Özel Ders
YGS Sonuçları, Hatalı Sorular ve ÖSYM...

YGS Sonuçları, Hatalı Sorular ve ÖSYM…

2016 YGS sonuçları açıklandı. Yüz binlerce üniversite adayı iyi bir üniversiteye gidebilmek için her sene olduğu gibi çok çaba harcadı, çok zaman harcadı, çok para harcadı. Peki sonuç ?

ÖSYM bugün 2016 YGS sonuçlarını açıkladı. Peki bu senenin YGS gerçeği ne? Üniversiteye giriş sistemine girişirsek 5 sayfa yazı çıkar. Bu bambaşka bir konu. Önümüzdeki yemeği tartışmak gerekirse ger sene TEOG sınavları için söylenen şey bu sene YGS için geçerli. 2016 YGS, geçmiş senelerdeki YGS’lere göre hayli kolaydı. Bu da adayların başarı ortalamasını yukarı çekti. Bu durum üniversitelere girişi zorlaştıracak gibi görünüyor. Ama bunu umursayan kim? Zaten artık her şehirde 5 tane üniversite var, herkes üniversiteli!

Ayrıca bu sene ilginçtir ki her sene televizyonlarda canlı yayınlara çıkartılan üniversite birincileri açıklanmadı. İllere göre başarı durum istatistikleri de yok. Neden acaba? Nereden şeffaflık? Yoksa bazı iller bu sene çuvalladı, bazı illerin başarısı çok mu arttı? Kim, neden bundan rahatsız olsun ki?

YGS’deki hatalı olduğu iddia edilen ve bir çoğu mahkemelik olan sorularla ilgili ÖSYM yetkilileri önce resmi internet sitelerinden, daha sonra da bilimum yazılı ve görsel basında ‘Hatalı sorularla ilgili kararın 25 Mart 2016 tarihinde, YGS sonuçlarıyla birlikte’ açıklanacağını söyledi. Ne oldu? Hatalı sorular 1 gün önce açıklandı. Kim, size niye güvensin ÖSYM?! İdare ettiğiniz kurumun sorumluluklarını gerçekten biliyor musunuz?

Hatalı sorular için birileri hesap verecek mi ? Tweet’lemek için tıkla

Hatalı sorulara itiraz sürecinde de ÖSYM’nin yapmaya çalıştığı kurnazlıkları görmemek için kör olmak gerek. Her şeye rağmen iptal edilen 2 soru ve cevabı değiştirilen 1 soru haricinde de hatalı olduğu iddia edilen bir çok soru halihazırda mahkemelik. Peki o sorulardan da iptal edilen sorular çıkarsa ne olacak? Tüm hesaplamalar sil baştan mı yapılacak? Böyle bir saçmalık olabilir mi? Birileri hesap verecek mi? Verse de (ki vermeyeceğini hepimiz biliyoruz), vermese de olan yine çocuklara olacak…

Peki sınav tarihi 1 sene önceden belli olan ve yüz binlerce kişinin hayatını direkt olarak etkileyen böylesine büyük ve önemli bir sınavda HER SENE hatalı soru(lar) çıkmasını kim, nasıl açıklayabilir? Kim hazırlıyor bu soruları? Bu soruları hazırlayan heyetlerin liyakatlarına mı bakılıyor, ne gibi bir süzgeçten geçiriliyorlar? Bilen elbette yok. Ve her sene olduğu gibi ÖSYM soru hazırlayıcılarına toz kondurmuyor.

‘Yanlış yazılmış’ gerekçesiyle cevabını değiştiriyorsunuz bir sorunun. Aynı yanlışın onda birini öğrenci yapınca hayatı kararıyor! Hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Ya da vicdanınız mu yok?!

ÖSYM şeffaflaşmalı. Her konuda olması gerektiği gibi her mevkide liyakat önemli olmalı. ÖSYM her sene daha da güvenilmez bir kurum haline geliyor. Bu ülkenin en büyük sorunu zaten kimsenin kimseye güvenmemesi! En güvenilmesi gereken kurumlar dahi inanılmaz hatalar yaparsa bırakın eğitimden, yaşamaktan dahi bahsedemeyiz.

4+4+4 ile koca bir nesil eridi, erimeye devam ediyor. OKS, SBS, şimdi de TEOG. Bir tık ötesinde YGS/LYS. 10 yıl sonra da ‘Böyle polis mi olur, böyle mühendis mi olur, böyle öğretmen mi olur, böyle doktor mu olur, böyle hukukçu mu olur?!’ diye herkes bas bas bağıracak. Yine, yeni, yeniden. Olur işte güzel kardeşim. Böyle eğitim sistemiyle her şey olur!

Sitemizdeki tüm içerikten mail yoluyla haberdar olmak istiyorsanız, aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp abone olabilirsiniz. Aboneliğinizi tamamlamak için e-postanıza gelen maili onaylamayı unutmayın.

Bu yazının tüm hakları ozancorumlu.com’a aittir. www.ozancorumlu.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

Değerlendirme

Bu yazı işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Disleksi

Disleksi

76Paylaşım Facebook’ta Paylaş71 Twitter’da Paylaş2 Beğen!0 Yorum Yaz1 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest2 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

YGS Sonuçları, Hatalı Sorular ve ÖSYM...

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

'Özel Ders' İçin Doğru Yerdesin !
Ozan Hocayla Özel Ders

“Özel ders, öğrencinin tek başına ders çalışabilmesini sağlamaktır.”

  • TEOG Sınavına Profesyonel Hazırlık (Matematik-Fen)
  • Derslere Yardımcı Özel Ders
  • Ücretsiz Öğrenci Koçluğu
  • Özel Hazırlanan Sorular ve Deneme Sınavları
  • Skype Özel Ders Seçeneği
Bunu arkadaşınla paylaş