Bu sayfada LGS hakkında her şeyi Ozan Çorumlu’ya sorabilirsiniz.
LGS Soru-Cevap bölümüne hoşgeldiniz. Sevgili öğrenciler ve veliler. LGS hakkında kafanıza takılan ya da öğrenmek istediğiniz soruları bu sayfanın altında yer alan Tartışmaya Katılın bölümüne yorum olarak yazabilirsiniz. Sorunuz en kısa sürede cevaplandırılacaktır.
GÜNCELLENDİ!Liselerin Yüzdelik Dilimleri için tıklayın
Eğitim şikayetleriniz için lütfen Şikayetler bölümünü kullanınız.
Rehberlik öğretmeni değilim. Uzmanlık alanım Matematik. Bunun yanı sıra. Fen ve Teknoloji dersleri de vermekteyim. Fakat yıllardır özel ders verdiğim öğrencilere ek olarak sunduğum eğitim koçluğu hizmeti, araştırmayı sevmem ve bilgiye her zaman aç olmam, bildiğim şeyleri de başka insanlarla her zaman paylaşmayı hayat amaçlarımdan biri haline getirmem, sitemizde bu sayfayı açmamın sebeplerinden bazıları. Bu sayfanın amacı, tüm veli ve öğrencilere tüm bilgi ve tercübemi tamamen ücretsiz olarak aktarmak, bilgim ve gücüm dahilinde LGS hakkında herkese olabildiğince yardımcı olmaktır.
Sizler için LGS ile ilgili sizlerden gelen sık soruları derledim. Aşağıdaki sorular düzenli olarak da güncellenecektir. Bu yüzden ara ara kontrol etmenizi tavsiye ederim. Sorunuzu koymadan önce aşağıdaki sık sorulan sorular bölümünü inceleyiniz. Sık sorulan sorular bölümünü incelemeden sorunuzu koyarsanız, sıra size geldiği zaman alacağınız cevap ‘Sorunuzun cevabı sık sorular sorular bölümünde mevcut, inceleyebilirsiniz.’ olacaktır ki boşu boşuna vakit kaybetmiş olursunuz 🙂 Eğer sorunuzun cevabını bulamıyorsanız sorunuzu ilgili bölüme koyabilirsiniz. Bu bölümdeki tüm sorular bilgim dahilinde olduğu sürece, müsait olduğum zamanlarda ve sırasıyla (sorunuzun sayfaya koyma zamanına göre) cevaplanmaktadır.
Sorularınızı sitemize nasıl koyabileceğinizi aşağıdaki kısa videoyu izleyerek detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Youtube kanalımıza ücretsiz bir şekilde abone olmayı unutmayın 😉
Sitemizdeki tüm içeriklerden mail yoluyla haberdar olmak istiyorsanız, aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp abone olabilirsiniz. Aboneliğinizi tamamlamak için e-postanıza gelen maili onaylamayı unutmayın.
SIK SORULAN SORULAR
LGS nedir ?
LGS (Liseye Giriş Sistemi), TEOG sistemi sonrasında 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanacak yeni sınav sistemidir.
LGS'de standart sapma var mı ?
LGS sisteminde standart sapma uygulanmamakta.
LGS kaç oturumdan oluşacak ?
LGS tek oturum şeklinde gerçekleştirilecek.
LGS'de kaç soru çıkacak ?
LGS’de toplam 90 soru sorulacak. LGS’de derslere göre soru dağılımı ise şu şekilde: Matematik 20, Türkçe 20, Fen Bilimleri 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10, İngilizce 10.
LGS kaç dakika olacak ?
LGS toplam 135 dakika olacak.
Taban puan nedir ?
Taban puan, bir liseye normal yerleştirmeler sonucu giren son öğrencinin puanıdır.
Yüzdelik dilim nedir ?
Yüzdelik dilim, genel sıralamanızın yüzde olarak ifade edilmiş şeklidir. Yüzdelik dilim konusunda detaylı bilgi almak için Yüzdelik Dilim Nedir ? başlıklı yazıyı inceleyebilirsiniz.
LGS'de tercihlerimi hangi yüzdelik dilime göre yapacağım ?
Tercihlerinizi Türkiye geneli yüzdelik dilime göre yapmak en sağlıklısıdır.
YEP nedir ?
YEP, yerleştirmeye esas puanın kısaltılmışıdır. Yerleştirmeye esas puan, 6, 7 ve 8 inci sınıf yıl sonu başarı puanlarının %30’u ile TEOG ortak sınavlarının %70’inden oluşur.
TEOG yerleştirmeleri, adayların yaptıkları tercihler doğrultusunda YEP üstünlüğüne göre yapılmaktadır.
TEOG 2015'te puan eşitliği durumunda ne oluyor ?
Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması hâlinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınır.
TEOG 2015 tercih ve yerleştirme kılavuzuna nereden bakabilirim ?
TEOG 2015 Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu ve tüm detaylar için tıklayın.
TEOG yerleştirmeleri YEP'e göre yapılıyorsa, neden yüzdelik dilimlere göre tercih yapıyoruz ?
Puanlar bir çok etkene göre her sene değişebilirken, yüzdelik dilim denen şey oransal bir ifade olduğu için daha az değişir. Bu yüzden de tercihlerimizi yüzdelik dilimlere göre yapmak daha sağlıklı sonuç verecektir.
Okul türleri hakkında bir bilgim yok, ne yapabilirim ?
2015 Lise Türleri başlıklı yazıdan, tüm okul türleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Sizlere önerim, tercih öncesinde okul türleri hakkındaki tüm sorularınızı okulunuzun rehberlik birimine de sorun ve detaylı bilgi almaya çalışın.
Hangi okul türünü seçmeliyim ?
Bu konuda okul türlerini çok iyi araştırmalısınız. Hangi Okul Türü Daha Başarılı ? başlıklı yazıdan da okul türlerinin üniversite kazandırma başarıları ve her okul türünden öğrencilerin aldıkları ortalama puanları inceleyebilirsiniz.
TEOG 2015 tercihleri hangi adresten yapılacak ?
Yerleştirme işlemleri için tercihler e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabilecek.
Yerleştirme işlemleri için evden bireysel olarak tercih yapmak isteyen öğrenciler nasıl bir yol izleyecek ?
Yerleştirme işlemleri için yapılan tercihler e-okul.meb.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılabilecektir. Tercih yapabilmek için, açılan tercih işlemleri ekranındaki «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonu seçilecektir. Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlüğüne gidilerek elektronik ortamda onaylatılacaktır. Okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir.
Toplam kaç tercih hakkım var ?
Toplam 25 adet tercih hakkınız var. Bu 25 tercihin hepsini doldurmak zorunda da değilsiniz.
TEOG 2015 özel okul kayıtları ne zamana kadar ?
İptal edilen Mary Sanders sorusu sebebiyle, özel okul kayıtları 10 Temmuz 2015 tarihine kadar uzatıldı.
TEOG 2015 devlet lisesi kayıtları ne zaman ?
TEOG 2015 devlet lisesi tercihleri 6-16 Temmuz arasında yapılacak. 16 Temmuz saat 13.00 son. Son gün tercihlerin saat 13.00’e kadar yapılmasının sebebi ise bayram tatiline denk gelmesi. Devlet daireleri 16 Temmuz’da yarım gün çalışmaktalar.
TEOG tercihi için güvenlik kodumu bulamıyorum/bilmiyorum. Ne yapmalıyım ?
Okuldan daha önce sonuç belgesi aldıysanız güvenlik kodu bu belgenin üstünde yazıyor. Almadıysanız okul ile irtibata geçmeniz gerekmekte.
TEOG 2015 güzel sanatlar lisesi veya spor lisesi kayıtları ne zaman ?
Yetenek sınavlarında başarılı olan öğrenciler, güzel sanatlar lisesi veya spor liselerine 10 Temmuz 2015 tarihine kadar kayıt yaptırabilecektir.
Güzel sanatlar veya spor liselerine kayıt yaptıran öğrenciler yerleştirme veya yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilir mi ?
Güzel sanatlar veya spor liselerine kayıt yaptıran öğrenciler, hem yerleştirme işlemleri için hem de yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilirler. Ancak, bu öğrenciler tercihleri doğrultusunda bir okula yerleştirilmeleri halinde, güzel sanatlar lisesi veya spor lisesindeki kayıtları iptal olacaktır. Tercihleri doğrultusunda yerleştirildikleri okula kayıtları otomatik olarak yapılacaktır.
Yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek ?
Yerleştirme sonuçları, meb.gov.tr, oges.meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sorgulanabilecek, ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Yerleştirme sonuçları isteyen velilere kısa mesaj ile bildirilebilecektir.
Yerleştirme sonuçlarına göre okulların boş kalan kontenjanları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek ?
Okulların boş kalan kontenjanları, 14 Ağustos 2015 tarihinde oges.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.
Kimler nakil başvurusunda bulunabilir ?
Kayıtlı bulundukları okuldan başka bir okula geçmek isteyen tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilir.
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları ne zaman yapılacak ?
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları, 17-21 Ağustos 2015, 24-28 Ağustos 2015, 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapılacaktır.
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları nasıl yapılacak ?
Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir. Okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih bilgilerinin 2 (iki) nüsha çıktısı alınacak, bunlar veliye imzalatıldıktan sonra bir nüshası okulda saklanacak, diğer nüsha veliye verilecektir.
TEOG 2015 nakillerde taban puan şartı var mı ?
Hayır. TEOG nakillerinde taban puan şartı aranmamakta. Dilediğiniz okulu TEOG nakil tercih listenize yazabilirsiniz.
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için yapılan tercihlerde öğrenciler kaç okul tercih edilebilir ?
Öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurularının her birinde üçer okul tercihi yapabilecek ve tercihlerde boş kontenjan şartı olmayacaktır.
Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin üçünde de tercih yapmak zorunlu mudur ?
Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin her birinde, isteyen öğrencilerin tercih başvurusunda bulunması esastır. Ayrıca ilk yerleştirmeye esas nakil tercih başvuru döneminde yapılan okul tercihlerinin sonraki iki yerleştirmeye esas nakil tercih başvuru döneminde de geçerli olması başvurulan okul müdürlüğünden talep edilebilir. Talebin olmaması halinde her bir yerleştirmeye esas nakil başvuru döneminde yeniden tercih yapılabilecektir.
Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinde, yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak ?
Yerleştirme işlemleri; yerleştirme takviminde belirtilen tarihlerde, yerleştirmeye esas puan (YEP) üstünlüğüne göre ve boş kontenjanlara merkezî olarak yapılacaktır.
Milli eğitim müdürlüklerinde kurulan il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına hangi öğrenciler tercih başvurusu yapabilecek ?
Sadece açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler, istemeleri halinde millî eğitim müdürlüklerinde kurulan il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına tercih başvurusu yapabilecek ve komisyonlar tarafından il/ilçe sınırları içindeki okullarda boş kalan kontenjanlara yerleştirilecektir.
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları hangi tarihlerde tercih başvurusu alacak ?
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları, 07-10 Eylül 2015 tarihlerinde tercih başvurusu alacaktır.
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına yapılan tercih başvurularında öğrenciler kaç okul tercih edilebilir ?
Öğrenciler bu başvuruda il/ilçe sınırları içinde yer alan 3 okul tercih edebilecektir.
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yapılan yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek ?
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yapılan yerleştirme sonuçları, 11 Eylül 2015 tarihinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.
Özel okullarda %100 burslu okutulacak öğrenciler nasıl belirlenecek ?
Özel okullarda %100 burslu okutulacak öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, puan üstünlüğü esasına göre %5’lik dilimden seçilerek yapılacaktır. Yerel şartları dolayısıyla Türkiye genelindeki ilk % 5’lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il genelindeki ilk % 5’lik dilimden karşılayabileceklerdir.
Lise seçerken nelere dikkat edilmeli ?
Lise seçerken dikkat edilecek bir çok husus vardır. Lise Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli ? başlıklı yazıda dikkat edilmesi ve araştırılması gereken tüm hususları ayrıntılı olarak anlatmaya çalıştım.
Sorumu sayfada bulamıyorum, ne yapmalıyım ?
Yorum bölümünde, yukarıda, solda, ‘Eski Yorumlar’ diye bir seçenek var. Orayı tıklarsanız eski yorumları sırasıyla görebilirsiniz. Bir önceki sayfada da bulamazsanız gene aynı methodu uygulayarak sayfalar arasında gezinebilirsiniz.
Daha kısa bir yol olarak da, örneğin bu sayfanın linki ozancorumlu.com/teog-hakkinda-her-seyi-sorun/comment-page-22/ olsun.
Page 22 demek sayfa 22 demek. Yani 22. sayfadaki yorumları gösteriyor bu başlıkta. Eğer linkte 22 yerine 21 yazar ve enter derseniz 21. sayfadaki yorumlara geçmiş olursunuz.
Bu iki yolla da geçmiş yorumları inceleyebilirsiniz, hangisi kolayınıza gelirse. Sayfa içinde de kendi sorunuzu kolayca bulmak için ctrl + F tuşlarına basarsanız sağ üstte bir arama çubuğu görünür. O arama çubuğuna aramak istediğiniz kelimeyi yazarsanız sayfa içinde o kelimeleri rahatlıkla bulabilirsiniz.
Hocam neden özelden soru cevaplamıyorsunuz ?
Facebook’ta onlarca grup var. Sitemizin facebook, twitter, google plus, instagram, youtube, pinterest gibi sosyal medya sayfaları var. 1 (yazıyla bir) kişi olarak bu kadar parçaya bölünmem taktir edersiniz ki teknik olarak imkansız. Sitenin bu bölümü sırf bu yüzden var. Ayrıca buraya sorusunu koyup bekleyen yüzlerce kişi dururken, bu kadar insanın hakkına girip özelden bir başkasının sorusunu cevaplamam etik bir davranış da olmayacaktır. O yüzden tüm soruları hakkaniyet içerisinde, müsait olduğum zamanlarda ve sırayla bu bölümde cevaplamaktayım.
UYARI: Daha önce sitede hiçbir yorumunuz yoksa, öncelikle yorumunuz onaydan geçecektir. Ayrıca bu sayfada çözülemeyen sorular değil, rehberlik, ders çalışma teknikleri, tercihler, TEOG hakkında son gelişmeler vb. konular hakkında soru sorabilirsiniz. Çözemediğiniz soruları eğitim forumumuzda yer alan ‘Soru-Cevap‘ bölümüne koyabilirsiniz.
Puanim 330 suan imam hatip lisesindeyim memnun degilim 3 nakil yaptim anadoluya fakat cikmadi kayidimi mecburen yapmak zorunda kaldim.Fakat okul acildikdan bikac hafta sonra tekrar bi nakil hakkim varmis dogru mu hocam ? ve anadolu olmasa bile cok programliya nakil aldirabilir miyim ?lutfen yardimci olun cok zor durumdayim
Bakanlık 01 Temmuz 2015 te yaptığı yönetmelik değişikliğinde bu maddeye hiç dokunmadı. Biz de durumla ilgili bir yazı yayımladık.
Çünkü bakanlık Danıştay kararından sonra tamamen kaldırmayıp -20 puan uygulaması yapabiliriz demiş fakat yönetmelik değişikliğinde bu yer almamıştı.
Şimdi bakanlık bir açıklama yayımladı ve bu açıklamada taban puan var mı yok mu belli değil. Yönetmeliğe bakarsanız yok. Bakanlık emrine bakarsanız var. Ama yönetmelik yeni değişti, varsa neden yönetmeliğe konulmadı? sorusu kafaları karıştırıyor. hocam şimdi taban puanda 20 puan şartı varmı yokmu taban puan şartı varmı cogu sitede 20 puan şartı diyorr
Yönetmelikte şu an 20 puan diye bir şey yok. Eğer konulursa gerekli duyurular zaten yapılır. Olmayan bir şeyin üzerinde ‘var mı, olacak mı’ vb. şeklinde yorumlar yapmanın bir manası yok.
Kizim 350 puan aldi ve acikta kaldi.3seferdir nakil icin tercih yaptik ama yerlesemedi .simdi yine tercih yapicam fakat neye gore bilmiyorum .yardimci olurmusunuz?
Şu an MEB ne yazık ki dediğiniz gibi kontenjanları ve son oluşan taban puanları açıklamadı. Dilerseniz il/ilçe komisyonlarına gidin. Zaten başvuruları da oralardan yapacaksınız.
Henüz çekmedim. Çektiğimde hem siteye, hem youtube kanalıma videolar eklenecek ve duyurulacak sosyal medya hesaplarımdan da. Youtube kanalıma abone olursan, her yeni videoda mail olarak haberdar olursun anında 😉
Hocam 9.sınıf nakil döneminde açıklamada taban puan yazıyor fakat tam olarak açıklama yapılmadı emin değilim demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam ondan bahsediyorum.
Taban puanın 14 Ağustos sonucu oluşan puan mı yoksa nakiller sonucu oluşan puanlar mı olduğu hakkındaki mevzudan bahsediyorsun sanırım. Bu hadise lise nakil dönemi yaklaşınca netleşecektir diye tahmin ediyorum. Eğer daha öncesinde öğrenirsem muhakkak bir yazı yazıp gerekli bilgilendirmeleri yaparım Elif’cim.
Son günü diye bir şey yok. Kayıtlar sistem tarafından otomatik olarak yapılmakta. Sadece okulların istedikleri evraklar olabiliyor. Okulundan öğrenmen gerekiyor bunu da.
Lise nakilleri tarih olarak tam ne zaman başlıyor emin değilim. Ama mevzuat her ayın son iş gününe kadar yapılabilir diyor. Daha detaylı açıklamalar yapacağım ilerleyen günlerde.
hocam merhaba yerleştiğim lisede kayıt için istenecek belgelerde mezun olduğu okul tarafından onaylanmış yerleştirme sonuç belgesi istiyor okula gittim öyle bir şey yok diyor ne yapmalıyım
e-okul a bir bak. YEP puanın ve yerleştiğin okulun yazdığı bir sayfa olmalı. Onun çıktısını al. Ya da en kestirmeden bu belgeyi nereden temin edeceğini lisene sor.
Senin e-okul hesabınla giriş yapman gerekiyor. Ben nasıl link atayım 😀 Eğer öyle bir sayfa yok ise dediğim gibi okuluna sor nereden temin edebilirim ben bu belgeyi diye.
Hocam size bir soru sormak istiyorum eskiden İstanbul da 3 önemli lise varmış GS İstanbul Erkek ve Kadıköy Anadolu Lisesi yani anlayacağınız Kabataş Anadolu lisesi bile değilmiş niye şu an puanı kaldan yüksek ve biz bu durumu değiştirmek için neler yapabiliriz öğrenci olarak tavsiyeniz çok önemli
Okulları iyi yapmak olmamalı amacınız, kendinizi iyi yapmak olmalı. Okul dediğin bina. Sanane, banane 🙂 Sen kendinle meşgul ol. Düzenli, disiplinli ve programlı çalış.
Hocam Benim 2 sorum var 1.okullar Eylül’de açılıyorya Eylül’de lise nakiline başlıyormu yoksa ekimdemi 2.lise nakil Döneminde kaç okul yazabiliyoruz saolun?????????
Öncelikle büyük bir sabırla öğrencilerin sorularını cevaplayarak bu alandaki boşluğu doldurdunuz. Çok teşekkür ederiz. Sorum ise Uşak Fen Lisesi hakkında bilginiz var mı? Okullar açıldıktan sonra Manisa Fen Lisesine geçme imkanım olacak mı? ( puanım: 485 )
Uşak Fen Lisesi hakkında ne yazık ki bilgim yok. Lise nakil dönemlerinde nakil başvurusunda bulunma hakkı her öğrencinin var. Aşağıdaki linkte yer alan yazıda detayları anlatmıştım, inceleyebilirsin.
hocam okullar açıldıktan sonra yapılıcak nakiller için şimdi dilekçe versek 30 eylülde sonuçlar açıklanır dimi?
Merhaba Merve.
Bu konuda net bir bilgim yok. 28 Eylül’de açılıyor zaten okullar. 2 gün var arada. Bilemiyorum.
Puanim 330 suan imam hatip lisesindeyim memnun degilim 3 nakil yaptim anadoluya fakat cikmadi kayidimi mecburen yapmak zorunda kaldim.Fakat okul acildikdan bikac hafta sonra tekrar bi nakil hakkim varmis dogru mu hocam ? ve anadolu olmasa bile cok programliya nakil aldirabilir miyim ?lutfen yardimci olun cok zor durumdayim
Merhaba Ela.
Lisede nakil başvurusunda bulunabilirsin. Aşağıdaki linkte yer alan yazıyı dikkatlice oku. Her sorunun cevabı bu yazıda var.
https://ozancorumlu.com/9-sinifta-nakil-donemi-var-mi/
Bakanlık 01 Temmuz 2015 te yaptığı yönetmelik değişikliğinde bu maddeye hiç dokunmadı. Biz de durumla ilgili bir yazı yayımladık.
Çünkü bakanlık Danıştay kararından sonra tamamen kaldırmayıp -20 puan uygulaması yapabiliriz demiş fakat yönetmelik değişikliğinde bu yer almamıştı.
Şimdi bakanlık bir açıklama yayımladı ve bu açıklamada taban puan var mı yok mu belli değil. Yönetmeliğe bakarsanız yok. Bakanlık emrine bakarsanız var. Ama yönetmelik yeni değişti, varsa neden yönetmeliğe konulmadı? sorusu kafaları karıştırıyor. hocam şimdi taban puanda 20 puan şartı varmı yokmu taban puan şartı varmı cogu sitede 20 puan şartı diyorr
Yönetmelikte şu an 20 puan diye bir şey yok. Eğer konulursa gerekli duyurular zaten yapılır. Olmayan bir şeyin üzerinde ‘var mı, olacak mı’ vb. şeklinde yorumlar yapmanın bir manası yok.
Hocam iyi günler
3.nakil sonuçlarına göre liselerin taban puanları nı paylaşacak mısnız
Merhaba Bartu.
MEB açıkladığı zaman evet, paylaşacağım.
Kizim 350 puan aldi ve acikta kaldi.3seferdir nakil icin tercih yaptik ama yerlesemedi .simdi yine tercih yapicam fakat neye gore bilmiyorum .yardimci olurmusunuz?
Merhaba Feride hanım.
Aşağıdaki linkte sürecin nasıl işleyeceğini detaylı anlamıştım, inceleyebilirsiniz.
https://ozancorumlu.com/teog-2015-3-nakil-sonuclari-aciklaniyor/
Linki inceledim ama neye gore tercih yapicam.hangiokulda bos kontenjan var bilmiyorumki
Şu an MEB ne yazık ki dediğiniz gibi kontenjanları ve son oluşan taban puanları açıklamadı. Dilerseniz il/ilçe komisyonlarına gidin. Zaten başvuruları da oralardan yapacaksınız.
Hocam merhaba 9.sınıf videosu çektiniz mi? ( Şimdiden verdiğiniz emekler için teşekkürler.)?
Merhaba Gözde.
Henüz çekmedim. Çektiğimde hem siteye, hem youtube kanalıma videolar eklenecek ve duyurulacak sosyal medya hesaplarımdan da. Youtube kanalıma abone olursan, her yeni videoda mail olarak haberdar olursun anında 😉
http://www.youtube.com/ozancorumlu
Merhaba Hocam
3. Nakillerdr en son kaç puanla almış ve boş kontenjanları nasıl öğrenebiliriz meb açıkladı mı acaba şimdiden teşekkürler
Merhaba Elçin.
Hayır, MEB açıklamadı henüz. Açıklanırsa gerekli duyuruları yapacağım.
Puanlar ve boş kontenjanlaraçıllandI Mı?
Merhaba Gözde.
Hayır, açıklanmadı. Açıklanınca duyuracağım.
Merhaba hocam.Taban puan ile ilgili şüpheleriniz kesinleşti mi?Bir de hocam 3.nakil sonucu oluşan taban puanlar açıklandı mı?
Merhaba Elif.
Taban puan ile ilgili hangi şüphelerimden bahsediyorsun ?
Hayır, açıklanmadı, açıklanınca duyuracağım sizlere.
Hocam 9.sınıf nakil döneminde açıklamada taban puan yazıyor fakat tam olarak açıklama yapılmadı emin değilim demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam ondan bahsediyorum.
Taban puanın 14 Ağustos sonucu oluşan puan mı yoksa nakiller sonucu oluşan puanlar mı olduğu hakkındaki mevzudan bahsediyorsun sanırım. Bu hadise lise nakil dönemi yaklaşınca netleşecektir diye tahmin ediyorum. Eğer daha öncesinde öğrenirsem muhakkak bir yazı yazıp gerekli bilgilendirmeleri yaparım Elif’cim.
Merhaba hocam 3.nakil sonuçlarına göre yeni taban puanlarını yayınlar mısınız
Merhaba Bartu.
MEB yayınlarsa ben de duyuracağım sizlere.
Hocam liseyd kayitlarin don gunu ne zaman
Merhaba Galip.
Son günü diye bir şey yok. Kayıtlar sistem tarafından otomatik olarak yapılmakta. Sadece okulların istedikleri evraklar olabiliyor. Okulundan öğrenmen gerekiyor bunu da.
Hocam bir de lise nakillerine 28 eylülde başvurabilir miyiz?
Merhaba Mert.
Lise nakilleri tarih olarak tam ne zaman başlıyor emin değilim. Ama mevzuat her ayın son iş gününe kadar yapılabilir diyor. Daha detaylı açıklamalar yapacağım ilerleyen günlerde.
Hocam seçmeli ders değiştirebiliyor muyuz?
Merhaba Mert.
Bunu okulunla görüşmen gerekiyor.
Ozan Hocam Bu Kurslar Herkes Katılabiliyormu ?
Katılabilmek için de Okula mı Gitmek Gerekiyor ?
Biraz Konuyu Açarmısınız.
Merhaba Engin.
Konuyu açılabileceği en fazla derecede açtım. Aşağıdaki linkte yer alan yazıyı inceleyebilirsin.
https://ozancorumlu.com/meb-ucretsiz-kurslarla-ilgili-kilavuz-yayimladi/
hocam merhaba yerleştiğim lisede kayıt için istenecek belgelerde mezun olduğu okul tarafından onaylanmış yerleştirme sonuç belgesi istiyor okula gittim öyle bir şey yok diyor ne yapmalıyım
Merhaba Melisa.
e-okul a bir bak. YEP puanın ve yerleştiğin okulun yazdığı bir sayfa olmalı. Onun çıktısını al. Ya da en kestirmeden bu belgeyi nereden temin edeceğini lisene sor.
hocam oyle bir sayfa bulamadım link atar mısınız
Senin e-okul hesabınla giriş yapman gerekiyor. Ben nasıl link atayım 😀 Eğer öyle bir sayfa yok ise dediğim gibi okuluna sor nereden temin edebilirim ben bu belgeyi diye.
😀
Hocam ben özel okul başvurusu yaptım bu başvuruyu iptal edebilir miyiz?
Merhaba Çağatay.
Başvuru yaptığın özel okul ile görüşmelisin.
Hocam size bir soru sormak istiyorum eskiden İstanbul da 3 önemli lise varmış GS İstanbul Erkek ve Kadıköy Anadolu Lisesi yani anlayacağınız Kabataş Anadolu lisesi bile değilmiş niye şu an puanı kaldan yüksek ve biz bu durumu değiştirmek için neler yapabiliriz öğrenci olarak tavsiyeniz çok önemli
Merhaba Elifsu.
Okulları iyi yapmak olmamalı amacınız, kendinizi iyi yapmak olmalı. Okul dediğin bina. Sanane, banane 🙂 Sen kendinle meşgul ol. Düzenli, disiplinli ve programlı çalış.
Hocam Benim 2 sorum var 1.okullar Eylül’de açılıyorya Eylül’de lise nakiline başlıyormu yoksa ekimdemi 2.lise nakil Döneminde kaç okul yazabiliyoruz saolun?????????
hocam 3. nakillerde en son yerleşenin puanı çıktımı
Merhaba Osman.
Hayır. Açıklanınca duyuracağım.
Neden sorduğum soru çıkmıyor anlamadım hocam
Sorunu bulamadıysan yukarıdaki yazıda sorunu nasıl bulacağın detaylı olarak anlatışmış vaziyette, inceleyebilirsin.
Hocam sorum silinmiş sanırım daha demin gözüküyodu şimdi yok ?
Hiçbir sorun silinmedi Elçin. Sorunu bulamadıysan yukarıdaki yazıda sorunu nasıl bulacağın detaylı olarak anlatışmış vaziyette, inceleyebilirsin.
Merhaba Hocam.
7-10 Eylül arasında yapılan tercihler ne zaman açıklanıcak bilginiz varmı ?
Şimdiden teşekkürler
Merhaba Elçin.
Aşağıdaki linki incele.
https://ozancorumlu.com/teog-2015-3-nakil-sonuclari-aciklaniyor/
Merhabalar Hocam.
Öncelikle büyük bir sabırla öğrencilerin sorularını cevaplayarak bu alandaki boşluğu doldurdunuz. Çok teşekkür ederiz. Sorum ise Uşak Fen Lisesi hakkında bilginiz var mı? Okullar açıldıktan sonra Manisa Fen Lisesine geçme imkanım olacak mı? ( puanım: 485 )
Merhabalar.
Uşak Fen Lisesi hakkında ne yazık ki bilgim yok. Lise nakil dönemlerinde nakil başvurusunda bulunma hakkı her öğrencinin var. Aşağıdaki linkte yer alan yazıda detayları anlatmıştım, inceleyebilirsin.
https://ozancorumlu.com/9-sinifta-nakil-donemi-var-mi/
Merhaba hocam.Sorum biraz tuhaf olacak galiba ama teşvik konusu nedir?Yani kimler ne için yapıyor?
Merhaba Elif.
Özel okul masraflarında devlet desteği olarak özetleyebilirim teşvik konusunu.
Teşekkürler hocam.
Hasal nasıl bir okul hocam
Merhaba Ela.
Hayet iyi bir lise olduğunu söyleyebilirim.