12 – 13 Aralık tarihli Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavları öncesinde AÖF sınav giriş belgeleri yayınlandı. AÖF sınav yerleri de, giriş belgelerinin yayınlanmasıyla belli oldu.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakülteleri’nde eğitimine devam eden öğrenciler merakla AÖF sınav yerlerinin açıklanacağı tarihi bekliyordu. 12 – 13 Aralık’ta gerçekleştirilecek Güz Dönemi sınavlarına sayılı günler kala AÖF sınav yerleri açıklandı mı? sorusuna yanıt aranıyordu. Peki AÖF sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Sınavdan 1 hafta önce yayınlanması beklenen AÖF sınav yerleri belli oldu.
Öğrenciler, Sınav Giriş Belgesini www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin “Giriş Yapmak İçin Tıklayınız” bölümünden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak veya AÖF Bürolarından alacaklar. Öte yandan AÖF sınav giriş belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmeyecek.
AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL EDİNİLİR?
Aşağıda yer alan bağlantıdaki Anadolu Üniversitesi sitesi üzerinden ilk olarak ‘Açıköğretim’ bağlantısına girdikten sonra Giriş Yap’ butonuna tıklamanız gerekmektedir. TC kimlik numaranız veya e-Posta adresinizi ardından ise, şifrenizi girdikten sonra AÖF ekranına giriş gerçekleşecek. Ardından AÖF sınav yerinizi öğrenebilirsiniz. Ayrıca sınava girmek için ihtiyacınız olan AÖF Sınav Giriş Belgesi’ni de yine aynı yerden edinebilirsiniz.
AÖF SINAVLARI NE ZAMAN?
Güz Dönemi AÖF sınavları 12 – 13 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Dönem sonu sınavı ise 23 – 24 Ocak 2016 tarihlerinde uygulanacak. Bahar Dönemi ara sınavları 16 – 17 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecekken, dönem sonu sınavı ise 28 – 29 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacak.
AÖF SORU VE CEVAPLARI VE SONUÇLARIN YAYINLANMASI
AÖF geçmiş yıllara ait sınav soru ve cevapları Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminden yayımlanır. Ayrıca dönem içerisinde yapılacak olan ara sınavı ve dönem sonu sınavı soru ve cevapları sınavların ardından açıklanır. AÖF sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 20 gün içinde açıklanmakta olup sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmaz.
ÖĞRENCİLER AÖF SINAVINDA HANGİ KONULARDAN SORUMLUDUR?
Öğrencilerin AÖF ders kitapları kayıt yenileme tarihleri içerisinde AÖF bürolarından verilecektir. Verilemeyen ders kitapları daha sonra AÖF bürolarından alınabilecektir. Ayrıca öğrencilerimiz ders kitaplarının
dijital versiyonuna (PDF) www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresindeki DERS MALZEMELERİ bağlantısına T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak erişebilirler. Ayrıca öğrencilerin okuyacakları derslerin sınavlarında sorumlu olacakları üniteler www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinde yayımlanmaktadır.
AÖF SINAVLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİR?
Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Usul ve Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Bağıl Değerlendirme Esaslarına göre belirlenir. Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5 (beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız.
Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir. Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek, yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle soru kitapçıklarındaki soruların cevapsız bırakılmaması, öğrencilerin yararınadır. Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.