‘Proje Okul’ kapsamında yapılan atamalarla Bornova Anadolu Lisesi’nin 2 Fransızca öğretmeninden biri 8 yılı doldurduğu için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün emrinde görevlendirildi. 52 saat Fransızca dersi verilen okulda tek Fransızca öğretmeni kalınca aynı öğretmen Valilik görevlendirmesiyle okula geri döndü.
İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nin Fransızca öğretmeni ‘proje okul’ kapsamında gerçekleştirilen atamalar nedeniyle Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü emrinde görevlendirildi. 52 saat Fransızca dersi verilen Bornova Anadolu Lisesi’nde oluşan Fransızca öğretmeni ihtiyacı için henüz Milli Eğitim Bakanlığı herhangi bir atama yapmadı.
İhtiyacı gidermek üzere, 8 yıldan uzun süredir aynı okulda görev yaptığı için merkeze çekilen Fransızca öğretmeni ve bir öğretmen daha bakanlık ataması olmadan valilik görevlendirmesi ile aynı lisede yeniden işe başladı. 52 saat ders için norm 2 öğretmenken, Bornova Anadolu Lisesi’nde 3 Fransızca öğretmeni görevlendirilmiş oldu. Valilik görevlendirmesi yapılan öğretmenler 24 Ekim Pazartesi itibari ile Bornova Anadolu Lisesi’ndeki görevine yeniden başladı. Bornova Anadolu Lisesi’nde Fransızca dersinin 2 hafta boş geçtiğini belirten Türk Eğitim-Sen 1. Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, “Öğretmen burada 3 hafta görev yaptı. Sonra 8 yıldan daha uzun süredir aynı kurumda görev yaptığı için Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde norm olarak görevlendirildi. Burada Fransızca dersi 2 hafta boş geçti. Bunun vebalini kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz. Ancak bu aksaklığı gidermek üzere özverili çalışmalarından ötürü İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum. Aksaklıktan haberdar olur olmaz sorunu çözdüler” dedi.
DERS KİTAPLARI YERİNE MÜFREDAT DEĞİŞMELİ
Bornova Anadolu Lisesi’nde Fransızca ders kitaplarının da henüz temin edilmediğine dikkat çeken Demir, “Bazı okullarda 11. sınıfların ve ilkokul birinci sınıfların kitapları yok. Bazı okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin kitapları yok. 15 Temmuz olayından sonra maalesef bu konuda sıkıntı yaşıyoruz. Elbette bu kitapların yeniden derlenip gözden geçilmesi önemli bir konu, ancak esas üzerinden durmamız gereken konu ders kitapları değil eğitim müfredatı olmalıdır. Eğer bu yapı eğitimin içerisine bu derece sızmışsa, eğitim müfredatımızı gözden geçirip, milli, manevi değerlerimizi en üst perdeden değerlendirmeye alacağımız yeni bir müfredat yazımı çalışmalarına bir an evvel başlanmalı. 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren bu müfredatımıza uygun kitapların da basım işi, ihale işi bir an evvel tamamlanmalıdır. Gelecek nesillerimize bu şekilde devletimizin 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu çerçevesinde Atatürk İlke ve İnkılapları göz önüne alınarak yeni müfredat çerçevesinde eğitim vermemiz elzemdir ” diye konuştu.
DHA