Özel Ders
2015 Öğretmen Atamaları Başvurularında Kolaylık

2015 Öğretmen Atamaları Başvurularında Kolaylık

MEB öğretmen atamaları başvurularında, işlemleri kolaylaştıracak yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.

Öğretmen adayları, uygulamayla il bazında ülke genelindeki öğretmen ihtiyacından, atama için başvuru yapan kişi sayısına, tercih etmek istediği okuldaki öğretmen kadrosundan, branşındaki öğretmen bilgilerine, okulun tarihçesinden ulaşım ve sosyal yaşam alanlarına kadar birçok bilgiye ulaşabilecek.

Konuyla ilgili bilgi veren MEB Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Bilal Tırnakçı, öğretmen atamaları başvurularının bugünden itibaren elektronik ortamda alınmaya başlandığını belirtti.

MEB İlk Atama Başvuru Ekranı ve Detaylar İçin Tıklayın

Öğretmen atamalarında işlemleri kolaylaştırmak için İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının ortak çalışma yürüttüklerini belirten Tırnakçı, yeni ekranların, önceki öğretmen atamalarında yaşanan sıkıntılara dair veriler alınarak hazırlandığını dile getirdi.

Tırnakçı, yeni atanan bazı öğretmenlerden, gittikleri şehre, ilçeye, okula dair yeterli bilgi sahibi olmadan tercih yaptıklarına ilişkin şikayetler geldiğini söyledi. Yeni ekranları, bu şikayetlerin giderilerek öğretmen adaylarının tutarlı tercih yapabilmeleri için hazırladıklarını ifade eden Tırnakçı şunları söyledi:

Amacımız, öğretmen adaylarımızın kolay, güvenli, zihinlerinde herhangi bir soruya mahal kalmayacak şekilde tercih yapabilmelerini sağlamak. Ekranlardan öğretmen adaylarımız, Türkiye genelindeki ihtiyacı, branşlarındaki ihtiyacı, anlık yapılan müracaatların sayısını görebilecekler. Tercih ettikleri okullarla ilgili sosyal yaşam alanlarını ulaşım imkanlarını ve bu gibi zihinlerinde oluşabilecek tüm soruların cevaplarını da kolayca bulabilecekler.

diye konuştu.

E-devlet şifresiyle sisteme girilebilecek

Öğretmen adaylarının Bakanlığın internet sayfası üzerinden sisteme ulaşabileceğini belirten Tırnakçı, burada ilk atama, yeniden atama, milli sporcu ve kurumlar arası yeniden atama başvurusu olmak üzere 4 ekranın bulunduğunu söyledi.

2015 Öğretmen Atamaları Başvuru Kılavuzu İçin Tıklayın

Sisteme kimlik bilgileriyle veya e-devlet şifreleriyle giriş yapılabileceğini anlatan Tırnakçı, e-devlet şifresiyle sisteme girişte prosedürlerin daha kısa olacağına dikkati çekti.

Giriş yaptıktan sonra öğretmen adaylarının ülke genelinde sisteme girenler ile branş bazlı tercihte bulunanların sayısını ve başvuru oranlarını anlık görebileceğini belirten Tırnakçı, ekrandaki Türkiye haritasının turuncudan koyu kırmızıya doğru renklendirildiğini, illerdeki kontenjan sayısıyla bağlantılı olarak da griden koyu kırmızıya doğru renklerin değiştiğini söyledi.

Tırnakçı’nın verdiği bilgiye göre adaylar, tercih etmek istediği ilin üzerine tıklayarak atama için bu yıl verilen kontenjanı görebilecek. T.C kimlik numarasıyla giriş yapan öğretmen adaylarının bilgileri Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi’nden (MERNIS) kontrol edilecek, bilgilerin doğruluğu tespit edildiğinde de aday tercih ekranına yönlendirilecek.

Öğretmen adayları, alanlarını ve mezun oldukları yüksek öğretim programını da seçecek. Bunun ardından adayların karşısına branş bazlı öğretmen sayılarının yer aldığı ikinci bir harita çıkacak.

Öğretmen adayları okulların çevresindeki hastane de görebilecek

Öğretmen adayının, haritada tercih etmek istediği ili seçerek oradaki okulları, hizmet bölgesi ve alanlarıyla ilgili bilgilere ulaşabileceğini anlatan Tırnakçı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Öğretmen adayımız, ili seçtikten sonra illerden tercih edebileceği okul isimleri ekrana düşüyor. Burada önce okulun haritası, ulaşım bilgileri, çevre bilgileri, şehir merkezine uzaklıkları geliyor. Okullarımızın web sitelerinin linkleri var. Bu linke tıkladıklarında okulla ilgili daha fazla bilgiye ulaşabiliyorlar. Okulun öğretmen kadrosu, idari kadrosu, tarihi ve ulaşım bilgilerini görebiliyorlar. Öğretmen kadrosuna tıkladıklarında branşıyla ilgili çalışan öğretmen sayısı ve öğretmenlerle ilgili bilgilere ulaşabiliyorlar. Bazı okullarımızın web sitesindeki haritadan, okulun çevresindeki ibadethaneler, hastaneler ve lokantaların bilgilerine ulaşmak mümkün.

Öğretmen adayının okulu inceledikten sonra tekrar tercih alanına dönebileceğini ve istediği okulları buradan listesine ekleyebileceğini belirten Tırnakçı, atamalar için 40 tercih hakkı bulunduğuna işaret etti.

2015 Öğretmen Atama Başvurusunda İstenen Belgeler İçin Tıklayın

Tercihlerde ‘onay’ uyarısı

Tercihlerini tamamlayan öğretmen adayları onay işlemini yapacağı il ve ilçeyi de seçebilecek. MEB Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Tırnakçı,

Öğretmen adaylarımız tercihlerini yaptıktan sonra ‘ben tercihlerimi yaptım işim bitti’ gibi düşünmesinler, ilçeden ya da ilden tercihlerinin onayladığına dair belgeyi almadan, tercih işlemleri bitmiş olmuyor. O belgeyi aldıktan sonra tercihlerinde değişiklik yapamıyorlar ama o öncesinde sisteme tekrar girip tercihlerini veya tercih sıralamalarını değiştirebiliyorlar.

dedi.

Tırnakçı, başvurularda teknik bir problem çıkması halinde öğretmen adaylarının yardım masası linkinden görevlilere online ulaşabileceğini de söyledi.

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2015 Öğretmen Atamaları Başvurularında Kolaylık

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş