Özel Ders
2016-ÖABT-ve-KPSS-Ne-Zaman-Yapılacak

2016 ÖABT ve KPSS Ne Zaman Yapılacak?

İşte ‘2016 KPSS ve 2016 ÖABT ne zaman yapılacak?’ sorularının cevabı…

KPSS’YE NE KADAR KALDI?

31 Mart 2016 tarihinde sona eren KPSS Lisans başvuruları için sınav tarihine çok az kaldı. 22 Mayıs Pazar günü yapılacak sınavın sonuçları, sınavdan 18 gün sonra yani 9 Haziran Perşembe günü tüm adaylara duyurulacak.

KPSS ÖABT SINAVI NE ZAMAN?

Kamuda öğretmen olmak için çalışıp çabalayan adaylar, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ile Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarından aldıkları puanları birleştirerek atama puanlarını elde edecekler. ÖABT sınavı 24 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak.

DHBT SINAVI İÇİN TARİH 6 KASIM

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), 6 Kasım 2016 tarihinde yapılacak. Bu sınavın başvuruları ise 21 Eylül-3 Ekim 2016 tarihinde gerçekleşecek. Adaylar, KPSS’ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılmak zorundadır. Lisans düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların KPSS Lisans Sınavına başvuru yapmaları ve sınavın GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR oturumuna katılmaları zorunludur.

ÖNLİSANS VE ORTAÖĞRETİM KPSS 22 EKİM’DE

KPSS’ye önlisans ve Ortaöğretim’den girmek isteyen adaylar başvurularını 09-24 Haziran tarihleri arasında yapacak. KPSS Önlisans ve Ortaöğretim sınavları ise 22 Ekim 2016 tarihinde tamamlanacak. Bu sınavların sonucu ise 10 Kasım 2016’da açıklanacak.

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2016 ÖABT ve KPSS Ne Zaman Yapılacak?

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş