Özel Ders
lgs-hakkinda-her-seyi-sorun

LGS Hakkında Her Şeyi Sorun

Bu sayfada LGS hakkında her şeyi Ozan Çorumlu’ya sorabilirsiniz.

LGS Soru-Cevap bölümüne hoşgeldiniz. Sevgili öğrenciler ve veliler. LGS hakkında kafanıza takılan ya da öğrenmek istediğiniz soruları bu sayfanın altında yer alan Tartışmaya Katılın bölümüne yorum olarak yazabilirsiniz. Sorunuz en kısa sürede cevaplandırılacaktır.

GÜNCELLENDİ! Liselerin Yüzdelik Dilimleri için tıklayın
Eğitim şikayetleriniz için lütfen Şikayetler bölümünü kullanınız.

Eğitim forumumuz için tıklayın.

Rehberlik öğretmeni değilim. Uzmanlık alanım Matematik. Bunun yanı sıra. Fen ve Teknoloji dersleri de vermekteyim. Fakat yıllardır özel ders verdiğim öğrencilere ek olarak sunduğum eğitim koçluğu hizmeti, araştırmayı sevmem ve bilgiye her zaman aç olmam, bildiğim şeyleri de başka insanlarla her zaman paylaşmayı hayat amaçlarımdan biri haline getirmem, sitemizde bu sayfayı açmamın sebeplerinden bazıları. Bu sayfanın amacı, tüm veli ve öğrencilere tüm bilgi ve tercübemi tamamen ücretsiz olarak aktarmak, bilgim ve gücüm dahilinde LGS hakkında herkese olabildiğince yardımcı olmaktır.

Sizler için LGS ile ilgili sizlerden gelen sık soruları derledim. Aşağıdaki sorular düzenli olarak da güncellenecektir. Bu yüzden ara ara kontrol etmenizi tavsiye ederim. Sorunuzu koymadan önce aşağıdaki sık sorulan sorular bölümünü inceleyiniz. Sık sorulan sorular bölümünü incelemeden sorunuzu koyarsanız, sıra size geldiği zaman alacağınız cevap ‘Sorunuzun cevabı sık sorular sorular bölümünde mevcut, inceleyebilirsiniz.’ olacaktır ki boşu boşuna vakit kaybetmiş olursunuz 🙂 Eğer sorunuzun cevabını bulamıyorsanız sorunuzu ilgili bölüme koyabilirsiniz. Bu bölümdeki tüm sorular bilgim dahilinde olduğu sürece, müsait olduğum zamanlarda ve sırasıyla (sorunuzun sayfaya koyma zamanına göre) cevaplanmaktadır.

Güncel LGS haberlerini incelemek için tıklayın.

LGS konu anlatım videoları için tıklayın.

Rehberlik yazıları için tıklayın.

Bunun haricinde sitemize girilen her yeni haber, konu anlatım videosu, rehberlik yazısı, ödüllü soru duyuruları, TED konuşmaları, özetle her yeni içerikten anında haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımı da takip edebilirsiniz:

YOUTUBE FACEBOOK GOOGLE + TWITTER

INSTAGRAM PINTEREST

SORULARIMI NASIL VE NEREYE KOYABİLİRİM ?

Sorularınızı sitemize nasıl koyabileceğinizi aşağıdaki kısa videoyu izleyerek detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Youtube kanalımıza ücretsiz bir şekilde abone olmayı unutmayın 😉

Sitemizdeki tüm içeriklerden mail yoluyla haberdar olmak istiyorsanız, aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp abone olabilirsiniz. Aboneliğinizi tamamlamak için e-postanıza gelen maili onaylamayı unutmayın.

SIK SORULAN SORULAR

LGS nedir ?

LGS (Liseye Giriş Sistemi), TEOG sistemi sonrasında 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanacak yeni sınav sistemidir.

LGS'de standart sapma var mı ?

LGS sisteminde standart sapma uygulanmamakta.

LGS kaç oturumdan oluşacak ?

LGS tek oturum şeklinde gerçekleştirilecek.

LGS'de kaç soru çıkacak ?

LGS’de toplam 90 soru sorulacak. LGS’de derslere göre soru dağılımı ise şu şekilde: Matematik 20, Türkçe 20, Fen Bilimleri 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10, İngilizce 10.

LGS kaç dakika olacak ?

LGS toplam 135 dakika olacak.

Taban puan nedir ?

Taban puan, bir liseye normal yerleştirmeler sonucu giren son öğrencinin puanıdır.

Yüzdelik dilim nedir ?

Yüzdelik dilim, genel sıralamanızın yüzde olarak ifade edilmiş şeklidir. Yüzdelik dilim konusunda detaylı bilgi almak için Yüzdelik Dilim Nedir ? başlıklı yazıyı inceleyebilirsiniz.

LGS'de tercihlerimi hangi yüzdelik dilime göre yapacağım ?

Tercihlerinizi Türkiye geneli yüzdelik dilime göre yapmak en sağlıklısıdır.

YEP nedir ?

YEP, yerleştirmeye esas puanın kısaltılmışıdır. Yerleştirmeye esas puan, 6, 7 ve 8 inci sınıf yıl sonu başarı puanlarının %30’u ile TEOG ortak sınavlarının %70’inden oluşur.

TEOG sınavında nelere dikkat edilmeli ?

TEOG sınavlarında dikkat edilmesi gereken bir çok husus var. TEOG Sınavında Nelere Dikkat Edilmeli ? başlıklı yazıda her şeyi detaylı olarak anlattım.

TEOG yerleştirmeleri neye göre yapılacak ?

TEOG yerleştirmeleri, adayların yaptıkları tercihler doğrultusunda YEP üstünlüğüne göre yapılmaktadır.

TEOG 2015'te puan eşitliği durumunda ne oluyor ?

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması hâlinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınır.

TEOG 2015 tercih ve yerleştirme kılavuzuna nereden bakabilirim ?

TEOG 2015 Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu ve tüm detaylar için tıklayın.

TEOG yerleştirmeleri YEP'e göre yapılıyorsa, neden yüzdelik dilimlere göre tercih yapıyoruz ?

Puanlar bir çok etkene göre her sene değişebilirken, yüzdelik dilim denen şey oransal bir ifade olduğu için daha az değişir. Bu yüzden de tercihlerimizi yüzdelik dilimlere göre yapmak daha sağlıklı sonuç verecektir.

Taban puanlar nasıl belirleniyor ?

Bu konuyu Taban Puanlar Nasıl Belirleniyor ? başlıklı yazıda detaylı olarak anlatmıştım. İnceleyebilirsiniz.

MEB'in yayımlamış olduğu TEOG yerleştirme tanıtım videosuna nereden bakabilirim ?

TEOG Yerleştirme ve Nakil Videosu başlıklı yazıdan, MEB’in yayımlamış olduğu tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Okul türleri hakkında bir bilgim yok, ne yapabilirim ?

2015 Lise Türleri başlıklı yazıdan, tüm okul türleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Sizlere önerim, tercih öncesinde okul türleri hakkındaki tüm sorularınızı okulunuzun rehberlik birimine de sorun ve detaylı bilgi almaya çalışın.

Hangi okul türünü seçmeliyim ?

Bu konuda okul türlerini çok iyi araştırmalısınız. Hangi Okul Türü Daha Başarılı ? başlıklı yazıdan da okul türlerinin üniversite kazandırma başarıları ve her okul türünden öğrencilerin aldıkları ortalama puanları inceleyebilirsiniz.

TEOG 2015 tercihleri hangi adresten yapılacak ?

Yerleştirme işlemleri için tercihler e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabilecek.

Yerleştirme işlemleri için evden bireysel olarak tercih yapmak isteyen öğrenciler nasıl bir yol izleyecek ?

Yerleştirme işlemleri için yapılan tercihler e-okul.meb.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılabilecektir. Tercih yapabilmek için, açılan tercih işlemleri ekranındaki «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonu seçilecektir. Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlüğüne gidilerek elektronik ortamda onaylatılacaktır. Okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir.

Toplam kaç tercih hakkım var ?

Toplam 25 adet tercih hakkınız var. Bu 25 tercihin hepsini doldurmak zorunda da değilsiniz.

TEOG 2015 özel okul kayıtları ne zamana kadar ?

İptal edilen Mary Sanders sorusu sebebiyle, özel okul kayıtları 10 Temmuz 2015 tarihine kadar uzatıldı.

TEOG 2015 devlet lisesi kayıtları ne zaman ?

TEOG 2015 devlet lisesi tercihleri 6-16 Temmuz arasında yapılacak. 16 Temmuz saat 13.00 son. Son gün tercihlerin saat 13.00’e kadar yapılmasının sebebi ise bayram tatiline denk gelmesi. Devlet daireleri 16 Temmuz’da yarım gün çalışmaktalar.

TEOG tercihi için güvenlik kodumu bulamıyorum/bilmiyorum. Ne yapmalıyım ?

Okuldan daha önce sonuç belgesi aldıysanız güvenlik kodu bu belgenin üstünde yazıyor. Almadıysanız okul ile irtibata geçmeniz gerekmekte.

TEOG 2015 güzel sanatlar lisesi veya spor lisesi kayıtları ne zaman ?

Yetenek sınavlarında başarılı olan öğrenciler, güzel sanatlar lisesi veya spor liselerine 10 Temmuz 2015 tarihine kadar kayıt yaptırabilecektir.

Güzel sanatlar veya spor liselerine kayıt yaptıran öğrenciler yerleştirme veya yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilir mi ?

Güzel sanatlar veya spor liselerine kayıt yaptıran öğrenciler, hem yerleştirme işlemleri için hem de yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilirler. Ancak, bu öğrenciler tercihleri doğrultusunda bir okula yerleştirilmeleri halinde, güzel sanatlar lisesi veya spor lisesindeki kayıtları iptal olacaktır. Tercihleri doğrultusunda yerleştirildikleri okula kayıtları otomatik olarak yapılacaktır.

Yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek ?

Yerleştirme sonuçları, meb.gov.tr, oges.meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sorgulanabilecek, ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Yerleştirme sonuçları isteyen velilere kısa mesaj ile bildirilebilecektir.

Yerleştirme sonuçlarına göre okulların boş kalan kontenjanları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek ?

Okulların boş kalan kontenjanları, 14 Ağustos 2015 tarihinde oges.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

Kimler nakil başvurusunda bulunabilir ?

Kayıtlı bulundukları okuldan başka bir okula geçmek isteyen tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilir.

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları ne zaman yapılacak ?

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları, 17-21 Ağustos 2015, 24-28 Ağustos 2015, 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapılacaktır.

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları nasıl yapılacak ?

Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir. Okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih bilgilerinin 2 (iki) nüsha çıktısı alınacak, bunlar veliye imzalatıldıktan sonra bir nüshası okulda saklanacak, diğer nüsha veliye verilecektir.

TEOG 2015 nakillerde taban puan şartı var mı ?

Hayır. TEOG nakillerinde taban puan şartı aranmamakta. Dilediğiniz okulu TEOG nakil tercih listenize yazabilirsiniz.

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için yapılan tercihlerde öğrenciler kaç okul tercih edilebilir ?

Öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurularının her birinde üçer okul tercihi yapabilecek ve tercihlerde boş kontenjan şartı olmayacaktır.

Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin üçünde de tercih yapmak zorunlu mudur ?

Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin her birinde, isteyen öğrencilerin tercih başvurusunda bulunması esastır. Ayrıca ilk yerleştirmeye esas nakil tercih başvuru döneminde yapılan okul tercihlerinin sonraki iki yerleştirmeye esas nakil tercih başvuru döneminde de geçerli olması başvurulan okul müdürlüğünden talep edilebilir. Talebin olmaması halinde her bir yerleştirmeye esas nakil başvuru döneminde yeniden tercih yapılabilecektir.

Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinde, yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak ?

Yerleştirme işlemleri; yerleştirme takviminde belirtilen tarihlerde, yerleştirmeye esas puan (YEP) üstünlüğüne göre ve boş kontenjanlara merkezî olarak yapılacaktır.

Milli eğitim müdürlüklerinde kurulan il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına hangi öğrenciler tercih başvurusu yapabilecek ?

Sadece açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler, istemeleri halinde millî eğitim müdürlüklerinde kurulan il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına tercih başvurusu yapabilecek ve komisyonlar tarafından il/ilçe sınırları içindeki okullarda boş kalan kontenjanlara yerleştirilecektir.

İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları hangi tarihlerde tercih başvurusu alacak ?

İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları, 07-10 Eylül 2015 tarihlerinde tercih başvurusu alacaktır.

İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına yapılan tercih başvurularında öğrenciler kaç okul tercih edilebilir ?

Öğrenciler bu başvuruda il/ilçe sınırları içinde yer alan 3 okul tercih edebilecektir.

İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yapılan yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek ?

İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yapılan yerleştirme sonuçları, 11 Eylül 2015 tarihinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

Özel okullarda %100 burslu okutulacak öğrenciler nasıl belirlenecek ?

Özel okullarda %100 burslu okutulacak öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, puan üstünlüğü esasına göre %5’lik dilimden seçilerek yapılacaktır. Yerel şartları dolayısıyla Türkiye genelindeki ilk % 5’lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il genelindeki ilk % 5’lik dilimden karşılayabileceklerdir.

Lise seçerken nelere dikkat edilmeli ?

Lise seçerken dikkat edilecek bir çok husus vardır. Lise Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli ? başlıklı yazıda dikkat edilmesi ve araştırılması gereken tüm hususları ayrıntılı olarak anlatmaya çalıştım.

Sorumu sayfada bulamıyorum, ne yapmalıyım ?

Yorum bölümünde, yukarıda, solda, ‘Eski Yorumlar’ diye bir seçenek var. Orayı tıklarsanız eski yorumları sırasıyla görebilirsiniz. Bir önceki sayfada da bulamazsanız gene aynı methodu uygulayarak sayfalar arasında gezinebilirsiniz.

Daha kısa bir yol olarak da, örneğin bu sayfanın linki ozancorumlu.com/teog-hakkinda-her-seyi-sorun/comment-page-22/ olsun.

Page 22 demek sayfa 22 demek. Yani 22. sayfadaki yorumları gösteriyor bu başlıkta. Eğer linkte 22 yerine 21 yazar ve enter derseniz 21. sayfadaki yorumlara geçmiş olursunuz.

Bu iki yolla da geçmiş yorumları inceleyebilirsiniz, hangisi kolayınıza gelirse. Sayfa içinde de kendi sorunuzu kolayca bulmak için ctrl + F tuşlarına basarsanız sağ üstte bir arama çubuğu görünür. O arama çubuğuna aramak istediğiniz kelimeyi yazarsanız sayfa içinde o kelimeleri rahatlıkla bulabilirsiniz.

Hocam neden özelden soru cevaplamıyorsunuz ?

Facebook’ta onlarca grup var. Sitemizin facebook, twitter, google plus, instagram, youtube, pinterest gibi sosyal medya sayfaları var. 1 (yazıyla bir) kişi olarak bu kadar parçaya bölünmem taktir edersiniz ki teknik olarak imkansız. Sitenin bu bölümü sırf bu yüzden var. Ayrıca buraya sorusunu koyup bekleyen yüzlerce kişi dururken, bu kadar insanın hakkına girip özelden bir başkasının sorusunu cevaplamam etik bir davranış da olmayacaktır. O yüzden tüm soruları hakkaniyet içerisinde, müsait olduğum zamanlarda ve sırayla bu bölümde cevaplamaktayım.
UYARI: Daha önce sitede hiçbir yorumunuz yoksa, öncelikle yorumunuz onaydan geçecektir. Ayrıca bu sayfada çözülemeyen sorular değil, rehberlik, ders çalışma teknikleri, tercihler, TEOG hakkında son gelişmeler vb. konular hakkında soru sorabilirsiniz. Çözemediğiniz soruları eğitim forumumuzda yer alan ‘Soru-Cevap‘ bölümüne koyabilirsiniz.

Değerlendirme

Bu sayfa işinize yaradı mı ?
Sık sorulan sorular işinize yaradı mı ?
User Rating: 3.77 ( 141 votes)

19.449 Yorum

  1. Hocam iyi günler puanım 389 Samsun Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu lisesine gitmek istiyorum. Puanları 390-400 arası birşey.

  2. hocam yüzdelik dilim neye göre belirleniyor

  3. Hocam ben 10. Sinifa gectim teog puanim 328 nakil vericem nakilimi 328 puanina gore mi vericem yoksa puana 9. Sinif yil sonu etki ettimi bi de 9. Sinifa gore mi nakil vericem 10. Sinifa gore mi?

    • Merhaba Hilal.

      Öncelikle yanlış yerdesin. Burası TEOG soru-cevap bölümü. Sorularını LİSE soru-cevap bölümüne koyman gerekiyor.

      Nakil başvurusunda bulunurken e-okulda kaçıncı sınıf olarak görünüyorsan ona göre vereceksin.

  4. Yüzdelik dilimler ne zaman açıklanacak?

  5. ozan hocAM benim teogum kıtabçıktan 495diye gösteriyor ama ben teogta ka ç kere kontrol ettim kaydırma yapmayım diye ama eokulda 200 lerde bişey diye gösteriliyor. bunda yanlışlık var nasıl düzelttirebiliriz

  6. ben vefa lisesi düşünüyorum iyi bir lisede denilyor fakat 10.sınıf puanı e okul boş kontenjandan baktığıma göre , 299,316 bunun sebebi nedir

    • hocam birde beşiktaş anadolu lisesi hakkında ne düşünüyorsunuz

      • Beşiktaş Anadolu Lisesi de gayet iyi bir lise. Okul seçimi yapmadan önce mutlaka şu an bu okullarda okuyan öğrenci ve velileri bul, onların da görüşlerini al. Ülkemizde her şey çok çabuk değişiyor. Her okulun anlık olarak her sorununu ya da defosunu takip etmem mümkün değil çünkü. Ayrıca mutlaka okulları da bizzat ziyaret et.

    • Merhaba Nuren.

      Bu konuda net bir bilgim ne yazık ki yok ama Vefa Lisesi köklü ve iyi bir lisedir, bunu söyleyebilirim.

  7. Merhaba Ozan Hocam,

    Müdür yardımcımız teogta standart sapma uygulanmaktadir dedi.Fen öğretmenimiz de var dedi.446 puanım 450 ve üstüne çıkabilir mi ?

  8. 425 puan ile Bergama 13 nisan anadolu lisesine girilebilirmi?

    • Merhaba.

      Bahsettiğin okulu bilmediğim gibi geçen senek taban puanını da bilmiyorum. Bilsem de zaten TEOG tercihleri puana bakılarak değil, yüzdeilk dilimlere bakılarak yapılır. MEB yüzdelik dilimleri henüz açıklamadı. Açıkladığında sağlıklı yorumlar yapabileceğiz.

  9. Hocam ben size bir şey sormak istiyorum . Ilk yapilan 2013 _2014 teogda full çeken sayısı bu teogdan fazlamiydi

  10. Merhaba Hocam ;

    Teog 1-2 Ortalaması İle 415 Aldım 400 Puanlık Liseye Rahat Girebilirmiyim Teşekkürler.

  11. Tercihleri internetten yaparsak
    okula onaylatmamıza
    gerek var mı

  12. Merhaba hocam benim puanım 351:ama. Gitmek istedigim lisenin puani ::290:: tabi benim puanima yakın baska liselerde var ama ben tercihlerime ilk sıraya koyarsam gelirmi?

  13. 378 puanla 413lük veya 393 lük liseye gidermiyim

  14. hocam puanım 499.12 hangi liseye gidebilirim bide puanlar yükselcek diyolar
    doğrumu

  15. Hocam ben sizin puan hesaplama aleti ile hesapladım 270 cıkıyo ama tercih listesine geldigimde 270-280 puan aralıgında liseler geliyor benim gidecegim lise 276 puan benim puanım 270 gidebilir miyim?

    • Merhaba Emre.

      Hangi tercih listesinden bahsettiğinden tam olarak emin değilim. Eğer sitemizdeki puan hesaplama modülünden puanını hesapladıktan sonra aşağıda çıkan önerilen liselerden bahsediyorsan onu bilerek puanının belli bir puan aşağısında ve yukarısındaki okulları görebilesiniz diye ayarladım.

      276 lık liseye gitme şansın var. Fakat tercihlerde puanlara değil, yüzdelik dilimlere göre bakılır. Bu yüzden MEB’in yüzdelik dilimleri açıklamasını beklememiz gerekiyor daha sağlıklı yorumlar yapabilmemiz adına.

  16. bişey sorcam benim gitceğim lise benim puanımdan 7 puan fazla o liseye gidebilirmiyim ?

  17. Merhaba hocam.Mahkemede olan sorular için(TEOG-2) kara açıklandı mı? Bir de bildiğiniz kaç soru mahkemede?

    • Merhaba Meyra.

      Mahkemelik sorularla ilgili kesin bir bilgim yok tam olarak hangilerinin mahkemelik olduğuyla ilgili. Söylenen çok soru var çünkü. Ama herhangi bir sonuç açıklanmadı, bunu söyleyebilirim.

  18. Sayın Hocam bir öğrenci velisi olarak soruyorum…Bundan aylar önce yapılan İlk TEOG sınavında bir kaç soru mahkemelikti..fakat mahkeme neticesi henüz açıklanmadı..yada açıklandı da biz mi takip edemedik..?.Gerçi bu saatten sonra açıklanacak mahkeme kararından (ki açıklanırsa o da) çok fazla adalet ve netice beklemiyorum. Sizce mahkeme bir sonuç açıklayacak mı? Sayın hocam birde sizin tahmininize göre (gerçi tahmin yapmayı pek sevmiyorsunuz ama:=) okul puanlarında ortalama 5 puanlık bir düşüş bekliyormusunuz?Saygılar sunar çalışmalarımızda başarılar dilerim:

    • Merhabalar.

      Açıklanan sonuçların olduğu duyumunu almıştım. Fakat red kararı çıkmış. Tekrar itiraz edilmiş. Muhtemelen tekrar reddedilecek. 1. TEOG’daki mahkemelik sorulardan bir sonuç beklememenizi tavsiye ederim.

      Tahmin etmeyi sevmemek değil aslında bu. Geçmiş senelerdeki tecrübelerim bana böyle davranmayı söylüyor. Bu çocuklar sadece 14-15 yaşındalar. Bazılarının gözüne uyku girmiyor. Bir çoğu büyük stres içerisinde. Tahmin etmekten kolay hiçbir şey yok ama 1 kişiyi bile üzmek ya da gereksiz sevindirmek istemiyorum. Çünkü biliyorum ki şu an herkes güzel bir şey duyup içini rahatlatmak istiyor.

      Puanlarda genel düşmeden bahsedilemez. Bir okulun puanı düşerken bir diğeri yükselebilir. Ayrıca farklı puan aralıklarında da değişiklikler farklı olur. 500 ile 495 puan aralığındaki 1 puanlık düşüş ile 300 ile 295 puan aralığındaki 1 puanlık düşüş arasında dağlar kadar fark var.

      Bu iş tamamen arz-talep meselesi. Bundan önceki senelerde ortada hiçbir sebep yokken bir okulda beklenmedik düşüş ve yükselişler de gördük. Kimin, nereyi, ne zaman ve neden tercih edeceğini bilmek mümkün değil.

      Ben genel anlamda şu an okuduğum ve duyduğum ölçüde (ki her yerde herkes puanlar çok düşecek, sınav çok zordu diyor ve bu her sene söylenir) oynamalar beklemiyorum puanlarda. Bir miktar düşüş olabilir belli puan aralıklarında. Eminim puanı yükselen okullar da olacaktır. Özel okul tercihleri de belirleyici olacak. Özel okullara yönelim artarsa bu da puanları o ya da bu şekilde etkileyecektir.

  19. Hocam istediğim liseyle aramda 1 yada 2 puan var girebilirmiyim o liseye

  20. Hocam lise puanları düşer mi yada ek puan verirlermi 🙁

  21. Hocam ben 7.sinifim seneye 8.SINIF olacağım hangi yayınları veya hangi tarz çalışma programını onerirsiniz özellikle hangi yayın daha faydalı olur şimdiden TESEKKURLER

  22. Internette yaptığımız hesaplamalar dogru mu bide puanim 357 aynı puandaki bi liseye girer miyim

    • Merhaba Buse.

      İnternet sınırsız bir dünya. Nerede ne yaptığını bilemem. İnternetteki hesaplama modüllerini de test etmediğim için bir şey söyleyemem. Aşağıdaki linkte yer alan TEOG Puan Hesaplama modülünden puanını hesaplayabilirsin. Tercihler de puanlara göre değil yüzdelik dilimlere göre yapılır. MEB yüzdelik dilimleri açıkladığında sağlıklı yorumlar yapabileceğiz tercihlerle alakalı.

      https://ozancorumlu.com/teog-puan-hesaplama/

  23. Hocam puanim 496.09 Ankara feni istiyorum puanı geçen sene 496.98 puanlia kapandı sizce girer miyim

  24. Merhaba hocam puanım 430 eyüp anadolu lisesine gitme şansım var mı

  25. Yuzdelik dilim ne zaman aciklanacak

Tartışmaya Katılın

LGS Hakkında Her Şeyi Sorun

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

'Özel Ders' İçin Doğru Yerdesin !
Ozan Hocayla Özel Ders

“Özel ders, öğrencinin tek başına ders çalışabilmesini sağlamaktır.”

  • TEOG Sınavına Profesyonel Hazırlık (Matematik-Fen)
  • Derslere Yardımcı Özel Ders
  • Ücretsiz Öğrenci Koçluğu
  • Özel Hazırlanan Sorular ve Deneme Sınavları
  • Skype Özel Ders Seçeneği
Bunu arkadaşınla paylaş