Özel Ders

MEB 2014-2015 Yılı TEOG Kılavuzunu Yayımladı!

Milli Eğitim Bakanlığı 2014-2015 yılı için geçerli olan ortak sınav kılavuzunu yayınladı. Yayınladığı kılavuzda sınavlara dikkat çeken MEB giriş şartları ve başvuru işlemleri hakkında da bilgiler verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl planlanan Merkezi Ortak Sınavların bu yıl da tarihleri belli oldu. MEB’in sitesinden yapılan açıklamayla birlikte sınavların ayrıntılarına da değindi.

2014-2015 Öğretim Yılı Ortak Sınavlar e-Kılavuzu MEB’in resmi sitesi üzerinden yayınlandı.
E-OKUL ÜZERİNDEN YENİ BAŞVURU YAPILMAYACAK

8’inci sınıf öğrencileri, ortak sınavlara girmek için ücret yatırmayacak. e-okul sistemine kayıtlı 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için başvuru yapmayacak. 8’inci sınıf öğrencileri 2015 yılı PYBS’ye ayrıca girmeyecek ve parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8’inci sınıf öğrencilerinin başvuruları, 2015 yılı PYBS kılavuzunda belirtilen tarihlerde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından e-okul sistemi üzerinden yapılacak. Açık öğretim ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecek.

Yurt dışında öğrenimlerini sürdüren öğrenciler bulundukları ülkedeki eğitim ataşeliklerinde ya da elçiliklerde onaylattıkları denklik belgesine göre ortak sınavlara girebilecek. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin sınavlarda özelliklerine uygun hizmet alabilmeleri için; örgün eğitime devam edenler okul müdürlüğünün bağlı bulunduğu RAM’a, açık öğretim ortaokuluna devam edenlerin ise açık öğretim ortaokulu müdürlüğüne birinci dönem için 9 Ekim 2014, ikinci dönem için ise 3 Mart 2015 tarihi mesai bitimine kadar müracaat edebilecek.

Az gören öğrenciler ve işitme engelli öğrenciler, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan öğrenciler, özel öğrenme güçlüğü olan öğrenciler, yaygın gelişimsel bozukluğu olan öğrenciler, bedensel engelli öğrenciler, zihinsel engelli çocuklar, istekte bulunmaları halinde tek kişilik sınıflarda, total düzeyde görme engelli öğrenciler, süreğen hastalığı olan öğrenciler, okuyucu ve kodlayıcı eşliğinde tek kişilik sınıflarda sınavlara alınacak.

TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarında, ulusal elemelerden geçtikten sonra Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanmış olan öğrencilere, katıldıkları yılın yıl sonu başarı puanlarına belirlenen oranda ek puan verilecek.

ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ

8’inci sınıf I. Dönem Sınav Tarihi : 26-27 Kasım 2014 Mazeret Sınavı : 13-14 Aralık 2014  Sonuçların Açıklanması : Ocak 2015

8’inci sınıf II. Dönem Sınav Tarihi : 29-30 Nisan 2015  Mazeret Sınavı : 16-17 Mayıs 2015 Sonuçların Açıklanması : Haziran 2015

ORTAK SINAVLAR BİRİNCİ GÜN OTURUMU

Türkçe Dersi : Başlama Saati – 09.00 olurken Soru Sayısı da 20 oldu. Sınav Süresi ise 40 DAKİKA
Matematik Dersi : Başlama Saati – 10.10 olurken Soru Sayısı da 20 oldu. Sınav Süresi ise 40 DAKİKA
Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Dersi : Başlama Saati – 11.20 olurken Soru Sayısı da 20 oldu. Sınav Süresi ise 40 DAKİKA

ORTAK SINAVLAR İKİNCİ GÜN OTURUMU

Fen ve Teknoloji Dersi : Başlama Saati – 09.00 olurken Soru Sayısı da 20 oldu. Sınav Süresi ise 40 DAKİKA
T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Dersi : Başlama Saati – 10.10 olurken Soru Sayısı da 20 oldu. Sınav Süresi ise 40 DAKİKA
Yabancı Dil Dersi : Başlama Saati – 11.20 olurken Soru Sayısı da 20 oldu. Sınav Süresi ise 40 DAKİKA

SINAVA GİRME ŞARTLARI

Ortaokul Öğrencilerinin Sınavlara Girme Şartları

  • 2014–2015 eğitim ve öğretim yılında örgün ortaokulların 8’inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Açık Öğretim Ortaokulu Öğrencilerinin Sınavlara Girme Şartları

  • Örgün ortaöğretim kurumlarına kayıt ve devamda yaş sınırını doldurmamış olmak ve açık öğretim ortaokulunun 8‘inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Yurtdışında Bakanlığımıza Bağlı Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Sınavlara Girme Şartları

  • 2014–2015 öğretim yılında yurt dışında Bakanlığımıza bağlı okulların 8’inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Yurtdışında Bakanlığımıza Bağlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Sınavlara Girme Şartları

  • Yurt dışında öğrenim gördükleri sınıf düzeyi, Türkiye’deki 8’inci sınıfa denk okullarda öğrenim görüyor olmak.

KKTC’de Öğrenim Gören Öğrencilerin Sınavlara Girme Şartları

  • KKTC’deki öğrenciler için Türkiye’deki 8’inci sınıfa denk okullarda öğrenim görüyor olmak.

ORTAK SINAVLARA GİRMEK İÇİN BAŞVURU İŞLEMLERİ

a. 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için ücret yatırmayacaklardır.
b. E-okul sistemine kayıtlı 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için başvuru yapmayacaklardır.
c. 8’inci sınıf öğrencileri 2015 yılı PYBS’ye ayrıca girmeyeceklerdir. Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8’inci sınıf öğrencilerinin başvuruları, 2015 yılı PYBS kılavuzunda belirtilen tarihlerde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından e-Okul sistemi üzerinden yapılacaktır.
ç. Açık öğretim ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir.
d. Yurt dışında Bakanlığımıza bağlı olmayan okullardan sınava girmek isteyen öğrenciler; bu kılavuzda yer alan “EK 1– Ortak Sınavlar Yurt Dışında E-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin Başvuru Formu”nu eksiksiz ve doğru bilgilerle dolduracak ve yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği veya Konsolosluk yetkililerine onaylatacaklardır.

Aşağıdaki belgeleri, birinci dönem sınavları için 07 Kasım 2014, ikinci dönem sınavları için 03 Nisan 2015 tarihine kadar Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 06500 Teknikokullar ANKARA-TÜRKİYE adresine APS veya dengi posta yoluyla göndereceklerdir.

Yurt Dışında Bakanlığımıza Bağlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerden

İstenecek Belgeler

Bir adet vesikalık fotoğraf,
Bulundukları ülkedeki büyükelçiliklerde/başkonsolosluklarda onaylattıkları denklik belgesi,
EK 1– Ortak Sınavlar Yurt Dışında E-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin Başvuru Formu”.

NOT : Ayrıca postadan kaynaklı mağduriyetlerin oluşmaması için öğrenciler/veliler, bu belgeleri tarattırdıktan sonra başvuru süresi içinde elektronik olarak ortaksinav@meb.gov.tr internet adresine göndereceklerdir.

Yurt dışında öğrenimlerini sürdüren öğrenciler bulundukları ülkedeki eğitim ataşeliklerinde/elçiliklerde onaylattıkları denklik belgesine göre ortak sınavlara girebileceklerdir.

 

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

MEB 2014-2015 Yılı TEOG Kılavuzunu Yayımladı!

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş