak istiyorum türkiye yüz deliğim 22.99 istediğim ildeki okulların yüzdelik dilimleri ise 29.33-24,97-22,34-21,35 nasıl bir sıralama yapmam benim için iyi olur çok teşekkür ederim
Lise nakil yönetmeliğine çok hakim değilim bu sene. Ama sana istek sırasına göre tercih yapmanı önerebilirim. Yalnız puan olaylarını falan lise nakilleri için bu sene hiç bilmiyorum, yanlış yönlendirmek istemem.
merhaba hocam size birtane bir sorum olacaktı benim kız kardeşim kız meslrk lisesini tuturdu ama o liseye gitmek iştemiyor ve baska lişelerde yazdı ama onlardanda çıkmadı şimdi yeniden lişe yazma hakkı var mı yoksa o liseye gitmek zorunda mı yani kardeşim yeniden terçih yapa bilecek mi hocam sorumu cevaplarsanız sevinirim
hocam ben 1. tercıhimde okul kazandım. 2. tercihimi yaptım mesela okul gelmedi.1. tercıh yaptıgım okula geri dönebilirmiyim dönersen ne yapmam lazım şimdiden teşekkürler
Hocam ben 1. tercıhte okul kazadım 2. tercıh yaptım okul gelmedı mesala. 1.tercıh yaptıgım okula geri dönebilirmiyim dönersem nasıl dönebilirim.şimdiden teşekkürler.
Öncelikle 1. tercih, 2. tercih derken neyi kast ettiğini öğrenmem gerekiyor. 2. tercih diye bir şey yok, nakil diye bir şey var. Ya da nakil döneminin 2. tercih dönemi var. Sorunu daha açıkça ve düzgün bir şekilde sorarsan yardımcı olmaya çalışırım.
Birincisi, eğer açık lisede okumak istiyorsan hiçbir şey yapmayacaksın.
İkincisi, açık lisede okumak istemiyorsan nakil başvurusunda bulunma hakkın var. Bu konuyla ilgili de aşağıdaki 2 linki de güzelce oku, her şeyi anlatmıştım.
merhaba hocam benim puanım 479.5192 istediğim okul 479.7014 nakilde denicem okul buraalarda çok tutuluyor yani herkes girmek için can atıyor benim gibi 7 kii varmış bekleyen…ojkul muduru senin girmen imkansız dedi ama arada çok az fark var hatta yarım puan bile değil çok üzüldüm bide mudurun beni aşağılaması biraz benim gururuma dokundu neyse…sizce girermiyim ?
ozan hocam 17-21 ağustosta yapılacak olan tercih başvurularını yaptım ama onaylatmadım ama şimdi onu iptal ettirmek istiyorum mümkün mü.. ha birde eğer 3 tercihten hiçbiri gelmezse ne olacak
merhaba hocam :))
hocam ben 9.sınıfta bir kolejin fen lisesinde eğitim alsam , 10. sınıfta devletin fen lisesine nakille geçebilir miyim ?
Merhaba Merve.
Lise nakil yönetmeliğine bu sene çok hakim değilim. Ama TEOG nakil süreciyle farklı işlemekte. O zamana daha çok var, bu şimdinin konusun değil. Şimdiden buna göre hareket etmek de yanlış olur.
tekrar merhaba hocam,
benim puanım 470. gitmek istediğim fen lisesi en son 476 ile kapatmış. bana nakiller gelmez diye düşünüyorum. gideceğim anadolu lisesinde de 475 puan alan öğrenci ile 430 puan alan öğrenci aynı sınıfta. eğitim kalitesi pek iyi değil gibi. ve ben fen lisesi eğitimi istiyorum. siz olsanız ne yapardınız? 9.sınıfta özel okulun fen lisesi bölümüne gidip 10.sınıfta devletin fen lisesine nakil mi isterdiniz yoksa bahsettiğim anadolu lisesine gidip fen lisesini unutur muydunuz? ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim :))
Merhaba Merve.
Bahsettiğin liseler hakkında hiçbir bilgim olmadığı için bir şey söyleyemeyeceğim. Ben olsam, puanımın yettiği ve eğitim kalitesi de, diğer etkenleri de mümkün olan en iyi okula gitmeye çalışır ve sık sık okul değiştirmeyi düşünmeyip, ders çalışmaya bakardım. İş öğrencide bitiyor.
bide hocam devletten burs alıyorum.özel okula gidersem bu burs yanar mı?
Burs olaylarına pek hakim değilim. Bu konuda MEB’den bilgi almaya çalışmanı tavsiye ederim.
Hocam ya her kafadan bi ses çıkıyo okullara direk kayıt yapıldı ama herkez kayıt yaptırman lazım ve kayıt parası vermeniz lazım dio nakillerden sonra kayıt yapsam olmuomu ya başka bi okul çıkarsa nakillerle neden boşuna gitmiceğim bi okula kayıt parası veriyim ki?
Merhaba Pelşin.
Kayıtlar sistem tarafından otomatik olarak yapılmakta. Kayıt parasıyla ilgili de aşağıdaki linkte durumu açıkladım, inceleyebilirsin.
https://ozancorumlu.com/lise-kayit-parasi-odemek-zorunlu-mudur/
Hocam öncelikle merhaba
Mesela ben A lisesine gittim ama B lisesine gitmek istiyorum nakille B lisesi elmedi diyelim 3 nakildede A lisesini kayıp etmeyiz değil mi ? yine A lisesine otomatik olarak mı okuruz ??
14 ağustosta girdiğin okula devam edersin
Merhaba Esin.
Aynen öyle. Aşağıdaki 2 linkte nakillerle ilgili her şeyi ayrıntılı olarak açıkladım, inceleyebilirsin.
https://ozancorumlu.com/teog-2015-nakil-islemleri-ile-ilgili-her-sey/
https://ozancorumlu.com/teog-2015-nakillerle-ilgili-sik-sorulan-sorular/
Hocam ben anadolu lisesinde sınıfta kaldım devam etsem hocalar geçirirmi yoksa meslek lisesinemi geçsem ?
Merhaba Umut.
Bu konuda okuldan bilgi alman gerekiyor, bir şey söyleyemem.
hocam sorum yaz tatili kurban bayramı nedeniyle uzadı diyorlar 28 eylülde ?
Merhaba Emre.
Tam tatil memleketiyiz yemin ederim. Bir gün tüm tatilleri birleştirip 365 gün tatil yapıcaz diye korkmuyor değilim.
Konuyla ilgili net bir bilgim yok, MEB’in de resmi bir açıklaması bildiğim kadarıyla yok. Eğer varsa ya da böyle bir şey olursa sizlere siteden muhakkak duyururum. Takipte kal 😉
Öncelikle merhaba hocam ben bi lise kazandım ve nakil istedim nakil tercihlerimin olup olmayacağı ayın 24 üne ben nakilimden önce tutan okuluma kayıdımı yaptıracağım mı yoksa nakil olmayımı bekleyeceğim // LÜTFEN CEVAPLAYIN HOCAM ACİL // SİZİ SEVİYORUZ
Merhaba Samet.
İlk nakil döneminin sonuçları 24’ünde açıklanacak. Eğer nakilde başarılı olsan da olmasan da bir şey yapmana gerek yok. Kayıtlar sistem tarafından otomatik olarak yapılmakta. Eğer nakil başvurusunda başarılı olursan okulu bir arayıp söylersen daha da kafan rahat olur. Bu bir zorunluluk değil, sadece kafanın rahat olması için.
hocam ben nakillerde
1-kadıköy moda son yerleşen 440
2-teb ataşehir 413
3 tahran anadolu 419 almış bu yıl en son yerleşen puanlar benim puanım 395 sizce bunlarda 1 ine girebilirmiyim
ben 414 puanım var teb ataşehire girdim .O puanla zor girersin
yüzdelik dilimin kaç
14.56
TEB Ataşehirin 11.51 di gene sen o yüzdelik dilimle girmişsin.
Merhaba Emir.
Nakiller konusunda herhangi bir yorum ya da tahmin yapmak imkansız ne yazık ki.
HOCAM LÜTFEN CEVAPLAYIN
Teog sonucuyla yerleştiğim okulda kayıt için gelinmesini söylüyor.Ancak ben o okuldan başka okula nakil istedim şimdi benim o okula gidip yine de kayıt mı olmam gerekiyor.Veyahut nakil işleminden bir sonuç çıkmazsa kayıt işlemimde bi aksilik olur mu? Şimdiden teşekkürler
Merhaba Furkan.
Kayıtlar sistem tarafından otomatik olarak yapılmakta.
Merhaba hocam ben nakil işlemlerini bugün yaptım eğer nakil tutmazsa ilk kazandığım liseye gideceğimi biliyorum ve kaydımın da otomatik olarak yapıldığını da biliyorum ama aklıma takılan şey kazandığım lisenin sitesinde 4 adet fotoğraf vb. şeyler istiyordu ben bunları yapmadım eğer nakil işlemim tutmazsa ilk kazandığım lisedeki kaydımda bir problem olur mu ? ( Neden bu gereken şeyleri götürmediğimi de belirteyim hangi liseye gideceğim daha belli olmadığından lisemin netleşmesini bekliyorum lisem netleştiğinde hangi liseye gideceksem bu gereken şeyleri o liseye götürürüm diye düşündüm.)
Şimdiden teşekkürler.. 🙂 🙂
Merhaba Gizem.
Sorun olmaz. Nakilde başarısız olursan istenen evrakları okula gittiğinde götürürsün.
Hocam arkadaşımla aynı liseyi kazandık annesi kayıt yaptırmaya gitmiş ve kayıt yaptırmış. Kayıtlar otomatik değil mi? diye sordum değil, annem kayıdımı yaptı dedi. Aynı zamanda seçmeli dersleri de seçmiş. Bazı okullarda kayıt yaptırılıyormu?
Merhaba Melike.
Kayıtlar sistem tarafından otomatik olarak yapılmakta. Annenin yaptığı işlem nakil yapmana engel değil.
Hocam merhaba ben kazandığım okulda mecburen yatılı okuyacağım ama nakilerde başka bi okul çıkarsa diye yurt kaydına gitmedim. Ne yapmam lazım bana bir yol gösterin lütfen.
Merhaba.
Bu konuda net bir bilgim ne yazık ki yok. Yerleştirildiğin okulu arayıp konu hakkında bilgi edinebilirsin.
Hocam merhaba okula otomatik kayıt olduğumuz nasıl anlaşılıyor. Yani benim okul numaram değişmiş şimdi ben yerleştirildiğim okula kaydım oldu mu? Şimdiden teşekkürler.
Merhaba Kaan.
Bu konuyla ilgili yerleştirildiğin okulu arayıp bilgi almanı öneririm.
Hocam ben nakil işlemlerini evde internetten yapıp orta okulda onaylattım ama arkadaş bana gidip bide lisede form doldurman gerekiyor dedi gitmem Lazım mı? Hocam yazılı cevap alırsam memlun olurum
Merhaba Can.
Yok böyle bir şey.
Merhaba hocam şu an nakillerin ilk haftası doğru düzgün hiç biyerde boş konteyjan gözükmüyor ilerleyen zamanlarda nakillerin 2.3.haftalarinda bos konteyjan olur mu ?
Merhaba Semanur.
Olur mu, olmaz mu, ne zaman olur, ne kadar olur, ne zaman olmaz, ne kadar olmaz, bunların hepsini yaşayarak göreceğiz. Nakil başvuru yapmana engel değil zaten boş kontenjan olup olmaması.
Hocam ben nakil başvurusunu Yaptım ve şu yüZdelik Dilimli okulları yazdım(yüzdelik dilimim 17)
5
8
9( bunun kontejanı 510 ondan yazdım)
Hacam siZce bunlardan biri gelirmi çok teşşekkürler
Merhaba Baran.
Nakiller konusunda herhangi bir yorum ya da tahmin yapmak imkansız ne yazık ki.
Hocam ben nakil vermek istemiyorum hemen yerleştiğim liseye gidip kayıt yapabilirmiyim?
Merhaba Cem.
Aşağıdaki linki incele.
https://ozancorumlu.com/teog-2015-okul-kayitlari-nasil-yapilacak/
Hocam genelde herkes bu hafta içi kontenjanların boşalabileceğini söylüyor.Neden bu hafta içi boşalsın ki?Eğer hafta içi boşluk olursa biz başvuru yapar yapmaz yerleştiğimiz okuldan çıkarılıyormuş olmaz mıyız?Yoksa başka sebebi mi var hafta içi boşalabilmesinin? (Bu hafta içi boşalma bilgisi neredeyse tüm tv haberlerinde ve birçok internet sitesinde var)
Merhaba Elif.
Ben böyle bir şey söylemedim. Bu soruyu bunu söyleyenlere sorman gerekiyor, bir fikrim yok bu konuda.
merhaba sevgili hocam babamın tayini sebebi ile 9.sınıf sağlık meslekten 10.sınıf sağlık meslek lisesine tayinimizin çıktıgı ile nakil yaptırmak istiyorum türkiye yüz deliğim 22.99 istediğim ildeki okulların yüzdelik dilimleri ise 29.33-24,97-22,34-21,35 nasıl bir sıralama yapmam benim için iyi olur çok teşekkür ederim
Merhaba Furkan.
Lise nakil yönetmeliğine çok hakim değilim bu sene. Ama sana istek sırasına göre tercih yapmanı önerebilirim. Yalnız puan olaylarını falan lise nakilleri için bu sene hiç bilmiyorum, yanlış yönlendirmek istemem.
merhaba hocam size birtane bir sorum olacaktı benim kız kardeşim kız meslrk lisesini tuturdu ama o liseye gitmek iştemiyor ve baska lişelerde yazdı ama onlardanda çıkmadı şimdi yeniden lişe yazma hakkı var mı yoksa o liseye gitmek zorunda mı yani kardeşim yeniden terçih yapa bilecek mi hocam sorumu cevaplarsanız sevinirim
Merhaba Fatih.
Nakil dönemlerinde nakil başvurusunda bulunabilir. Aşağıdaki 2 linki iyice incele.
https://ozancorumlu.com/teog-2015-nakil-islemleri-ile-ilgili-her-sey/
https://ozancorumlu.com/teog-2015-nakillerle-ilgili-sik-sorulan-sorular/
hocam ben 1. tercıhimde okul kazandım. 2. tercihimi yaptım mesela okul gelmedi.1. tercıh yaptıgım okula geri dönebilirmiyim dönersen ne yapmam lazım şimdiden teşekkürler
Merhaba Latife.
Sorunu bir kez koyman yeterli. Cevabını kontrol edebilirsin.
Hocam ben 1. tercıhte okul kazadım 2. tercıh yaptım okul gelmedı mesala. 1.tercıh yaptıgım okula geri dönebilirmiyim dönersem nasıl dönebilirim.şimdiden teşekkürler.
Merhaba Latife.
Öncelikle 1. tercih, 2. tercih derken neyi kast ettiğini öğrenmem gerekiyor. 2. tercih diye bir şey yok, nakil diye bir şey var. Ya da nakil döneminin 2. tercih dönemi var. Sorunu daha açıkça ve düzgün bir şekilde sorarsan yardımcı olmaya çalışırım.
hocam bn seçim yaptım ama beni acık liseye atı ve tekrar seçim yaptım simdi tutarmı sizce
Merhaha Ece.
Tutar ya da tutmaz diye bir yorumda bulunmak imkansız.
hocam açıköğretim programına yerleştirildiniz yazıyor bundan sonra ne yapacam
Merhaba Necati.
Yapabileceğin 2 şey var:
Birincisi, eğer açık lisede okumak istiyorsan hiçbir şey yapmayacaksın.
İkincisi, açık lisede okumak istemiyorsan nakil başvurusunda bulunma hakkın var. Bu konuyla ilgili de aşağıdaki 2 linki de güzelce oku, her şeyi anlatmıştım.
https://ozancorumlu.com/teog-2015-nakil-islemleri-ile-ilgili-her-sey/
https://ozancorumlu.com/teog-2015-nakillerle-ilgili-sik-sorulan-sorular/
merhaba hocam benim puanım 479.5192 istediğim okul 479.7014 nakilde denicem okul buraalarda çok tutuluyor yani herkes girmek için can atıyor benim gibi 7 kii varmış bekleyen…ojkul muduru senin girmen imkansız dedi ama arada çok az fark var hatta yarım puan bile değil çok üzüldüm bide mudurun beni aşağılaması biraz benim gururuma dokundu neyse…sizce girermiyim ?
bence gire bilirsin
Merhaba Nisan.
Nakiller konusunda herhangi bir yorum ya da tahmin yapmak imkansız ne yazık ki.
ozan hocam 17-21 ağustosta yapılacak olan tercih başvurularını yaptım ama onaylatmadım ama şimdi onu iptal ettirmek istiyorum mümkün mü.. ha birde eğer 3 tercihten hiçbiri gelmezse ne olacak
Merhaba Enes.
Okula onaylatmadıysan bir şey yapmana gerek yok. Diğer sorunun cevabını aşağıdaki linkten inceleyebilirsin.
https://ozancorumlu.com/teog-2015-nakillerle-ilgili-sik-sorulan-sorular/
teşekkürler ozan hocam