Özel Ders
2016-PYBS-Başvuruları-8-Nisan'da-Sona-Erecek

2016 PYBS Başvuruları 8 Nisan’da Sona Erecek

MEB’in 5, 6, 7, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik yaptığı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’na (PYBS) başvurular 8 Nisan’da sona erecek. Sınav, 28 Mayıs Cumartesi saat 10.00’da, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından yapılacak.

PYBS’ye başvurusunun yapılabilmesi için ise öncelikle öğrencinin e-Okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekiyor. Başvuru işlemleri http://www.meb.gov.tr, http://www.odsgm.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılacak. PYBS’ye kayıt yaptıracak öğrenciler; Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmalı, mevzuatta belirlenen kayıt-kabul şartlarını taşımalı, uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporu ile belgelendirenler hariç, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapmamış olmalı, ortaöğretim kurumlarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme veya daha ağır bir ceza almamış olmalı, maddî imkânlardan yoksun bulunmalı yani ailenin 2015’te yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın 2016 Malî Yılı için tespit edilen 7 bin 529.40 TL’yi geçmemesi gerekiyor.

Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu ve tercihlerini yapacak. Başvurular okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacak. Sınava giren öğrencilerden; meslek lisesi, teknik lise, genel lise, imam hatip lisesi program türlerinde öğrenim gören 11’inci sınıf öğrencileri, 1-14 Ağustos tarihleri arasında okul müdürlüklerine başvurarak yatılılık ve bursluluk tercihlerini yapacaklar. Tercih yapmayan tüm öğrenciler bu haklarından yararlanamayacak.

2016-PYBS-E-Kılavuzu-Yayinlandi
2016 PYBS e-kılavuzu için tıklayın.

SINAV 28 MAYIS’TA YAPILACAK

Sınav, 28 Mayıs Cumartesi saat 10.00’da, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından yapılacak. PYBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurtdışında ise sınava girecek en az 10 öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te yapılacak.

8’inci sınıf öğrencilerine ise ortak sınavlardan (TEOG) aldığı puanlara göre bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacak. Ayrıca PYBS’ye katılmayacaklar.

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: 4.6 ( 1 votes)

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2016 PYBS Başvuruları 8 Nisan'da Sona Erecek

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

'Özel Ders' İçin Doğru Yerdesin !
Ozan Hocayla Özel Ders

“Özel ders, öğrencinin tek başına ders çalışabilmesini sağlamaktır.”

  • TEOG Sınavına Profesyonel Hazırlık (Matematik-Fen)
  • Derslere Yardımcı Özel Ders
  • Ücretsiz Öğrenci Koçluğu
  • Özel Hazırlanan Sorular ve Deneme Sınavları
  • Skype Özel Ders Seçeneği
Bunu arkadaşınla paylaş