TEOG nakil işlemleri nasıl yapılır ? Nakiller ne zaman olacak ? Özel okula kayıt olanlar devlet lisesine nakil isteyebilir mi ? Nakillerde taban puan şartı var mı ? Hepsini ve daha fazlasını bir yazıda toplayıp sizler için cevaplayayım bakalım 🙂

14 Ağustos’ta TEOG 2015 yerleştirme sonuçları açıklanacak. Saati belli değil, bu konuda herhangi bir açıklama da yok. Kişisel tahminim yarın öğle vakitlerinde olacağı ama insan ‘Acaba gece yarısı açıklarlar mı ?’ diye de merak ediyor değil mi ? 🙂
Yarın sonuçlar açıklanır açıklanmaz Facebook sayfamız olan facebook.com/ozancorumlu dan ve sitemizden sonuçları sizlere duyuracağım. Sayfayı beğenmeyi unutmayın 😉
14 Ağustos’ta neler olacak ?
14 Ağustos’ta sadece yerleştirme sonuçları açıklanmayacak. Okulların boş kontenjanları da açıklanacak. Yani bir okulun kontenjanı 100 olsun. Eğer bu okula 80 kişi yerleştiyse 20 kişilik yer daha var demektir. Bunlar da açıklanacak.
14 Ağustos’ta ya bir okula yerleşeceksiniz. Ya da yerleşemeyip, sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedileceksiniz. Eğer bir okula yerleşirseniz de, kayıtlar sistem tarafından otomatik olarak yapılacak. Yani sizin başka herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok.
En çok sorulan sorulardan birisi de ‘TEOG 2015’de taban puan şartı var mı ?’ Söyleyeyim. Hayır, yok.
Bazı gazetelerde 20 puan şartından falan da bahsediliyor. Tamamen kopyala-yapıştır habercilik ve hit amacı güdüldüğünden dolayı insanlar da yanlış bilgilendiriliyor. TEOG 2015 Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu‘nda 20 puan şartından bahsedilmiyor, yani yok.
Nakil başvurusu yapmak için bir kriter de aranmamakta. Tüm öğrenciler nakil başvurusunda bulunabilirler.
Nakillerde boş kontenjan şartı aranmayacak. Peki bu ne demek ?
Diyelim ki Ozan Çorumlu Fen Lisesi’nin 100 kontenjanı var ve normal yerleştirmelerde 100 öğrenci aldı. Yani boş kontenjan yok. Nakil döneminde bu okul için de başvuru yapabilirsiniz. Peki bunun mantığı nedir ? Açıklayayım.
Diyelim ki bir öğrenci bu liseye normal yerleştirmeler sonucunda yerleşti. Fakat nakil döneminde başka bir okula gitmek istedi, nakil başvurusunda bulundu ve yerleşti. Böylece Ozan Çorumlu Fen Lisesi’nde 1 öğrencilik boş kontenjan dolmuş oldu. Eğer siz bu okulu yazdıysanız ve bu okulu yazanlar arasında en yüksek puanlı YEP’e sahipseniz, bu okula nakil ile gidebileceksiniz.
Eğer 14 Ağustos’ta herhangi bir okula yerleştiniz ve yerleştiğiniz okula değil de başka bir okulda okumak istiyorsanız, sizin için TEOG 2015 nakil dönemi başlamış demektir. TEOG 2015 de 3 nakil dönemi var. Bunlar;
- 17-21 Ağustos 2015
- 24-28 Ağustos 2015
- 31 Ağustos-4 Eylül 2015
Her bir nakil döneminde 3’er tercih yapma hakkınız var. Eğer 3 nakil döneminde de aynı tercihleri yapmak istiyorsanız, okula gittiğinizde bunu belirtirseniz ayrı ayrı nakil başvurusunda bulunmanıza gerek kalmayacak, ilk yaptığınız 3 nakil tercih başvurusu da nakil dönemlerince geçerli olacaktır.
- Normal tercih döneminde yazmadığınız okulları da nakil tercih listenize yazabilirsiniz.
- Her okul türünü nakil tercih listenize yazabilirsiniz.
- Özel okula kayıt yaptırdıysanız, yine devlet liselerine nakil başvurusunda bulunabilirsiniz.
- Özetle; her okulu nakil tercih listenize yazabilirsiniz.
Nakil tercihleri nasıl yapılacak ?
TEOG 2015 nakil tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapacaksınız. Okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih bilgilerinin 2 (iki) nüsha çıktısı alınacak, bunlar veliye imzalatıldıktan sonra bir nüshası okulda saklanacak, diğer nüsha veliye verilecek.
TEOG 2015 nakil sonuçları ne zaman ve nereden açıklanacak ?
Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin sonuçları;
- 24 Ağustos 2015
- 31 Ağustos 2015
- 7 Eylül 2015
tarihlerinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.
Açık liseye gidenler nasıl nakil yapacaklar ?
Eğer 14 Ağustos’ta tercihlerinizden birine yerleşemediyseniz, yukarıdaki 3 nakil döneminde de nakil başvurunuzda başarısız olursanız bir şansınız daha var. Açık liseye kaydolanlar 07-10 Eylül 2015 tarihlerinde de nakil başvurusunda bulunabilecekler.
Açık liseye gidenler nakil başvurularını nereden yapacaklar ?
TEOG 2015 yerleştirmeleri sonucu açık liseye kaydedilen öğrenciler, millî eğitim müdürlüklerinde kurulan il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına tercih başvurusu yapabilecek ve komisyonlar tarafından il/ilçe sınırları içindeki okullarda boş kalan kontenjanlara yerleştirilecek.
Açık liseye kaydedilen bu öğrenciler, nakil başvurularında il/ilçe sınırları içinde yer alan 3 okul tercih edebilecekler.
Açık lise öğrencileri için nakil sonuçları ne zaman ve nereden açıklanacak ?
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yapılan yerleştirme sonuçları, 11 Eylül 2015 tarihinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.
TEOG 2015 nakil başvurularında öğrenciler nasıl yerleştirilecek ?
Bu soruyu da örnekle açıklayayım.
Ozan Çorumlu Fen Lisesi’nin 10 boş kontenjanı var diyelim. 14 Ağustos’ta bu açıklanacak. Bu lise, kendisini tercih eden en yüksek puanlı öğrenciden başlayarak 10 öğrenci alacak. Yani, aynen normal yerleştirmelerde olduğu gibi, esas olan YEP üstünlüğü olacak.
TEOG 2015 nakil işlemleri ile ilgili sık sorulan soruları soru-cevap şeklinde incelemek için tıklayın.
Bunun haricinde MEB’in normal yerleştirmeler öncesi yayınlamış olduğu TEOG 2015 tercih ve nakil videosunu izleyebilirsiniz.
Yine MEB’in daha önce yayınlanmış olduğu TEOG 2015 tercih, yerleştirme ve nakil işlemleriyle ilgili 44 soru ve 44 cevabı incelemek için tıklayın. İncelemenizi tavsiye ederim.
hocam benim puanım 475,3045 istediğim okulun puanı ise 478,1700 girme şansım varmıdır
Merhaba Gökhan.
Nakiller konusunda herhangi bir yorum ya da tahmin yapmak imkansız ne yazık ki.
Hocam nakiller okullar açıldıktan sonra 20 puan sınırlamasına göre mi yoksa taban puan şartına göre mi olacak?
Merhaba Yiğit.
İkisine göre de değil. Aşağıdaki linkte yer alan yazıyı oku, her şeyi detaylı olarak açıklamıştım.
https://ozancorumlu.com/teog-2015-nakillerle-ilgili-sik-sorulan-sorular/
Hocam Merhaba, Ben e-okul üzerinden nakil işlemi yaptırdım.Son gün bizi arayıp bi ortaokula gidip onaylatmanız gerkiyo dediler.O anda babaannemlerdeydik oradaki bi ortaokula gittik kapalıydı,babamda şehir dışında yaşayan bir öğretmen arkadaşından yardım istedi, o da onaylatmış.Ama elimizde onaylattığımıza dair bi kağıt yok.Ben şimdi nakil işlemi yapmamamış mı oluyorum ?
Merhaba Eda.
Bilemiyorum. Okula gidip onaylatmanız gerekiyor normal şartlarda. Eğer babanın arkadaşı okuldan onaylattıysa olmuş olabilir. Sonuçlar açıklanınca anlarsın.
Olmamış hocam.Hemen 2. nakil işlemini e-okuldan yaptık.Yarın gidip bi ortaokula onaylatıcaz.Peki şu an yazdığım 3 lisenin çıkma şansı düşmüşmüdür ?
Hocam merhaba ben nakilimi yapıp herhangi bir ortaokul müdürlüğünden onaylattım fakat e okula girince öğrenciye ait nakil işlemii bulunmamaktadır diyo yani benim nakilim onaylanmamış mı oluyo ? Şimdiden teşekkür ederim.
Of o veli bilgilendirmeden bakilmiyo e okul yonetimden bakiliyo e okul yonetime gir az asagiya in solda meb bi link paylascak zaten ozan hoca aciklandiginda bizimle paylasicak
Merhaba Selin.
Şu an artık 2. nakil dönemi başladığı için böyle yazıyor olabilir. Eğer onaylattıysan bir sorun olacağını sanmıyorum. Aksi taktirde başvuru yaptığın okulla görüşmeni tavsiye ederim.
merhaba hocam .sanırım anlatamadım.evet ilk nakilde başarısız oldum.ilk nakilde yazdığım okulların aynısını ikinci nakilde de tercih etmek istiyorum. ilk nakil ile ikinci nakil de tercih ettigim okullar aynı oldugu için müdüre yada ortaokulla onaylatmam gerekiyor mu . şimdiden teşekkürler
Merhaba Nihal.
Her nakil işlemini gidip onaylatman gerekiyor. Gene başvuru yapacaksın, gene onaylatacaksın.
merhaba hocam . ben bir şey soracaktım.diyelim biz ilk nakil tercihinde bulunduk.daha sonra sonuçlar açıklandığında ilk nakilde yaptığımız tercihi ikinci nakilde de yaptırmak istedik.o zaman yine aynı şeyi okula onaylatmamız gerekiyor mu.yoksa ilk nakille tercihimiz aynı olduğundan gerekmiyor mu .şimdiden teşekkürler.
Merhaba Nihal.
Sorun sanırım şu. İlk nakilde başarısız oldun, 2. nakilde de aynı liseyi yazabilir miyim… Eğer sorunu doğru anladıysam, evet, yazabilirsin.
Hocam başka liseye nakil olmak istiyorum başka liseye nakil olmak için tercih yapsam yerleştiyim liseye birşey olurmu acilll
Merhaba Yusuf.
Yerleşirsin diye bir garanti yok. Başvuru yapabilirsin. Aşağıdaki linkte yer alan yazıyı baştan aşağı oku.
https://ozancorumlu.com/teog-nakil-doneminde-basarisiz-olursam-acikta-kalir-miyim/
Teogdan 426 aldım nakillerle 428 lik bir liseyi yazdim sizce gidebilir miyim?
Merhaba Nursena.
Nakiller konusunda herhangi bir yorum ya da tahmin yapmak imkansız ne yazık ki.
Nursena hangi lise istiyosun
Ya ben ilk nakilleri istemedim acaba sonraki nakilleri şansımı deneyebilir miyim
Merhaba Hanife.
Evet. Aşağıdaki linkte yer alan yazıda DETAYLI bir şekilde anlattım tüm olabilecek durumları, inceleyebilirsin.
https://ozancorumlu.com/teog-nakil-doneminde-basarisiz-olursam-acikta-kalir-miyim/
Yedekten girdiğim liseye nerden bakabilirim?
Merhaba Sibel.
Yedek diye bir şey yok. Nakil var. Nakil sonuçları da e-okuldan yarın açıklanacak. Yukarıdaki yazıyı okursan, HER SORUNUN cevabının olduğunu göreceksin.
Merhaba hocam ben yerleşemedim ve nakil tercihi yaptım ve yaptıktan sonra sorgu ekranına tcmi falan yazdım giremedim dün ve önceki gün denediğimde sorgu ekranına girdim bu bişey değiştiriyomu ilkte giremedim sonradan denedim girdim
Merhaba Burak.
Yarın açıklanacak ve yarın girebileceksin.
hocam yakınlarımdan düz anadolu lisesine giden olmuş yani mezun üniversite bölümünde saglıgı seçmiş yani bir sağlık okulu yerine düz anadolu okusakta hemşire yada yerine göre sağlık ile ilgili meslek sahibi olabilirmiyiz bu soruyu kafam takıldıgı için sordum teşekkurlerr …
Merhaba Gamze.
Üniversiteye bölüm olarak hemşirelik yazarsan ve kazanırsan olabilirsin diye biliyorum.
şimdi benim gideceğim liseye gitmeme gerek yok değil mi otomatik kayıt oluyor normal okul açılınca her zaman ki gibi başlıcam dimi
Merhaba Arda.
Evet.
Merhaba,hocam ben yerleşemedim ve sorgu ekranına tekrar girmek istedim giremedim ve yeniden denedim girdi bu bişey farkediyomu?
Merhaba Burak.
Sorunu ne yazık ki anlayamadım. Tam olarak ne sormak istediğini daha açık bir şekilde ifade edersen yardımcı olmaya çalışırım.
hocam benim size iki sorum var birincisi ben nakil istedim ancak boş kontenjan 0 diyordu şimdi benim oraya gitmem imkansızmı ikincisi ben boş kontenjanları takip ederken A lisesinin kontenjanı 1 di aynı gün bir daha baktıımda 2 olmuştu aslında boş kontenjanlar nakil sonucu oluşacağı için pazartesi değişmesi gerekmiyormu yani özel okula falanmı gittilerki boş kontenjan sayısı değişti
Merhaba Burcu.
İlk sorunun cevabı, hayır, imkansız değil.
İkinci sorunun cevabını veremiyorum ne yazık ki çünkü MEB konuyla ilgili bir bilgi paylaşmıyor şu an. Bir kaç gün içinde belki bir kaynaktan bilgi sahibi olabilirim. Eğer bilgi sahibi olursam siteden hepinize bu durumun neden nolduğunu duyururum.
Hocam ben kazandım okula gidip kayıt yaptirmadm nakil istedim nakillerde tutmazsa nolcak aciktami kalcam ?
Merhaba Can.
Kayıt yaptırma diye bir şey yok zaten. Kayıtlar sistem tarafından otomatik olarak yapılıyor. Sorunu sormadan önce yukarıdaki yazıyı okusaydın keşke. Kırmızı kırmızı yazmışım bir de 🙂 14 ağustos’taki okula gidersin nakilde başarısız olursan.
hocam ıyı gunler ben nakil felan yaptırmıyorum yukarıda 14 agustosta otamatık liseye yerleştırıldıgmızı solemıstınız o yuzden liseye gidip kayıt işlemi yaptırcazmı gıtmemıze gerek yokmu
Merhaba Emirhan.
Kayıt için okula gidilmesine gerek yok. Sadece okullar öğrencilerden bazı şeyler isteyebiliyor, kırtasiye eşyaları vb. Okulunla bu konuyu görüş, detaylı bilgi al.
Hocam sonuçlar pazar günü saat kaçta açıklanıcak bilginiz varmı?
Merhaba Emre.
24 ağustos’ta açıklanacak, pazartesi. Saati de belli değil. Duyrulur duyrulmaz siteden ve facebook ile twitter sayfalarımdan duyuracağım.
Hocam nakil tercihlerinde ben bir üst okulu yazdım ama şu anlık o okulda boş kontenjan gözükmüyor acaba sonradan boş kontenjan olur mu..
Merhaba Sema.
Olabilir de, olmayabilir de.
Merhaba hocam ben okul Başladıktan sonra nakil yapabilir miyim
Merhaba Hazar.
TEOG nakil dönemi okullar başlamadan önce bitiyor.
yani okullar açıldıktan sonra okul değiştirmem imkansız mı
Lise döneminde belli periyotlarla nakil dönemleri mevcut ama tarih bazında bilmiyorum.
merhaba hocam nakillerin pazartesi günü kaç gibi açıklanacağı hakkında bir bilginiz varmı acaba ?
Merhaba Helin.
Saat olarak açıklanmadı. Takipte olacağım, açıklanır açıklanmaz da hem facebook, twitter vb. sitenin sosyal medya hesaplarından, hem de sitemizden sizlere duyuru yapacağım. Takipte kal 😉
sağolun hocam 🙂
Hocam merhaba ben yerleştirildiğim liseye gitmek istemiyorum.Ve oraya daha kayıdımı yaptırmadım.Yerleştirildiğim okula gitmem gerekiyor mu? Yoksa direk istediğim okula gidip kaydımı yaptırabilir miyim? Teşekkürler.
Merhaba Selin.
Kayıtlar sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştiriliyor. Yani şu an sen yerleştirildiğin okulun öğrencisisin. Başka bir okula geçmek istiyorsan ancak nakil dönemlerinde nakil başvurusu yapabilirsin. Başvurun başarılı da olabilir, başarısız da.
Hocam merhaba ;
Ben bu yıl teoga girdim ve yerleştirmelerde cağaloğluna yerleştim. Ama sistemde anlamadığım birşey var. BOŞ KONTEYJANLAR NEDEN KAYNAKLANIR ?Benim tercih listem:
İstanbul erkek
kabataş ingilizce
kabataş almanca
cağaloğlu anadolu
şeklindeydi. Şuan erkek lisesinde olan 3 yada 4 dü boş konteyjan neden kaynaklanır?
ve kısaca özetlerseniz yerleştirme sistemi nasıl çalışıyo?
Merhaba Arda.
Nakillerde boş kontenjan biri okul değiştirince olur. Şu an sistemde neye biaen değişiklik yapıyorlar bilmiyorum, bilen de yok.
ama hocam yerleştirmeler açıklandıktan sonra nasıl yer değişebilir ki sizi de tam anlayamadım
Eğer sorduğun şey, 1. nakil sonuçları açıklanmadan kontenjanların sistemde değişmesinin sebebi ise, şu an bunu bilemiyor kimse. Araştırmaya devam ediyorum.
Teşekkürler hocam konu ile ilgili bilgi edindiğinizde buraya da yazarsanız sevinirim
Yazı şeklinde siteden yazarım eğer bilgim olursa. Her zaman olduğu gibi. Siteyi de biraz kurcalamayı artık bir öğrenseniz, hiç buraya gerek de kalmayacak 🙂 Sitede HER ŞEY var.
merhaba bir sorum var hocam.
ben bu ilk nakil başvurusunu kaçırdım 2. ve 3. nakil hakkım var mı acaba çok merak ediyorum yardımcı olurmusunuz.
Merhaba Abdullah.
Evet, var.
teşekkürler hocam iyi geceler
merhaba hocam ben 3 tercih olarak nakil yaptırdım.ilk yazdıgım lise ile aramda 30-40 puan fark var.ve onda 1 boş kontenjan var.2.ve3. yazdıgım liselerde yok.oysaki 2. ve 3. olarak yazdıgım iki liseylede aramda 6 puan var. acaba ilk yazdığım lisede 1 boş kontenjan var girme hakkım var mıdır . şimdiden herşey için teşekkürler.
Merhaba Nihal.
1 kontenjan var ise bu liseyi nakil döneminde yazan en yüksek puanlı öğrenci bu liseye gidecektir.