Antalya’da düzenlenecek MEB’in “en üst danışma kurulu” niteliğindeki şuranın bu yılki gündemini, “Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri”, “Öğretmen Niteliğinin Arttırılması”, “Eğitim Yöneticilerinin Niteliğinin Arttırılması” ve “Okul Güvenliği” konuları oluşturacak.
Şurada, komisyonlar oluşturulacak. Komisyonların hazırlayacağı raporlar, genel kurula sunularak, karara bağlanacak.
Şurada, Öğretmen Strateji Belgesi de kamuoyuyla paylaşılacak.
19. Milli Eğitim Şurasında, gündem konularıyla ilgili raporların hazırlanması, belirlenen tespit ve görüşlerin uygun hale getirilmesi amacıyla her bir gündem konusu için özel ihtisas komisyonu oluşturuldu. Komisyon çalışmalarına 2 bin 200 akademisyen, maarif müfettişi, okul yöneticisi, öğretmen, veli, öğrenci, sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
19. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu’na, eski milli eğitim bakanlarından 6, eski milli eğitim müsteşarlarından 5, eski Talim ve Terbiye Kurulu başkanlarından 4, TBMMMilli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’ndan 26 milletvekili, Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı, birim amirleri ve Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı üyelerinden 29, ilgili diğer bakanlık veya birim temsilcilerinden 23, üniversite rektörlerinden 12, eğitim fakültesi dekanlarından 12, sivil toplum kuruluşlarından 25, eğitim sendikalarından 16, çeşitli üniversitelerden alanla ilgili 16, özel ihtisas komisyonundan 50, il milli eğitim müdürü veya müdür yardımcılarından 33, ilçe milli eğitim müdürlerinden 16, maarif müfettişlerinden 9, okul kurum müdürlerinden 55, öğretmen, öğrenci ve velilerinden 150, basın mensuplarından 17 olmak üzere yaklaşık 600 katılımcı davet edildi.
Şuralar
Milli Eğitim Şurası’nın ilki 1939 yılında, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel başkanlığında “Cumhuriyet Maarifinin Plan ve Esasları”, “Çeşitli öğretim derecelerindeki müesseselere ait talimatnamelerin incelenmesi” ve “bütün müfredat programlarının incelenmesi” gündemiyle toplandı.
Şurada alınan kararlar, tavsiye niteliği taşıyor. Şura 6 Aralık’ta sona erecek.