Bu sayfada LGS hakkında her şeyi Ozan Çorumlu’ya sorabilirsiniz.
LGS Soru-Cevap bölümüne hoşgeldiniz. Sevgili öğrenciler ve veliler. LGS hakkında kafanıza takılan ya da öğrenmek istediğiniz soruları bu sayfanın altında yer alan Tartışmaya Katılın bölümüne yorum olarak yazabilirsiniz. Sorunuz en kısa sürede cevaplandırılacaktır.
GÜNCELLENDİ!Liselerin Yüzdelik Dilimleri için tıklayın
Eğitim şikayetleriniz için lütfen Şikayetler bölümünü kullanınız.
Rehberlik öğretmeni değilim. Uzmanlık alanım Matematik. Bunun yanı sıra. Fen ve Teknoloji dersleri de vermekteyim. Fakat yıllardır özel ders verdiğim öğrencilere ek olarak sunduğum eğitim koçluğu hizmeti, araştırmayı sevmem ve bilgiye her zaman aç olmam, bildiğim şeyleri de başka insanlarla her zaman paylaşmayı hayat amaçlarımdan biri haline getirmem, sitemizde bu sayfayı açmamın sebeplerinden bazıları. Bu sayfanın amacı, tüm veli ve öğrencilere tüm bilgi ve tercübemi tamamen ücretsiz olarak aktarmak, bilgim ve gücüm dahilinde LGS hakkında herkese olabildiğince yardımcı olmaktır.
Sizler için LGS ile ilgili sizlerden gelen sık soruları derledim. Aşağıdaki sorular düzenli olarak da güncellenecektir. Bu yüzden ara ara kontrol etmenizi tavsiye ederim. Sorunuzu koymadan önce aşağıdaki sık sorulan sorular bölümünü inceleyiniz. Sık sorulan sorular bölümünü incelemeden sorunuzu koyarsanız, sıra size geldiği zaman alacağınız cevap ‘Sorunuzun cevabı sık sorular sorular bölümünde mevcut, inceleyebilirsiniz.’ olacaktır ki boşu boşuna vakit kaybetmiş olursunuz 🙂 Eğer sorunuzun cevabını bulamıyorsanız sorunuzu ilgili bölüme koyabilirsiniz. Bu bölümdeki tüm sorular bilgim dahilinde olduğu sürece, müsait olduğum zamanlarda ve sırasıyla (sorunuzun sayfaya koyma zamanına göre) cevaplanmaktadır.
Sorularınızı sitemize nasıl koyabileceğinizi aşağıdaki kısa videoyu izleyerek detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Youtube kanalımıza ücretsiz bir şekilde abone olmayı unutmayın 😉
Sitemizdeki tüm içeriklerden mail yoluyla haberdar olmak istiyorsanız, aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp abone olabilirsiniz. Aboneliğinizi tamamlamak için e-postanıza gelen maili onaylamayı unutmayın.
SIK SORULAN SORULAR
LGS nedir ?
LGS (Liseye Giriş Sistemi), TEOG sistemi sonrasında 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanacak yeni sınav sistemidir.
LGS'de standart sapma var mı ?
LGS sisteminde standart sapma uygulanmamakta.
LGS kaç oturumdan oluşacak ?
LGS tek oturum şeklinde gerçekleştirilecek.
LGS'de kaç soru çıkacak ?
LGS’de toplam 90 soru sorulacak. LGS’de derslere göre soru dağılımı ise şu şekilde: Matematik 20, Türkçe 20, Fen Bilimleri 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10, İngilizce 10.
LGS kaç dakika olacak ?
LGS toplam 135 dakika olacak.
Taban puan nedir ?
Taban puan, bir liseye normal yerleştirmeler sonucu giren son öğrencinin puanıdır.
Yüzdelik dilim nedir ?
Yüzdelik dilim, genel sıralamanızın yüzde olarak ifade edilmiş şeklidir. Yüzdelik dilim konusunda detaylı bilgi almak için Yüzdelik Dilim Nedir ? başlıklı yazıyı inceleyebilirsiniz.
LGS'de tercihlerimi hangi yüzdelik dilime göre yapacağım ?
Tercihlerinizi Türkiye geneli yüzdelik dilime göre yapmak en sağlıklısıdır.
YEP nedir ?
YEP, yerleştirmeye esas puanın kısaltılmışıdır. Yerleştirmeye esas puan, 6, 7 ve 8 inci sınıf yıl sonu başarı puanlarının %30’u ile TEOG ortak sınavlarının %70’inden oluşur.
TEOG yerleştirmeleri, adayların yaptıkları tercihler doğrultusunda YEP üstünlüğüne göre yapılmaktadır.
TEOG 2015'te puan eşitliği durumunda ne oluyor ?
Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması hâlinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınır.
TEOG 2015 tercih ve yerleştirme kılavuzuna nereden bakabilirim ?
TEOG 2015 Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu ve tüm detaylar için tıklayın.
TEOG yerleştirmeleri YEP'e göre yapılıyorsa, neden yüzdelik dilimlere göre tercih yapıyoruz ?
Puanlar bir çok etkene göre her sene değişebilirken, yüzdelik dilim denen şey oransal bir ifade olduğu için daha az değişir. Bu yüzden de tercihlerimizi yüzdelik dilimlere göre yapmak daha sağlıklı sonuç verecektir.
Okul türleri hakkında bir bilgim yok, ne yapabilirim ?
2015 Lise Türleri başlıklı yazıdan, tüm okul türleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Sizlere önerim, tercih öncesinde okul türleri hakkındaki tüm sorularınızı okulunuzun rehberlik birimine de sorun ve detaylı bilgi almaya çalışın.
Hangi okul türünü seçmeliyim ?
Bu konuda okul türlerini çok iyi araştırmalısınız. Hangi Okul Türü Daha Başarılı ? başlıklı yazıdan da okul türlerinin üniversite kazandırma başarıları ve her okul türünden öğrencilerin aldıkları ortalama puanları inceleyebilirsiniz.
TEOG 2015 tercihleri hangi adresten yapılacak ?
Yerleştirme işlemleri için tercihler e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabilecek.
Yerleştirme işlemleri için evden bireysel olarak tercih yapmak isteyen öğrenciler nasıl bir yol izleyecek ?
Yerleştirme işlemleri için yapılan tercihler e-okul.meb.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılabilecektir. Tercih yapabilmek için, açılan tercih işlemleri ekranındaki «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonu seçilecektir. Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlüğüne gidilerek elektronik ortamda onaylatılacaktır. Okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir.
Toplam kaç tercih hakkım var ?
Toplam 25 adet tercih hakkınız var. Bu 25 tercihin hepsini doldurmak zorunda da değilsiniz.
TEOG 2015 özel okul kayıtları ne zamana kadar ?
İptal edilen Mary Sanders sorusu sebebiyle, özel okul kayıtları 10 Temmuz 2015 tarihine kadar uzatıldı.
TEOG 2015 devlet lisesi kayıtları ne zaman ?
TEOG 2015 devlet lisesi tercihleri 6-16 Temmuz arasında yapılacak. 16 Temmuz saat 13.00 son. Son gün tercihlerin saat 13.00’e kadar yapılmasının sebebi ise bayram tatiline denk gelmesi. Devlet daireleri 16 Temmuz’da yarım gün çalışmaktalar.
TEOG tercihi için güvenlik kodumu bulamıyorum/bilmiyorum. Ne yapmalıyım ?
Okuldan daha önce sonuç belgesi aldıysanız güvenlik kodu bu belgenin üstünde yazıyor. Almadıysanız okul ile irtibata geçmeniz gerekmekte.
TEOG 2015 güzel sanatlar lisesi veya spor lisesi kayıtları ne zaman ?
Yetenek sınavlarında başarılı olan öğrenciler, güzel sanatlar lisesi veya spor liselerine 10 Temmuz 2015 tarihine kadar kayıt yaptırabilecektir.
Güzel sanatlar veya spor liselerine kayıt yaptıran öğrenciler yerleştirme veya yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilir mi ?
Güzel sanatlar veya spor liselerine kayıt yaptıran öğrenciler, hem yerleştirme işlemleri için hem de yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilirler. Ancak, bu öğrenciler tercihleri doğrultusunda bir okula yerleştirilmeleri halinde, güzel sanatlar lisesi veya spor lisesindeki kayıtları iptal olacaktır. Tercihleri doğrultusunda yerleştirildikleri okula kayıtları otomatik olarak yapılacaktır.
Yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek ?
Yerleştirme sonuçları, meb.gov.tr, oges.meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sorgulanabilecek, ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Yerleştirme sonuçları isteyen velilere kısa mesaj ile bildirilebilecektir.
Yerleştirme sonuçlarına göre okulların boş kalan kontenjanları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek ?
Okulların boş kalan kontenjanları, 14 Ağustos 2015 tarihinde oges.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.
Kimler nakil başvurusunda bulunabilir ?
Kayıtlı bulundukları okuldan başka bir okula geçmek isteyen tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilir.
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları ne zaman yapılacak ?
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları, 17-21 Ağustos 2015, 24-28 Ağustos 2015, 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapılacaktır.
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları nasıl yapılacak ?
Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir. Okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih bilgilerinin 2 (iki) nüsha çıktısı alınacak, bunlar veliye imzalatıldıktan sonra bir nüshası okulda saklanacak, diğer nüsha veliye verilecektir.
TEOG 2015 nakillerde taban puan şartı var mı ?
Hayır. TEOG nakillerinde taban puan şartı aranmamakta. Dilediğiniz okulu TEOG nakil tercih listenize yazabilirsiniz.
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için yapılan tercihlerde öğrenciler kaç okul tercih edilebilir ?
Öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurularının her birinde üçer okul tercihi yapabilecek ve tercihlerde boş kontenjan şartı olmayacaktır.
Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin üçünde de tercih yapmak zorunlu mudur ?
Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin her birinde, isteyen öğrencilerin tercih başvurusunda bulunması esastır. Ayrıca ilk yerleştirmeye esas nakil tercih başvuru döneminde yapılan okul tercihlerinin sonraki iki yerleştirmeye esas nakil tercih başvuru döneminde de geçerli olması başvurulan okul müdürlüğünden talep edilebilir. Talebin olmaması halinde her bir yerleştirmeye esas nakil başvuru döneminde yeniden tercih yapılabilecektir.
Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinde, yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak ?
Yerleştirme işlemleri; yerleştirme takviminde belirtilen tarihlerde, yerleştirmeye esas puan (YEP) üstünlüğüne göre ve boş kontenjanlara merkezî olarak yapılacaktır.
Milli eğitim müdürlüklerinde kurulan il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına hangi öğrenciler tercih başvurusu yapabilecek ?
Sadece açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler, istemeleri halinde millî eğitim müdürlüklerinde kurulan il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına tercih başvurusu yapabilecek ve komisyonlar tarafından il/ilçe sınırları içindeki okullarda boş kalan kontenjanlara yerleştirilecektir.
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları hangi tarihlerde tercih başvurusu alacak ?
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları, 07-10 Eylül 2015 tarihlerinde tercih başvurusu alacaktır.
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına yapılan tercih başvurularında öğrenciler kaç okul tercih edilebilir ?
Öğrenciler bu başvuruda il/ilçe sınırları içinde yer alan 3 okul tercih edebilecektir.
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yapılan yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek ?
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yapılan yerleştirme sonuçları, 11 Eylül 2015 tarihinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.
Özel okullarda %100 burslu okutulacak öğrenciler nasıl belirlenecek ?
Özel okullarda %100 burslu okutulacak öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, puan üstünlüğü esasına göre %5’lik dilimden seçilerek yapılacaktır. Yerel şartları dolayısıyla Türkiye genelindeki ilk % 5’lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il genelindeki ilk % 5’lik dilimden karşılayabileceklerdir.
Lise seçerken nelere dikkat edilmeli ?
Lise seçerken dikkat edilecek bir çok husus vardır. Lise Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli ? başlıklı yazıda dikkat edilmesi ve araştırılması gereken tüm hususları ayrıntılı olarak anlatmaya çalıştım.
Sorumu sayfada bulamıyorum, ne yapmalıyım ?
Yorum bölümünde, yukarıda, solda, ‘Eski Yorumlar’ diye bir seçenek var. Orayı tıklarsanız eski yorumları sırasıyla görebilirsiniz. Bir önceki sayfada da bulamazsanız gene aynı methodu uygulayarak sayfalar arasında gezinebilirsiniz.
Daha kısa bir yol olarak da, örneğin bu sayfanın linki ozancorumlu.com/teog-hakkinda-her-seyi-sorun/comment-page-22/ olsun.
Page 22 demek sayfa 22 demek. Yani 22. sayfadaki yorumları gösteriyor bu başlıkta. Eğer linkte 22 yerine 21 yazar ve enter derseniz 21. sayfadaki yorumlara geçmiş olursunuz.
Bu iki yolla da geçmiş yorumları inceleyebilirsiniz, hangisi kolayınıza gelirse. Sayfa içinde de kendi sorunuzu kolayca bulmak için ctrl + F tuşlarına basarsanız sağ üstte bir arama çubuğu görünür. O arama çubuğuna aramak istediğiniz kelimeyi yazarsanız sayfa içinde o kelimeleri rahatlıkla bulabilirsiniz.
Hocam neden özelden soru cevaplamıyorsunuz ?
Facebook’ta onlarca grup var. Sitemizin facebook, twitter, google plus, instagram, youtube, pinterest gibi sosyal medya sayfaları var. 1 (yazıyla bir) kişi olarak bu kadar parçaya bölünmem taktir edersiniz ki teknik olarak imkansız. Sitenin bu bölümü sırf bu yüzden var. Ayrıca buraya sorusunu koyup bekleyen yüzlerce kişi dururken, bu kadar insanın hakkına girip özelden bir başkasının sorusunu cevaplamam etik bir davranış da olmayacaktır. O yüzden tüm soruları hakkaniyet içerisinde, müsait olduğum zamanlarda ve sırayla bu bölümde cevaplamaktayım.
UYARI: Daha önce sitede hiçbir yorumunuz yoksa, öncelikle yorumunuz onaydan geçecektir. Ayrıca bu sayfada çözülemeyen sorular değil, rehberlik, ders çalışma teknikleri, tercihler, TEOG hakkında son gelişmeler vb. konular hakkında soru sorabilirsiniz. Çözemediğiniz soruları eğitim forumumuzda yer alan ‘Soru-Cevap‘ bölümüne koyabilirsiniz.
hocam ersan barkın ile iletişime sosyal medyadan geçebiir misiniz ben sosyal medya kullanmıyorumda davalar hakkın da sağolun bir de puanlar geçen sene yükken ondan önceki sene düşüktü puanların düşme olasılığı var mı
Yıl sonu başarı puanların da önemli burada. Aşağıdaki linkte yer alan TEOG Puan Hesaplama modülünü kullanarak alacağın puanı net bir şekilde görebilirsin.
Puanlar her sene değişebilmekte. Bu soruya direkt evet ya da hayır diye bir cevap vermek mümkün değil. Bence şu an bunu kafana takma, 2. TEOG’a var gücünle çalış ve alabildiğin en yüksek puanı al. Ondan sonra olay şansa kalıyor biraz da.
Lise puanın ile bir alakası yok lise nakillerinin. TEOG puanı ve istediğin okulun 10. sınıf puanı önemli. TEOG puanın, okulun puanından yüksekse ve boş kontenjan da varsa başvuru yapabilirsin.
hocam merhaba ben 1.teogdan 32 yanlış yaptım
mat.13
türkçe3
din0
fen7
inkilap7
ingilizce2
bana göre aşırı kötü ben biliyorum ki aşırı stres yaptım aladım falan hocam ben 430 luk falan sbl istiyorum..2.teogdan kaç yaparsam giderim lütfen yardımcı olun moralim çok bozuk karne ortalamam 91 düştü
Öncelikle puanlar her sene düşebilir, artabilir. Henüz 2. TEOG da olmadı ve zorluk derecesinin ne olacağı belli değil. O yüzden bu sorunun net bir cevabı ne yazık ki yok. Ama aşağıdaki linkte yer alan TEOG Puan Hesaplama modülüne 1. TEOG puanlarını, 2. TEOG’da almayı düşündüğün puanları ve yıl sonu başarı puanlarını girerek denemeler yapabilir, kaç puan alabileceğini net bir şekilde görebilirsin.
Ben kendisini tanımıyorum, sen geçebiliyorsan iletişime geçmeyi deneyebilirsin. Davaların resmi sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda da bir fikrim ne yazık ki yok. Gelişme olursa gerekli duyuruları yapacağım.
hocam ersan barkın davacıların avukatı ankara huku bürosunda çalışıyor twitter olmadığım için sizden rica ettim veya sosyal medya kullnamadığım için sağolun
TEOG sınavında 5 sorunun iptali için açılan davada bilirkişinin 3 soruyla ilgili raporu mahkemeye ulaştı. Bilirkişi 3 soruda sorun yok dedi ancak bir sorunun ders kitabında olmaması tartışmaya neden oldu.
25 ve 26 Kasım tarihlerinde yapılan ve 1.3 milyon öğrencinin girdiği TEOG sınav sonuçları önceki gün açıklandı. Söz konusu sınav ile ilgili hatalı olduğu iddia edilen 5 soru ile ilgili dava süreci ise henüz sonuçlanmadı. Hatalı soruları inceleyen ve alanında uzman akademisyenlerden oluşan bilirkişi heyetleri sonuçları taraflara gönderildi ve pazartesi gününe kadar bilirkişi raporlarına itiraz süreci tanındı. Mahkemenin kesin kararını ise salı günü vermesi bekleniyor.
Soru: Aşağıdaki cümlelerin hangisinde virgül farklı işlevde kullanılmıştır?
A) Gençler, davranışınızdan dolayı sizi kutluyorum.
B) Arkadaşlar, yarın sabah erkenden bizde toplanıyoruz
C) Çocuklar, bilgisayarın başından hiç ayrılmıyor.
D) Güzel kardeşim, biraz söz dinle.
BİLİRKİŞİNİN GÖRÜŞÜ:
Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından incelenen Türkçe A kitapçığındaki 17. soruyla ilgili bilirkişi görüşü şöyle oldu: “Soruda ölçülmek istenen husus virgülün kullanım işlevi ile ilgilidir. Bilindiği gibi virgül, amacına göre farklı işlevlerde kullanılmaktadır. Söz konusu soruda da virgül “A,B,D” seçeneklerinde çok belirgin bir şekilde “seslenme ifadesi”nden sonra kullanılmıştır. “C” seçeneğinde ise seslenme ifadesinin olmamasının yanında, cümlede özneyi vurgulamak ve belirginleştirmek için kullanılmıştır. Davacının iddiasında belirtildiği gibi, virgülün kullanılmasında cümlenin uzun ya da kısa olması virgülün işlevini değiştirmez.”A,B,D” seçeneklerinde virgülden önceki ifadeler özne değilken, “C” seçeneğinde ise öznedir. Dolayısıyla “C” seçeneği doğrudur.
SORU 2)
Soru: (I)Sıcak temmuz güneşi, Ömer Dayı’nın alnındaki terleri çoğaltıyordu. (II) Ömer Dayı, sabahtan beri tarlasında buğday yoluyordu. (III) Elindeki orağa güneş vurdukça ışığı gözlerini kamaştırıyordu. (IV) Arada sırada öfkelenerek doğruluyor, bıkkın bir şekilde geriniyor ve belini kütürdetiyordu. Bu metinde numaralanmış cümlelerden hangisi öznel bir nitelik taşır?
A-I, b-II, C-III,D-IV
BİLİRKİŞİNİN GÖRÜŞÜ:
Türkçe A kitapçığındaki 4. soru ile ilgili bilirkişi görüşü: Soruda, öznellik ve nesnellik kavramlarından yola çıkılarak bir ölçme yapılmak istenmektedir. Bilindiği gibi nesnel anlatımlarda beş duyudan en az biriyle yapılan tespit söz konusuyken öznel anlatılarda beş duyunun kullanılmasından çok bununla ilgili değerlendirmenin kişiye göre değişkenliği esas alınır. A seçeneği “Sıcak temmuz güneşi” ifadesiyle hem söz konusu ayın sıcaklığı hem de o ayın içinde bulunduğu mevsimin özelliği ve yapılan işin gösterge unsurunu yanı “teri” oluşturmaya uygun olması ve her şeyden önce terlemenin somut ve nesnel olarak gözlemlenebilen bir nitelik olmasından ötürü buradaki ifadenin öznel olması asla mümkün değildir. Her ne kadar kişilere göre öznel değerlendirmeler farklı biçimde algılanabilirse de bu seçenekteki ifadenin ne coğrafyaya ne bölgeye ne de mevsime göre farklı biçimde algılanması ve değerlendirilmesi mümkün değildir. Dolayısıyla “d” seçeneği doğrudur.
EN TARTIŞMALI SORU
SORU 3)
Soru: İtilaf devletleri, I. Dünya Savaşı’nda savaş boyunca tarafsız kalması için Osmanlı Devleti’ne bazı önerilerde bulunmuşlardır. Osmanlı Devleti de bu isteğe karşılık kapitülasyonların kaldırılmasını, Ege adalarının kendisine verilmesini ve Mısır sorununun çözülmesini istemiştir. Osmanlı bu tutumuyla:
İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi A kitapçığı 9. soru ile ilgili bilirkişi raporu: İlgili sorunun cevabı olan
“D” seçeneğinde bir yanlışlık tespit edilmemiştir. Soru bilgi sorusu olmayıp, bir yorum sorusu niteliği taşımaktadır. Çünkü yorumlanmasını istenen bilgi soru kökünde verilmiştir. Soruda verilen bilginin ders kitapçığında bulunmadığı doğru olmakla beraber bilgi sorulmadığı için söz konusu sorunun öğrencinin ezberden uzak, analitik zekasını kullanmasına ve geliştirmesine katkı sağlayacak değerlendirme ilkelerine uygun olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Sonuç olarak soru doğrudur.
UZMAN GÖRÜŞÜ: ‘Tartışılır’
SADIK GÜLTEKİN (VATAN Eğitim Uzmanı): İptali için dava açılan sorular içinde en tartışmalı olanı İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitapçığındaki soru. Çünkü bu soru öğrencilerin sorumlu olduğu ders kitapçığında bulunmuyor. Şimdiye kadar yapılan sınavlarda ise hiçbir zaman müfredat dışı soru sorulmadı. Bu açıdan baktığınızda teknik olarak sorulmaması gerekir. Ancak sorunun başlangıcında öğrencilere yorum yapabilecekleri bilgi verilmiş durumda. Yorum yapma ve verilen bilgi üzerinden doğru sonuca ulaşabilme yeterliliğine sahip öğrenci bu soruya doğru cevap verebilir. Bu açıdan bakıldığında soru sorulabilir. Tartışmalı bir konu.
Ozan hocam örnğin ilk teogtan700 üzerinden 388 almış bir öğrenci 500uzerinden hesaplandiginda kaç çıkar ? Beni en kısa sürede bilgilrndiriseniz çok sevinirim…….
hocam teog puanalarına bakıyorum da geçen sene 485 puanlık bir lise ondan önceki sene 479 civarlarda bunu sebebi ne olabilir birde bu sene puanlar düşebilirmi
Puanlar her sene değişebilir. Bunun bir çok etkeni olabilir. Geçen sene özel lise ve devlet lisesi tercihleri ilk kez ayrılmıştı mesela. Temel liseler açılmıştı. Dershaneler kapanmıştı vs vs. Öğrencilerin TEOG başarıları ve sınavların zorluk derecesi de önemli kriterler. Yani tek bir parametre yok.
Bu sene özelinde de henüz 2. TEOG ortak sınavları yapılmamışken düşer, çıkar vs. diye yorum yapmak imkansız.
Hocam merabateogdan 8 yanlış yaptım
4 mat
2 türk
2 ing
0 fen
0 din
0 inkılap
benim için çok kötü.
ortalamamı da baya etkiledi 96.8 gibi bişey oldu.
sizce nasıl
Bu soru biraz öznel bir soru. Genele bakılırsa gayet iyi fakat hedefinin ne olduğu ve hedefine olan uzaklığın burada senin için başarı kriteri olacak sonuçta.
merhaba hocam teog mahkeme kararıyla ilgili bir gelişme var mı twitter üzerinden ersan barkınla iletşime geçebilir miyiz veya geçeblir misiniz twitter veya sosyal medya kulllanmadığım için sizden rica ettim bu arda sizi çok seviyorum
Henüz 2. TEOG dahi yapılmamışken, sadece 1. TEOG yapılmışken, taban puanlarla ilgili bir yorumda bulunmak yanlış olur. İlk TEOG, geçen seneki ilk TEOG sınavlarına göre zordu bence fakat 2. TEOG’un nasıl olacağını bilmiyoruz sonuçta. Bu yorumlar için biraz daha beklemek gerekiyor. Henüz çok erken.
Ebru iyi günler iyisin ınşallah taban puanıyla ilgili ozan hoca ya sorduğun soruda ilk girdiğimiz teog diğerlerine göre daha zor olduğundan taban puanlarında büyük ihtimalle düşebilir inşallah düşer canım seni çoookk seviyorum ♥♡♥♡byyyy.:)
2013-2014’ü net hatırlayamadım, yanlış bilgilendirmek istemem. Ama 2014-2015’teki İngilizce Mary Sanders sorusu sonuçlar açıklandıktan sonra iptal edilmiş, daha sonra tüm puanlar yeniden hesaplanmış ve soruyu herkesin doğru yaptığı kabul edilmişti. Site içi aramada Mary Sanders olarak arama yaparsanız ilgili tüm yazılara ulaşabilirsiniz bu konuyla ilgili. Hatta aşağıdaki linke de tıklayabilirsiniz direkt.
Mahkemelerin ne zaman sonuçlanacağını bilmek mümkün değil ne yazık ki. Bunu ancak kararı verecek hakimler bilebilir. Ama açıklandığında mutlaka duyuracağım.
Özel olarak bir yayınevi tavsiyesinde bulunmuyorum ama eğer konuları tam bilmiyorsan konu anlatımlı ve çözümlü soruların olduğu bir kitap almanı tavsiye ederim. Eğer konu anlatımlarında bir sıkıntın yoksa direkt soru bankası almanı öneririm.
Merhaba Hocam , yep nedemek? Teog hakinda okulda bizi bu konuda bilgilendirmediler rica etsem anlatırmısınız ve yüzdelikdilimle ilgili az bir bilgim var. Bu konuyla da ilgili beni bilgilendirirseniz sevinirim:-);-)
YEP, yerleştirmeye esas puan demektir. Bu puana göre liselere yerleştirileceksiniz. Şöyle yapayım. Aşağıdaki linkte yer alan yazıda TEOG ile ilgili bilmen gereken HER ŞEY var. İnceleyebilirsin 😉
Ozan hacam merhaba,öncelikle sizi gerçekten canı gönülden tebrik ediyorum bu siteyi açıp öğrencilere aklında takılan sorulariniza cevap verdiğiniz içinçok güzel bir insansınız keşke herkes sizin gibi olabilse….hocam benim bir sorum daha olucaktı acaba bir teog öğrencisi günde en az kaçsaat çalışmalı ?dinlenme saatleri olabilirmi olursa da kaç saat olabilir?Ve benim soru banka ya ihtiyacım var rica etsem bana güzel bir yayın önerirseniz çok mutlu olurum:)… ♥♥♥ iyi günler…
Günde X kadar soru çözmek gerekiyor diye herkese bir öneride bulunmak yanlış olur. Herkes farklıdır çünkü. Altyapın nasıl, hangi derste daha kötüsün, hangi konularda daha kötüsün, günde ne kadar boş vaktin var vb. bir sürü konu önemli burada. Ama temelde her zaman tavsiye ettiklerim, mutlaka dersi derste en iyi şekilde dinle, anlamadıklarını mutlaka öğretmenine sor, eve gelince günün genel bir tekrarını yap ve ödevlerini mutlaka anlayarak yap, laf olsun diye yapma. Ve elbette dinlenmen de gerekiyor. Her dakika ders çalışılmaz. Çalışsan bile verimli olmaz.
hocam davalar açıklandı mı sosyal medyam hesabım olmadığından takip edemiyorum davalara ne oldu siz iletişime geçtniz mi inş iptal edilir 🙂
Merhaba Öznur.
Davalarla ilgili bir gelişme olunca duyuracağım.
ailem izn vermediği için açamam malum teog senesi arkadaşlarım kullanmıyor kullananalanlarda gıcıklık işte sormuyorlar. bundan dolayı sizden rica etmiştim
hocam ersan barkın ile iletişime sosyal medyadan geçebiir misiniz ben sosyal medya kullanmıyorumda davalar hakkın da sağolun bir de puanlar geçen sene yükken ondan önceki sene düşüktü puanların düşme olasılığı var mı
Merhaba Tuan.
Ersan Barkın ile iletişim için bir twitter hesabı açabilirsin. Buna üşeniyorsan bir arkadaşından rica edebilirsin 🙂
Taban puanların düşüp düşmemesi konusu ile ilgili de henüz bir yorum yapmak ne yazık ki imkansız. Daha 2. TEOG sınavları var. Her şey olabilir.
hocam ben ilk teogda 2 ynls(türk-ing) yaptım ikincide full yaparsam afl ye gider mym
Merhaba.
Yıl sonu başarı puanların da önemli burada. Aşağıdaki linkte yer alan TEOG Puan Hesaplama modülünü kullanarak alacağın puanı net bir şekilde görebilirsin.
https://ozancorumlu.com/teog-puan-hesaplama/
hocam teog davaları açıklandı mı bu arada iy ki varsnız
Merhabalar.
Şu ana kadar resmi bir açıklama olmadı. Olduğunda duyuracağım.
6 tane tercih yapsak az olurmu illa 15- 25 tane yapmak zorunda mıyız?
Merhaba Tuba.
Bu konuda bir zorunluluk yok. 6 tane tercihin yeterli geleceğini düşünüyorsa 6 tercih de yapabilirsin.
Merhaba teog 2 konularnı söyler misin . Açıklanmış galiba
Merhaba teog 2 konuları tüm derslerin yazar mısın
Merhaba Abdurrahman.
Aylar önce zaten yazmıştım, ana sayfada da mevcut. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsin.
https://ozancorumlu.com/2015-2016-8-sinif-teog-konulari/
Ozan hocam teog tan iyi puan aldım ama okul notu beni düşürdü puanımın yetmedigi liseye gidebilirmiyim
Merhaba.
Puanlar her sene değişebilmekte. Bu soruya direkt evet ya da hayır diye bir cevap vermek mümkün değil. Bence şu an bunu kafana takma, 2. TEOG’a var gücünle çalış ve alabildiğin en yüksek puanı al. Ondan sonra olay şansa kalıyor biraz da.
hocam ben 10. sınıf öğrencisiyim teogtan iyi aldım okul notu beni düşürdü puanımın yetmedigi başka okula gidebilirmiyim
Lise puanın ile bir alakası yok lise nakillerinin. TEOG puanı ve istediğin okulun 10. sınıf puanı önemli. TEOG puanın, okulun puanından yüksekse ve boş kontenjan da varsa başvuru yapabilirsin.
aşağıda arkadaşın yazdığı haber kesin karar mı acaba teogla ilgli olan
bu arada sizi çok seviyorum
Merhaba Nisa.
Ben de sizi seviyorum 🙂
Dava konusunda benim bilgim yok şu an. Kesinleşmiş bir sonuç bilmiyorum. Zaten haberim olsa hemen sizleri bilgilendireceğim.
hocam merhaba ben 1.teogdan 32 yanlış yaptım
mat.13
türkçe3
din0
fen7
inkilap7
ingilizce2
bana göre aşırı kötü ben biliyorum ki aşırı stres yaptım aladım falan hocam ben 430 luk falan sbl istiyorum..2.teogdan kaç yaparsam giderim lütfen yardımcı olun moralim çok bozuk karne ortalamam 91 düştü
Merhaba Ayşegül.
Öncelikle puanlar her sene düşebilir, artabilir. Henüz 2. TEOG da olmadı ve zorluk derecesinin ne olacağı belli değil. O yüzden bu sorunun net bir cevabı ne yazık ki yok. Ama aşağıdaki linkte yer alan TEOG Puan Hesaplama modülüne 1. TEOG puanlarını, 2. TEOG’da almayı düşündüğün puanları ve yıl sonu başarı puanlarını girerek denemeler yapabilir, kaç puan alabileceğini net bir şekilde görebilirsin.
https://ozancorumlu.com/teog-puan-hesaplama/
teşekkür ederim hocam bide ben matematiği her ne yaptıysam düzeltemedim ne yapmam gerekiyor
Matematik Nasıl Çalışılır başlıklı aşağıdaki linkte yer alan yazıyı okumanı tavsiye ederim Ayşegül 😉
https://ozancorumlu.com/matematik-nasil-calisilir/
hocam son sorum ise hani bu yıl 2.teog %70 ya faydası olurmu olmazmı bide önceki sene 2.teog% de kaçtı:)
2 TEOG’da %50, %50. Eşit ağırlıkta. Bundan önce de böyleydi, bu sene de böyle.
hocam davalar ne zaman açıklanır ersan barkın ile iletşime geçebilir misiniz sosyal medyadan
Merhaba.
Ben kendisini tanımıyorum, sen geçebiliyorsan iletişime geçmeyi deneyebilirsin. Davaların resmi sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda da bir fikrim ne yazık ki yok. Gelişme olursa gerekli duyuruları yapacağım.
hocam ersan barkın davacıların avukatı ankara huku bürosunda çalışıyor twitter olmadığım için sizden rica ettim veya sosyal medya kullnamadığım için sağolun
TEOG sınavında 5 sorunun iptali için açılan davada bilirkişinin 3 soruyla ilgili raporu mahkemeye ulaştı. Bilirkişi 3 soruda sorun yok dedi ancak bir sorunun ders kitabında olmaması tartışmaya neden oldu.
25 ve 26 Kasım tarihlerinde yapılan ve 1.3 milyon öğrencinin girdiği TEOG sınav sonuçları önceki gün açıklandı. Söz konusu sınav ile ilgili hatalı olduğu iddia edilen 5 soru ile ilgili dava süreci ise henüz sonuçlanmadı. Hatalı soruları inceleyen ve alanında uzman akademisyenlerden oluşan bilirkişi heyetleri sonuçları taraflara gönderildi ve pazartesi gününe kadar bilirkişi raporlarına itiraz süreci tanındı. Mahkemenin kesin kararını ise salı günü vermesi bekleniyor.
Soru: Aşağıdaki cümlelerin hangisinde virgül farklı işlevde kullanılmıştır?
A) Gençler, davranışınızdan dolayı sizi kutluyorum.
B) Arkadaşlar, yarın sabah erkenden bizde toplanıyoruz
C) Çocuklar, bilgisayarın başından hiç ayrılmıyor.
D) Güzel kardeşim, biraz söz dinle.
BİLİRKİŞİNİN GÖRÜŞÜ:
Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından incelenen Türkçe A kitapçığındaki 17. soruyla ilgili bilirkişi görüşü şöyle oldu: “Soruda ölçülmek istenen husus virgülün kullanım işlevi ile ilgilidir. Bilindiği gibi virgül, amacına göre farklı işlevlerde kullanılmaktadır. Söz konusu soruda da virgül “A,B,D” seçeneklerinde çok belirgin bir şekilde “seslenme ifadesi”nden sonra kullanılmıştır. “C” seçeneğinde ise seslenme ifadesinin olmamasının yanında, cümlede özneyi vurgulamak ve belirginleştirmek için kullanılmıştır. Davacının iddiasında belirtildiği gibi, virgülün kullanılmasında cümlenin uzun ya da kısa olması virgülün işlevini değiştirmez.”A,B,D” seçeneklerinde virgülden önceki ifadeler özne değilken, “C” seçeneğinde ise öznedir. Dolayısıyla “C” seçeneği doğrudur.
SORU 2)
Soru: (I)Sıcak temmuz güneşi, Ömer Dayı’nın alnındaki terleri çoğaltıyordu. (II) Ömer Dayı, sabahtan beri tarlasında buğday yoluyordu. (III) Elindeki orağa güneş vurdukça ışığı gözlerini kamaştırıyordu. (IV) Arada sırada öfkelenerek doğruluyor, bıkkın bir şekilde geriniyor ve belini kütürdetiyordu. Bu metinde numaralanmış cümlelerden hangisi öznel bir nitelik taşır?
A-I, b-II, C-III,D-IV
BİLİRKİŞİNİN GÖRÜŞÜ:
Türkçe A kitapçığındaki 4. soru ile ilgili bilirkişi görüşü: Soruda, öznellik ve nesnellik kavramlarından yola çıkılarak bir ölçme yapılmak istenmektedir. Bilindiği gibi nesnel anlatımlarda beş duyudan en az biriyle yapılan tespit söz konusuyken öznel anlatılarda beş duyunun kullanılmasından çok bununla ilgili değerlendirmenin kişiye göre değişkenliği esas alınır. A seçeneği “Sıcak temmuz güneşi” ifadesiyle hem söz konusu ayın sıcaklığı hem de o ayın içinde bulunduğu mevsimin özelliği ve yapılan işin gösterge unsurunu yanı “teri” oluşturmaya uygun olması ve her şeyden önce terlemenin somut ve nesnel olarak gözlemlenebilen bir nitelik olmasından ötürü buradaki ifadenin öznel olması asla mümkün değildir. Her ne kadar kişilere göre öznel değerlendirmeler farklı biçimde algılanabilirse de bu seçenekteki ifadenin ne coğrafyaya ne bölgeye ne de mevsime göre farklı biçimde algılanması ve değerlendirilmesi mümkün değildir. Dolayısıyla “d” seçeneği doğrudur.
EN TARTIŞMALI SORU
SORU 3)
Soru: İtilaf devletleri, I. Dünya Savaşı’nda savaş boyunca tarafsız kalması için Osmanlı Devleti’ne bazı önerilerde bulunmuşlardır. Osmanlı Devleti de bu isteğe karşılık kapitülasyonların kaldırılmasını, Ege adalarının kendisine verilmesini ve Mısır sorununun çözülmesini istemiştir. Osmanlı bu tutumuyla:
I.Ekonomik problemlerden kurtulmak
II.Kaybettiği toprakları geri almak
III.Doğu Akdeniz’de etkinliğini arttırmak
hedeflerinden hangilerini gerçekleştirmek istemiştir?
A)Yalnız1, B)I ve II, C)II ve III, D)I,II ve III
BİLİRKİŞİNİN GÖRÜŞÜ:
İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi A kitapçığı 9. soru ile ilgili bilirkişi raporu: İlgili sorunun cevabı olan
“D” seçeneğinde bir yanlışlık tespit edilmemiştir. Soru bilgi sorusu olmayıp, bir yorum sorusu niteliği taşımaktadır. Çünkü yorumlanmasını istenen bilgi soru kökünde verilmiştir. Soruda verilen bilginin ders kitapçığında bulunmadığı doğru olmakla beraber bilgi sorulmadığı için söz konusu sorunun öğrencinin ezberden uzak, analitik zekasını kullanmasına ve geliştirmesine katkı sağlayacak değerlendirme ilkelerine uygun olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Sonuç olarak soru doğrudur.
UZMAN GÖRÜŞÜ: ‘Tartışılır’
SADIK GÜLTEKİN (VATAN Eğitim Uzmanı): İptali için dava açılan sorular içinde en tartışmalı olanı İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitapçığındaki soru. Çünkü bu soru öğrencilerin sorumlu olduğu ders kitapçığında bulunmuyor. Şimdiye kadar yapılan sınavlarda ise hiçbir zaman müfredat dışı soru sorulmadı. Bu açıdan baktığınızda teknik olarak sorulmaması gerekir. Ancak sorunun başlangıcında öğrencilere yorum yapabilecekleri bilgi verilmiş durumda. Yorum yapma ve verilen bilgi üzerinden doğru sonuca ulaşabilme yeterliliğine sahip öğrenci bu soruya doğru cevap verebilir. Bu açıdan bakıldığında soru sorulabilir. Tartışmalı bir konu.
bu haber doğrumu hocam
17 Ocak’ın haberi bu. Bu haberi yazanlara sorman daha mantıklı olur doğru olup olmadığını 🙂
yani yalan haber mi
Bu haberi ben yazmadım Nur. Yalan mı gerçek mi bilemiyorum. Bunu bu haberi yazana sorman gerekiyor 🙂
Ozan hocam örnğin ilk teogtan700 üzerinden 388 almış bir öğrenci 500uzerinden hesaplandiginda kaç çıkar ? Beni en kısa sürede bilgilrndiriseniz çok sevinirim…….
Merhaba Merve.
Puanlarını aşağıdaki linkte yer alan TEOG Puan Hesaplama modülüne girersen bunu kendin de görebilirsin 😉
https://ozancorumlu.com/teog-puan-hesaplama/
hocam teog puanalarına bakıyorum da geçen sene 485 puanlık bir lise ondan önceki sene 479 civarlarda bunu sebebi ne olabilir birde bu sene puanlar düşebilirmi
Merhaba Nur.
Puanlar her sene değişebilir. Bunun bir çok etkeni olabilir. Geçen sene özel lise ve devlet lisesi tercihleri ilk kez ayrılmıştı mesela. Temel liseler açılmıştı. Dershaneler kapanmıştı vs vs. Öğrencilerin TEOG başarıları ve sınavların zorluk derecesi de önemli kriterler. Yani tek bir parametre yok.
Bu sene özelinde de henüz 2. TEOG ortak sınavları yapılmamışken düşer, çıkar vs. diye yorum yapmak imkansız.
Hocam merabateogdan 8 yanlış yaptım
4 mat
2 türk
2 ing
0 fen
0 din
0 inkılap
benim için çok kötü.
ortalamamı da baya etkiledi 96.8 gibi bişey oldu.
sizce nasıl
Merhaba Eylül.
Bu soru biraz öznel bir soru. Genele bakılırsa gayet iyi fakat hedefinin ne olduğu ve hedefine olan uzaklığın burada senin için başarı kriteri olacak sonuçta.
merhaba hocam teog mahkeme kararıyla ilgili bir gelişme var mı twitter üzerinden ersan barkınla iletşime geçebilir miyiz veya geçeblir misiniz twitter veya sosyal medya kulllanmadığım için sizden rica ettim bu arda sizi çok seviyorum
Merhabalar.
Net bir şey şu ana kadar yok. Olunca gerekli bilgilendirmeleri yapacağım 😉
sağolun
hocam askeri liselere kızlar başvuracaklar mı
Merhaba Nur.
Soruna cevap verdim. Kontrol edebilirsin.
hocam kızlar askeri liseye gidebiliyormu
Merhaba Nur.
Hayır, gidemiyorlar. ALS 2016 şartları ve ALS hakkında her şeyi aşağıdaki linkteki yazıdan inceleyebilirsin.
https://ozancorumlu.com/2016-askeri-lise-sinavi-ne-zaman-2016-askeri-lise-basvurulari/
Merhaba Ozan hocam bu yıl taban puanların düşme gibi bir durumu var mıdır sizce? tahminen?
Merhaba Ebru.
Henüz 2. TEOG dahi yapılmamışken, sadece 1. TEOG yapılmışken, taban puanlarla ilgili bir yorumda bulunmak yanlış olur. İlk TEOG, geçen seneki ilk TEOG sınavlarına göre zordu bence fakat 2. TEOG’un nasıl olacağını bilmiyoruz sonuçta. Bu yorumlar için biraz daha beklemek gerekiyor. Henüz çok erken.
Ebru iyi günler iyisin ınşallah taban puanıyla ilgili ozan hoca ya sorduğun soruda ilk girdiğimiz teog diğerlerine göre daha zor olduğundan taban puanlarında büyük ihtimalle düşebilir inşallah düşer canım seni çoookk seviyorum ♥♡♥♡byyyy.:)
merhaba ozan bey 2013-2014 ilk teogda 4 sorunun iptali sınav sonuçları açıklandıktan öncemi sonramı oldu iyiki varsınız iyi akşamlar
Merhabalar.
2013-2014’ü net hatırlayamadım, yanlış bilgilendirmek istemem. Ama 2014-2015’teki İngilizce Mary Sanders sorusu sonuçlar açıklandıktan sonra iptal edilmiş, daha sonra tüm puanlar yeniden hesaplanmış ve soruyu herkesin doğru yaptığı kabul edilmişti. Site içi aramada Mary Sanders olarak arama yaparsanız ilgili tüm yazılara ulaşabilirsiniz bu konuyla ilgili. Hatta aşağıdaki linke de tıklayabilirsiniz direkt.
https://ozancorumlu.com/?s=mary+sanders
sağolun sizi tüm veli ve öğrencilere öneriyorum tekrardan sağolun
Güzel sözleriniz için ben teşekkür eder, rica ederim.
Güzel günler.
ozan bey şey yep puanı hesaplanana kadar davalar kesin açıklanır mı ya da tahminen ne zaman açıklanabilir 🙂 iyi günler
Merhaba oznrftgggggggg.
Mahkemelerin ne zaman sonuçlanacağını bilmek mümkün değil ne yazık ki. Bunu ancak kararı verecek hakimler bilebilir. Ama açıklandığında mutlaka duyuracağım.
Hocam merhaba bir sorum daha olucaktı bana teog a uygun güzel bir soru bankası yayınıönerirmisiniz?:-)
Merhaba Merve.
Özel olarak bir yayınevi tavsiyesinde bulunmuyorum ama eğer konuları tam bilmiyorsan konu anlatımlı ve çözümlü soruların olduğu bir kitap almanı tavsiye ederim. Eğer konu anlatımlarında bir sıkıntın yoksa direkt soru bankası almanı öneririm.
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için …
Rica ederim.
Merhaba Hocam , yep nedemek? Teog hakinda okulda bizi bu konuda bilgilendirmediler rica etsem anlatırmısınız ve yüzdelikdilimle ilgili az bir bilgim var. Bu konuyla da ilgili beni bilgilendirirseniz sevinirim:-);-)
Merhaba Merve.
YEP, yerleştirmeye esas puan demektir. Bu puana göre liselere yerleştirileceksiniz. Şöyle yapayım. Aşağıdaki linkte yer alan yazıda TEOG ile ilgili bilmen gereken HER ŞEY var. İnceleyebilirsin 😉
https://ozancorumlu.com/egitim-forumu/konu/teog-ile-ilgili-bilinmesi-gereken-her-sey.7/
Ozan hacam merhaba,öncelikle sizi gerçekten canı gönülden tebrik ediyorum bu siteyi açıp öğrencilere aklında takılan sorulariniza cevap verdiğiniz içinçok güzel bir insansınız keşke herkes sizin gibi olabilse….hocam benim bir sorum daha olucaktı acaba bir teog öğrencisi günde en az kaçsaat çalışmalı ?dinlenme saatleri olabilirmi olursa da kaç saat olabilir?Ve benim soru banka ya ihtiyacım var rica etsem bana güzel bir yayın önerirseniz çok mutlu olurum:)… ♥♥♥ iyi günler…
Merhaba Merve.
Rica ederim.
Günde X kadar soru çözmek gerekiyor diye herkese bir öneride bulunmak yanlış olur. Herkes farklıdır çünkü. Altyapın nasıl, hangi derste daha kötüsün, hangi konularda daha kötüsün, günde ne kadar boş vaktin var vb. bir sürü konu önemli burada. Ama temelde her zaman tavsiye ettiklerim, mutlaka dersi derste en iyi şekilde dinle, anlamadıklarını mutlaka öğretmenine sor, eve gelince günün genel bir tekrarını yap ve ödevlerini mutlaka anlayarak yap, laf olsun diye yapma. Ve elbette dinlenmen de gerekiyor. Her dakika ders çalışılmaz. Çalışsan bile verimli olmaz.