Özel Ders
2015 ALS 2. Aşama Sonuçları

2015 Askeri Lise (ALS) 2. Aşama Sonuçları Açıklandı

2015 Askeri Lise Sınavı (ALS) sonuçları 8 Mayıs 2015 tarihinde açıklanmıştı. Bugün itibariyle de Askeri Lise 2. Aşamaya geçen adaylar belli oldu.

2015 Askeri Lise 2. aşama sonuçlarını günlerdir bekleyenlere müjdeli haber. 2015 Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı 2. aşamaya geçen adaylar belli oldu. Sınava giren adaylar http://www.ikdm.hho.edu.tr/ALSCagri2015/sorgula.aspx adresinden 2. aşamaya geçip geçemediklerini T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihlerini girerek öğrenebilirler. Adayların adreslerine ayrıca bir sonuç kağıdı gönderilmeyecek.

Askeri Lise 2. aşama adayları yukarıdaki linkten T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihlerini girdikten sonra aşağıdaki sayfa ile karşılacaklar.

ALS 2. Aşama Ekranı

Bu ekranda hangi bölümü kazandıkları, 2. aşamada gereken belgeler ve 2. aşamaya çağırılma tarihini görebilirler.

Son 5 yılın Askeri Lise taban puanları için tıklayın.

Askeri Lise Sınavı 2. aşama hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

2015 ALS Asil Yedek Listeler belli oldu !

2015 ALS Asil Yedek Listeler için tıklayın.

Sizlerin katılımı ile kaç puan aldığınızı ve hangi bölümleri kazanıp hangi bölümleri kazanamadığınızı yorum bölümüne yazarsanız az çok taban puanları da görmüş oluruz. Hepimiz bugüne kadar meraklıydık taban puanlar ne olacak diye. Haydi bakalım 🙂

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: 3.9 ( 4 votes)

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

213 Yorum

  1. lütfen als mülakatlarına giren kişiler spor mülakatında mekik çekerken ayağımızdan tutuluyor mu?? sözlü mülakat nasıl geçiyor??? hangi belgeleri götürecez???nasıl 400 metreyi koşcaz yani tek mi yoksa toplu mu koşcaz ??? atlarken bir ayağımız önde diğeri arkada hangisine bakıyorlar mı???lütfen yazın çok heyecanıyım

    • Merhaba Orhan.

      Öyle bir sormuşsun ki vallahi ben bile heyecanlandım 🙂 Sakin ol yahu. Alt tarafı bir sınav. Bu kadar stres yapma,

      Sormuş olduğun soruların cevaplarını da ne yazık ki bilmiyorum. Hangi belgeleri sizler istediklerini ise kazanıp kazanmadığını sorguladığın ekranda belirtmiş olmalılar, tekrar kontrol et.

  2. 81.6 puan aldim hepsi tuttu ama mulakata hangi belgeleri goturecegimi bilmiyorum lutfen yardimci olur musunuz

    • Merhaba Efe.

      Bu konuda tam bir bilgim bulunmamakla birlikte, yukarıdaki yazıdan kazanıp kazanmadığını gösteren sayfada senden istenen belgelerin listesinin olması lazım. Tekrar kontrol et ilgili sayfadan.

  3. Hocamerken neler goturecegiz birde mavi plastik telli dosyaya zimba ile delmek sureti ile yerlestiriniz diyor nasil olcak yoksa yuvarlak uclu delme seyi var onlami yapcaz? gid

    • Dediğim gibi ALS hakkında uzman değilim fakat yazan cümleyi tamamen yazarsan buraya belki yardımcı olabilirim. Kurduğun cümleden bir şey anlayamadım. Cümle neyse onu yaz direkt, bakalım anlayabilecek miyim…

      • Hocam mulakata giderken neler goturecegiz vesikalik flan. Bkrde mavi plastik telli dosyaya zimba ile delmek sureti ile yerlestirin diylr belgede telli zimba ilemi yoksa yuvarlak delik acan zimba ilemi delicez hocam!…?

  4. Hocam 72.759 kara ve bando kazandim fakat bazi sorular hakkinda bilgi almak istiyorum
    -Neden askeri lise
    -Neden seni secelim gibi sorulara nasil yanit verebilirim?

  5. Bizim okuldaki müdür ve yardımcıları ısrarla 13 haziran diyor ama sitede benim çağırılma tarihim 23 haziran ne yapıyım ?

  6. asiller ne zaman belli olur

  7. sağol ozan çorumlu kardeşim

  8. merhaba bu konuda bir bilginiz olursa söylermisiniz lütfen

  9. 69.73123 acaba yedekten gidermiyim

  10. Arkadaşlar ; 2. aşama için gerekli belgeler içinde sadece 5.6.7. ve 8 sınıf için sınıf bitirme defteri onaylı sureti ve belge 1 doldurulacak yalnız web sitelerinde çok farklı bilgiler var fotoğraf,ikahmedgah vs. gibi lütfen bilgi paylaşalım

    • Merhaba Dostum ben 80 aldım hepsini kazandım 5-6-7-8 sınıf bitirme sureti okuldan 1.belgeyi doldur bide kimliginde foto ve soguk damga olcak

  11. 81,458870 puanla her yer tuttu 🙂

  12. arkadaşlar bu yedeklere nereden bakılıyor ben 69. 73123. oldum baraj puanını geçemediniz diyor 🙁

  13. sağlık mülakatında diş çürüğü elenmeye sebep olurmu ?

    • Merhaba Suat.

      Geçmiş senelerde diş sağlığına büyük önem verdiklerini duymuştum. Ama kriterleri çürük mü, diş yapısı mı, tam olarak nedir ne ne boyuttadır kesin bir bilgim bulunmamakta.

  14. 79 puan aldim ben hava harp lisesi sinavina girmek istiyorum ama bana deniz askeri lisesi icin mesaj geldi bu 2.asama icin bilgi verirmisin tesekkurler

  15. Hocam ben 62 küsür bişey aldım 63 sayılır ben çok bişey istemiyorum bando olsa yeterli asıl isteyenler kazanıyor ben köyde okudum birleştirilmiş sınıflarda eğitim gördüm daha iyisini yapamadım keşke olsaydı bizim koyden de bi asker cik saydı yapamadım çok Üzgünüm ama:(

    • Merhaba Berkant.

      Artık üzülmenin kimseye faydası yok. Sağlık olsun diyeceğiz. Önüne bakacaksın. Diğer seçeneklerini değerlendirmeye çalışacaksın. Geçmişe çare yok ama gelecek için şimdiden çalışmaya başlayıp bir şeyler yapabilirsin. Bozma moralini canım benim.

      • Hocam nasıl bozulmasın kaç senedir benim hayalimdi sınav beni aştı çok zorlandım fiziksel yapım uyyo müzik desen var gata yi istemedim ki bando ya onu bile tutttura madim ama pes etmem günün birinde ordunun içinde olucam em kötü ihtimal askerde kalicam ben en az 70 gelir diye beklerken :)başıma gelen. köyde tarlaya devam hayaller ordu umutlar üzüm bağı oldu:)

  16. 73.44 ile Hv.K.K.lığı (Işıklar Askerî Hava Lisesi ve K.K.K.lığı (Kuleli ve Maltepe Askerî Lisesi ni kazandım

  17. 2.mülakatlar hangi şehirde

  18. mulakatlar nerde

  19. 70.8 sadece bando tutuyor

  20. ben 66,5955 aldım bi yere yerleşebilirmiyimm

    • Merhaba Batuhan.

      Yukarıdaki yazıda sınav sonucunu görebileceğin linki verdim. Bilgilerini doldurarak o bölümden nereyi kazanıp, nereyi kazanamadığını kendin görebilirsin.

  21. Sonuç sayfasını açamıyorum açınca The service is not available. Please try again later diye yazı geliyor bakamadım bir türlü yardım eder misiniz

  22. Ben 79 puanla havayı kazandım bir şey sormak istiyorum . 2.aşamalara giderken yanımızda hangi evrakları götürücez bir bilgisi olan var mı ?

    • Tebrikler İlker.

      Sonuç penceresinde gerekli evrakların belirtilmiş olması lazım yanlış bilmiyor isem. Ayrıca 2. aşama ile ilgili aşağıdaki linkten detaylı bilgi alabilirsin. ALS kılavuzunun linki de yazının içerisinde mevcut.

      https://ozancorumlu.com/2015-als-2-asama-hakkinda-her-sey/

      • Evet belirtiliyor zaten ama geçen seneki mülakat deneyimlerini okudum birkaç siteden . Onlar vesikaliık fotoğraf vs. götürmüşler ama ben bizden vesikalık fotoğraf istediklerini göremedim bizde götürecekmiyiz acaba diye sordum 🙂 Teşekkürler ayrıca.

        • Açıkçası bu konuda kesin bir bilgim yok İlker’cim. Yanıltmak istemem. Ama net bir şey öğrenebilirsen mutlaka buradan yaz ki arkadaşların da bilgilenmiş olsun.

          Rica ederim.

          • Öğrendiğim kadarıyla sonuç penceresindeki evraklar ve okul idaresinden alınması gereken 5. 6. 7. ve 8. sınıflara ait sınıf geçme defteri gerekiyormuş 🙂

  23. abi benim sivlice izlerim var ama hava geliyor dikkat ederlermi

  24. ben 71,9..kusurle bandoyu kazandım fakat pek gönüllü degılım bandoya lısede gidip unıversıtede kkk ya gecıs vesaıre varmı arkadaşlar? yada kkk hava kuvvetleri falan bunların yedek lısteleri ne zaman belli oluyor? çok soru sordum ama birde bandoda mulakatı gecersem eger kkk da falan yedeklerden tekrar sansımı deneyebiliyormuyum cevaplarsanız cok sevinirim şimdiden tesekkurler:)

  25. 79 ile gatf hariç hepsi sıralam:2935

Tartışmaya Katılın

2015 Askeri Lise (ALS) 2. Aşama Sonuçları Açıklandı

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş