Özel Ders
Dershane Öğretmenleri KPSS'siz atanamayacaklar

2015 ÖABT ve KPSS Sonuçları Açıklandı

Uzun zamandır beklenen 2015 ÖABT ve KPSS sonuçları bugün ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar 2015 A Grubu ve Öğretmenlik ile KPSS sonuçlarını ÖSYM’nin internet adresinden öğrenebilecekler.

2015 ÖABT ve KPSS sonuçları nihayet açıklandı.

2015-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik / ÖABT Sonuçları için tıklayın

ÖSYM’nin KPSS ve AÖBT sonuçları ile ilgili yayımladığı yazı şöyle:

2015 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik ile Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT): Sınav Sonuçlarının Açıklanması

4-5 Temmuz 2015 tarihlerinde yapılan 2015-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı (13 test, 500 soru) ile 12 Temmuz 2015 tarihinde yapılan 2015 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (16 alan, 800 soru) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Sınav sonuçları 28 Temmuz 2015 tarihinde saat 18:35’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından;

2015-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavının Eğitim Bilimleri Testinin Temel Soru Kitapçığındaki 52.sorunun iptal edilmesine, Muhasebe Testinin Temel Soru Kitapçığındaki 5.sorunun “C” olarak girilmiş cevabının “D” olarak değiştirilmesine;

2015-ÖABT Sınavın’da ise; Coğrafya Öğretmenliği Testindeki 7. ve 18. soruların, Almanca Öğretmenliği Testindeki 9. ve 35. soruların, Fizik Öğretmenliği Testindeki 13. sorunun, İngilizce Öğretmenliği Testindeki 6. sorunun, Kimya Öğretmenliği Testindeki 42. sorunun, Rehber Öğretmenliği Testindeki 21. ve 29. soruların, Tarih Öğretmenliği Testindeki 21. sorunun, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Testindeki 48. sorunun iptal edilmesine ve Coğrafya Öğretmenliği Testindeki 24. sorunun “D” olarak girilmiş olan cevabının “E” olarak, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Testinde “A” olarak girilmiş olan 1. sorunun cevabının “B” olarak değiştirilmesine karar verilmiştir.

Sınavın Coğrafya Öğretmenliği ile Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Testlerinde yer alan bazı  sorulara iptal davası açılmış olması sebebiyle bu iki alanla ilgili değerlendirme işlemi idari yargı kararı sonrasında yapılacaktır.

Sınav sonuçlarına aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

 

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2015 ÖABT ve KPSS Sonuçları Açıklandı

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş