Özel Ders
2016-Liselerin-Yüzdelik-Dilimleri-Açıklandı

2016 Liselerin Yüzdelik Dilimleri Açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), lise adaylarının yerleştirmeye esas puanlarını dün açıklamıştı. Bugün de liselerin geçen seneki yüzdelik dilimlerini ve kontenjanlarını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG kapsamında liselere yerleştirme sürecinde liselerin geçen seneki yüzdelik dilimlerini internet sitesinden açıkladı. Öğrenciler liselerin geçen seneki yüzdelik dilimlerini inceleyerek buna göre tercihlerini yapabilecekler.

Ozan Çorumlu, bugün saat 19.00’da Youtube kanalı üzerinden yapacağı canlı yayında öğrenci ve velilerin TEOG ile ilgili sorularını yanıtlayacak.

Ozan Çorumlu Youtube kanalına ücretsiz abone olmak için tıklayın
Canlı yayın linki için tıklayın

2016 Liselerin Yüzdelik Dilimleri için tıklayın
ozancorumlu.com Yüzdelik Dilim, Kontenjan Bilgileri ve Tercih Robotu sayfası için tıklayın

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: 1.84 ( 8 votes)

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

65 Yorum

  1. hocam bn busene teogdan 455 aldm pybs yi kazanabilirmiyim sizce?

  2. hocam bnim yüzdelik dilimim %12 istediğim lise %8 sizce gidebilirmiyim

  3. merhaba hocam benim yüzdelik dilimim %15 benim gidecem okulun yüzdeli %15 gidebilirmiyim

  4. Merhabalar hocam benim ildeki yüzdelik dilimim %3.28 istediğim okul ise geçen sene %2.56 alıyordu. (bu sene 30 kişilik daha kontenjan açıldı.) Sizce girebilirmiyim?

  5. Hocam benim puanım 472 istediğim okul 468 ile almış ama benim yüzdeliğim 4.01 ken okulun yüzdeliği 3.87 sizce bu okula girebilir miyim ?

  6. Hocam meraba benim yüzdelik dilimim % 4 gitmek istediğim lisea ise eyp olarak % 2.26 edp olarak da % 6.54 gidebilirmiyim sizce ama ben ilk tercihimde girmek istiyorum

  7. Hocam yuzdligim 3.64 isteigim lise 3.65 girebilirmiyim sizce

  8. 5.74 yüzdewlik dilimim 5.08 veya 3.87 lik okullardan birine ilk tercihte girmem yüksekmidir veya nakillde

  9. Hocam Merhaba,Benim yüzdelik dilimim.9.64 Süleyman Nazif Anadolu Lisesine girebilme imkanım var mı ? O lisenin yüzdelik dilimi 7.87’miş.Bide 5.33’lük Büyükşehir Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesi’ne girebilme imkanım var mı ?

  10. Hocam benim yüzdelik dilimim %6.05 , %6.75 ile alan bir liseye girme şansım ne kadar sizce? Kontenjanı 68, geçen senekiyle aynı..

  11. Hocam merhaba ibenim yüzdelik dilimim %10 istediğim lisenin yüzdelik dilimi %9 girebilir miyim?

  12. Hocam merhaba.Yüzdelik dilimim 6,4 istediğim liseninki 3,65 yani arada %2,75 lik bir fark var.Biliyorum bu fark az değil ama en azından küçük de olsa girme ihtimalim var mı acaba? bu arada okulun kontenjanı 380 .İlk tercihlerle çok büyük bir ihtimal giremeyeceğim ama en azından nakillerle girmeyi denesem çıkar mı?

  13. Hocam yüzdelik dilimim 8.56 sizce yüzdeliği 8.17 olan okula gidebilir miyim

  14. Hocam yüzdelik dilim %5.41 ve belirlediğim okulun dilimi %5.08 ve kontenjanı 204.Şansım var mıdır acaba?Belirlediğim bir diğer okulun dilimi ise %3.87 ve kontenjanı 170.Buna şansım var mıdır?

  15. hocam biz yüzdelik dilime göre mi yoksa puana göre mi tercih yapıcaz?mesela benim istediğim okulu puanı benim puanımdan düşük fakat yüzdelik dilimi fazla girebilir miyim?

  16. Ozan hocam merhaba,
    Oğlumun yüzdelik dilimi 12,90 , istediğimiz yerler 8,4 veya 9,1. Taban puanlar açısından da 10-13 puan yukarıda bu okullar. İhtimal var mıdır ?

  17. hocam benim yuzdeligim 3.61ankara ataturk lisesi oluyor haci omer tarman 3.37 acaba girebilirmiyim nakillerle sizce hangisi daha iyi fikrinizi soyler misiniz lutfen

  18. Rumeysa Aygunduz

    Merhaba, benim yüzdelik dilimim 6,85 yüzdelik dilimi 5,25 olan bir okula girebilir miyim?

  19. Hocam yüzdelik dilimim %0,31, %0.13 yüzdelik dilime sahip bir okula gitme şansım var mıdır?

  20. Hocam kizimin puani 490 yuzdesi 0,74 cagaloglu 0,56 sizce ne duzeyde sansi var daha dogrusu bu yil tam puan yapanlar baya az ve sinav zordu puanlari nasil etkiler sizce, cok tesekkurler.

    • Merhaba Hatice hanım.

      Sınav zor değildi. Bunu herkes ağız birliğiyle söylüyor ama sınavların bittiği günden beri tek başıma kalsam da her fırsatta bunu ifade ediyorum. Puanlarda büyük düşüşler beklemiyorum. Yer yer artışlar dahi olabilir. 2. TEOG’da geçen seneyle çok bir fark yok full çeken sayısında. İlk TEOG’da vardı fakat ilk TEOG’dan da 2 soru iptal edilip bu 2 soruyu herkes doğru yapmış kabul edildi. Full çeken sayısı da buna bağlı olarak artmıştır.

      İmkansız değil durumunuz ama kritik. Şansınızın da yanınızda olması gerekiyor. Bu yüzdelik dilim aralığında büyük oynamalar kolay kolay olmaz.

      • Cok tesekkurler hocam kizim tıp düşünüyor bir alt tercih icin yasar acar fen lisesi daha uygun olur mu acaba.biz cagaloglu nu biraz daha sosyallesmesi acisindan istiyorduk.verdiginiz degerli bilgiler icin cok tesekkur ederiz.

  21. Hocam 9.56 yüzdem var

    1-) — 9,63 lük okula giderim demi?
    2-) — 7,87 lik okula giderim demi?

  22. Hocam sizden tavsiye almak istiyorum bir konuda acaba 452 puanlık fen lisesine mi yoksa 465 puanlık anadolu lisesine mi gidiyim 2 sinin mezunlarına falan baktım pek bir fark yok aynı gibi sizce hangisini tercih etmeliyim

    • Merhaba Emir.

      Bu kararı vermeden önce iki okulu da gezmeni, öğretmenlerle görüşmeni, şu an bu okullarda okuyan veli ve öğrencileri bulup onlarla görüşmeni tavsiye ederim. Bunları yaptıktan sonra kafanda bir şeyler şekillenecektir.

      • Maalesef böyle bir imkanım yok hocam şuan balıkesirdeyiz ve trabzona taşınacağız buda tercih döneminden sonra olacak

  23. hocam merhaba
    Hocam benim yuzdelik dilimim 0.18
    Kabatas erkek lisesi almancasi 0.15 ile aliyor buraya girme ihtimalim sizce yuzde kactir
    İstanbul ataturk fen lisesi 0.20 ile aliyor buraya girme ihtimalim sizce yuzde kactir
    Cevaplarsaniz sevinirim.

    • Merhaba Sinan.

      Bir yüzde veremem sana çünkü bu işin bir matematiği yok fakat iki okul için de şansının olduğunu söyleyebilirim. Ama ikisi de garanti değil. Bu yüzden mutlaka garanti tercihlerde de bulunmalısın.

  24. Hocam yüzdelik dilimim 1.28 pursaklarfen 1.17. Girebilirmiyim acaba

    • Merhaba Sezai.

      Şansın gayet var. Ama garanti denilecek bir durumun yok.

      • Çok teşekkür ederim bir sorum daha var.tek tercih yapsam ve 3.tercihe kadar zorlarsam doğru bir adım olur mu

        • Kesinlikle tek tercih yapma. Nakil işi tamamen şans işi. Nakile güvenerek tercih yaparsan pişman olursun. Normal yerleştirme süresince bir okula mutlaka yerleş. Daha sonra nakil başvurusunda bulunabilirsin zaten. Nakilde başarısız olursa normal yerleştirmelerde yerleştiğin okuluna devam edersin. Ama öbür türlü hiçbir liseye yerleşemezsen açık liseye kaydolursun otomatik olarak.

  25. Kerim Hasan YILDIRIM

    Hocam yüzdelik dilimim %7.45 fakat gitmek istediğim Turgut Özal Lisesi .Lisenin yüzdelik dilimi %7.15 girme ihtimalim var mı ?

Tartışmaya Katılın

2016 Liselerin Yüzdelik Dilimleri Açıklandı!

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş