Özel Ders
2018-AÖL-1.-Dönem-Sınav-Tarihleri!-Açıköğretim-Lisesi-Sınav-Takvimi!

2018 AÖL 1. Dönem Sınav Tarihleri! Açıköğretim Lisesi Sınav Takvimi!

2018 – 2019 AÖL il kayıtları başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kayıtların ardından gözler AÖL (Açıköğretim Lisesi) sınav takvimine çevrildi. Peki AÖL 1.dönem sınavı ne zaman düzenlenecek? Özellikle sınava hazırlanacak öğrencileri ilgilendiren konuyla ilgili ayrıntılar haberimizde…

Liseyi açıktan bitirmek isteyenler için MEB yılda üç döneme AÖL sınavları düzenliyor. Açık Öğretim Lisesi 1. Dönem İlk Kayıt işlemleri 03 Eylül-21 Eylül 2018 tarihleri arasında tamamlanacak. Belirtilen tarihlerde çeşitli nedenlerle İlk Kayıt işlemlerini yaptıramamış öğrenciler için 22 Eylül -28 Eylül 2018 tarihleri arasında Mazerete Bağlı İlk Kayıt işlemleri yapacaklar. Kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler şimdide gözünü AÖL (Açıköğretim Lisesi) sınav takvimine çevirdi. Peki AÖL 1. dönem sınavı ne zaman düzenlenecek? Sınava şimdiden hazırlanmak isteyen açık öğretim lisesi öğrencileri tarihi merak ediyor.

AÖL 1. DÖNEM SINAV TAKVİMİ

Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme işlemleri henüz başlamamış olup, Kayıt Yenileme işlemlerinin yapılacağı tarihler belirlendiğinde http://aol.meb.gov.tr/ adresinden duyurulacaktır. Ardında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2018 AÖL 1. dönem sınav takvimi belirlenecek ve bu doğrultuda öğrenciler planlaması yapacaktır.

Geçtiğimiz döneme bakacak olursak Açıköğretim Lisesi sınav tarihi 8 Aralık cumartesi ve 9 Aralık pazar günü olarak ön görülüyor. Sınav tarihleri ile ilgili çalışma planı yayınlanır yayınlanmaz haberimizden öğrenebilirsiniz.

2018 AÖL SINAV BEDELİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için “Sınav Bedelini” ödemek zorundadır. 2018 yılında, bir dönem için İlk Kayıt Sınav Bedeli; 30 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak 10 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.)

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2018 AÖL 1. Dönem Sınav Tarihleri! Açıköğretim Lisesi Sınav Takvimi!

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş