Özel Ders
2016-Şubat-Öğretmen-Atamaları-Yapıldı

2016 Şubat Öğretmen Atamaları Yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı, 30 bin öğretmen atama töreni yapıldı.Atama MEB Şura Salonu’nda gerçekleşti.

Elektronik ortamda yapılan atama sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğretmen atamasını başlatmak için sayı söylemesi istendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5, 7, 1, 4, 3, 9,3, 2  sayılarını söyleyerek atama butonuna bastı. Elektronik ortamda yapılan öğretmen atama sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı’nın http://ikgm.meb.gov.tr adresi üzerinden öğrenilebilir.

2016 öğretmen atama sonuçları http://ikgm.meb.gov.tr'de Tweet’lemek için tıkla

Milli Eğitim Bakanlığı’nın daha önce yaptığı açıklamaya göre branşlara göre ayrılan kontenjanlar şöyle:

  • Bilişim Teknolojileri (1208)
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (2818),
  • Fen Bilimleri/Fen ve Teknolojileri (1406)
  • İlköğretim Matematik Öğretmenliği (2014)
  • İngilizce ( 3124)
  • Matematik (1052)
  • Okul Öncesi (1830)
  • Rehberlik (1620)
  • Sınıf öğretmenliği (3292)
  • Türk Dili ve Edebiyatı (1050)
  • Türkçe öğretmenliği (1511)

Öğretmen sayısı 923 bin 133 oldu

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da törende yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Bu 30 bin atamayla birlikte, 893 bin 133 olan öğretmen sayımız, 923 bin 133’e çıkıyor. 2003’te 543 bin 896 öğretmenimiz vardı. 2003 yılından bugüne kadar 542 bin 120 öğretmen ataması yapıldı. Bu rakam şu andaki öğretmen sayımızın yaklaşık yüzde 59’una tekabül ediyor. 104 alanda 81 kente 30 bin öğretmen ataması gerçekleştirdik. Bu rakam şu andaki öğretmen sayımızın yaklaşık yüzde 59’una tekabül ediyor. Yani şu anda görev yapan her iki öğretmenden biri bu dönemde atandı. Yine bu atamayla birlikte Türkiye genelinde, öğretmen doluluk oranımız yüzde 93’e ulaştı. 2003’ten itibaren engelli öğretmen atamasına sizlerin talimatıyla özel önem ve öncelik verdik. 2003’den bugüne kadar 2 bin 705 engelli öğretmenimiz atandı

Öğretmenlikte usta-çırak ilişkisi yeniden başladı

Son 3 yılda engelli öğretmen adaylarının atamalarının tamamını gerçekleştirdik. Bu dönemde atayacağımız öğretmenler hemen sınıfa girmeyecekler. İkinci yarıyıl boyunca, 6 ay süresince meslekte en az 10 yılını doldurmuş kıdemli öğretmenlerin yanında, yani muallimlerin yanında, danışmanlığında, bir yönlendirme eğitiminden geçecekler. Yani, bir anlamda usta çırak ilişkisini yeniden ihya ediyoruz. Zira atalarımızın da söylediği gibi insan gölgesinde yetişir öğretmen de öğretmen gölgesinde yetişir.

Yeni atanan öğretmenler 6 aylık sürede danışman öğretmenin yanında mesleğin inceliklerini öğrenecek ve gözlem yapma imkanı elde edecek.Bunun sonunda daha hazır bir halde atandığı okulda 2016-2017 eğitim öğretim yılında sınıflara girecek. Böylece tecrübeli öğretmenlerin deneyimlerini aday öğretmenlere aktarmasını sağlayan bir tecrübe zinciri oluşturacağız. Uygulamanın her atama döneminde yenilenerek gelenek haline dönüşmesini umuyorum.

Son 13 yılda eğimin altyapısı olağan üstü gelişti. Eğitim ortamlarımız eskisiyle mukayese edilmeyecek şartlara kavuştu. Şimdi eğitime muhteva ve derinlik kazandırmak, medeniyetimizin ve kültürümüzün kodlarını uygun talim ve terbiye anlayışını uygulamak için gayret ediyoruz. Milli ve yerli duruş, düşünüş ve duruşun temelini oluşturan değerlerimizi öğretmenlerimizle birlikte çocuklarımıza, gençlerimize aktarmak ve maarifimizin bütün imkanlarını varisi olduğumuz eşsiz mirasın müktesebatıyla buluşturmak en önemli önceliğimiz.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, ataması yapılacak öğretmen adaylarını tebrik etti.

Kura için gerekli olan numaranın 3 rakamını söyleyen Erdoğan, daha sonra Bakan Avcı ile salondaki adaylardan kura için rakam bildirmelerini istedi.

Kura numarasının  “357145932” olarak belirlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, atama butonuna “Ya Allah Bismillah” diyerek bastı.

Atama heyecanını öğretmen adayları ile paylaşan Erdoğan, atanan bazı öğretmen adaylarının ismini de söyleyerek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Elektronik ortamda kura numarasına göre yapılan atama sonucunda, salondaki ekranda atandıkları illeri ve okulları gören adaylar, sevinç çığlıkları attı ve mutluluklarını yakınlarına sarılarak yaşadı.

Atama sevinci yaşayan ve göz yaşlarını tutamayan bazı öğretmenler ise sonucu yakınlarına cep telefonuyla bildirdi. Salona giremeyen adayların töreni izleyebilmeleri için bina dışında dev ekran kuruldu. Bazı adaylar da töreni buradan izledi.

Atama için ayrılan kontenjanlar     

MEB, ilk atama kapsamında 29 bin 620, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama kapsamında 300, milli sporcu ataması kapsamında ise 80 öğretmen olmak üzere 30 bin kadro ayırdığını duyurmuştu. Bu kadrolar için 121 bin 233 aday öğretmen başvuruda bulundu.

Aday öğretmenlerin 15 Şubat’ta yetiştirilecekleri illeri tercih edecek

İlk atama ve milli sporcuların atanması kapsamında aday öğretmen olarak atananlar, 15-18 Şubat’ta yetiştirilmek üzere görev yapacakları illeri tercih edecek.

Aday öğretmenlerin yetiştirilmek üzere il emrine atamaları 19 Şubat’ta yapılacak, ildeki görev yerleri ise 25 Şubat’ta valiliklerce belirlenecek.

Törende Bakan Avcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, öğrencilerin öğretmenlerine koşarken çekilen bir fotoğrafı hediye etti.

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2016 Şubat Öğretmen Atamaları Yapıldı

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

 Eğitim

Forumu

Türkiye'nin Eğitim Forumu Açıldı!

Ücretsiz üye ol, yerini ayırt.

Çözemediğin tüm soruları arkadaşlarına ve öğretmenlere sor!

Yazılı soruları, testler, denemeler, ders notları, kısaca tüm eğitim dökümanlarını ücretsiz indir!

Eğitim tartışmalarına katıl! Okulunu tanıt, yeni arkadaşlar edin!

Öğretmenler ve veliler için ayrılan özel alanlarda soru sor, tartış, dayanışma içinde ol!

Bunu arkadaşınla paylaş