Özel Ders
2015 YLSY Sözlü Sınav Sonuçları

2015 YLSY Sözlü Sınav Sonuçları

2015 Yurt Dışında Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme Ve Yerleştirme (YLSY) için yapılan sözlü sınavın sonuçları açıklandı.

1416 sayılı Kanun kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurtdışına gönderilecek öğrencilerin sözlü sınav sonuçları REBUS’tan (http://rebus.meb.gov.tr/) öğrenilebilecek.

Tercihler Ekim ayında yapılacak

YLSY Puanı 70 ve üzeri olan adaylar,  2015 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu -Tercih Tablosu’ndan kurum kontenjanı tercihlerini ÖSYM tarafından, Ekim ayında ilan edilecek tarihler arasında http://www.osym.gov.tr adresinden yapabilecek. Adayların sözlü sınavına girdikleri lisansüstü öğrenim grubundaki kurum kontenjanlarına yerleştirme işlemleri, öğrencilerin tercihleri doğrultusunda YLSY puanı üstünlüğüne göre ÖSYM tarafından yapılacak. Tercih yapmayan öğrenciler herhangi bir kontenjana yerleştirilmeyecek. Bu nedenle sınavda başarılı olan öğrencilerin, sözlü sınavına girdikleri lisansüstü öğrenim grubundaki alanda sadece bir kontenjan bile olsa tercihte bulunmaları yararlarına olacak.

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2015 YLSY Sözlü Sınav Sonuçları

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş