Merakla beklenen kodlama dersinin mayıs ayı sonunda müfredata gireceği öğrenildi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın kodlama dersinin okullarda okutulması için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile görüştüklerini açıklaması ile dersin ne zaman müfredata gireceği merakla bekleniyordu. Gazi Üniversitesi’nden bakanlıkla çalışmalar yürüten akademisyenlerden edinilen bilgiye göre Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve YEĞİTEK’in konu ile ilgilendiği ve birimlerin yoğun şekilde çalıştığı mayıs sonunda yeni yönetmeliğin bakanın masasında olacağı ve dersin müfredata gireceği söyleniyor.
Müfredat Çalışması Yapılıyor
Milli Eğitim Bakanlığının dersin müfredat çalışması kapsamında akademisyenler, stk ve teknoloji şirketleri ile irtibat halinde olduğu hatta oracle gibi birkaç firma ile bu konuda ciddi adımlar atıldığı belirtiliyor.
İlkokula 2 Saat, Ortaokula ve Liseye 4 Saat Kodlama Dersi
Çocukların teknoloji ile küçük yaşlardan tanışmaya başlamaları ile bakanlığın çocukların üretmeyi öğrenmelerini istediği bu yüzden algoritmik düşüncenin çocuklara kazandırılması için 1,2,3 ve 4. sınıflarda haftada 2 saat zorunlu kodlama dersinin olacağı söyleniyor. Yeni müfredatla kodlama dersinde çocukların kağıt, kalem hatta bilgisayar kullanmadan eğlenerek algoritma oluşturacakları belirtiliyor. Dersin Ortaokul 5,6,7,8 de 4 saat zorunlu ve Liselerde kademeli olarak 9,10,11,12 de 4 Saat zorunlu olacağı söylenmekte ve müfredat konusunda oracle gibi birkaç ünlü firma ile çalışmalar yürütüldüğünden bahsediliyor..
Ortaokul ve Liselere Robotik Kulübü
Kodlamanın ilkokuldan başlanarak öğrencilere özendirilmesi ve sevdirilmesi için ortaokul ve liselerde robotik kulüpleri kurulması için temel eğitim genel müdürlüğünün ciddi bir yönetmelik çalışması içinde olduğu ve müfredat ile birlikte bu yönetmeliğinde yürürlüğe gireceği konusunda ciddi duyumlar olduğu belirtiliyor.
Dersi Verecek Öğretmenler
Dersi Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin vereceği, Talim ve Terbiye Kurulunun bu konuda düzenlemesinin çalışmalarınında eş zamanlı olarak yürütüldüğü belirtiliyor.