Özel Ders
lgs-hakkinda-her-seyi-sorun

LGS Hakkında Her Şeyi Sorun

Bu sayfada LGS hakkında her şeyi Ozan Çorumlu’ya sorabilirsiniz.

LGS Soru-Cevap bölümüne hoşgeldiniz. Sevgili öğrenciler ve veliler. LGS hakkında kafanıza takılan ya da öğrenmek istediğiniz soruları bu sayfanın altında yer alan Tartışmaya Katılın bölümüne yorum olarak yazabilirsiniz. Sorunuz en kısa sürede cevaplandırılacaktır.

GÜNCELLENDİ! Liselerin Yüzdelik Dilimleri için tıklayın
Eğitim şikayetleriniz için lütfen Şikayetler bölümünü kullanınız.

Eğitim forumumuz için tıklayın.

Rehberlik öğretmeni değilim. Uzmanlık alanım Matematik. Bunun yanı sıra. Fen ve Teknoloji dersleri de vermekteyim. Fakat yıllardır özel ders verdiğim öğrencilere ek olarak sunduğum eğitim koçluğu hizmeti, araştırmayı sevmem ve bilgiye her zaman aç olmam, bildiğim şeyleri de başka insanlarla her zaman paylaşmayı hayat amaçlarımdan biri haline getirmem, sitemizde bu sayfayı açmamın sebeplerinden bazıları. Bu sayfanın amacı, tüm veli ve öğrencilere tüm bilgi ve tercübemi tamamen ücretsiz olarak aktarmak, bilgim ve gücüm dahilinde LGS hakkında herkese olabildiğince yardımcı olmaktır.

Sizler için LGS ile ilgili sizlerden gelen sık soruları derledim. Aşağıdaki sorular düzenli olarak da güncellenecektir. Bu yüzden ara ara kontrol etmenizi tavsiye ederim. Sorunuzu koymadan önce aşağıdaki sık sorulan sorular bölümünü inceleyiniz. Sık sorulan sorular bölümünü incelemeden sorunuzu koyarsanız, sıra size geldiği zaman alacağınız cevap ‘Sorunuzun cevabı sık sorular sorular bölümünde mevcut, inceleyebilirsiniz.’ olacaktır ki boşu boşuna vakit kaybetmiş olursunuz 🙂 Eğer sorunuzun cevabını bulamıyorsanız sorunuzu ilgili bölüme koyabilirsiniz. Bu bölümdeki tüm sorular bilgim dahilinde olduğu sürece, müsait olduğum zamanlarda ve sırasıyla (sorunuzun sayfaya koyma zamanına göre) cevaplanmaktadır.

Güncel LGS haberlerini incelemek için tıklayın.

LGS konu anlatım videoları için tıklayın.

Rehberlik yazıları için tıklayın.

Bunun haricinde sitemize girilen her yeni haber, konu anlatım videosu, rehberlik yazısı, ödüllü soru duyuruları, TED konuşmaları, özetle her yeni içerikten anında haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımı da takip edebilirsiniz:

YOUTUBE FACEBOOK GOOGLE + TWITTER

INSTAGRAM PINTEREST

SORULARIMI NASIL VE NEREYE KOYABİLİRİM ?

Sorularınızı sitemize nasıl koyabileceğinizi aşağıdaki kısa videoyu izleyerek detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Youtube kanalımıza ücretsiz bir şekilde abone olmayı unutmayın 😉

Sitemizdeki tüm içeriklerden mail yoluyla haberdar olmak istiyorsanız, aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp abone olabilirsiniz. Aboneliğinizi tamamlamak için e-postanıza gelen maili onaylamayı unutmayın.

SIK SORULAN SORULAR

LGS nedir ?

LGS (Liseye Giriş Sistemi), TEOG sistemi sonrasında 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanacak yeni sınav sistemidir.

LGS'de standart sapma var mı ?

LGS sisteminde standart sapma uygulanmamakta.

LGS kaç oturumdan oluşacak ?

LGS tek oturum şeklinde gerçekleştirilecek.

LGS'de kaç soru çıkacak ?

LGS’de toplam 90 soru sorulacak. LGS’de derslere göre soru dağılımı ise şu şekilde: Matematik 20, Türkçe 20, Fen Bilimleri 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10, İngilizce 10.

LGS kaç dakika olacak ?

LGS toplam 135 dakika olacak.

Taban puan nedir ?

Taban puan, bir liseye normal yerleştirmeler sonucu giren son öğrencinin puanıdır.

Yüzdelik dilim nedir ?

Yüzdelik dilim, genel sıralamanızın yüzde olarak ifade edilmiş şeklidir. Yüzdelik dilim konusunda detaylı bilgi almak için Yüzdelik Dilim Nedir ? başlıklı yazıyı inceleyebilirsiniz.

LGS'de tercihlerimi hangi yüzdelik dilime göre yapacağım ?

Tercihlerinizi Türkiye geneli yüzdelik dilime göre yapmak en sağlıklısıdır.

YEP nedir ?

YEP, yerleştirmeye esas puanın kısaltılmışıdır. Yerleştirmeye esas puan, 6, 7 ve 8 inci sınıf yıl sonu başarı puanlarının %30’u ile TEOG ortak sınavlarının %70’inden oluşur.

TEOG sınavında nelere dikkat edilmeli ?

TEOG sınavlarında dikkat edilmesi gereken bir çok husus var. TEOG Sınavında Nelere Dikkat Edilmeli ? başlıklı yazıda her şeyi detaylı olarak anlattım.

TEOG yerleştirmeleri neye göre yapılacak ?

TEOG yerleştirmeleri, adayların yaptıkları tercihler doğrultusunda YEP üstünlüğüne göre yapılmaktadır.

TEOG 2015'te puan eşitliği durumunda ne oluyor ?

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması hâlinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınır.

TEOG 2015 tercih ve yerleştirme kılavuzuna nereden bakabilirim ?

TEOG 2015 Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu ve tüm detaylar için tıklayın.

TEOG yerleştirmeleri YEP'e göre yapılıyorsa, neden yüzdelik dilimlere göre tercih yapıyoruz ?

Puanlar bir çok etkene göre her sene değişebilirken, yüzdelik dilim denen şey oransal bir ifade olduğu için daha az değişir. Bu yüzden de tercihlerimizi yüzdelik dilimlere göre yapmak daha sağlıklı sonuç verecektir.

Taban puanlar nasıl belirleniyor ?

Bu konuyu Taban Puanlar Nasıl Belirleniyor ? başlıklı yazıda detaylı olarak anlatmıştım. İnceleyebilirsiniz.

MEB'in yayımlamış olduğu TEOG yerleştirme tanıtım videosuna nereden bakabilirim ?

TEOG Yerleştirme ve Nakil Videosu başlıklı yazıdan, MEB’in yayımlamış olduğu tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Okul türleri hakkında bir bilgim yok, ne yapabilirim ?

2015 Lise Türleri başlıklı yazıdan, tüm okul türleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Sizlere önerim, tercih öncesinde okul türleri hakkındaki tüm sorularınızı okulunuzun rehberlik birimine de sorun ve detaylı bilgi almaya çalışın.

Hangi okul türünü seçmeliyim ?

Bu konuda okul türlerini çok iyi araştırmalısınız. Hangi Okul Türü Daha Başarılı ? başlıklı yazıdan da okul türlerinin üniversite kazandırma başarıları ve her okul türünden öğrencilerin aldıkları ortalama puanları inceleyebilirsiniz.

TEOG 2015 tercihleri hangi adresten yapılacak ?

Yerleştirme işlemleri için tercihler e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabilecek.

Yerleştirme işlemleri için evden bireysel olarak tercih yapmak isteyen öğrenciler nasıl bir yol izleyecek ?

Yerleştirme işlemleri için yapılan tercihler e-okul.meb.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılabilecektir. Tercih yapabilmek için, açılan tercih işlemleri ekranındaki «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonu seçilecektir. Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlüğüne gidilerek elektronik ortamda onaylatılacaktır. Okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir.

Toplam kaç tercih hakkım var ?

Toplam 25 adet tercih hakkınız var. Bu 25 tercihin hepsini doldurmak zorunda da değilsiniz.

TEOG 2015 özel okul kayıtları ne zamana kadar ?

İptal edilen Mary Sanders sorusu sebebiyle, özel okul kayıtları 10 Temmuz 2015 tarihine kadar uzatıldı.

TEOG 2015 devlet lisesi kayıtları ne zaman ?

TEOG 2015 devlet lisesi tercihleri 6-16 Temmuz arasında yapılacak. 16 Temmuz saat 13.00 son. Son gün tercihlerin saat 13.00’e kadar yapılmasının sebebi ise bayram tatiline denk gelmesi. Devlet daireleri 16 Temmuz’da yarım gün çalışmaktalar.

TEOG tercihi için güvenlik kodumu bulamıyorum/bilmiyorum. Ne yapmalıyım ?

Okuldan daha önce sonuç belgesi aldıysanız güvenlik kodu bu belgenin üstünde yazıyor. Almadıysanız okul ile irtibata geçmeniz gerekmekte.

TEOG 2015 güzel sanatlar lisesi veya spor lisesi kayıtları ne zaman ?

Yetenek sınavlarında başarılı olan öğrenciler, güzel sanatlar lisesi veya spor liselerine 10 Temmuz 2015 tarihine kadar kayıt yaptırabilecektir.

Güzel sanatlar veya spor liselerine kayıt yaptıran öğrenciler yerleştirme veya yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilir mi ?

Güzel sanatlar veya spor liselerine kayıt yaptıran öğrenciler, hem yerleştirme işlemleri için hem de yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilirler. Ancak, bu öğrenciler tercihleri doğrultusunda bir okula yerleştirilmeleri halinde, güzel sanatlar lisesi veya spor lisesindeki kayıtları iptal olacaktır. Tercihleri doğrultusunda yerleştirildikleri okula kayıtları otomatik olarak yapılacaktır.

Yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek ?

Yerleştirme sonuçları, meb.gov.tr, oges.meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sorgulanabilecek, ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Yerleştirme sonuçları isteyen velilere kısa mesaj ile bildirilebilecektir.

Yerleştirme sonuçlarına göre okulların boş kalan kontenjanları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek ?

Okulların boş kalan kontenjanları, 14 Ağustos 2015 tarihinde oges.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

Kimler nakil başvurusunda bulunabilir ?

Kayıtlı bulundukları okuldan başka bir okula geçmek isteyen tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilir.

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları ne zaman yapılacak ?

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları, 17-21 Ağustos 2015, 24-28 Ağustos 2015, 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapılacaktır.

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları nasıl yapılacak ?

Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir. Okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih bilgilerinin 2 (iki) nüsha çıktısı alınacak, bunlar veliye imzalatıldıktan sonra bir nüshası okulda saklanacak, diğer nüsha veliye verilecektir.

TEOG 2015 nakillerde taban puan şartı var mı ?

Hayır. TEOG nakillerinde taban puan şartı aranmamakta. Dilediğiniz okulu TEOG nakil tercih listenize yazabilirsiniz.

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için yapılan tercihlerde öğrenciler kaç okul tercih edilebilir ?

Öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurularının her birinde üçer okul tercihi yapabilecek ve tercihlerde boş kontenjan şartı olmayacaktır.

Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin üçünde de tercih yapmak zorunlu mudur ?

Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin her birinde, isteyen öğrencilerin tercih başvurusunda bulunması esastır. Ayrıca ilk yerleştirmeye esas nakil tercih başvuru döneminde yapılan okul tercihlerinin sonraki iki yerleştirmeye esas nakil tercih başvuru döneminde de geçerli olması başvurulan okul müdürlüğünden talep edilebilir. Talebin olmaması halinde her bir yerleştirmeye esas nakil başvuru döneminde yeniden tercih yapılabilecektir.

Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinde, yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak ?

Yerleştirme işlemleri; yerleştirme takviminde belirtilen tarihlerde, yerleştirmeye esas puan (YEP) üstünlüğüne göre ve boş kontenjanlara merkezî olarak yapılacaktır.

Milli eğitim müdürlüklerinde kurulan il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına hangi öğrenciler tercih başvurusu yapabilecek ?

Sadece açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler, istemeleri halinde millî eğitim müdürlüklerinde kurulan il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına tercih başvurusu yapabilecek ve komisyonlar tarafından il/ilçe sınırları içindeki okullarda boş kalan kontenjanlara yerleştirilecektir.

İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları hangi tarihlerde tercih başvurusu alacak ?

İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları, 07-10 Eylül 2015 tarihlerinde tercih başvurusu alacaktır.

İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına yapılan tercih başvurularında öğrenciler kaç okul tercih edilebilir ?

Öğrenciler bu başvuruda il/ilçe sınırları içinde yer alan 3 okul tercih edebilecektir.

İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yapılan yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek ?

İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yapılan yerleştirme sonuçları, 11 Eylül 2015 tarihinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

Özel okullarda %100 burslu okutulacak öğrenciler nasıl belirlenecek ?

Özel okullarda %100 burslu okutulacak öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, puan üstünlüğü esasına göre %5’lik dilimden seçilerek yapılacaktır. Yerel şartları dolayısıyla Türkiye genelindeki ilk % 5’lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il genelindeki ilk % 5’lik dilimden karşılayabileceklerdir.

Lise seçerken nelere dikkat edilmeli ?

Lise seçerken dikkat edilecek bir çok husus vardır. Lise Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli ? başlıklı yazıda dikkat edilmesi ve araştırılması gereken tüm hususları ayrıntılı olarak anlatmaya çalıştım.

Sorumu sayfada bulamıyorum, ne yapmalıyım ?

Yorum bölümünde, yukarıda, solda, ‘Eski Yorumlar’ diye bir seçenek var. Orayı tıklarsanız eski yorumları sırasıyla görebilirsiniz. Bir önceki sayfada da bulamazsanız gene aynı methodu uygulayarak sayfalar arasında gezinebilirsiniz.

Daha kısa bir yol olarak da, örneğin bu sayfanın linki ozancorumlu.com/teog-hakkinda-her-seyi-sorun/comment-page-22/ olsun.

Page 22 demek sayfa 22 demek. Yani 22. sayfadaki yorumları gösteriyor bu başlıkta. Eğer linkte 22 yerine 21 yazar ve enter derseniz 21. sayfadaki yorumlara geçmiş olursunuz.

Bu iki yolla da geçmiş yorumları inceleyebilirsiniz, hangisi kolayınıza gelirse. Sayfa içinde de kendi sorunuzu kolayca bulmak için ctrl + F tuşlarına basarsanız sağ üstte bir arama çubuğu görünür. O arama çubuğuna aramak istediğiniz kelimeyi yazarsanız sayfa içinde o kelimeleri rahatlıkla bulabilirsiniz.

Hocam neden özelden soru cevaplamıyorsunuz ?

Facebook’ta onlarca grup var. Sitemizin facebook, twitter, google plus, instagram, youtube, pinterest gibi sosyal medya sayfaları var. 1 (yazıyla bir) kişi olarak bu kadar parçaya bölünmem taktir edersiniz ki teknik olarak imkansız. Sitenin bu bölümü sırf bu yüzden var. Ayrıca buraya sorusunu koyup bekleyen yüzlerce kişi dururken, bu kadar insanın hakkına girip özelden bir başkasının sorusunu cevaplamam etik bir davranış da olmayacaktır. O yüzden tüm soruları hakkaniyet içerisinde, müsait olduğum zamanlarda ve sırayla bu bölümde cevaplamaktayım.
UYARI: Daha önce sitede hiçbir yorumunuz yoksa, öncelikle yorumunuz onaydan geçecektir. Ayrıca bu sayfada çözülemeyen sorular değil, rehberlik, ders çalışma teknikleri, tercihler, TEOG hakkında son gelişmeler vb. konular hakkında soru sorabilirsiniz. Çözemediğiniz soruları eğitim forumumuzda yer alan ‘Soru-Cevap‘ bölümüne koyabilirsiniz.

Değerlendirme

Bu sayfa işinize yaradı mı ?
Sık sorulan sorular işinize yaradı mı ?
User Rating: 3.77 ( 141 votes)

19.449 Yorum

  1. hocam bir andolu lidsei en son 465 ile kapatıyorsa sizce ne kadar düşerse ne kadar düşer puanları yükselebilirmi bide geçen sene ilk kez temel liselerin ayrılması filan ondan dolayımı puanlar yüksedi

  2. Hocam Merhaba aydın sosyal bilimler hakkında ne düşünüyorsunuz? Simdiden teşekkür ederimm

    • Merhaba.

      Demet ismiyle aynı soruyu daha önce de sormuştun, cevaplamıştım, aynısını tekrar yazıyorum.

      Geçen sene LYS’de Türkiye 1. si çıkartmışlardı, öyle hatırlıyorum. Bazı siyasi olaylarla ilgili bir şeyler de duymuştum zamanında. Ama gözümle gördüğüm bir şey olmadığı için net bir şey söyleyemem. Bunlar haricinde detaylı bir bilgim ne yazık ki bulunmamakta.

  3. bir öğrenci kendini rahatsız eden bir öğrenciye dilekçe verbilir mi

    • Merhaba Aleyna.

      Dilekçe okul müdürlüğüne verilir. Biri seni rahatsız ediyorsa dilekçe vs. ile değil, bu durumu öğretmenlerine güzel bir dille söylersen sorunu çözeceklerdir.

  4. Hocam merhaba saglik liselerinin geleceni nasil goruyorsunuz saglik lisesine gitmek istiyorum ama cok talep var ileride atanma orani dusermi sizce lutfen yardimci olur musunuz

    • Merhaba Aleyna.

      Sağlık sektörü bitecek bir sektör değil. Ama eskiden sağlık meslek lisesini bitirince hemşire olurken şimdi hemşire yardımcısı olunabiliyor mesela. Böyle değişiklikler olur mu, olmaz mı bilmek zor. Burası Türkiye.

  5. Hocam gitmek istediğim liseyle aramda 2-3 puan var gidebilir miyim sizce?

  6. hocam sizce 2014 yılında yapılan ilk teog mu yoksa geçen sene 2015 yılındaki yapılan teogmu daha zordu çünkü benim yaşadığım şehirde en iyi anadolu liseisi geçen sene 467 ile önceki sene 451 ile kapatmış

    • Merhaba Nuren.

      Bu iki sınavı kıyaslayacak kadar net hatırlamıyorum ne yazık ki ama yanlış hatırlamıyorsam 2015’te puanlar biraz yükselmişti. Okulunun rehberlik bölümünden bu istatistikleri daha detaylı alabilirsin diye sanıyorum.

  7. hocam merhaba lise okullarının geçen seneki yüzdelik dilimleriyle kapattığı puanlara bakılır dimi. şimdiden teşekkürler

    • Merhaba.

      Sorunu tam olarak anlayamadım ama anladığım kadarıyla şöyle söyleyeyim, yanlış anladıysam beni düzelt lütfen.

      Lise tercihleri için MEB yüzdelik dilimleri açıklayacak. Hem sizlerin TEOG yüzdelik dilimlerinizi, hem de liselerin geçen seneki yüzdelik dilimlerini. Bu yüzdelik dilimlere göre tercihleri yapmak en sağlıklısı.

      • hocam aydın sosyal bilimler lisesi nasıl önerir misiniz?

        • Geçen sene LYS’de Türkiye 1. si çıkartmışlardı, öyle hatırlıyorum. Bazı siyasi olaylarla ilgili bir şeyler de duymuştum zamanında. Ama gözümle gördüğüm bir şey olmadığı için net bir şey söyleyemem. Bunlar haricinde detaylı bir bilgim ne yazık ki bulunmamakta.

  8. Hocam Teogda bu yıl ilk önce özelokul tercihi mi yapılacak? oğlumun notu 496 gelecek. bu notla özel bir okul tercih etmeden istediğimiz 1-2 devlet okulunu tercih edersek ve giremezsek özel okula dönemiyoruz? Peki “enazından hangi devlet okuluna kesinlikle girebilir?” bilgisine de %100 doğrulukla asla sahip olamıyoruz gibi bir durum ortaya çıkmıyor mu ? bu ikilemden kurtulmanın yolu var mı?

    • Merhaba Serkan bey.

      Evet, önce özel okul tercihleri yapılacak. Devlet lisesi tercih etmek istiyorsanız özel okul tercihlerini pas geçmeniz gerekiyor. Devlet lisesi tercihlerinden sonra olan TEOG nakil dönemlerinde ise her tür okulu tercih edebilirsiniz.

      Tercih işi şans işidir. Bu işlerde hiçbir zaman %100 yoktur. Okulların taban puanlarını bu sene TEOG’a giren öğrencilerin tercihleri belirliyor çünkü. Bunu bilmek elbette imkansız.

      Bunun ötesinde yasal olmamasına rağmen geçen sene bazı özel okullar ön kayıt altında belli de bir ücret alarak ön kayıt yaptılar. Bu çok yüksek sesle söylenip hiçbir ispatı da olmadığı için bu konuda da net bir şey söylemek mümkün değil elbette. Özel okullarla bire bir görüşmeler yapmanızı tavsiye ederim özel okul tercih dönemi haricinde.

      Özel okul ile devlet okulu tercihlerinin ayrılmasının haklı sebepleri var. Parası olan öncesinde özel okula kaydını yaptırıyor, daha sonra da ‘ya tutarsa’ diye devlet liseleri için de tercih yapıyordu. Bu da özel okul şansı olmayıp tek seçeneği devlet lisesi olanlar için haksız bir rekabet ortamı oluşturuyordu. Bu uygulama da geçen sene geldi bu sebepten dolayı.

  9. 477 ile 485 lik liseye gitme şansım varmı biliyom şimdi bişey diyemeyiz ama tahmin sizce

    • Merhaba Ali.

      Senin de söylediğin gibi MEB yüzdelik dilimleri açıklamadan sağlıklı bir yorum yapmak imkansız ne yazık ki. Fakat bu puan aralığında 8 puan fark az bir fark değil. Bunu söyleyebilirim.

  10. hocam puanım 491 sizce devlet okulumu yoksa özel okulumu tercih etsem.tavsiye edeceğiniz
    kolej varmı

    • Merhaba Burak.

      Yaşadığın yeri bilmiyorum. Bilsem de açıkçası şu okula git diyemem sana. Bu kararı sen ve ailen vermelisiniz. Çok iyi araştırma yapmalı ve senin de yatkınlık ve önceliklerine göre bir okul seçmelisiniz. Aşağıdaki linkte yer alan yazıda lise seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri detaylı olarak anlatmıştım. Ailenle birlikte incelemenizi tavsiye ederim.

      Özel mi, devlet mi sorusundan önce aşağıdaki linkte yer alan yazıdaki kriterlere dikkat etmelisiniz.

      https://ozancorumlu.com/lise-secerken-dikkat-edilmesi-gerekenler/

  11. hocam benim istediğim okul 465 le kaptmış benim puanın 460 ondan önceki sene 449 ile kaptmış sizce girermiyim

  12. Merhaba hocam ben dokuzuncu sınıf öğrencisiyim 10.sınıfta nakil aldırmak istiyorum benim puanım 454 fakat gitmek istediğim okul 464 puanla alıyor 10. Sınıfta nakillerinde bu puan düşer mi ve nakil aldırabilir miyim teşekkürler

    • Merhaba.

      Lise nakilleri her ay devam ettiği için puanlar da her ay değişebilir fakat lise nakillerinde taban puan şartı olduğu için böylesine yüksek bir puan azalması olacağını pek sanmıyorum. Yine de her ay puanları kontrol etmeni tavsiye ederim.

  13. Robert Kolej hakkında ne düşünüyorsunuz sizce iyi bir okul mu gitmeye değer mi?

  14. Hocam istedigim liseyle kendi lisem aarasinda 1.5 lik fark var yani 1.5 az benim puanim sizce kazanabilirmiyim kesin bir yorum yapin lutfen

    • Merhaba Beyza.

      Tercihlerle ilgili hiç kimse, hiçbir zaman ‘kesin’ yorumlar yapamaz. İşin içinde çok büyük oranda şans faktörü var çünkü. Öncelikle bunu bilmen gerekiyor. Bunun ötesinde henüz MEB yüzdelik dilimleri açıklamadı. Puanların bu sene ne olacağına dair sağlıklı tahminler için de bunu beklememiz gerekiyor.

      Şu etapta sana söyleyebileceğim şey 1,5 puanın çok büyük bir puan olmadığı ve şansının olabileceği.

      • Ama mesela puanlar duserse 2 puan falan ozmn gidebilirim degil mi?

        • Beyza sistem şu şekilde işliyor.

          İstediğin okulda 100 kontenjan olsun. Tercih döneminde senin başvuracağın okula başvuran en yüksek puanlı 100 kişi giriyor. 100. kişinin puanına da biz ‘taban puan’ diyoruz. Bu yüzden bu puan olayına takılmanın bir anlamı yok. 1,5 puan fark varsa her halükarda zaten tercih listene yazacaksın. Gerisi şansa kalıyor.

  15. ozan hocam son 3 yılın en zor teog sınavıydı siz bizim sesimiz olun teşşekürler

  16. merhaba hocam
    Teog 2016 tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak bi bilginiz varmı
    bide geçen sene nakil dönemi oldu bu dönem olacak mı

  17. Merhaba hocam
    Teog tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak bi bilginiz varmı

  18. Hocam öncelikle kolay gelsin benim yepim 500 üzerinden 491,011 kayseri fen geçen sene 491,134 ile kapatmış sizce girebilir miyim?Hocam naçizane fikrinizi söyleyin lütfen.

  19. Merhaba hocam ben zeynep yerleştirme puanim 500 uzerinen 489,07 meram fen lisesinin taban puani gecen sene 493 müş. Cok mu uc bi tercih olur

  20. Merhaba Ozan hocam teog sınavında standart sapma uygulanmıyormus aklıma takılan şey şu: diyelim herkesin 230 tane doğrusu var birinci nasıl belirlenecek? Bu durumda standart sapma etkili olmayacak mı?

  21. Hocam tahmini olarak taban puanları nekadar düşer. Fen ve Türkçe itirazları hakkında bilginiz varmı şimdiden teşekkürler

    • Merhaba Arzu.

      2’inci TEOG ortak sınavlarında iptal soru olacağını pek sanmıyorum. 1. TEOG davalık sorulardan bahsediyorsan onlardan da çok ümitvar olma derim. Taban puanlar hakkında da böyle bir genelleme yapmak mümkün değil. MEB yüzdelik dilimleri açıkladığında daha sağlıklı tahminler yapma ihtimalimiz olacak.

  22. hocam ben bir şey sormıycam yukrıda bir arkadaş sormuşda nkfu çorum lise yüzdelik dilimleri yazdığında ilk çıkan yerde yazıyor bilgilendirebilirseniz diye söyledim bu arada sizi herkese tavsiye ediyorum iyi ki böyle bi site açmışsınız

  23. Hocam meb selanik sorusu hakkında açıklama yapmış itirazları reddetmiş diyorlar sizce yargı yoluyla soru iptal olur mu?

  24. merhaba hocam ben bodrum kizmeslek lisesine gitmek istiyorum ama aldigim puan yetmiyo benim aldigim puan 213 lisenin puani 220 ler de ne yapmam gerekiyo yine de girebilirmiyim gire bilirsem nasil girebilirim

  25. Yazıklar olsun sana ben o kadar çalışıyim herkez dışarda oynarken ben evde deneme çöziyim okulda öyle tenefüslerine bile çıkmadan ders yapiyim bütün konuları tekrar ediyim evdede test çöziyim bütün gün çalışiyim herkez benden umutluydu taaki siz geldiniz bu teogu zor sordunuz ve sonuca bak açıkçası bu soruları kasten yada bu işi iyi bilmediğinizden zor sorduğunuzu düşünüyorum siz zor sorarak 1 yıllık emeğimi boşa çıkarttınız ve benim geleceğimi kararttınız hiçbir şekilde hakkımı helal etmiyorum ben sadece o 83 öğretmene laf atıyorum ama siz kalkıpta bu 1.000.000 öğrencinin hakkına giriyorsunuz

Tartışmaya Katılın

LGS Hakkında Her Şeyi Sorun

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

'Özel Ders' İçin Doğru Yerdesin !
Ozan Hocayla Özel Ders

“Özel ders, öğrencinin tek başına ders çalışabilmesini sağlamaktır.”

  • TEOG Sınavına Profesyonel Hazırlık (Matematik-Fen)
  • Derslere Yardımcı Özel Ders
  • Ücretsiz Öğrenci Koçluğu
  • Özel Hazırlanan Sorular ve Deneme Sınavları
  • Skype Özel Ders Seçeneği
Bunu arkadaşınla paylaş