Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, TEOG sistemi kapsamında yapılan merkezi ortak sınavlarla ilgili, önümüzdeki hafta itibarıyla çalıştayların başlayacağını ve aksayan yönlerin tespiti halinde gerekli düzeltmelerin yapılacağını bildirdi.
Tekin, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılacak merkezi ortak sınavlarda bu yıl Ermeni öğrencilere de ‘Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’ dersinden soru yöneltileceğini söyledi.
Eleştirileri ve önerileri dikkate aldıklarını anlatan Yusuf Tekin, farklı dinlere mensup öğrencilere yönelik okullardan gelen talepleri karşılamaya çalıştıklarını belirtti.
Bu yıl liselere yerleştirmelerin sorunsuz bir şekilde yapıldığını söyleyen Tekin, küçük aksaklıklara da çözüm üretmeye çalıştıklarını dile getirdi.
TEOG kapsamında yaşanan aksaklıkların çözümü için her yıl sahada analizlerin yapıldığını hatırlattı Müsteşar Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:
Bu yıl da önümüzdeki hafta itibarıyla seçtiğimiz illerde Bakanlıktan görevlendirilen arkadaşlar, temsilci olarak belirlenen öğrenci, öğretmen ve velilerle bu tür çalıştaylar yapacak. Aksayan yönlerle ilgili revizyonlar söz konusu olacak. Geçtiğimiz yıl yerleştirme sürecinde yaptığımız küçük revizyonların esprisi buydu. Bu yıl da sahada aksayan herhangi bir durum varsa onlar düzeltilir. Sınavın genel mantığıyla alakalı, özellikle kamuoyunda ‘Sınav sistemi tekrar değiştiriliyor’ algısı oluşturmaya çalışan manipülatif bir medya var. TEOG sınavı, yaptığımız araştırmalara göre yüzde 95’in üzerinde memnuniyet oluşturdu. Öğrenci, öğretmen ve velilerimiz süreçten çok memnun. Biz bu sistemin daha da kökleşmesi, daha da sağlıklı hale gelmesi için tedbirlerimizi alacağız, aksayan yönleri düzelteceğiz. Sınav artık çok şükür oturdu, yerleşti. Bu yıl çok küçük revizyonlar söz konusu olur. Yine sahadan gelen talepler olursa, sınavın genel mantığıyla, yerleştirme sisteminin mantığıyla çelişmeyecek önerileri yeniden değerlendiririz.
Liselere yerleştirmeler sonrasında ‘açık liseden örgün eğitime geçmek isteyen öğrencilere nakil hakkı’ tanıdıklarını söyleyen Yusuf Tekin, Bakanlığa ulaşan taleplerin karşılandığını, tercihte bulunmayan öğrencilere de ulaşılması için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine liste gönderdiklerini bildirdi.
Tekin, öğrencilere ulaşılarak örgün eğitime geçmek isteyenlerin uygun okullara yerleştirileceğini de söyledi.
Öğretmenlikte iki yeni alan sınavı
Öğretmen adaylarının bir kısmının Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) puanıyla istihdam edildiğini anlatan Yusuf Tekin, bütün öğretmen adaylarının alan sınavına girmesini istediklerini, ancak ÖSYM’nin kapasitesi ve yoğunluğunun da dikkate alınması gerektiğini dile getirdi.
ÖABT ile ilgili ÖSYM ile her yıl protokol imzaladıklarını anımsatan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin,
Bu yıl için ÖSYM’nin iş yoğunluğu dikkate alınarak, zannediyorum iki yeni branşta daha alan sınavı yapılacak. Onun dışındaki konulardan biz bu yıl alan sınavı uygulamayacağız. Yine normal sınavla öğretmenlerimizi istihdam edeceğiz.
diye konuştu.
AA
Hocam Yani taban puanla ilgili bir şey söz konusu değil mi? 🙁