Özel Ders
2016-2017-Özel-Lise-Kayıtları-Ne-Zaman

2016-2017 Özel Lise Kayıtları Ne Zaman?

TEOG sonuçları açıklandı. Öğrenciler 29 Haziran’da açıklanacak boş kontenjanları ve Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) açıklanmasını bekliyor. Daha sonra da özel okul kayıtları başlayacak. Peki özel okul kayıtları ne zaman başlayacak, hangi tarihler arasında gerçekleştirilecek?

2016 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı. Kılavuza göre geçen sene ilk kez uygulanan özel okul kayıtlarının devlet lisesi kayıtlarından önce yapılması bu sene de aynen devam edecek. Kayıt ekranında özel okul tercihi yapmak istiyorum şeklinde beyanda bulunacaklar devlet lisesi tercihinde bulunamayacak. Ancak TEOG nakil dönemlerinde herkes istediği okula nakil başvurusunda bulunabilecek.

2016-2017 özel lise kayıtları Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı takvime göre 30 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

2016 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda 2016-2017 özel lise kayıtları ile ilgili şu ifadeler yer alıyor:

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı özel okullar, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sisteminde yapılan merkezî sistem ortak sınavlarındaki derslerin tümünü veya bazılarını esas alarak kendi yönetmeliğine göre öğrenci alabilecektir. 2016–2017 öğretim yılı için özel okullar, kendi yönetmeliklerinde belirledikleri puan hesaplama sistemine göre 30 Haziran – 14 Temmuz 2016 tarihleri arasında kayıt işlemlerini yapabilecektir. Yerleştirme sonuçları aynı öğretim yılı için geçerli olacaktır. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Ancak tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecektir. Ayrıca bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyan öğrenciler için mümkün olabilecektir.

TEOG-Tercih-ve-Yerlestirme-Kılavuzu-Aciklandi
TEOG Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu için tıklayın

Bununla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı özel lise kayıt tarihlerine 9 günlük Ramazan Bayramı tatili girince bazı belirsizlikler gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerce Türkiye Özel Okullar Derneği Eş Başkanı Cem Gülan yapmış olduğu açıklamada MEB tarafından verilen bu süreni kayıtlar için yeterli olmayacağını, özel lise kayıt süresinin uzatılması gerektiğini ifade etti.

Türkiye Özel Okullar Derneği Eş Başkanı Cem Gülan’ın konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar için tıklayın.

Ramazan Bayramı tatilinin özel okul kayıt tarihlerine denk gelmesi ve ortaya çıkan bu sorun ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı cephesinden henüz bir cevap gelmedi. TEOG ile ilgili her türlü gelişmeyi her zaman olduğu gibi sizler için yakından takip ediyor olacağız…

TEOG ile ilgili her şeyi Ozan Çorumlu’ya sormak için tıklayın

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: 4.5 ( 1 votes)

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2016-2017 Özel Lise Kayıtları Ne Zaman?

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş