Özel Ders
2016-YGS-Başladı

2016 YGS Başladı! YGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Üniversiteye ilk adım olan YGS bugün saat 10.00 itibarıyla başladı. Veliler her sene olduğu gibi üniversite adaylarını kapıda bekliyor.

Çocuklarının geleceğini belirleyecek sınav maratonunun ilk aşaması olan YGS tamamlanıncaya kadar okul kapılarında bekleyecek aileler de, adaylar kadar sınav heyecanı yaşıyor.

YGS saat 10.00’da başladı

Üniversiteye girişte ilk aşama sınavı olarak düzenlenen YGS başladı. Adaylara 160 soru için 160 dakika süre verilecek. Saat 10.00’da tüm merkezlerde aynı anda başlayan YGS saat 12.40’ta sona erecek.

2 milyon 178 bin 563 adayın başvurduğu sınav 173 il/ilçe sınav merkezinde, yaklaşık 7 bin 300 binada ve 117 bin salonda, 303 bin sınav görevlisi ile düzenleniyor. Adaylar sınav başladıktan sonra ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde salonu terk edemeyecek. Kısa süre için bile olsa salondan çıkamayacak. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, tekrar içeri alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası dolana kadar, sınav binasında bekletilecek.

Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinin yer alacağı sınavda öğrencilere Türkçe’den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13 ve biyolojiden ise 13 soru sorulacak. YGS saat 12.40’ta tüm merkezlerde aynı anda sona erecek.

2016 YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YGS’de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak.

ÖSYM, YGS sonuçlarını 25 Mart’ta açıklayacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin “https://sonuc.osym.gov.tr” internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

YGS’de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS’lere girme hakları bulunmayacak. YGS puanı 150’nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde edecek.

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse LYS’ye başvurabilecek. LYS’ye başvurular, 1-14 Nisan’da alınacak.

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2016 YGS Başladı! YGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

 Eğitim

Forumu

Türkiye'nin Eğitim Forumu Açıldı!

Ücretsiz üye ol, yerini ayırt.

Çözemediğin tüm soruları arkadaşlarına ve öğretmenlere sor!

Yazılı soruları, testler, denemeler, ders notları, kısaca tüm eğitim dökümanlarını ücretsiz indir!

Eğitim tartışmalarına katıl! Okulunu tanıt, yeni arkadaşlar edin!

Öğretmenler ve veliler için ayrılan özel alanlarda soru sor, tartış, dayanışma içinde ol!

Bunu arkadaşınla paylaş