Özel Ders
lgs-hakkinda-her-seyi-sorun

LGS Hakkında Her Şeyi Sorun

Bu sayfada LGS hakkında her şeyi Ozan Çorumlu’ya sorabilirsiniz.

LGS Soru-Cevap bölümüne hoşgeldiniz. Sevgili öğrenciler ve veliler. LGS hakkında kafanıza takılan ya da öğrenmek istediğiniz soruları bu sayfanın altında yer alan Tartışmaya Katılın bölümüne yorum olarak yazabilirsiniz. Sorunuz en kısa sürede cevaplandırılacaktır.

GÜNCELLENDİ! Liselerin Yüzdelik Dilimleri için tıklayın
Eğitim şikayetleriniz için lütfen Şikayetler bölümünü kullanınız.

Eğitim forumumuz için tıklayın.

Rehberlik öğretmeni değilim. Uzmanlık alanım Matematik. Bunun yanı sıra. Fen ve Teknoloji dersleri de vermekteyim. Fakat yıllardır özel ders verdiğim öğrencilere ek olarak sunduğum eğitim koçluğu hizmeti, araştırmayı sevmem ve bilgiye her zaman aç olmam, bildiğim şeyleri de başka insanlarla her zaman paylaşmayı hayat amaçlarımdan biri haline getirmem, sitemizde bu sayfayı açmamın sebeplerinden bazıları. Bu sayfanın amacı, tüm veli ve öğrencilere tüm bilgi ve tercübemi tamamen ücretsiz olarak aktarmak, bilgim ve gücüm dahilinde LGS hakkında herkese olabildiğince yardımcı olmaktır.

Sizler için LGS ile ilgili sizlerden gelen sık soruları derledim. Aşağıdaki sorular düzenli olarak da güncellenecektir. Bu yüzden ara ara kontrol etmenizi tavsiye ederim. Sorunuzu koymadan önce aşağıdaki sık sorulan sorular bölümünü inceleyiniz. Sık sorulan sorular bölümünü incelemeden sorunuzu koyarsanız, sıra size geldiği zaman alacağınız cevap ‘Sorunuzun cevabı sık sorular sorular bölümünde mevcut, inceleyebilirsiniz.’ olacaktır ki boşu boşuna vakit kaybetmiş olursunuz 🙂 Eğer sorunuzun cevabını bulamıyorsanız sorunuzu ilgili bölüme koyabilirsiniz. Bu bölümdeki tüm sorular bilgim dahilinde olduğu sürece, müsait olduğum zamanlarda ve sırasıyla (sorunuzun sayfaya koyma zamanına göre) cevaplanmaktadır.

Güncel LGS haberlerini incelemek için tıklayın.

LGS konu anlatım videoları için tıklayın.

Rehberlik yazıları için tıklayın.

Bunun haricinde sitemize girilen her yeni haber, konu anlatım videosu, rehberlik yazısı, ödüllü soru duyuruları, TED konuşmaları, özetle her yeni içerikten anında haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımı da takip edebilirsiniz:

YOUTUBE FACEBOOK GOOGLE + TWITTER

INSTAGRAM PINTEREST

SORULARIMI NASIL VE NEREYE KOYABİLİRİM ?

Sorularınızı sitemize nasıl koyabileceğinizi aşağıdaki kısa videoyu izleyerek detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Youtube kanalımıza ücretsiz bir şekilde abone olmayı unutmayın 😉

Sitemizdeki tüm içeriklerden mail yoluyla haberdar olmak istiyorsanız, aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp abone olabilirsiniz. Aboneliğinizi tamamlamak için e-postanıza gelen maili onaylamayı unutmayın.

SIK SORULAN SORULAR

LGS nedir ?

LGS (Liseye Giriş Sistemi), TEOG sistemi sonrasında 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanacak yeni sınav sistemidir.

LGS'de standart sapma var mı ?

LGS sisteminde standart sapma uygulanmamakta.

LGS kaç oturumdan oluşacak ?

LGS tek oturum şeklinde gerçekleştirilecek.

LGS'de kaç soru çıkacak ?

LGS’de toplam 90 soru sorulacak. LGS’de derslere göre soru dağılımı ise şu şekilde: Matematik 20, Türkçe 20, Fen Bilimleri 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10, İngilizce 10.

LGS kaç dakika olacak ?

LGS toplam 135 dakika olacak.

Taban puan nedir ?

Taban puan, bir liseye normal yerleştirmeler sonucu giren son öğrencinin puanıdır.

Yüzdelik dilim nedir ?

Yüzdelik dilim, genel sıralamanızın yüzde olarak ifade edilmiş şeklidir. Yüzdelik dilim konusunda detaylı bilgi almak için Yüzdelik Dilim Nedir ? başlıklı yazıyı inceleyebilirsiniz.

LGS'de tercihlerimi hangi yüzdelik dilime göre yapacağım ?

Tercihlerinizi Türkiye geneli yüzdelik dilime göre yapmak en sağlıklısıdır.

YEP nedir ?

YEP, yerleştirmeye esas puanın kısaltılmışıdır. Yerleştirmeye esas puan, 6, 7 ve 8 inci sınıf yıl sonu başarı puanlarının %30’u ile TEOG ortak sınavlarının %70’inden oluşur.

TEOG sınavında nelere dikkat edilmeli ?

TEOG sınavlarında dikkat edilmesi gereken bir çok husus var. TEOG Sınavında Nelere Dikkat Edilmeli ? başlıklı yazıda her şeyi detaylı olarak anlattım.

TEOG yerleştirmeleri neye göre yapılacak ?

TEOG yerleştirmeleri, adayların yaptıkları tercihler doğrultusunda YEP üstünlüğüne göre yapılmaktadır.

TEOG 2015'te puan eşitliği durumunda ne oluyor ?

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması hâlinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınır.

TEOG 2015 tercih ve yerleştirme kılavuzuna nereden bakabilirim ?

TEOG 2015 Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu ve tüm detaylar için tıklayın.

TEOG yerleştirmeleri YEP'e göre yapılıyorsa, neden yüzdelik dilimlere göre tercih yapıyoruz ?

Puanlar bir çok etkene göre her sene değişebilirken, yüzdelik dilim denen şey oransal bir ifade olduğu için daha az değişir. Bu yüzden de tercihlerimizi yüzdelik dilimlere göre yapmak daha sağlıklı sonuç verecektir.

Taban puanlar nasıl belirleniyor ?

Bu konuyu Taban Puanlar Nasıl Belirleniyor ? başlıklı yazıda detaylı olarak anlatmıştım. İnceleyebilirsiniz.

MEB'in yayımlamış olduğu TEOG yerleştirme tanıtım videosuna nereden bakabilirim ?

TEOG Yerleştirme ve Nakil Videosu başlıklı yazıdan, MEB’in yayımlamış olduğu tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Okul türleri hakkında bir bilgim yok, ne yapabilirim ?

2015 Lise Türleri başlıklı yazıdan, tüm okul türleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Sizlere önerim, tercih öncesinde okul türleri hakkındaki tüm sorularınızı okulunuzun rehberlik birimine de sorun ve detaylı bilgi almaya çalışın.

Hangi okul türünü seçmeliyim ?

Bu konuda okul türlerini çok iyi araştırmalısınız. Hangi Okul Türü Daha Başarılı ? başlıklı yazıdan da okul türlerinin üniversite kazandırma başarıları ve her okul türünden öğrencilerin aldıkları ortalama puanları inceleyebilirsiniz.

TEOG 2015 tercihleri hangi adresten yapılacak ?

Yerleştirme işlemleri için tercihler e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabilecek.

Yerleştirme işlemleri için evden bireysel olarak tercih yapmak isteyen öğrenciler nasıl bir yol izleyecek ?

Yerleştirme işlemleri için yapılan tercihler e-okul.meb.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılabilecektir. Tercih yapabilmek için, açılan tercih işlemleri ekranındaki «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonu seçilecektir. Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlüğüne gidilerek elektronik ortamda onaylatılacaktır. Okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir.

Toplam kaç tercih hakkım var ?

Toplam 25 adet tercih hakkınız var. Bu 25 tercihin hepsini doldurmak zorunda da değilsiniz.

TEOG 2015 özel okul kayıtları ne zamana kadar ?

İptal edilen Mary Sanders sorusu sebebiyle, özel okul kayıtları 10 Temmuz 2015 tarihine kadar uzatıldı.

TEOG 2015 devlet lisesi kayıtları ne zaman ?

TEOG 2015 devlet lisesi tercihleri 6-16 Temmuz arasında yapılacak. 16 Temmuz saat 13.00 son. Son gün tercihlerin saat 13.00’e kadar yapılmasının sebebi ise bayram tatiline denk gelmesi. Devlet daireleri 16 Temmuz’da yarım gün çalışmaktalar.

TEOG tercihi için güvenlik kodumu bulamıyorum/bilmiyorum. Ne yapmalıyım ?

Okuldan daha önce sonuç belgesi aldıysanız güvenlik kodu bu belgenin üstünde yazıyor. Almadıysanız okul ile irtibata geçmeniz gerekmekte.

TEOG 2015 güzel sanatlar lisesi veya spor lisesi kayıtları ne zaman ?

Yetenek sınavlarında başarılı olan öğrenciler, güzel sanatlar lisesi veya spor liselerine 10 Temmuz 2015 tarihine kadar kayıt yaptırabilecektir.

Güzel sanatlar veya spor liselerine kayıt yaptıran öğrenciler yerleştirme veya yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilir mi ?

Güzel sanatlar veya spor liselerine kayıt yaptıran öğrenciler, hem yerleştirme işlemleri için hem de yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilirler. Ancak, bu öğrenciler tercihleri doğrultusunda bir okula yerleştirilmeleri halinde, güzel sanatlar lisesi veya spor lisesindeki kayıtları iptal olacaktır. Tercihleri doğrultusunda yerleştirildikleri okula kayıtları otomatik olarak yapılacaktır.

Yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek ?

Yerleştirme sonuçları, meb.gov.tr, oges.meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sorgulanabilecek, ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Yerleştirme sonuçları isteyen velilere kısa mesaj ile bildirilebilecektir.

Yerleştirme sonuçlarına göre okulların boş kalan kontenjanları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek ?

Okulların boş kalan kontenjanları, 14 Ağustos 2015 tarihinde oges.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

Kimler nakil başvurusunda bulunabilir ?

Kayıtlı bulundukları okuldan başka bir okula geçmek isteyen tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilir.

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları ne zaman yapılacak ?

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları, 17-21 Ağustos 2015, 24-28 Ağustos 2015, 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapılacaktır.

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları nasıl yapılacak ?

Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir. Okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih bilgilerinin 2 (iki) nüsha çıktısı alınacak, bunlar veliye imzalatıldıktan sonra bir nüshası okulda saklanacak, diğer nüsha veliye verilecektir.

TEOG 2015 nakillerde taban puan şartı var mı ?

Hayır. TEOG nakillerinde taban puan şartı aranmamakta. Dilediğiniz okulu TEOG nakil tercih listenize yazabilirsiniz.

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için yapılan tercihlerde öğrenciler kaç okul tercih edilebilir ?

Öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurularının her birinde üçer okul tercihi yapabilecek ve tercihlerde boş kontenjan şartı olmayacaktır.

Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin üçünde de tercih yapmak zorunlu mudur ?

Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin her birinde, isteyen öğrencilerin tercih başvurusunda bulunması esastır. Ayrıca ilk yerleştirmeye esas nakil tercih başvuru döneminde yapılan okul tercihlerinin sonraki iki yerleştirmeye esas nakil tercih başvuru döneminde de geçerli olması başvurulan okul müdürlüğünden talep edilebilir. Talebin olmaması halinde her bir yerleştirmeye esas nakil başvuru döneminde yeniden tercih yapılabilecektir.

Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinde, yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak ?

Yerleştirme işlemleri; yerleştirme takviminde belirtilen tarihlerde, yerleştirmeye esas puan (YEP) üstünlüğüne göre ve boş kontenjanlara merkezî olarak yapılacaktır.

Milli eğitim müdürlüklerinde kurulan il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına hangi öğrenciler tercih başvurusu yapabilecek ?

Sadece açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler, istemeleri halinde millî eğitim müdürlüklerinde kurulan il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına tercih başvurusu yapabilecek ve komisyonlar tarafından il/ilçe sınırları içindeki okullarda boş kalan kontenjanlara yerleştirilecektir.

İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları hangi tarihlerde tercih başvurusu alacak ?

İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları, 07-10 Eylül 2015 tarihlerinde tercih başvurusu alacaktır.

İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına yapılan tercih başvurularında öğrenciler kaç okul tercih edilebilir ?

Öğrenciler bu başvuruda il/ilçe sınırları içinde yer alan 3 okul tercih edebilecektir.

İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yapılan yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek ?

İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yapılan yerleştirme sonuçları, 11 Eylül 2015 tarihinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

Özel okullarda %100 burslu okutulacak öğrenciler nasıl belirlenecek ?

Özel okullarda %100 burslu okutulacak öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, puan üstünlüğü esasına göre %5’lik dilimden seçilerek yapılacaktır. Yerel şartları dolayısıyla Türkiye genelindeki ilk % 5’lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il genelindeki ilk % 5’lik dilimden karşılayabileceklerdir.

Lise seçerken nelere dikkat edilmeli ?

Lise seçerken dikkat edilecek bir çok husus vardır. Lise Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli ? başlıklı yazıda dikkat edilmesi ve araştırılması gereken tüm hususları ayrıntılı olarak anlatmaya çalıştım.

Sorumu sayfada bulamıyorum, ne yapmalıyım ?

Yorum bölümünde, yukarıda, solda, ‘Eski Yorumlar’ diye bir seçenek var. Orayı tıklarsanız eski yorumları sırasıyla görebilirsiniz. Bir önceki sayfada da bulamazsanız gene aynı methodu uygulayarak sayfalar arasında gezinebilirsiniz.

Daha kısa bir yol olarak da, örneğin bu sayfanın linki ozancorumlu.com/teog-hakkinda-her-seyi-sorun/comment-page-22/ olsun.

Page 22 demek sayfa 22 demek. Yani 22. sayfadaki yorumları gösteriyor bu başlıkta. Eğer linkte 22 yerine 21 yazar ve enter derseniz 21. sayfadaki yorumlara geçmiş olursunuz.

Bu iki yolla da geçmiş yorumları inceleyebilirsiniz, hangisi kolayınıza gelirse. Sayfa içinde de kendi sorunuzu kolayca bulmak için ctrl + F tuşlarına basarsanız sağ üstte bir arama çubuğu görünür. O arama çubuğuna aramak istediğiniz kelimeyi yazarsanız sayfa içinde o kelimeleri rahatlıkla bulabilirsiniz.

Hocam neden özelden soru cevaplamıyorsunuz ?

Facebook’ta onlarca grup var. Sitemizin facebook, twitter, google plus, instagram, youtube, pinterest gibi sosyal medya sayfaları var. 1 (yazıyla bir) kişi olarak bu kadar parçaya bölünmem taktir edersiniz ki teknik olarak imkansız. Sitenin bu bölümü sırf bu yüzden var. Ayrıca buraya sorusunu koyup bekleyen yüzlerce kişi dururken, bu kadar insanın hakkına girip özelden bir başkasının sorusunu cevaplamam etik bir davranış da olmayacaktır. O yüzden tüm soruları hakkaniyet içerisinde, müsait olduğum zamanlarda ve sırayla bu bölümde cevaplamaktayım.
UYARI: Daha önce sitede hiçbir yorumunuz yoksa, öncelikle yorumunuz onaydan geçecektir. Ayrıca bu sayfada çözülemeyen sorular değil, rehberlik, ders çalışma teknikleri, tercihler, TEOG hakkında son gelişmeler vb. konular hakkında soru sorabilirsiniz. Çözemediğiniz soruları eğitim forumumuzda yer alan ‘Soru-Cevap‘ bölümüne koyabilirsiniz.

Değerlendirme

Bu sayfa işinize yaradı mı ?
Sık sorulan sorular işinize yaradı mı ?
User Rating: 3.77 ( 141 votes)

19.449 Yorum

  1. hocam benim puanımla bir lisenin puanı aynı fakat benim yüzdeliğim lisenin yüzdeliğinden bayağı düşük nedeni nedir puanım yetiyo yüzdeliğim yetmiyo nedenn anlam veremiyorum hangi liseye gidicem yerleşememekten korkuyorum lütfen yardımcı olun

  2. Hocam bu sene kayit ucretlerini ogrenmek isterken sizin sitenizde kayit vermesenizde olur demissiniz bazilarda sadece anadolu lisesi vermese olur yaziyor ve otomatikmen kayit oldugumuzu soylemissiniz ben kayit islemleri icin okula gitmesem yoklamada adim var midir illa gitmemiz gerekiyor mu ve bazi okullarda serbest geliniyor bazilarinda degil bunun bilgisini nerden bulabilirim ve simdiye kadar sordugum tum sorulari cevapladfiginiz icin tesekkurler 9. Sinif icin nasil bir ön calisma yapalim???😘😘😘

    • Merhaba Esra.

      Devlet okullarında zorunlu bağış yasal değil. Kayıtlar ise otomatik olarak yapılıyor. Okullar sadece belli başlı kırtasiye malzemeleri isteyebiliyorlar ki onlar da zaten kullanılacak şeyler.

      9’uncu sınıf için ise şimdiden internetten konu anlatım videolar izlemeni tavsiye ederim.

  3. Hocam Merhaba bu sene 0,86 diliminde olan birinin geçen yıl 0,76 ile alim yapan kadıköy anadolu lisesi şansı nedir? İl yüzdemiz %1. Geçen yılın istanbul yüzdelik dilimi kaçtı bu seviyenin, ulaşabileceğim bir kaynak var midir?
    Selamlar…

  4. Hocam sizden Allah razı olsun. Ben bu kadar bilgiyi MEB den alamıyorum. Ama size ne zaman yazdıysam mutlaka cevap aldım hem de alasını. Akşam oturdum TEOG nakilleri ile iglili videonuzu izledim zaten kafam iyice netleşti. Yani daha şansımızın olması, nakillerde de belki istediğimiz okula geçebilme ümidi olmasa iyice çökmüştük.
    Hocam nakillerde de yüzdelik dilime bakılır mı? Yoksa puan sırasına göre gelen girer mi?

    • Bu sorunuzun aynısını tekrar sormuştunuz. Sorunuza cevap verildi, kontrol edebilirsiniz.

      • Hocam bu YEP puanına itiraz nereden yapılıyor?

        • Emin olmamakla birlikte itiraz süresi dolmuş olabilir. Okulunuzla görüşmenizi tavsiye ederim. Kılavuzda da yazıyor olabilir, dilerseniz bir göz atın.

        • Kılavuzdan;

          Yerleştirmeye esas puanların açıklanmasından itibaren 10 (on) gün içerisinde (10 Temmuz 2017 tarihine kadar) öğrenci velisi tarafından öğrenci T.C. kimlik numarası ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 20 TL (Yirmi TL KDV Dâhil) yatırılması gerekmektedir. Daha sonra itirazın nedeninin yer aldığı dilekçe ve var ise gerekli belgeler de eklenerek Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Emniyet Mahallesi Milas Sokak No 21‐06500 Teknikokullar Yenimahalle/ANKARA adresine gönderilecektir. Bu tarihten sonra gelen itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.

          • Tamamdır hocam kargo ile müracaatımı gönderdim bu gün. Çok teşekkür ederim emeğinize.
            Hocam,
            Yüzdelik dilimimiz 14,75. Oturduğumuz zilçe Kartal Pendik Anadolu Lisesi Yüzdelik Dilimi: 8,93-17,41 arası, TEB Ataşehir Anadolu Lisesi Yüzdelik Dilimi: 7,55-15,47 Hocam tabi bir çok faktör etkili olacaktır tercihte ama. TEB Ataşehir daha başarılı görünüyor. TEB Ataşehirin ders saati: 07:30-13:30, Pendik ise 08:30-16:30 daha uzun. Yol olar bakıldığında çocuğa uzak olmasına karşın Ataşehirde daha çok vakit kalıyor. Pendikte yakın ama okuldan çıkıp gelmesi akşam oluyor. Üniversiteye hazırlıkta sıkıntı.
            Ne dersiniz yol mu? Daha başarılı okul mu?

            • Ne yazık ki bahsettiğiniz okullar hakkında detaylı bilgim yok.

              • Hocam Merhaba,

                Birşeyleri gözden kaçırıyoruz tercihlerde. Dikkatimi çekti okullar hemen hemen kontenjanlarını yarı yarıya azaltmışlar. Bir bu eksikti. Bu durumda eski yüzdleik dilimler neredeyse yarıya iniyor. Ya rezillik üstüne rezillik.
                Ne olcak şimdi. Bir okul aradım hatta gittim bilgi için. Bana müdür geçen sene 308 kişi alıyorduk bu sene 150 alacağız demez mi okulun yüzdelik dilimi %15,65 di. Benim yüzdelik dilimim %14,75 tamam derken hoooop ne oldu. Düştü benim dilimimin altına. Bu durumda ne yapacağız Allah aşkına hep mi çıkmaz olur işlerimiz.
                Bu okulun kontenjanı düşerken dilimi de düşecek haliyle öyle değilmi?
                Tercihlerinde bu okul gelir mi diyenler o okulun önecki yıl ve bu yıl ki kontenjanlarına baksınlar.
                Hocam bu konuda bir yorum bekliyorum sizden ne olacak bu şekilde olunca şimdi? Okul kontenjanında düşüş olduğunda yüzdlik dilimi çok düşer mi acaba?

  5. Açıklama-1: Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 38 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi ile ikinci fıkrasının iptali ve yürütmesinin durdurulmasına yönelik Danıştay Sekizinci Dairesi nezdinde E:214/9354 ve E:2014/10638 nolu açılan davalarda, 38 inci maddenin birinci fıkrasının (a) bendinin yürütmesinin durdurulması yönünde karar verilmiştir. Bu nedenle tüm program türlerinde ve sınıf seviyelerinde boş kontenjan ve taban puana göre nakil işlemleri yapılmaya devam edilecektir.
    Açıklama-2: Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 38 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi hakkında Danıştay Sekizinci Dairesinin 2016/8079 Esas Numaralı kararıyla eğitim kurumları arasındaki nakil ve geçişlerde taban puan uygulanma tarihine (24/03/2015) ilişkin yürütmenin durdurulması ve yönetmeliğin yürürlülük tarihine (13/09/2014) göre taban puan hesaplanması kararı verilmiştir. Tüm program türlerinde ve sınıf seviyelerinde boş kontenjan ve taban puana göre nakil işlemleri yapılmaya devam edilecek olup yeni karar gereği yönetmeliğin yürürlülük tarihi olan 13/09/2014 dikkate alınarak okul taban puanları güncellenmiştir.

    HOCAM BU AÇIKLAMANIN TEOG NAKİLLERİ VE TEOG NAKİLLER İLE YERLEŞTİRME ÜZERİNDE HİÇ BİR ETKİSİ YOK ÖYLE Mİ? Bu tamamiyle Eylülden sonraki Lise nakilleri için geçerli.

    Ancak burada “eğitim kurumları arasındaki nakil ve geçişlerde taban puan uygulanma tarihine (24/03/2015) ilişkin yürütmenin durdurulması ve yönetmeliğin yürürlülük tarihine (13/09/2014) göre taban puan hesaplanması kararı verilmiştir.” ibaresi kafamı iyice karıştırıyor.

    • Kafanızı karıştırmak için özel bir çaba sarf ediyorsunuz 🙂 Sadece benim verdiğim cevapları dikkate alın lütfen çünkü bu şekilde sürekli tekrara düşüyoruz, aynı şeyleri söyleyip duruyorum.

      • Kısır döngüye giriyoruz 🙂 haklısınız. Tamam.

        • MEB’in yönetmelikleri sade bir dille yazılmamış olabiliyor. Kavramlar karışabiliyor. Bu yüzden işin içine ne kadar girerseniz kafanız da o kadar allak bullak olur.

          • Hocam eğer puana göre olursa puanımız 448 kaçırdığımız okulların geçen seneki puanları biri 436 diğeri 428 hani nakillerden gireriz hesabı yapıyoruz. Ama yüzdelik dilile bizimkisi bu sene 14,75 istediğimiz okullardan birisi %11,01 diğeri 13,49 hiç değilse 13,49 luk okul nakillerde olsa daha başka bişey istemem.

            • Geçen seneki puan ile bu seneki puan mukayese edilmez. Bunu ben sanırım anlatamadım bir türlü. Farklı sınavlarda alınan puanlar nasıl mukayese edilebilir? Zorluk dereceleri farklı, okulların kontenjanları farklı, giren kişi sayısı farklı.

              Yüzdelik dilim orandır, mukayese edilebilir. Önemli olan temelde sıralamadır. MEB sıralamaları ne yazık ki açıklamıyor. Geçen sene 460 puan alan öğrencinin sırası ile bu sene 480 puan alanın sırası aynı gibi düşünün.

          • Tamam sustum.

  6. hocam benim puan 423 yüzdelik %21 ben kazım kaynağa gitmek istiyom geçen sene %14 le almış ama puanım yetiyor ben buraya gidermiyim

  7. hocam bnm türkiye genel yüzdelik dilimim 56,71 il genel yüzdelik dilimim ise 64,2 istediğim okulun yüzdelik dilimi 42,25 girebilirmiyim sizce hocam

  8. Hocam yüzdeliğim 2,16.Yüzdeliği 1,54 olan okula girebilir miyim ?

  9. Hocam merhaba
    Benim puanım 450 yüzdelik dilimim %14, arkadaşımın ise puanı 430 ama yüzdelik dilimi %12. Hocam nasıl böyle olabiliyor acaba benim sonucumda bir hata mı var?

    • Merhaba Hüseyin.

      Birinizin il geneli, birinizin Türkiye geneli yüzdelik dilimleridir. Dikkatli bakın.

      • Hocam ikimizin de Türkiye geneli yüzdelik dilimi kısmında yazıyor. O zaman hata mı var benim sonucumda , bugün itirazın son günü ona göre itiraz edeyim mi sizce hocam? Bu arada cevabınız için teşekkür ederim hocam.

        • Siz arkadışınıza ait YEP puanını ve yüzdelik dilimini kendiniz gördünüz mü yoksa arkadaşınızın dediği mi bu şekilde.

  10. Hocam ben 474 ile burslulugu kazanabilir miyim

  11. Hocam yüzdelik 2,16 benim 1,91 lik okula girebilirmiyim

  12. Hocam yüzdelik dilimim 0.22 buca fen lisesini istiyorum geçen sene 0.36 ile almış rehber hocam şüpheli dedi fikrinizi alabilirmiyim

  13. Hocam mrb benim puanım 436 türkiye yüzdelik dilimim %18,11 gitmek istediğım lisenin geçen seneki giren en son öğrencinin taban puanı 419 yüzdelik dilimi %15,63 girebilirmiyim?

  14. Merhaba hocam benim puanım 479 yüzdelik dilmim 5.14 istediğim okulun taban puanı 466 ama yüzdeliği 5.0600 sizce girebilirmiyim veya şansım varmı

  15. hocam merhaba,
    bu sene yüzdelik dilimlere göre yerleştirme yapılırken meb in yayınladığı (en düşük puanlı) yüzdelik dilimler mi kullanılacak?

  16. Hocam tercoh robotunda turkiye geneli yuzdelik dilimi 1 turkiye yuzdelik dilimi 2 yaziyor fark ne ve seciniz diye bir tik var anlatir misiniz nasil kullanacigiz

  17. hocam merhabalar istedigim okulun geçen senin yüzdelik dilimi 26,38 benimki ise 27 gelirmi

  18. Hocam benim puanım 488 gideceğim okulun puanı 487 yüzdelik dilimim 2.15 okulun yüzdelik dilimi 1.19 hocam sizce gidebilirmiyim

  19. Hocam puanım 496.5 yüzdelik 0.29 Kabataş erkek lisesi 0.21 ile almış geçen sene. Gitme ihtimalimiz nedir bu sene daha aşağı düşer mi dilim .

  20. Hocam benim puanım 374 ve yüzdelik dilimim 35 ve istediğim okulun yüzdelik dilimi 31. Girmem çok mu zor yoksa nakillerle falan olabilir mi?

  21. Arkadaşlar 147’yi arayarak YEP puanı yla yerleştirme talebi bulununuz.Yüzdelik dilimiyle değil.Arayın meşgul edin belki bir şey yaparlar.Hakkımızı yedirmeyelim.İstediğimiz okulları yüzdelik dilimleriyle kaçırıyoruz.Haydi durmayın….Onca ay çalıştık.Emeğimizin karşılığını alalım!

    • Merhaba,
      Hiiiç boşuna kendinizi yormayın lütfen. İnsanlarımız çok tuhaf olmuşlar ne yazıkki. Enteresandır, sanki 17.000 full gayet normalmiş sanki açıklanan puanlara karşın oluşan yüzdelik dilimleri, emek harcamış ter dökmüş mahvolmuş çocuklar zaten haketmiş gibi. Ya MEB e kızmıyorum artık bıraktım, kızılması ve hayret edilmesi gerekenler duruma gık çıkartmayan ve normal normal davranan velilerimiz. Ya tüm yaşananlar ve oluşan durumlar hayatta olabilecek en kötü şakadır inanın. Ya 1 aydır bimere, cimere, MEB e yazmadığım sormadığım kalmadı. Abi sitelerde ne bir yorum ne bir tık, tek bağıran benim işte manyak bir veli.

      • Şunu sormanın da bir mantığı yok. Şu puanla şu okul olur mu? Bu seneki teog özeti şu: Hiç kimse istediği yere gidemeyecek. Gerisi size kalmış.

    • Yerleştirmeler YEP puanı esas alınarak yapılacak zaten. Bu hem MEB kılavuzunda, hem de tercih robotunda yazıyor.
      Yüzdelik dilimler ise , bu sene sınava giren 1.300.000 öğrenci arasında hangi başarı sıralamasında olduğunu görmen için yol göstermek amacıyla veriliyor.
      Şöyle düşünün ; okulun A sınıfı çok çalışkan / doğru yanıt sayısı fazla öğrencilerden oluşsun, B sınıfı ise yanlış sayısı fazla olan öğrencilerden. YEP’i 476 olan öğrenci B sınıfında okusaydı o sınıfta % 3’lük dilime girecek ve o sınıfta ilk üç arasında olacakken, net sayısının fazla olduğu A sınıfında okusa aynı 476 YEP puanıyla bu sınıfta % 6’lık dilimde olacak ve A sınıfında ancak 15. sırada falan olabilecektir. Geçen yılla , bu yılın TEOG’un özeti budur. Geçen yılın teog sıralaması B sınıfı, bu yılın TEOG sıralaması -öğrenci başarı durumu yüksek olduğu için- A sınıfıdır.
      Puan aynı puan ama başarı sıralamamız farklı. Herkese iyi şanslar

      • Özellikle II. TEOG sınavında eleyici soruların olmaması ve herkesin yüksek puanlar almasına sebebiyet verilmesi çok büyük bir sistem yanlışıdır. . Bilenle bilmeyeni ayırt edici bir sınav yapılmamıştır. Sonuç : belirsizlik ortamı, mağduriyet, umutsuzluk..

  22. Hocam merhaba gitmek istedigim okul puanim 470 fakat yuzdeligim 8.38 ve gitmek istedigim okul 7.21 fakat gitme ihtimalim az ama oraya gitmezssemde ilimde baska iyi lise yok ve puanin boşa gitmis oluyo il disinada çıkamıyorum gitmek istedigim okulun puani 456 ne yapmalıyım? ??? 🙁

    • Merhaba Canan.

      Durum buysa çok fazla seçeneğin yok ne yazık ki. Yüzdelik dilimine en uygun tercihi yapacaksın.

      • Hocam ben okuldaki sijif rehber hocamla konuştum ilime gore bana hesaplamalar yaparak girersin dedi cevremde bir kac kisi de olur diyo ama cogunluk olmaz diyo tabi yani o kadar emegim bosa mi giitmis oluyo sinav bu kadar basit olmamalıydı :(((??

        • Size şunu söyleyeyim,

          Kimse bu kadar full beklemiyordu. Heleki yüzdelik dilimleri de bu kadar yüksek olabileceğini bilemiyordu. Okullar bile ne oldum delisi oldular. Gittiğinizde 400 puanlık okul hakkında bilgi almaya gidiyorsunuz yöneticileri dersiniz ki Roberti yönetiyorlar artık o havaya bürünmüşler. Bir havalar.
          1.tercihlerde hepsinin havası sönecek, eskisi gibi herkes hakettiği öğrenciyi alacak.

  23. Hocam tercih robotu diye bir sey cikmis tercih robotu hakkinda. Bilgi verir misiniz

  24. Hocam benim puanım 488.56 yüzdelik dilimi Türkiye:2,40 İstanbul :2,16 bi okulun puanı 484 yüzdelik 1,56 girebilirmiyim sizce?

  25. hocam merhabalar.sizden ricam; ankaradayım 485,5 puan aldım yüzdelik dilimim 3.03 gitmek istediğim okul 480 puanlı ama yüzdelik dililimi 2.42 girmr ihtimalim var mı cevaplarsanız sevinirim.

Tartışmaya Katılın

LGS Hakkında Her Şeyi Sorun

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

'Özel Ders' İçin Doğru Yerdesin !
Ozan Hocayla Özel Ders

“Özel ders, öğrencinin tek başına ders çalışabilmesini sağlamaktır.”

  • TEOG Sınavına Profesyonel Hazırlık (Matematik-Fen)
  • Derslere Yardımcı Özel Ders
  • Ücretsiz Öğrenci Koçluğu
  • Özel Hazırlanan Sorular ve Deneme Sınavları
  • Skype Özel Ders Seçeneği
Bunu arkadaşınla paylaş