Özel Ders
2016 Şubat'ta 40 Bin Öğretmen Ataması Olacak Mı

2016 Şubat’ta Öğretmen Atamaları Olacak mı ?

Atanmayı bekleyen yüzbinlerce öğretmenin şimdiden kafasındaki en büyük soru bu: 2016 Şubat’ta öğretmen atamaları olacak mı ? Olacaksa kaç atama olacak ?

Geçten hafta 35 bin öğretmen ataması yapıldı. Taze öğretmenler atandıkları illere gittiler ve 15 Eylül itibarıyla görevlerine başladılar. Coğrafya ve Sosyal Bilgiler öğretmenlerini de hesaba kattığımızda, toplamda 37 bin öğretmen ataması yapılmış oldu. 37 bin öğretmen atamasının ardından atama bekleyen öğretmen sayısı 380 binden fazla !

Şimdi akıllardaki soru 2016 Şubat ayında öğretmen atamasının olacak mı, olmayacak mı ?

Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından şubat ayında atama yapılmayacak denir fakat her seferinde de atama yapılır. 2015 yılı Ağustos atamalarından sonra da Milli Eğitim Bakanlığı şubat ayında öğretmen ataması olmayacak diye açıklama yapmıştı fakat şubat ayında öğretmen ataması yapıldı…

2016 subat'ta 40 bin ogretmen ataması olacak mi
Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından edinilen son beklentilerle birlikte adaylar da Şubat ayında öğretmen ataması beklentisi içine girdi. Ayrıntılar için tıklayın.

2015 Şubat Ataması da Olmayacak Denilmişti !

24 Kasım 2015 yılı Öğretmenler Günü’nde Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU bir açıklama yapmış, şubat ayında atama yapmayacaklarını duyurmuş ve Şubat ayı atamaları yine de yapılmıştı. Bu yıl Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Şubat ayında öğretmen ataması olmayacağını açıkladı.

2016 yılında öğretmen açığını kapatacaklarını açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl sadece 37 bin kadro ile atamaları sınırlı tutması sonucu büyük eleştirilerin odağı olmasına sebep oldu.

Atama bekleyen yüzbinlerce öğretmen bir umut 2016 şubat ayı atamalarını bekliyor. Geçmiş senelerde olduğu gibi “2016 şubat ayında atama yapılacak” diye öğretmen adaylarının içinde bu sene de bir umut olduğu gerçek.

öğretmenler, subat 2016’da 40 bin atama İstiyor
Atama bekleyen öğretmenler change.org da imza kampanyası başlattı. Detaylar için tıklayın.

Öğretmen atamalarının önce 47 bin olacağını duyuran Milli Eğitim Bakanlığı eylül ayında sadece 37 bin öğretmen ataması gerçekleştirdi. Kalan 10 bin öğretmen atamasının şubat 2016 yılında olmasını bekleyen öğretmen adayları bakan Nabi AVCI’nın açıklamaları ile hayal kırıklığına uğradı ve Bakanlık bu açıklama ile öğretmen adaylarına yaptığı haksızlıklara ne yazık ki bir yenisini daha eklemiş oldu. 47 bin öğretmen ataması bile geride yüzbinlerce öğretmeni mesleğini yapmaktan uzak bırakırken 47 bin atama dahi yapılmamasına rağmen şubat ayı öğretmen atamaları olacak mı diye adaylar merak ve endişe ile beklemekteler.

Öğretmen Adaylarının Tek Umudu Seçimler

Bu gelişmelerin ardından öğretmen adaylarının gözü ise 1 Kasım seçimlerine yöneldi. Öğretmen adayları ”Acaba 1 Kasım seçimleri vaatleri arasında öğretmen atamaları olur mu?” diye merak ve umutla bekliyorlar.

Sizler için kurduğumuz 2016 Öğretmen Atamaları Facebook grubu için tıklayınız.

Sitemizdeki tüm içeriklerden mail yoluyla haberdar olmak istiyorsanız, aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp abone olabilirsiniz. Aboneliğinizi tamamlamak için e-postanıza gelen maili onaylamayı unutmayın.

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2016 Şubat'ta Öğretmen Atamaları Olacak mı ?

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş