Özel Ders
2016-EKPSS-Başvuruları-Bugün-Başladı

2016 EKPSS Başvuruları Bugün Başladı

2016 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) başvurular bugün başladı. Başvurular 9 Mart’a kadar devam edecek. 2016 EKPSS ise 24 Nisan’da 81 il merkezinde gerçekleştirilecek.

2016-EKPSS sınavına girmesi gereken adaylar için başvuru süresi 23 Şubat’ta başladı. Sadece kuraya katılacak adayların başvurularını 3-16 Mayıs arasında yapmaları gerekiyor. 2016-EKPSS’ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans-lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabiliyor. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adayların mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS’ye başvurmaları gerekiyor.

Kuraya ise ilkokul-ortaokul-ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilecek. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapabilecekler.

Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesi’ne sahip olanlar, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Eğitim Programı ile İş Okulu Eğitim Programı belgesine sahip olanlar, ortaöğretim düzeyinde 2016-EKPSS’ye başvuruda bulunabilirler. Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesi’ne sahip olanlar da 2016- Kura’ya katılabiliyor.

Adaylar, başvuru işlemi için ÖSYM başvuru merkezine gitmeden önce, aday ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü (varsa ilçe) görevlisi tarafından imzalanmış ön kabul ve taahhüt beyanı belgesini edinmeleri gerekiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü’nden ön kabul ve taahhüt beyanı belgesini edinmeyen adayların ÖSYM başvuru merkezlerince başvuruları alınmayacak.

Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri, EKPSS’de ÖSYM başvuru merkezi olarak görev yapacak.

2016 EKPSS kılavuzu için tıklayın

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2016 EKPSS Başvuruları Bugün Başladı

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş