Özel Ders
2016-TEOG-Birinci-Dönem-Nakil-Sonuçları-Açıklandı

2016 TEOG Birinci Dönem Nakil Sonuçları Açıklandı

TEOG sistemi kapsamında yapılan yerleştirmeye esas birinci nakil dönemi sonuçları açıklandı. Adaylar tercihlerine göre hangi liseye nakil olduğunu e-okul üzerinden görebilir. Ayrıca yerleştiği okuldan memnun olmayan ve başka okula geçmek isteyen öğrenciler de liselerin boş kontenjanlarına e-okul’dan bakarak 22-26 Ağustos arasında nakil başvurusunda bulunabilir.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılan yerleştirmeye esas birinci nakil dönemi sonuçları açıklandı. Öğrenciler e-okul’dan sonuçları görebilir. Aynı zamanda ikinci nakil dönemi için tercih başvuruları bugün başladı ve 26 Ağustos’a kadar sürecek. Ardından 29 Ağustos-2 Eylül arası üçüncü nakil işlemleri yapılacak.

Yerleştiği okuldan memnun olmayan veya tercihlerinin hiçbirine yerleşemeyerek otomatik olarak kaydı açık liseye yapılan öğrencilere, nakil döneminde üç tercih hakkı veriliyor. Nakillerde il veya ilçe sınırlaması olmuyor. Uzmanlar, üç tercih hakkının verileceği nakil sürecinde adaylara, yüzdelik başarı dilimlerinin çok üzerindeki liselere girmelerinin oldukça düşük bir olasılık olduğunu hatırlatıyor.

İkinci nakil dönemi

Başvurular 22- 26 Ağustos arasında yapılacak. 29 Ağustos’ta da nakillerin sonuçları ilan edilecek.

Üçüncü nakil dönemi

Son nakil dönemi için başvurular ise 29 Ağustos’ta başlayacak. 2 Eylül’de tamamlanacak nakil tercihlerinin sonuçları 5 Eylül’de duyurulacak.

Boş kontenjanları görmek için tıklayın

‘TEOG nakil işlemleri nasıl yapılır?’ başlıklı yazı için tıklayın

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

3 Yorum

  1. Hocam şimdi ekranda taban puanlara baktığımz yerde bir 11 ağustos yerleştirme sonucu taban puan bir de 22 ağustos nakil sonucu taban puan var şimdi baktığımda bazı okullar düşmüş bazı okullar 70 80 puan yükselmiş 11 ağustostaki yerleştirme sonucuna göre artmış benim sormak istediğim şey şimdi hocam ordaki 22 ağusots nakil sonucu oluşan taban puan sadece boş kontenjandan girenlerin taban puanınımı yani mesela okul 472 puan çıktı ama nakilde 478 oldu (boş kontenjanı 5 ti bu 478 puan 5 kişinin taban puanımı yoksa 472-478 arası herkes gitmiş 478 mi olmuş) ve son sorumda nakilde düşerse eğer taban puanı ozaman gerçek olarak düşmüş mü olurr ?

    • Nakille giren o beş kişi arasındaki taban puan o. İkinci soru ise taban puanı olarak ilk yerleştirme puanı alırlar her zaman nakil taban puanı geçici. Yani mesela önümüzdeki sene ilk yerleştirmelerin taban puanlarına bakacaklar

    • Merhaba Ege.

      22 Ağustos sonucu oluşan puanlar demek, TEOG 1. nakil sonucu oluşan taban puanlar demek.

Tartışmaya Katılın

2016 TEOG Birinci Dönem Nakil Sonuçları Açıklandı

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş