Bu sayfada LGS hakkında her şeyi Ozan Çorumlu’ya sorabilirsiniz.
LGS Soru-Cevap bölümüne hoşgeldiniz. Sevgili öğrenciler ve veliler. LGS hakkında kafanıza takılan ya da öğrenmek istediğiniz soruları bu sayfanın altında yer alan Tartışmaya Katılın bölümüne yorum olarak yazabilirsiniz. Sorunuz en kısa sürede cevaplandırılacaktır.
GÜNCELLENDİ!Liselerin Yüzdelik Dilimleri için tıklayın
Eğitim şikayetleriniz için lütfen Şikayetler bölümünü kullanınız.
Rehberlik öğretmeni değilim. Uzmanlık alanım Matematik. Bunun yanı sıra. Fen ve Teknoloji dersleri de vermekteyim. Fakat yıllardır özel ders verdiğim öğrencilere ek olarak sunduğum eğitim koçluğu hizmeti, araştırmayı sevmem ve bilgiye her zaman aç olmam, bildiğim şeyleri de başka insanlarla her zaman paylaşmayı hayat amaçlarımdan biri haline getirmem, sitemizde bu sayfayı açmamın sebeplerinden bazıları. Bu sayfanın amacı, tüm veli ve öğrencilere tüm bilgi ve tercübemi tamamen ücretsiz olarak aktarmak, bilgim ve gücüm dahilinde LGS hakkında herkese olabildiğince yardımcı olmaktır.
Sizler için LGS ile ilgili sizlerden gelen sık soruları derledim. Aşağıdaki sorular düzenli olarak da güncellenecektir. Bu yüzden ara ara kontrol etmenizi tavsiye ederim. Sorunuzu koymadan önce aşağıdaki sık sorulan sorular bölümünü inceleyiniz. Sık sorulan sorular bölümünü incelemeden sorunuzu koyarsanız, sıra size geldiği zaman alacağınız cevap ‘Sorunuzun cevabı sık sorular sorular bölümünde mevcut, inceleyebilirsiniz.’ olacaktır ki boşu boşuna vakit kaybetmiş olursunuz 🙂 Eğer sorunuzun cevabını bulamıyorsanız sorunuzu ilgili bölüme koyabilirsiniz. Bu bölümdeki tüm sorular bilgim dahilinde olduğu sürece, müsait olduğum zamanlarda ve sırasıyla (sorunuzun sayfaya koyma zamanına göre) cevaplanmaktadır.
Sorularınızı sitemize nasıl koyabileceğinizi aşağıdaki kısa videoyu izleyerek detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Youtube kanalımıza ücretsiz bir şekilde abone olmayı unutmayın 😉
Sitemizdeki tüm içeriklerden mail yoluyla haberdar olmak istiyorsanız, aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp abone olabilirsiniz. Aboneliğinizi tamamlamak için e-postanıza gelen maili onaylamayı unutmayın.
SIK SORULAN SORULAR
LGS nedir ?
LGS (Liseye Giriş Sistemi), TEOG sistemi sonrasında 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanacak yeni sınav sistemidir.
LGS'de standart sapma var mı ?
LGS sisteminde standart sapma uygulanmamakta.
LGS kaç oturumdan oluşacak ?
LGS tek oturum şeklinde gerçekleştirilecek.
LGS'de kaç soru çıkacak ?
LGS’de toplam 90 soru sorulacak. LGS’de derslere göre soru dağılımı ise şu şekilde: Matematik 20, Türkçe 20, Fen Bilimleri 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10, İngilizce 10.
LGS kaç dakika olacak ?
LGS toplam 135 dakika olacak.
Taban puan nedir ?
Taban puan, bir liseye normal yerleştirmeler sonucu giren son öğrencinin puanıdır.
Yüzdelik dilim nedir ?
Yüzdelik dilim, genel sıralamanızın yüzde olarak ifade edilmiş şeklidir. Yüzdelik dilim konusunda detaylı bilgi almak için Yüzdelik Dilim Nedir ? başlıklı yazıyı inceleyebilirsiniz.
LGS'de tercihlerimi hangi yüzdelik dilime göre yapacağım ?
Tercihlerinizi Türkiye geneli yüzdelik dilime göre yapmak en sağlıklısıdır.
YEP nedir ?
YEP, yerleştirmeye esas puanın kısaltılmışıdır. Yerleştirmeye esas puan, 6, 7 ve 8 inci sınıf yıl sonu başarı puanlarının %30’u ile TEOG ortak sınavlarının %70’inden oluşur.
TEOG yerleştirmeleri, adayların yaptıkları tercihler doğrultusunda YEP üstünlüğüne göre yapılmaktadır.
TEOG 2015'te puan eşitliği durumunda ne oluyor ?
Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması hâlinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınır.
TEOG 2015 tercih ve yerleştirme kılavuzuna nereden bakabilirim ?
TEOG 2015 Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu ve tüm detaylar için tıklayın.
TEOG yerleştirmeleri YEP'e göre yapılıyorsa, neden yüzdelik dilimlere göre tercih yapıyoruz ?
Puanlar bir çok etkene göre her sene değişebilirken, yüzdelik dilim denen şey oransal bir ifade olduğu için daha az değişir. Bu yüzden de tercihlerimizi yüzdelik dilimlere göre yapmak daha sağlıklı sonuç verecektir.
Okul türleri hakkında bir bilgim yok, ne yapabilirim ?
2015 Lise Türleri başlıklı yazıdan, tüm okul türleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Sizlere önerim, tercih öncesinde okul türleri hakkındaki tüm sorularınızı okulunuzun rehberlik birimine de sorun ve detaylı bilgi almaya çalışın.
Hangi okul türünü seçmeliyim ?
Bu konuda okul türlerini çok iyi araştırmalısınız. Hangi Okul Türü Daha Başarılı ? başlıklı yazıdan da okul türlerinin üniversite kazandırma başarıları ve her okul türünden öğrencilerin aldıkları ortalama puanları inceleyebilirsiniz.
TEOG 2015 tercihleri hangi adresten yapılacak ?
Yerleştirme işlemleri için tercihler e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabilecek.
Yerleştirme işlemleri için evden bireysel olarak tercih yapmak isteyen öğrenciler nasıl bir yol izleyecek ?
Yerleştirme işlemleri için yapılan tercihler e-okul.meb.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılabilecektir. Tercih yapabilmek için, açılan tercih işlemleri ekranındaki «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonu seçilecektir. Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlüğüne gidilerek elektronik ortamda onaylatılacaktır. Okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir.
Toplam kaç tercih hakkım var ?
Toplam 25 adet tercih hakkınız var. Bu 25 tercihin hepsini doldurmak zorunda da değilsiniz.
TEOG 2015 özel okul kayıtları ne zamana kadar ?
İptal edilen Mary Sanders sorusu sebebiyle, özel okul kayıtları 10 Temmuz 2015 tarihine kadar uzatıldı.
TEOG 2015 devlet lisesi kayıtları ne zaman ?
TEOG 2015 devlet lisesi tercihleri 6-16 Temmuz arasında yapılacak. 16 Temmuz saat 13.00 son. Son gün tercihlerin saat 13.00’e kadar yapılmasının sebebi ise bayram tatiline denk gelmesi. Devlet daireleri 16 Temmuz’da yarım gün çalışmaktalar.
TEOG tercihi için güvenlik kodumu bulamıyorum/bilmiyorum. Ne yapmalıyım ?
Okuldan daha önce sonuç belgesi aldıysanız güvenlik kodu bu belgenin üstünde yazıyor. Almadıysanız okul ile irtibata geçmeniz gerekmekte.
TEOG 2015 güzel sanatlar lisesi veya spor lisesi kayıtları ne zaman ?
Yetenek sınavlarında başarılı olan öğrenciler, güzel sanatlar lisesi veya spor liselerine 10 Temmuz 2015 tarihine kadar kayıt yaptırabilecektir.
Güzel sanatlar veya spor liselerine kayıt yaptıran öğrenciler yerleştirme veya yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilir mi ?
Güzel sanatlar veya spor liselerine kayıt yaptıran öğrenciler, hem yerleştirme işlemleri için hem de yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilirler. Ancak, bu öğrenciler tercihleri doğrultusunda bir okula yerleştirilmeleri halinde, güzel sanatlar lisesi veya spor lisesindeki kayıtları iptal olacaktır. Tercihleri doğrultusunda yerleştirildikleri okula kayıtları otomatik olarak yapılacaktır.
Yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek ?
Yerleştirme sonuçları, meb.gov.tr, oges.meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sorgulanabilecek, ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Yerleştirme sonuçları isteyen velilere kısa mesaj ile bildirilebilecektir.
Yerleştirme sonuçlarına göre okulların boş kalan kontenjanları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek ?
Okulların boş kalan kontenjanları, 14 Ağustos 2015 tarihinde oges.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.
Kimler nakil başvurusunda bulunabilir ?
Kayıtlı bulundukları okuldan başka bir okula geçmek isteyen tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilir.
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları ne zaman yapılacak ?
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları, 17-21 Ağustos 2015, 24-28 Ağustos 2015, 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapılacaktır.
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları nasıl yapılacak ?
Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir. Okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih bilgilerinin 2 (iki) nüsha çıktısı alınacak, bunlar veliye imzalatıldıktan sonra bir nüshası okulda saklanacak, diğer nüsha veliye verilecektir.
TEOG 2015 nakillerde taban puan şartı var mı ?
Hayır. TEOG nakillerinde taban puan şartı aranmamakta. Dilediğiniz okulu TEOG nakil tercih listenize yazabilirsiniz.
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için yapılan tercihlerde öğrenciler kaç okul tercih edilebilir ?
Öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurularının her birinde üçer okul tercihi yapabilecek ve tercihlerde boş kontenjan şartı olmayacaktır.
Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin üçünde de tercih yapmak zorunlu mudur ?
Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin her birinde, isteyen öğrencilerin tercih başvurusunda bulunması esastır. Ayrıca ilk yerleştirmeye esas nakil tercih başvuru döneminde yapılan okul tercihlerinin sonraki iki yerleştirmeye esas nakil tercih başvuru döneminde de geçerli olması başvurulan okul müdürlüğünden talep edilebilir. Talebin olmaması halinde her bir yerleştirmeye esas nakil başvuru döneminde yeniden tercih yapılabilecektir.
Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinde, yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak ?
Yerleştirme işlemleri; yerleştirme takviminde belirtilen tarihlerde, yerleştirmeye esas puan (YEP) üstünlüğüne göre ve boş kontenjanlara merkezî olarak yapılacaktır.
Milli eğitim müdürlüklerinde kurulan il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına hangi öğrenciler tercih başvurusu yapabilecek ?
Sadece açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler, istemeleri halinde millî eğitim müdürlüklerinde kurulan il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına tercih başvurusu yapabilecek ve komisyonlar tarafından il/ilçe sınırları içindeki okullarda boş kalan kontenjanlara yerleştirilecektir.
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları hangi tarihlerde tercih başvurusu alacak ?
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları, 07-10 Eylül 2015 tarihlerinde tercih başvurusu alacaktır.
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına yapılan tercih başvurularında öğrenciler kaç okul tercih edilebilir ?
Öğrenciler bu başvuruda il/ilçe sınırları içinde yer alan 3 okul tercih edebilecektir.
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yapılan yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek ?
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yapılan yerleştirme sonuçları, 11 Eylül 2015 tarihinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.
Özel okullarda %100 burslu okutulacak öğrenciler nasıl belirlenecek ?
Özel okullarda %100 burslu okutulacak öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, puan üstünlüğü esasına göre %5’lik dilimden seçilerek yapılacaktır. Yerel şartları dolayısıyla Türkiye genelindeki ilk % 5’lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il genelindeki ilk % 5’lik dilimden karşılayabileceklerdir.
Lise seçerken nelere dikkat edilmeli ?
Lise seçerken dikkat edilecek bir çok husus vardır. Lise Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli ? başlıklı yazıda dikkat edilmesi ve araştırılması gereken tüm hususları ayrıntılı olarak anlatmaya çalıştım.
Sorumu sayfada bulamıyorum, ne yapmalıyım ?
Yorum bölümünde, yukarıda, solda, ‘Eski Yorumlar’ diye bir seçenek var. Orayı tıklarsanız eski yorumları sırasıyla görebilirsiniz. Bir önceki sayfada da bulamazsanız gene aynı methodu uygulayarak sayfalar arasında gezinebilirsiniz.
Daha kısa bir yol olarak da, örneğin bu sayfanın linki ozancorumlu.com/teog-hakkinda-her-seyi-sorun/comment-page-22/ olsun.
Page 22 demek sayfa 22 demek. Yani 22. sayfadaki yorumları gösteriyor bu başlıkta. Eğer linkte 22 yerine 21 yazar ve enter derseniz 21. sayfadaki yorumlara geçmiş olursunuz.
Bu iki yolla da geçmiş yorumları inceleyebilirsiniz, hangisi kolayınıza gelirse. Sayfa içinde de kendi sorunuzu kolayca bulmak için ctrl + F tuşlarına basarsanız sağ üstte bir arama çubuğu görünür. O arama çubuğuna aramak istediğiniz kelimeyi yazarsanız sayfa içinde o kelimeleri rahatlıkla bulabilirsiniz.
Hocam neden özelden soru cevaplamıyorsunuz ?
Facebook’ta onlarca grup var. Sitemizin facebook, twitter, google plus, instagram, youtube, pinterest gibi sosyal medya sayfaları var. 1 (yazıyla bir) kişi olarak bu kadar parçaya bölünmem taktir edersiniz ki teknik olarak imkansız. Sitenin bu bölümü sırf bu yüzden var. Ayrıca buraya sorusunu koyup bekleyen yüzlerce kişi dururken, bu kadar insanın hakkına girip özelden bir başkasının sorusunu cevaplamam etik bir davranış da olmayacaktır. O yüzden tüm soruları hakkaniyet içerisinde, müsait olduğum zamanlarda ve sırayla bu bölümde cevaplamaktayım.
UYARI: Daha önce sitede hiçbir yorumunuz yoksa, öncelikle yorumunuz onaydan geçecektir. Ayrıca bu sayfada çözülemeyen sorular değil, rehberlik, ders çalışma teknikleri, tercihler, TEOG hakkında son gelişmeler vb. konular hakkında soru sorabilirsiniz. Çözemediğiniz soruları eğitim forumumuzda yer alan ‘Soru-Cevap‘ bölümüne koyabilirsiniz.
Hocam size çok teşekkür böyle bir site için Allah ne muradınız varsa versin Teog davaları sonuçlandımi acaba sosyal medyadan iletişime geçebiliyormusuz?
Merhaba hocam öncelikle önceki sorumun cevabı için teşekkürler. Hocam ben ders çalışmaktan yani konu tekrarı test çözme odev yapma gibi faaliyetlerden dolayı kitap okumaya pek vakit ayiramiyorum.onceki yillarda yapılmış olan teog sınavlarına bakılırsa türkçe soruları çoğunlukla paragraf sorulari şeklinde bunun icin de kitap okumak şart .sizce bu büyük bir eksiklik mi ya da ders calisma vaktinden biraz kısıp kitap okumaya ayirsam daha mi iyiolur? şimdiden teşekkürler..
Aslında evet, kitap okumak büyük bir avantaj. Kitap okuma alışkanlığı edinmek TEOG haricinde de çok güzel ve faydalı bir şey. Ama bunu ders çalışmaktan kısarak yapmana gerek yok. Zaman yönetimini iyi yapman gerekiyor. Yani örneğin uzanırken biraz kitap okuyabilirsin. Okuma gidip gelirken araç ile gidip geliyorsan buralarda da kitap okuyabilirsin. Yani kitap okumayı bir zorunluluk ya da ‘her gün 1 saat kitap okumalıyım’ şeklinde görmek yerine, boşluklarını kitap okuyarak değerlendirmeye çalışırsan en sağlıklısı olur.
Hocam merhaba. Ben ilk teogdan 5 yanlış çıkardım. Ve Saint-Joseph Fransız Lisesi’ne gitmek istiyorum. Şuan buraya puanım tutuyor. İkinci sınavdan sonra da tutarsa kaydolmak istiyorum. (Taban puanı üstünde puanım) Özel okul olduğu için ücretler var. Puanla kaydolan öğrencilerden para alınıyor mu ? Cevaplarsanız sevinirim iyi günler.
Benim 1.teoguman 22 tane yanlisim cikti.2.teogumdanda eger full cekersem 6.sinif ortalamam 85 7.sinif ortalamamda 87 8.sinif ortalamamda 95 ben 461 veya 467 lik fen lisesine gidebilir miyim bide liselerin puani dusecekmis lutfenn cevap yazinn!!! Acill
ACİİİİİİİİİİL ya da !!!!!!!!!!! şeklindeki soruları ya cevaplamıyorum, ya da özellikle en son cevaplıyorum. Bu sitedeki TÜM soruları sırasıyla cevaplanmakta. Öncelikle bunu bilelim 😉
Puanların düşüp düşmeyeceği konusunda herhangi bir yorum yapmak şu aşamada imkansız. Çünkü henüz 2. TEOG sınavları dahi olmadı.
Diğer sorun için de aşağıdaki linkte yer alan TEOG Puan Hesaplama modülünü kullanabilirsin.
Merhaba hocam..
Deniz ben.1.Teog dan 2 yanliş beklerken açiklanan sonuçlarda 4 yanlisimin oldugunu gördüm..hedefim 489 puan ile girilebilinen bursa da bir fen lisesi idi..ama artik hayal oldu..çok üzgünüm ..sizce hedefimden uzakmiyim.sizin gorüşleriniz nedir..tavsiyelerinizi bekliyorum hocam.
Bu yılki ilk TEOG diğer ilk TEOG sınavlarına göre zordu. Ama sadece bu veri ile puanların düşüp düşmeyeceği hakkında bir yorum yapmak sağlıklı olmaz. Bu yüzden bunlara takılmak yerine 2. TEOG’da full çekip, 3. yazılılara da iyi çalışarak yıl sonu başarı puanınıa da maksimum seviyeye getirmeye gayret etmeyi hedeflemeli, hesap kitap işlerinden kendini soyutlamalısın. Çünkü bunlara kafa harcamak sadece zamanını kaybetmene sebep olur.
Hocam bir yerde teog davakik soruların twitter üzerinden avukatın kararı söylediğini duydum doğrumu acaba simdiden sağolun iyiki varsîniz sizi herkese tavsiye ediyorum☺
Henüz TEOG davalık sorularla ilgili resmi bir açıklama ya da mahkeme kararı yok. Konuyu takipteyim. Bir gelişme olursa muhakkak bilgilendireceğim hepinizi 😉
hocam puanım 367 olursa şanlıurfa emine göncü anadolu lisesini kazanabilir miyim ???????????? yüzdelik dilim ne kadar önemli??? hocam nolur net bi cevap verin bana 2. teog vaaar demeyinn tahmin ediyorum yani…. bi yardımcı olsanız hocammm 😀 😀 🙂
Hocam merhaba. Diyelim ki ben yep den 424 aldim istedigim okul 426 puan benim o okula girebilme sansim varmi ve 2 puan yuzdeyi degistirir mi? Simdiden tesekkurler.
Hocam. Merhaba diyelim ki ben yerlestirme puanindan 424 aldim 426 olan bir liseyi istiyorum yuzdelik dilimleri tutar mi yani ben o 2 puan farkla istedigim liseye gidebiliyormuyum? simdiden tesekkur ederim.
Bunu bilemezsin. Puanlar her sene değişebiliyor çünkü. Sınavların zorluk derecesine göre ve sınava giren öğrencilerin başarı durumlarına göre puanlar oynar her sene. Bu genel anlamda oynamak zorunda da değil. Örneğin bir lisenin puanı 1 puan düşer, bir başka lisenin 5 puan artar. Bu da olasılıklar dahilinde. O yüzden hele de henüz 2. TEOG sınavları olmamışken bunları konuşmak, bunlar hakkında yorum yapmak teknik olarak mümkün değil.
Hocam benim ilk sinavdan 7 tane yanlışim çıktı istediğim puani almak için ikinci sinavdan ful cekmem gerekiyor sizce ikinci sinav daha mi zor olur bi de kaynak olarak hangi yayınları önerirsiniz acaba?
Özellikle bir yayın önermiyorum. TEOG için bir çok yayın gayet yeterli. Önemli olan çalışman. 2. sınavın daha zor ya da kolay geçmesini tahmin etmek de ne yazık ki imkansız. Zaten 2. TEOG sınavı 1. TEOG ile kıyaslanmaz. Geçmiş senelerdeki 2. TEOG sınavlarıyla karşılaştırmak daha mantıklı olacaktır sınav sonrasında. Ama zor olmasa bile daha fazla konudan sorumlu olacaksınız. Bu da bir gerçek.
Hocam ben 425 falan aliyom ilcede bir fen lisesi istiyom onceki sene puanalr arrttiginda 455 olmus 3 tane nakille 442 olmus bu sene dusse gidebiirmiyim gidemssem lisede nakille gidebilirmiyim ne olur cevap verin
Bu sene puanların düşüp düşmeyeceği konusunda bir yorum yapmak imkansız. Henüz 2. TEOG sınavları var. Hele nakiller için konuşmak daha da imkansız. Şu an yapman gereken tek şey ders çalışmak ve 2. TEOG’dan alabildiği en yüksek puanı almaya çalışmak. Bunları düşünmek sana hiçbir şey kazandırmayacak.
Öncelikle çok geçmiş olsun. Bu konuda teknik olarak yapılabilecek bir şey yok ne yazık ki. Bu konuyu unutarak 2. TEOG’a odaklanmanı tavsiye ederim. Hiçbir şey dünyanın sonu değil, bunu unutma.
hocam geçen sene veya ondan önceki sene yine 1.dönem dava edilip 2.dönem iptal edilme oldumu öyle birşey duydumda ayrıyeten sizin sayedinizde 1 teogum süper siz çok süper bir hocasınız herkese tavsiye ediyorum
Güzel sözlerin için teşekkür ederim. Asıl harika olan sizlersiniz.
Evet, geçen sene bir İngilizce sorusu puanlar açıklandıktan sonra iptal edilmiş, puanlar da tekrar hesaplanmış, o soruyu herkes doğru yapmış kabul edilmişti. Aşağıdaki linkte yer alan yazıda iptal edilmesinine biraz katkımız da olmuştu 🙂
Hımm hocam üf ben çok korkuyorum. 1. Teogtada aynı şey oldu heyecandan kalbim yere düştü sandım. Ve yanlış okudum sorular da oldu 1. Teogtan 467 li bir puan alıyorum (500 üzerinden hesapladımızda) daha yüksek olabilirdi 2. Teog için bu aşırı dozda heyecan için neler öneriyorsunuz ve ayrıca ders çalışma planımı nasıl hazırlamamız gerekiyor ?
Ders çalışma planın için net bir şey söylemem mümkün değil çünkü bu bireysel bir şey. Ama her gün okulda işlenenleri eve geldiğinde tekrar etmen kesinlikle önemli. Dersi derste iyi bir şekilde dinlemen de çok önemli. Bunlar temel şeyler.
Düşmanımız da heyecan değil. ‘Aşırı heyecan’ Yani heyecan kötü bir şey değil, diri tutar seni. Ama aşırı heyecanlanmaman gerekiyor. TEOG’un dünyanın sonu olmadığını bilmekten geçiyor bu da. Eğer iyi bir şekilde hazırlanırsan sınava, kendine daha da çok güveneceğin için heyecan oranın da düşecektir.
slm teog yerliştirmede 25 tercih diyor ve diyelim terchlerimizi yaptık ve puanın tutuğu 3 okul var senin puanın 458 o okulların 456 455 450 456 duruken 450 sizi kayıt edebilirmi 456 dan önce yaptığınız tercihlerin içinden
Bu durumda tercih sırası önemli. Örneğin puanın 458 olsun. Sen ilk sıraya 200 puanlı bir lise yazdın, ikinci sıraya 450. 200 puanlı okula yerleştirilirsin sistem tarafından.
Senin söylediğin durumda da 456 ve 455 puanlı liseler garanti değil. Puanlar yakın 458’e. Tutmaya da bilir yani. Hatta 450 dahi tutmayabilir. Hepsi de tutabilir. Ama dediğim gibi tercih sırası önemli.Önce 456’ya bakar, tutmasa 455’e bakar, bu da tutmazsa 450’ye bakar şeklinde devam eder.
Belki de bu sınav zor olduğu için ikincisi daha kolay olur, kimbilir 🙂 Bu konuda herhangi bir yorum yapmak imkansız. Bu yüzden bunu düşünmek yerine çalışmaya devam etmeni tavsiye ederim. Böyle endişeler yersiz endişeler. Neticede herkes aynı sınava giriyor.
Bu soruya şu an itibariyle bir cevap verilemez. Bu sene daha 2. TEOG sınavları var. Bakalım yüzdelik dilimler bir açıklansın. Puanlar düşecek mi, düşersen hangi okulda kaç düşebilir vs. Ama genel itibariyle cevap vermek gerekirse imkansız değil. Çok kolay da değil.
Her sorunun puanı katsayisina esit degul mi hocam katsayıları soru puani olarak hesapladigim da 14 puanılk yanlisim var bu 686 almam gerekiyor ama bu hesaplama modullerinde 672 çıkıyor benim merak ettiğim şey bu 14 puan nereye gidiyor
Hocam size çok teşekkür böyle bir site için Allah ne muradınız varsa versin Teog davaları sonuçlandımi acaba sosyal medyadan iletişime geçebiliyormusuz?
Merhaba.
Rica ederim.
TEOG soru iptalleriyle ilgili mahkeme kararlarında bir gelişme şu an için yok, takipteyim. Bir gelişme olursa hepinize duyuracağım 😉
Merhaba hocam öncelikle önceki sorumun cevabı için teşekkürler. Hocam ben ders çalışmaktan yani konu tekrarı test çözme odev yapma gibi faaliyetlerden dolayı kitap okumaya pek vakit ayiramiyorum.onceki yillarda yapılmış olan teog sınavlarına bakılırsa türkçe soruları çoğunlukla paragraf sorulari şeklinde bunun icin de kitap okumak şart .sizce bu büyük bir eksiklik mi ya da ders calisma vaktinden biraz kısıp kitap okumaya ayirsam daha mi iyiolur? şimdiden teşekkürler..
Merhaba Ebru.
Rica ederim.
Aslında evet, kitap okumak büyük bir avantaj. Kitap okuma alışkanlığı edinmek TEOG haricinde de çok güzel ve faydalı bir şey. Ama bunu ders çalışmaktan kısarak yapmana gerek yok. Zaman yönetimini iyi yapman gerekiyor. Yani örneğin uzanırken biraz kitap okuyabilirsin. Okuma gidip gelirken araç ile gidip geliyorsan buralarda da kitap okuyabilirsin. Yani kitap okumayı bir zorunluluk ya da ‘her gün 1 saat kitap okumalıyım’ şeklinde görmek yerine, boşluklarını kitap okuyarak değerlendirmeye çalışırsan en sağlıklısı olur.
Hocam merhaba. Ben ilk teogdan 5 yanlış çıkardım. Ve Saint-Joseph Fransız Lisesi’ne gitmek istiyorum. Şuan buraya puanım tutuyor. İkinci sınavdan sonra da tutarsa kaydolmak istiyorum. (Taban puanı üstünde puanım) Özel okul olduğu için ücretler var. Puanla kaydolan öğrencilerden para alınıyor mu ? Cevaplarsanız sevinirim iyi günler.
Benim 1.teoguman 22 tane yanlisim cikti.2.teogumdanda eger full cekersem 6.sinif ortalamam 85 7.sinif ortalamamda 87 8.sinif ortalamamda 95 ben 461 veya 467 lik fen lisesine gidebilir miyim bide liselerin puani dusecekmis lutfenn cevap yazinn!!! Acill
Merhaba Melisa.
ACİİİİİİİİİİL ya da !!!!!!!!!!! şeklindeki soruları ya cevaplamıyorum, ya da özellikle en son cevaplıyorum. Bu sitedeki TÜM soruları sırasıyla cevaplanmakta. Öncelikle bunu bilelim 😉
Puanların düşüp düşmeyeceği konusunda herhangi bir yorum yapmak şu aşamada imkansız. Çünkü henüz 2. TEOG sınavları dahi olmadı.
Diğer sorun için de aşağıdaki linkte yer alan TEOG Puan Hesaplama modülünü kullanabilirsin.
https://ozancorumlu.com/teog-puan-hesaplama/
Merhaba hocam..
Deniz ben.1.Teog dan 2 yanliş beklerken açiklanan sonuçlarda 4 yanlisimin oldugunu gördüm..hedefim 489 puan ile girilebilinen bursa da bir fen lisesi idi..ama artik hayal oldu..çok üzgünüm ..sizce hedefimden uzakmiyim.sizin gorüşleriniz nedir..tavsiyelerinizi bekliyorum hocam.
Merhaba Deniz.
Bu yılki ilk TEOG diğer ilk TEOG sınavlarına göre zordu. Ama sadece bu veri ile puanların düşüp düşmeyeceği hakkında bir yorum yapmak sağlıklı olmaz. Bu yüzden bunlara takılmak yerine 2. TEOG’da full çekip, 3. yazılılara da iyi çalışarak yıl sonu başarı puanınıa da maksimum seviyeye getirmeye gayret etmeyi hedeflemeli, hesap kitap işlerinden kendini soyutlamalısın. Çünkü bunlara kafa harcamak sadece zamanını kaybetmene sebep olur.
Hocam benim il Teog da yanlışım 23 2 Teog da 391 puan almam için ne kadar yanlışım. Çıkması lazım
Merhaba Ecem Naz.
Bunu aşağıdaki TEOG puan hesaplama modülünü kullanarak rahatlıkla görebilirsin 😉 Tahmini 2. TEOG puanlarını yaz, deneyerek kaç puan lazım sana gör 😉
https://ozancorumlu.com/teog-puan-hesaplama/
Hocam bir yerde teog davakik soruların twitter üzerinden avukatın kararı söylediğini duydum doğrumu acaba simdiden sağolun iyiki varsîniz sizi herkese tavsiye ediyorum☺
Merhaba Özge.
Henüz TEOG davalık sorularla ilgili resmi bir açıklama ya da mahkeme kararı yok. Konuyu takipteyim. Bir gelişme olursa muhakkak bilgilendireceğim hepinizi 😉
hocam puanım 367 olursa şanlıurfa emine göncü anadolu lisesini kazanabilir miyim ???????????? yüzdelik dilim ne kadar önemli??? hocam nolur net bi cevap verin bana 2. teog vaaar demeyinn tahmin ediyorum yani…. bi yardımcı olsanız hocammm 😀 😀 🙂
Merhaba Zehra.
Aynı soruyu defalarca sorman alacağın cevabı değiştirmez. Soruna cevap verdim. Lütfen cevabı dikkatli bir şekilde tekrar kontrol et.
Merhaba hocam bne beyza Hocam bu sene ilk teogdan fulll çekenlerin sayısı net olarak kaç acaba
Merhaba Şeyma.
Milli Eğitim Bakanlığı ne yazık ki bu istatistiği açıklamadı.
hocam haberlerde sınav iptaliyle ilgili bir yazı gördüm b une içi
Merhaba Nur.
TEOG ile alakalı bir durum değil.
Hocam merhaba. Diyelim ki ben yep den 424 aldim istedigim okul 426 puan benim o okula girebilme sansim varmi ve 2 puan yuzdeyi degistirir mi? Simdiden tesekkurler.
Merhaba Alara.
Şansın olur tabi. Ama ne oranda olur, bu sene puanlar ne olur, bu konularda hiçbir yorum yapılamaz şu etapta. Bunları konuşmak için çok ama çok erken.
Hocam. Merhaba diyelim ki ben yerlestirme puanindan 424 aldim 426 olan bir liseyi istiyorum yuzdelik dilimleri tutar mi yani ben o 2 puan farkla istedigim liseye gidebiliyormuyum? simdiden tesekkur ederim.
Merhaba Alara.
Bunu bilemezsin. Puanlar her sene değişebiliyor çünkü. Sınavların zorluk derecesine göre ve sınava giren öğrencilerin başarı durumlarına göre puanlar oynar her sene. Bu genel anlamda oynamak zorunda da değil. Örneğin bir lisenin puanı 1 puan düşer, bir başka lisenin 5 puan artar. Bu da olasılıklar dahilinde. O yüzden hele de henüz 2. TEOG sınavları olmamışken bunları konuşmak, bunlar hakkında yorum yapmak teknik olarak mümkün değil.
Hocam benim ilk sinavdan 7 tane yanlışim çıktı istediğim puani almak için ikinci sinavdan ful cekmem gerekiyor sizce ikinci sinav daha mi zor olur bi de kaynak olarak hangi yayınları önerirsiniz acaba?
Merhaba Ebru.
Özellikle bir yayın önermiyorum. TEOG için bir çok yayın gayet yeterli. Önemli olan çalışman. 2. sınavın daha zor ya da kolay geçmesini tahmin etmek de ne yazık ki imkansız. Zaten 2. TEOG sınavı 1. TEOG ile kıyaslanmaz. Geçmiş senelerdeki 2. TEOG sınavlarıyla karşılaştırmak daha mantıklı olacaktır sınav sonrasında. Ama zor olmasa bile daha fazla konudan sorumlu olacaksınız. Bu da bir gerçek.
Çok teşekkür ederim hocam tasiyelerinizi dikkate alacağım 🙂
Çok teşekkür ederim hocam tavsiyelerinizi dikkate alacağım 🙂
Merhaba hocam ben nakil istemek istiyorum puanım 404 410 luk bir okula nakil isteyebilirmiyim
Merhaba Zeliha.
Hayır, isteyemezsin. Aşağıdaki linkte yer alan yazıyı okumanı tavsiye ederim.
https://ozancorumlu.com/lise-nakil-islemleri-nasil-yapilir/
Hocam boş kontejan var birde ben 9. Sinifim 2. Dönem isteyecgim
Hocam m boş kontejan var birde ben 9. Sinifim 2. Dönem isteyecgim
Hocam ben 425 falan aliyom ilcede bir fen lisesi istiyom onceki sene puanalr arrttiginda 455 olmus 3 tane nakille 442 olmus bu sene dusse gidebiirmiyim gidemssem lisede nakille gidebilirmiyim ne olur cevap verin
Bu sene puanların düşüp düşmeyeceği konusunda bir yorum yapmak imkansız. Henüz 2. TEOG sınavları var. Hele nakiller için konuşmak daha da imkansız. Şu an yapman gereken tek şey ders çalışmak ve 2. TEOG’dan alabildiği en yüksek puanı almaya çalışmak. Bunları düşünmek sana hiçbir şey kazandırmayacak.
Hocam ben 8 e gidiyoeum onceki senenin bos kontenjanlarini nerden gorebilirim lise.
E kontenjana baktim o yanlismi bide o onceki seneninmi bide kontenjanda lisede puanlar dusermi
Merhaba.
Taban puanların düşüp düşmeyeceğini şu an konuşmak için henüz çok geç. Şu anki kontenjanlarla senin işin yok ayrıca. Onlar lise nakilleri için.
Merhaba.
Önceki senenin hangi boş kontenjanlarını görmek istiyorsun ? Sorunu anlayamadım, pardon.
HOCAM BEN TEOGTA KAYDIRMA YAPTIM NAPMAM LAZIM FEN LİSESİNİ TUTTURAMIYOM ONDAN 🙁
Merhaba Umut.
Öncelikle çok geçmiş olsun. Bu konuda teknik olarak yapılabilecek bir şey yok ne yazık ki. Bu konuyu unutarak 2. TEOG’a odaklanmanı tavsiye ederim. Hiçbir şey dünyanın sonu değil, bunu unutma.
hocam mahkemedeki sorular ne zaman açıklanır
Bunu sadece kararı verecek hakimler bilebilir Nisa 🙂 Açıklanınca siteden duyuracağım.
sağolun hocam cevapladığınız için birde mahkeme kararı açıklandımı tekrardan sağolun
Rica ederim.
Hayır, açıklanmadı henüz.
hocam geçen sene veya ondan önceki sene yine 1.dönem dava edilip 2.dönem iptal edilme oldumu öyle birşey duydumda ayrıyeten sizin sayedinizde 1 teogum süper siz çok süper bir hocasınız herkese tavsiye ediyorum
Merhaba Nur.
Güzel sözlerin için teşekkür ederim. Asıl harika olan sizlersiniz.
Evet, geçen sene bir İngilizce sorusu puanlar açıklandıktan sonra iptal edilmiş, puanlar da tekrar hesaplanmış, o soruyu herkes doğru yapmış kabul edilmişti. Aşağıdaki linkte yer alan yazıda iptal edilmesinine biraz katkımız da olmuştu 🙂
https://ozancorumlu.com/teog-ingilizce-mary-sanders-sorusu-aciklama-ve-itiraz-raporu/
Hımm hocam üf ben çok korkuyorum. 1. Teogtada aynı şey oldu heyecandan kalbim yere düştü sandım. Ve yanlış okudum sorular da oldu 1. Teogtan 467 li bir puan alıyorum (500 üzerinden hesapladımızda) daha yüksek olabilirdi 2. Teog için bu aşırı dozda heyecan için neler öneriyorsunuz ve ayrıca ders çalışma planımı nasıl hazırlamamız gerekiyor ?
Ders çalışma planın için net bir şey söylemem mümkün değil çünkü bu bireysel bir şey. Ama her gün okulda işlenenleri eve geldiğinde tekrar etmen kesinlikle önemli. Dersi derste iyi bir şekilde dinlemen de çok önemli. Bunlar temel şeyler.
Düşmanımız da heyecan değil. ‘Aşırı heyecan’ Yani heyecan kötü bir şey değil, diri tutar seni. Ama aşırı heyecanlanmaman gerekiyor. TEOG’un dünyanın sonu olmadığını bilmekten geçiyor bu da. Eğer iyi bir şekilde hazırlanırsan sınava, kendine daha da çok güveneceğin için heyecan oranın da düşecektir.
slm teog yerliştirmede 25 tercih diyor ve diyelim terchlerimizi yaptık ve puanın tutuğu 3 okul var senin puanın 458 o okulların 456 455 450 456 duruken 450 sizi kayıt edebilirmi 456 dan önce yaptığınız tercihlerin içinden
Merhaba Azad.
Bu durumda tercih sırası önemli. Örneğin puanın 458 olsun. Sen ilk sıraya 200 puanlı bir lise yazdın, ikinci sıraya 450. 200 puanlı okula yerleştirilirsin sistem tarafından.
Senin söylediğin durumda da 456 ve 455 puanlı liseler garanti değil. Puanlar yakın 458’e. Tutmaya da bilir yani. Hatta 450 dahi tutmayabilir. Hepsi de tutabilir. Ama dediğim gibi tercih sırası önemli.Önce 456’ya bakar, tutmasa 455’e bakar, bu da tutmazsa 450’ye bakar şeklinde devam eder.
Hocam bu sene 1. Teogu geçmiş Yılların 1. Teoguna göre zor sordular. Sizce 2. Teog da mı zor sorulacak ??
Merhaba Büşra.
Belki de bu sınav zor olduğu için ikincisi daha kolay olur, kimbilir 🙂 Bu konuda herhangi bir yorum yapmak imkansız. Bu yüzden bunu düşünmek yerine çalışmaya devam etmeni tavsiye ederim. Böyle endişeler yersiz endişeler. Neticede herkes aynı sınava giriyor.
400 puanlık liseye 390 puanla girilirmi
Merhaba Zehra Buse.
Bu soruya şu an itibariyle bir cevap verilemez. Bu sene daha 2. TEOG sınavları var. Bakalım yüzdelik dilimler bir açıklansın. Puanlar düşecek mi, düşersen hangi okulda kaç düşebilir vs. Ama genel itibariyle cevap vermek gerekirse imkansız değil. Çok kolay da değil.
teşekkürler hocam 🙂
Her sorunun puanı katsayisina esit degul mi hocam katsayıları soru puani olarak hesapladigim da 14 puanılk yanlisim var bu 686 almam gerekiyor ama bu hesaplama modullerinde 672 çıkıyor benim merak ettiğim şey bu 14 puan nereye gidiyor
Bazı derslerin katsayısı 4, bazılarının 2. Bunu dikkate alıyor musun?