2015-2016 2. TEOG ortak sınavları bugün yapılmaya başlandı. İlk gün Türkçe, Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavları gerçekleştirildi. İşte 2015-2016 2. TEOG Türkçe soru ve cevapları…
2015-2016 2. TEOG Türkçe soru ve cevapları
- ‘Terimler sözlüğü oluşturma’ sorusunun cevabı: A) metre – makroklima – rakım
- ‘Verilen metindeki bir kelimelerinden hangisi farklı anlamda kullanılmıştır?’ sorusunun cevabı: C) III (Onunla bir yaşta ihtiyar çınar – bir = aynı)
- “Gerçek dostun ve olduğunu bilirim, bildiğim için de …” Bu cümlenin “özveri” anlamı taşıması için aşağıdakilerin hangisiyle tamamlanması gerekir? sorusunun cevabı: C) Yeri geldiğinde kendi isteklerimden onun için vazgeçerim.
- “(I) Anneannem sadece biz çocuklar için değil, mahallenin büyükleri için de ayrı bir anlama sahipti. (II) Arka bahçede, hemen hemen…” Bu metinde numaralandırılmış cümlelerin hangisinde neden-sonuç ilişkisi vardır? sorusunun cevabı: D) III ve IV
- “Bizde bisikletin bir spor aracı olarak kullanılması, dünyada ilk bisiklet yarışmasının yapılmasından kırk yıl sonra…” Bu cümleden aşağıdaki yargılardan hangisi kesin olarak çıkarılır? sorusunun cevabı: B) Bisiklet spor dışında da kullanılan bir araçtır.
- “Anadolu toprağı Türkler yerleşmeden öce boş değildi…” Bu metinde Anadolu’nun hangi özelliği vurgulanmıştır? sorusunun cevabı: A) Birçok kültürün buluşma noktası olması
- “Çocuğa güzellik, insanlık duyguları ile ulus ve yurt sevgisi kazandırmada şiirin etkisi çok önemlidir…” Bu metinde şiirin aşağıdaki işlevlerinin hangisiden söz edilmemiştir? sorusunun cevabı: B) Ezber gücünü arttırması
- (I) “Denizineği” olarak bilinen manatiler, genellikle vakitlerini su altındaki bitki örtüsünde otlayarak geçirirler. (II) Sıcak kıyıların…” Bu metinde numaralandırılmış cümlelerin hangisinden sonra “Öyle ki saatte 25 km hızla bile yüzebilirler” cümlesinin getirilmesi en uygundur? sorusunun cevabı: D) IV
- “Nasrettin Hoca eşeğinden düşer ve acıyla kıvranır.” Bu metin düşüncenin akışına göre aşağıdakilerden hangisiyle tamamlanmalıdır? sorusunun cevabı: D) Aynı duyguyu yaşayanlar birbirini daha iyi anlar.
- “Evet, isterseniz bununla ilgili bir anımı paylaşayım. Jules Verne’in…” Bu metin aşağıdaki sorulardan hangisine yanıt olarak söylenmiştir? sorusunun cevabı: B) Çocukluğunuzda yazar olmaya yönelik bir isteğiniz var mıydı?
- “İnsanın yaşamını yönlendiren en büyük güç olmuştur söz ve sözcükler…” Bu metinde yazar ana fikri desteklemek için hangisine başvurmuştur? sorusunun cevabı: D) Öne sürdüğü düşünceyi başkalarının görüşleriyle destekleme
- “İhtiyarlar ne yaparlar? Başlarından geçenleri yazarlar. Ben de bunu yapıyorum…” Bu metinde yazar aşağıdaki metin türlerinden hangisine ait eserler verilmesini önermektedir? sorusunun cevabı: C) Günlük
- “Yunus Emre, tasavvuf edebiyatının en büyük şairlerinden biridir…” Bu metne göre aşağıdaki dörtlüklerden hangisi Yunus Emre’ye ait olamaz? sorusunun cevabı: B) Bizim yaylanın başına, Can dayanmaz düşüne, Serin yaylalar başına, Kuraydım otağı şimdi
- “(I) Akdeniz Bölgesi genellikle yaz mevsiminin hakimiyet alanı gibi düşünülse de Davraz bu inanışı tersine çeviriyor bence…” Bu metinde numaralanmış cümlelerle ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? sorusunun cevabı: A) I. cümle öznel yargıdır.
- “(I) Yenilenebilen ve ses yalıtımı sağlayan saman balyası en ucuz doğal malzemelerden biridir. (II) Ayrıca…” Bu metin iki paragrafa bölünmek istenirse ikinci paragraf numaralanmış cümlelerin hangisiyle başlar? sorusunun cevabı: B) IV. (Saman balyası evlerle Türkiye yeni yeni tanışıyor.)
- Numaralanmış cümlelerin hangisinde çatı özelliği yanlış verilmiştir? sorusunun cevabı: C) III (Geçmişi, tatlı bir çocuk masalı gibi anımsarız – Edilgen)
- “(I) Köyde dedemin keçileri, tavukları ve birkaç ineği bulunuyordu. (II) Burada minicik…” Bu metinde numaralanmış cümlelerle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez? sorusunun cevabı: D) IV. cümle ortak ögeli bir cümledir. (Ninem fideleri çapalardı, ben ağaçların altında oynardım. – Ortak öge bulunmamaktadır.)
- “Azim ve kararlılıkla yapılan çalışmalar insanı her zaman mutluluğa ulaştırır.” Bu cümlede vurgulana öge aşağıdakilerden hangisidir? sorusunun cevabı: A) Yer tamlayıcısı
- Metinde altı çizili sözlerin hangisinde yazım yanlışı vardır? sorusunun cevabı C) III (ay çiçekleri – doğrusu “ayçiçekleri”dir)
- “Sizce mutluluk nedir( )” diye soran birine… Bu metinde yay ayraçla gösterilen yerlere aşağıdakilerden hangisinde verilen noktalama işaretleri sırasıyla getirilmelidir? sorusunun cevabı: B) (?) (:) (,) (.)
dilbilgisi.net
2015-2016 2. Dönem TEOG Matematik soru ve cevapları için tıklayın.
2015-2016 2. Dönem Türkçe sınavınız nasıl geçti? Sınavla ilgili duygu ve düşüncelerinizi yorum bölümünde dile getirebilirsiniz.
“İhtiyarlar ne yaparlar? Başlarından geçenleri yazarlar. Ben de bunu yapıyorum…” Bu metinde yazar aşağıdaki metin türlerinden hangisine ait eserler verilmesini önermektedir? sorusunun cevabı: C) Günlük ozan hocam ben bu sorunun cevabında bir hata bulunduğunu düşünüyorum cevabın DENEME olduğunu düşünüyorum bu konu hakkında beni bilgilendirir misiniz ?
Bence de kesinlikle deneme
Soruda paragrafın türünü sormuyordu, yaşlı adamın, insanlardan ne yazmasını istediğini soruyordu. Paragrafta geçen ‘günü günlük’ kelimelerinden yapabilirdin aslında. Soruyu yanlış anlamışsındır. Sağlık olsun alt tarafı bir sınav, daha yolun başı nasılolsa. İnşallah yarınkisinde Allah’ın izniyle full yaparız. Herkese başarılar.
ben d yaptım yazım yanlışlı soruyu
abi lütfen dini yayınlarmısın