Bu sayfada LGS hakkında her şeyi Ozan Çorumlu’ya sorabilirsiniz.
LGS Soru-Cevap bölümüne hoşgeldiniz. Sevgili öğrenciler ve veliler. LGS hakkında kafanıza takılan ya da öğrenmek istediğiniz soruları bu sayfanın altında yer alan Tartışmaya Katılın bölümüne yorum olarak yazabilirsiniz. Sorunuz en kısa sürede cevaplandırılacaktır.
GÜNCELLENDİ!Liselerin Yüzdelik Dilimleri için tıklayın
Eğitim şikayetleriniz için lütfen Şikayetler bölümünü kullanınız.
Rehberlik öğretmeni değilim. Uzmanlık alanım Matematik. Bunun yanı sıra. Fen ve Teknoloji dersleri de vermekteyim. Fakat yıllardır özel ders verdiğim öğrencilere ek olarak sunduğum eğitim koçluğu hizmeti, araştırmayı sevmem ve bilgiye her zaman aç olmam, bildiğim şeyleri de başka insanlarla her zaman paylaşmayı hayat amaçlarımdan biri haline getirmem, sitemizde bu sayfayı açmamın sebeplerinden bazıları. Bu sayfanın amacı, tüm veli ve öğrencilere tüm bilgi ve tercübemi tamamen ücretsiz olarak aktarmak, bilgim ve gücüm dahilinde LGS hakkında herkese olabildiğince yardımcı olmaktır.
Sizler için LGS ile ilgili sizlerden gelen sık soruları derledim. Aşağıdaki sorular düzenli olarak da güncellenecektir. Bu yüzden ara ara kontrol etmenizi tavsiye ederim. Sorunuzu koymadan önce aşağıdaki sık sorulan sorular bölümünü inceleyiniz. Sık sorulan sorular bölümünü incelemeden sorunuzu koyarsanız, sıra size geldiği zaman alacağınız cevap ‘Sorunuzun cevabı sık sorular sorular bölümünde mevcut, inceleyebilirsiniz.’ olacaktır ki boşu boşuna vakit kaybetmiş olursunuz 🙂 Eğer sorunuzun cevabını bulamıyorsanız sorunuzu ilgili bölüme koyabilirsiniz. Bu bölümdeki tüm sorular bilgim dahilinde olduğu sürece, müsait olduğum zamanlarda ve sırasıyla (sorunuzun sayfaya koyma zamanına göre) cevaplanmaktadır.
Sorularınızı sitemize nasıl koyabileceğinizi aşağıdaki kısa videoyu izleyerek detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Youtube kanalımıza ücretsiz bir şekilde abone olmayı unutmayın 😉
Sitemizdeki tüm içeriklerden mail yoluyla haberdar olmak istiyorsanız, aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp abone olabilirsiniz. Aboneliğinizi tamamlamak için e-postanıza gelen maili onaylamayı unutmayın.
SIK SORULAN SORULAR
LGS nedir ?
LGS (Liseye Giriş Sistemi), TEOG sistemi sonrasında 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanacak yeni sınav sistemidir.
LGS'de standart sapma var mı ?
LGS sisteminde standart sapma uygulanmamakta.
LGS kaç oturumdan oluşacak ?
LGS tek oturum şeklinde gerçekleştirilecek.
LGS'de kaç soru çıkacak ?
LGS’de toplam 90 soru sorulacak. LGS’de derslere göre soru dağılımı ise şu şekilde: Matematik 20, Türkçe 20, Fen Bilimleri 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10, İngilizce 10.
LGS kaç dakika olacak ?
LGS toplam 135 dakika olacak.
Taban puan nedir ?
Taban puan, bir liseye normal yerleştirmeler sonucu giren son öğrencinin puanıdır.
Yüzdelik dilim nedir ?
Yüzdelik dilim, genel sıralamanızın yüzde olarak ifade edilmiş şeklidir. Yüzdelik dilim konusunda detaylı bilgi almak için Yüzdelik Dilim Nedir ? başlıklı yazıyı inceleyebilirsiniz.
LGS'de tercihlerimi hangi yüzdelik dilime göre yapacağım ?
Tercihlerinizi Türkiye geneli yüzdelik dilime göre yapmak en sağlıklısıdır.
YEP nedir ?
YEP, yerleştirmeye esas puanın kısaltılmışıdır. Yerleştirmeye esas puan, 6, 7 ve 8 inci sınıf yıl sonu başarı puanlarının %30’u ile TEOG ortak sınavlarının %70’inden oluşur.
TEOG yerleştirmeleri, adayların yaptıkları tercihler doğrultusunda YEP üstünlüğüne göre yapılmaktadır.
TEOG 2015'te puan eşitliği durumunda ne oluyor ?
Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması hâlinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınır.
TEOG 2015 tercih ve yerleştirme kılavuzuna nereden bakabilirim ?
TEOG 2015 Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu ve tüm detaylar için tıklayın.
TEOG yerleştirmeleri YEP'e göre yapılıyorsa, neden yüzdelik dilimlere göre tercih yapıyoruz ?
Puanlar bir çok etkene göre her sene değişebilirken, yüzdelik dilim denen şey oransal bir ifade olduğu için daha az değişir. Bu yüzden de tercihlerimizi yüzdelik dilimlere göre yapmak daha sağlıklı sonuç verecektir.
Okul türleri hakkında bir bilgim yok, ne yapabilirim ?
2015 Lise Türleri başlıklı yazıdan, tüm okul türleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Sizlere önerim, tercih öncesinde okul türleri hakkındaki tüm sorularınızı okulunuzun rehberlik birimine de sorun ve detaylı bilgi almaya çalışın.
Hangi okul türünü seçmeliyim ?
Bu konuda okul türlerini çok iyi araştırmalısınız. Hangi Okul Türü Daha Başarılı ? başlıklı yazıdan da okul türlerinin üniversite kazandırma başarıları ve her okul türünden öğrencilerin aldıkları ortalama puanları inceleyebilirsiniz.
TEOG 2015 tercihleri hangi adresten yapılacak ?
Yerleştirme işlemleri için tercihler e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabilecek.
Yerleştirme işlemleri için evden bireysel olarak tercih yapmak isteyen öğrenciler nasıl bir yol izleyecek ?
Yerleştirme işlemleri için yapılan tercihler e-okul.meb.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılabilecektir. Tercih yapabilmek için, açılan tercih işlemleri ekranındaki «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonu seçilecektir. Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlüğüne gidilerek elektronik ortamda onaylatılacaktır. Okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir.
Toplam kaç tercih hakkım var ?
Toplam 25 adet tercih hakkınız var. Bu 25 tercihin hepsini doldurmak zorunda da değilsiniz.
TEOG 2015 özel okul kayıtları ne zamana kadar ?
İptal edilen Mary Sanders sorusu sebebiyle, özel okul kayıtları 10 Temmuz 2015 tarihine kadar uzatıldı.
TEOG 2015 devlet lisesi kayıtları ne zaman ?
TEOG 2015 devlet lisesi tercihleri 6-16 Temmuz arasında yapılacak. 16 Temmuz saat 13.00 son. Son gün tercihlerin saat 13.00’e kadar yapılmasının sebebi ise bayram tatiline denk gelmesi. Devlet daireleri 16 Temmuz’da yarım gün çalışmaktalar.
TEOG tercihi için güvenlik kodumu bulamıyorum/bilmiyorum. Ne yapmalıyım ?
Okuldan daha önce sonuç belgesi aldıysanız güvenlik kodu bu belgenin üstünde yazıyor. Almadıysanız okul ile irtibata geçmeniz gerekmekte.
TEOG 2015 güzel sanatlar lisesi veya spor lisesi kayıtları ne zaman ?
Yetenek sınavlarında başarılı olan öğrenciler, güzel sanatlar lisesi veya spor liselerine 10 Temmuz 2015 tarihine kadar kayıt yaptırabilecektir.
Güzel sanatlar veya spor liselerine kayıt yaptıran öğrenciler yerleştirme veya yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilir mi ?
Güzel sanatlar veya spor liselerine kayıt yaptıran öğrenciler, hem yerleştirme işlemleri için hem de yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilirler. Ancak, bu öğrenciler tercihleri doğrultusunda bir okula yerleştirilmeleri halinde, güzel sanatlar lisesi veya spor lisesindeki kayıtları iptal olacaktır. Tercihleri doğrultusunda yerleştirildikleri okula kayıtları otomatik olarak yapılacaktır.
Yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek ?
Yerleştirme sonuçları, meb.gov.tr, oges.meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sorgulanabilecek, ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Yerleştirme sonuçları isteyen velilere kısa mesaj ile bildirilebilecektir.
Yerleştirme sonuçlarına göre okulların boş kalan kontenjanları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek ?
Okulların boş kalan kontenjanları, 14 Ağustos 2015 tarihinde oges.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.
Kimler nakil başvurusunda bulunabilir ?
Kayıtlı bulundukları okuldan başka bir okula geçmek isteyen tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilir.
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları ne zaman yapılacak ?
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları, 17-21 Ağustos 2015, 24-28 Ağustos 2015, 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapılacaktır.
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları nasıl yapılacak ?
Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir. Okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih bilgilerinin 2 (iki) nüsha çıktısı alınacak, bunlar veliye imzalatıldıktan sonra bir nüshası okulda saklanacak, diğer nüsha veliye verilecektir.
TEOG 2015 nakillerde taban puan şartı var mı ?
Hayır. TEOG nakillerinde taban puan şartı aranmamakta. Dilediğiniz okulu TEOG nakil tercih listenize yazabilirsiniz.
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için yapılan tercihlerde öğrenciler kaç okul tercih edilebilir ?
Öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurularının her birinde üçer okul tercihi yapabilecek ve tercihlerde boş kontenjan şartı olmayacaktır.
Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin üçünde de tercih yapmak zorunlu mudur ?
Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin her birinde, isteyen öğrencilerin tercih başvurusunda bulunması esastır. Ayrıca ilk yerleştirmeye esas nakil tercih başvuru döneminde yapılan okul tercihlerinin sonraki iki yerleştirmeye esas nakil tercih başvuru döneminde de geçerli olması başvurulan okul müdürlüğünden talep edilebilir. Talebin olmaması halinde her bir yerleştirmeye esas nakil başvuru döneminde yeniden tercih yapılabilecektir.
Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinde, yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak ?
Yerleştirme işlemleri; yerleştirme takviminde belirtilen tarihlerde, yerleştirmeye esas puan (YEP) üstünlüğüne göre ve boş kontenjanlara merkezî olarak yapılacaktır.
Milli eğitim müdürlüklerinde kurulan il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına hangi öğrenciler tercih başvurusu yapabilecek ?
Sadece açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler, istemeleri halinde millî eğitim müdürlüklerinde kurulan il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına tercih başvurusu yapabilecek ve komisyonlar tarafından il/ilçe sınırları içindeki okullarda boş kalan kontenjanlara yerleştirilecektir.
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları hangi tarihlerde tercih başvurusu alacak ?
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları, 07-10 Eylül 2015 tarihlerinde tercih başvurusu alacaktır.
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına yapılan tercih başvurularında öğrenciler kaç okul tercih edilebilir ?
Öğrenciler bu başvuruda il/ilçe sınırları içinde yer alan 3 okul tercih edebilecektir.
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yapılan yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek ?
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yapılan yerleştirme sonuçları, 11 Eylül 2015 tarihinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.
Özel okullarda %100 burslu okutulacak öğrenciler nasıl belirlenecek ?
Özel okullarda %100 burslu okutulacak öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, puan üstünlüğü esasına göre %5’lik dilimden seçilerek yapılacaktır. Yerel şartları dolayısıyla Türkiye genelindeki ilk % 5’lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il genelindeki ilk % 5’lik dilimden karşılayabileceklerdir.
Lise seçerken nelere dikkat edilmeli ?
Lise seçerken dikkat edilecek bir çok husus vardır. Lise Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli ? başlıklı yazıda dikkat edilmesi ve araştırılması gereken tüm hususları ayrıntılı olarak anlatmaya çalıştım.
Sorumu sayfada bulamıyorum, ne yapmalıyım ?
Yorum bölümünde, yukarıda, solda, ‘Eski Yorumlar’ diye bir seçenek var. Orayı tıklarsanız eski yorumları sırasıyla görebilirsiniz. Bir önceki sayfada da bulamazsanız gene aynı methodu uygulayarak sayfalar arasında gezinebilirsiniz.
Daha kısa bir yol olarak da, örneğin bu sayfanın linki ozancorumlu.com/teog-hakkinda-her-seyi-sorun/comment-page-22/ olsun.
Page 22 demek sayfa 22 demek. Yani 22. sayfadaki yorumları gösteriyor bu başlıkta. Eğer linkte 22 yerine 21 yazar ve enter derseniz 21. sayfadaki yorumlara geçmiş olursunuz.
Bu iki yolla da geçmiş yorumları inceleyebilirsiniz, hangisi kolayınıza gelirse. Sayfa içinde de kendi sorunuzu kolayca bulmak için ctrl + F tuşlarına basarsanız sağ üstte bir arama çubuğu görünür. O arama çubuğuna aramak istediğiniz kelimeyi yazarsanız sayfa içinde o kelimeleri rahatlıkla bulabilirsiniz.
Hocam neden özelden soru cevaplamıyorsunuz ?
Facebook’ta onlarca grup var. Sitemizin facebook, twitter, google plus, instagram, youtube, pinterest gibi sosyal medya sayfaları var. 1 (yazıyla bir) kişi olarak bu kadar parçaya bölünmem taktir edersiniz ki teknik olarak imkansız. Sitenin bu bölümü sırf bu yüzden var. Ayrıca buraya sorusunu koyup bekleyen yüzlerce kişi dururken, bu kadar insanın hakkına girip özelden bir başkasının sorusunu cevaplamam etik bir davranış da olmayacaktır. O yüzden tüm soruları hakkaniyet içerisinde, müsait olduğum zamanlarda ve sırayla bu bölümde cevaplamaktayım.
UYARI: Daha önce sitede hiçbir yorumunuz yoksa, öncelikle yorumunuz onaydan geçecektir. Ayrıca bu sayfada çözülemeyen sorular değil, rehberlik, ders çalışma teknikleri, tercihler, TEOG hakkında son gelişmeler vb. konular hakkında soru sorabilirsiniz. Çözemediğiniz soruları eğitim forumumuzda yer alan ‘Soru-Cevap‘ bölümüne koyabilirsiniz.
merhaba hocam
benim yüzdelik dilimim 50.40 istediğim okulun yüzdelik dilimi 52.08 ve ben bu okulu ilk sıraya yazarsam çıkma ihtimali var mıdır teşekkürler…
Hocam şimdi benim yüzdeliğim %25
2 tane gidebileceğim lise var
Birisi %24 yüzdeliği
Diğerinin %28
Tercih listesine ilk %24 yüzdeliği olanı yazdım o kesin tutar mı yoksa diğeri mi tutar
hocam merhaba ben tercihleri babamla yapmaya gidecektim lakin darbe oldu ve gidemedim çünkü babam polis akademisindeki patlama yerine gitmek zorunda kaldı ve 3 gündür orada babam bana dedi ki internetten yap ama güvenlik kayıt numarası istiyor lakin o numarayı almak için okula gidip müdürden almak lazımmış ama ne manası kalıyor o zaman internetten tercih yapmanın çünkü elinde sonunda okula gidiyorsun ben güvenlik kayıt numarasını almaya gidersem ordayken okulda tercihimi yaparım hocam.
Hayır, eninden sonunda okula gitmiyorsun. Güvenlik kodu sınava giriş belgende yazıyor. Eğer onu kaybettiysen okuldan bizzat alman lazım. Çünkü adı üstünde, ‘güvenlik’ kodu. Başkasının eline geçmemesi gerekiyor. Ayrıca kayıt için mecbur okula gideceksin. İnternetten de listeni yapsan okula gidip onaylatman gerekiyor.
Ozan hocam geçen yıl burada kendi adıma birçok soru sordum ve okudum . bu yıl kardeşim adına geliyorum. sorum şu: annem şuan şehir dışında velimiz annem. tercih yaparken veliye ihtiyaç var. fakat annemin gelmesi buraya imkansız.acaba gittiği şehirden tercihleri orada o yapabilir mi? çok teşekkür ederim. bu arada bir garip hissettim kendimi sanki yıllar olmuş gibi 😀 hayırlı günler
MERHABA HOCAM TÜRKİYE GENELİ YÜZDELİK : 21,84 İL GENELİ :28,65 ANKARA DA OTURMAKTAYIM VE SEÇECEĞİM LİSELERDE ANKARA DA BEN HANGİ YÜZDELİK DİLİME GÖRE YAPACAĞIM TERCİHİMİ BİDE SEÇECEĞİM LİSENİN YÜZDELİK DİLİMİ KAÇ OLSA GİRME ŞANSIM DAHA ÇOK OLUR 😀 ŞİMDİDEN TŞKKÜR EDERİM HOCAM İYİ AKŞAMLAR 😀
Sana bir sayı veremem bu konuda. Yüzdelik dilimine eşit ve yakınlarındaki liseleri yazmanı tavsiye ederim. Türkiye geneli yüzdelik dilim çoğu zaman daha belirleyicidir. Aşağıdaki linkte yer alan yazıyı okumanı tavsiye ederim.
Merhaba hocam farkındayım her seferinde neredeyse aynı soruları soruyorum ama emin olun ki bu süreç en az sınava hazırlanma süreci kadar zor ve stresli ve sorularımıza verdiğiniz cevaplar bi nebze rahatlatıyor bizleri o yüzden ben hiç usanmadan biraz da umutlanmak amacıyla yine de soruyorum : gitmek istediğim okulun yüzdelik dilimi ile benim yüzdelik dilimim arasında 0.23 lük bi fark var . benim yüzdelik dilimim 3.08 sizce çok mu zor ? Teşekkürler..
Merhaba hocam ?hocam benim yüzdelik dilimim 36 istedigim lisenin yüzdelik dilimi 48 tercihlerimde ilk siraya koysam gelirmi bu liseye cok gitmek istiyorum bu yuzden diger tercihlerimde yuzdeligi 36 dan dusuk olani tercih edecegim tek amacim o lisenin gelmesi sizce gelirmi kusra bakmayin uzun yazdim???
merhaba hocam
benim yüzdelik dilimim 50.40 istediğim okulun yüzdelik dilimi 52.08 ve ben bu okulu ilk sıraya yazarsam acaba çıkar mı teşekkürler…
Merhaba Sena.
Sorunu 1 kez koyman yeterli. Soruna cevap verildi, kontrol edebilirsin.
merhaba hocam
benim yüzdelik dilimim 50.40 istediğim okulun yüzdelik dilimi 52.08 ve ben bu okulu ilk sıraya yazarsam çıkma ihtimali var mıdır teşekkürler…
Merhaba Sena.
Şansının da yanında olması gerekiyor.
merhaba hocam tercihimi yaptım ve su sekılde yaptım ve okulda onaylattırdım okuldakı rehber öğretmenlerimlede konustum ve söğle bi sıralama yaptım sizce bana hangısı gelır ?benim puanım 285 yüzdelığim il geneli 54. türkiye genelim 56.96
1) 35
2) 45,9200
3) 46,3900
4) 49,4600
5) 56,9100
6) 58,3900
7) 69,5100
Merhaba Seda.
5,6 ya da 7’den biri tutacaksın. 5 tutmazsa 6 büyük ihtimalle tutar. En kötü 69’luk garanti bir tercih diyebilirim.
Hocam şimdi benim yüzdeliğim %25
2 tane gidebileceğim lise var
Birisi %24 yüzdeliği
Diğerinin %28
Tercih listesine ilk %24 yüzdeliği olanı yazdım o kesin tutar mı yoksa diğeri mi tutar
Merhaba Buse.
Hayır, %24 için bir hayli şanslı olman gerekiyor. Ama %28 çok büyük ihtimalle tutar.
Puanimin yettigi 5 okulida yazdim tercih listemde 5 okul var acikta kalma durumu varmi
Merhaba Ali.
Türkiye geneli yüzdelik dilimini ve listendeki okulların yüzdelik dilimlerini bilmeden bir yorum yapamam.
Hocam seçim yaparken il geneli yüzdeliğe mi bakıyorlar yoksa ülke geneli yüzdeliğe mi bakıyorlar?
Merhaba.
Genel anlamda Türkiye geneli yüzdelik dilim daha belirleyicidir. Aşağıdaki linkte yer alan yazıyı okumanı tavsiye ederim.
https://ozancorumlu.com/yuzdelik-dilim-nedir/
Hocam benim puanım 468 peki benim 471 puanlı bir liseye gidebilme şansım var mı?
(Yüzdelik dilimim 4.69 )
Merhaba Öykü.
Okulun yüzdelik dilimini bilmeden bir yorum yapamam.
merhaba hocam benim puanım 354 istediğim lisenin puanı 350,6080 benim yüzdelik dilimim türkiye geneli 32 il geneli 38 ama puanı 350,6080 olan lisenin 2015 yüzdelik dilimi 29,8060 acaba o liseye gidebilirmiyim ,tercih etsem olurmu
Merhaba Melek.
Zor görünüyor ama tercih listene yazmanda hiçbir sakınca yok. Şansını dene elbette. 25 hakkın var sonuçta.
merhaba hocam benim puanım 432 yüzdeliğim %12.67 fakat istediğim okulun taban puanı 429 yuzdeliği%10.74 sizce o liseye gidebilirmiyim?
Merhaba Fatoş.
Bir hayli zor.
Merhaba hocam benim yüzdelik dilimim 2.36 gitmek istediğim lisenin 2.20 tercihe ikinci sıraya yazdım sizce tutar mı
Merhaba Hilal.
Garanti değil fakat gayet şansın var diyebilirim.
hocam merhaba ben tercihleri babamla yapmaya gidecektim lakin darbe oldu ve gidemedim çünkü babam polis akademisindeki patlama yerine gitmek zorunda kaldı ve 3 gündür orada babam bana dedi ki internetten yap ama güvenlik kayıt numarası istiyor lakin o numarayı almak için okula gidip müdürden almak lazımmış ama ne manası kalıyor o zaman internetten tercih yapmanın çünkü elinde sonunda okula gidiyorsun ben güvenlik kayıt numarasını almaya gidersem ordayken okulda tercihimi yaparım hocam.
Merhaba Yusuf.
Hayır, eninden sonunda okula gitmiyorsun. Güvenlik kodu sınava giriş belgende yazıyor. Eğer onu kaybettiysen okuldan bizzat alman lazım. Çünkü adı üstünde, ‘güvenlik’ kodu. Başkasının eline geçmemesi gerekiyor. Ayrıca kayıt için mecbur okula gideceksin. İnternetten de listeni yapsan okula gidip onaylatman gerekiyor.
HOCAM MERHABA TERCİH YAPARKEN İL YÜZDELİK DİLİMİNE Mİ YOKSA TÜRKİYE GENELİ YÜZDELİK DİLİME BAKARAK MI TERCİH YAPIYORUZ
Merhaba Canan.
Genel anlamda Türkiye geneli yüzdelik dilim daha belirleyicidir. Aşağıdaki linkte yer alan yazıyı okumanı tavsiye ederim.
https://ozancorumlu.com/yuzdelik-dilim-nedir/
Hocam cok tesekkur ederim cevap verdiginiz icin ancak okulun kontenjani biraz fazla 306 kisi yani bundan dolayı biraz daha şansım olur mu?
Merhaba Çağla.
Öncelikle kendi sorunun altına yorum yazmalısın ki aynı konuda soru sormaya devam ediyorsan, ben takip edebileyim.
Önemli olan bu seneki kontenjanından öte geçen seneye göre kontenjanın artmış ya da azalmış olması.
HOCAM MERHABA YÜZDELİK DİLİMİM 13,59 ,SİZCE YÜZDELİK DİLİMİ 9,97 OLAN BİR OKULA GİRME İHTİMALİM VAR MI ? CEVAPLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM
Merhaba Kadir.
Çok zor.
Ozan hocam geçen yıl burada kendi adıma birçok soru sordum ve okudum . bu yıl kardeşim adına geliyorum. sorum şu: annem şuan şehir dışında velimiz annem. tercih yaparken veliye ihtiyaç var. fakat annemin gelmesi buraya imkansız.acaba gittiği şehirden tercihleri orada o yapabilir mi? çok teşekkür ederim. bu arada bir garip hissettim kendimi sanki yıllar olmuş gibi 😀 hayırlı günler
Merhabalar.
Evet, bildiğim kadarıyla yapabilir.
MERHABA HOCAM TÜRKİYE GENELİ YÜZDELİK : 21,84 İL GENELİ :28,65 ANKARA DA OTURMAKTAYIM VE SEÇECEĞİM LİSELERDE ANKARA DA BEN HANGİ YÜZDELİK DİLİME GÖRE YAPACAĞIM TERCİHİMİ BİDE SEÇECEĞİM LİSENİN YÜZDELİK DİLİMİ KAÇ OLSA GİRME ŞANSIM DAHA ÇOK OLUR 😀 ŞİMDİDEN TŞKKÜR EDERİM HOCAM İYİ AKŞAMLAR 😀
Merhaba Murathan.
Sana bir sayı veremem bu konuda. Yüzdelik dilimine eşit ve yakınlarındaki liseleri yazmanı tavsiye ederim. Türkiye geneli yüzdelik dilim çoğu zaman daha belirleyicidir. Aşağıdaki linkte yer alan yazıyı okumanı tavsiye ederim.
https://ozancorumlu.com/yuzdelik-dilim-nedir/
Hocam saygılar bir özel okula kayıt yaptırdık fakat fikir değiştirdik başka bir özel okul yada devlet okuluna geçilebilir mi
Merhabalar.
Nakil döneminde başvurabilirsiniz. Yine de bu durumu kesin kayıt olduğunuz özel okul ile de görüşmenizi tavsiye ederim.
2015 yılına göre istediğim lisenin En Düşük Puanlı ögrencinin yüzdelik dilimi 20.14 benim yüzdelik dilimim 25.11 . Kesinlikle giremem demi . Benim puanim 400 Lisenim 388
Merhaba Burcu.
Dediğin gibi çok zor.
Merhaba hocam farkındayım her seferinde neredeyse aynı soruları soruyorum ama emin olun ki bu süreç en az sınava hazırlanma süreci kadar zor ve stresli ve sorularımıza verdiğiniz cevaplar bi nebze rahatlatıyor bizleri o yüzden ben hiç usanmadan biraz da umutlanmak amacıyla yine de soruyorum : gitmek istediğim okulun yüzdelik dilimi ile benim yüzdelik dilimim arasında 0.23 lük bi fark var . benim yüzdelik dilimim 3.08 sizce çok mu zor ? Teşekkürler..
Merhaba Ebru.
Çok zor değil. Garanti de değil.
Hocam merhaba . Benim yüzdelik dilimim istediğim liseden 0.40 puan fazla , girme olasılığım kaçtır ? Girebilir miyim acaba ? teşekkürler
Merhaba Sena.
Yüzdelik dilimleri bilmeden sağlıklı bir yorum yapamam.
Geçen senekilere göre o zaman ?
Merhaba hocam benim puanım 409 isteğim lisenin ki 402 ancak benim yüzdelik dilimim 18.13 oranın ki 17 olurmu sizce
Merhaba Çağla.
İmkansız demeyeyim ama zor görünüyor.
Merhaba hocam benim puanim 480,661 yüzdelik dilimim 2,28 istediğim okulun puanı 480,000 yuzdeligi de 1,35 kontenjanı da 90 sizce olur mu
Merhaba Mine.
Çok çok zor.
Hocam sizce yeni açılacak olan bir fen lisesini mi yoksa uzun yıllardır eğitim veren iyi bir anadolu lisesini mi tercih etmem daha iyi olur?
Merhaba.
İki okulu da çok iyi araştırman gerekiyor.
Puanim gideceğim liseyi tutuyor fakat. Yuzdelik dilimim daha fazla geliyor sizce okula girebilir miyim?okulun yuzdelik dilimi 3ile5 arasinda benim ilde 7.99 ulkedeyse 6.37 lutfen cevap yazin
Merhaba Zeynep.
3 ile 5 arasında onbirlerce kişi var, öncelikle bunu belirteyim. Ama %5 bile olsa bir hayli zor diyebilirim.
Puanim tutuyor ama ya
Önemli olan yüzdelik dilim.
Merhaba hocam ?hocam benim yüzdelik dilimim 36 istedigim lisenin yüzdelik dilimi 48 tercihlerimde ilk siraya koysam gelirmi bu liseye cok gitmek istiyorum bu yuzden diger tercihlerimde yuzdeligi 36 dan dusuk olani tercih edecegim tek amacim o lisenin gelmesi sizce gelirmi kusra bakmayin uzun yazdim???
Merhana Rana.
Çok çok çok büyük ihtimalle gelir.