Özel Ders
2015-DGS giriş belgelerin erişime açıldı

2015-DGS giriş belgeleri erişime açıldı

ÖSYM tarafından 26 Temmuz 2015 tarihinde yapılacak olan Dikey Geçiş Sınavı’nın (2015-DGS) giriş belgeleri adaylarını erişimine bugün açıldı.

 

ÖSYM’nin internet sitesindeki duyuruya göre, 2015-DGS‘ye girecek adayların sınava girecekleri binalar ve salonlara atama işlemleri sona erdi.

Adaylara ayrıca sınav giriş belgesi yollanmayacak. Adaylar, sınava giriş belgelerini ÖSYM’nin internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr den edinebilecekler. Sınava giriş belgesinde, adayların sınava nerede girecekleri de belirtilmiş durumda.

Belgede, adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Belgede, adayın fotoğrafının bulunması zorunlu olacak. Yazıcı ile sınava giriş belgesini indirecek adayların, bu işlem esnasında fotoğraflarının görünür ve düzgün halde olmasına dikkat etmeleri gerekiyor.

Adayların 2015-DGS‘ye girebilmek için sınav giriş belgesi haricinde fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Nüfus cüzdanı olmayan, nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası olmayan ya da nüfus cüzdanında soğuk damga ve ya güncel fotoğrafı bulunmayan adayların hak kaybı yaşamaması ve sınava girerken sıkıntı yaşamaması için mutlaka kimlik belgelerini istenilen şekile getirmeleri gerekiyor.

Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişleri için yapılacak 2015-DGS, 26 Temmuz 2015 Pazar günü saat 09.30’da gerçekleştirilecek.

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2015-DGS giriş belgeleri erişime açıldı

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş