Özel Ders
TEOG'a 3 Hafta Kala Neler Yapılmalı

TEOG’a 3 Hafta Kala Neler Yapılmalı ?

TEOG’a 3 hafta kaldı. Peki TEOG’a 3 hafta kala neler yapılmalı? Neler yapılmamalı?

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş kapsamında yapılan TEOG sınavlarının ilki 25-26 Kasım tarihlerinde oturumlar halinde gerçekleştirilecek. TEOG sınavına yaklaşık 1 milyon 300 bin kişi girecek. ‘1. TEOG sınavına 3 hafta kala da nelere dikkat etmelisiniz’ konusunda sizlere rehber olmak istedim.

Öncelikle 3 hafta kısa bir süre değil. Bu yüzden 3 haftayı verimli bir şekilde geçirirseniz bir kaç ayı rahatlıkla telafi edebilirsiniz. Bu yüzden pes etmek yok! Her zaman dediğim gibi TEOG zor bir sınav değil.

  • Mutlaka eksik konularınızı gözden geçirin. Anlamadığınız konuları ya da soru tiplerini mutlaka öğretmenlerinize sorun, anlayın. Ve bu eksiklikleri öğrendikten sonra da mutlaka bol bol soru çözün, pratik yapın, pekiştirin.

TEOG Konu Anlatım Videoları İçin Tıklayın

  • TEOG konularını bir liste şeklinde duvarınıza asın. Bu sene 1. TEOG konularında Matematik dersi için büyük değişiklikler var. Bu sene Histogram, Fraktal yok. Konular;
  • Üslü Sayılar
  • Köklü Sayılar
  • Gerçek Sayılar
  • Sayı Örüntüleri (Diziler)
  • Cebirsel İfadeler

Cebirsel ifadelerde sadece tek bir konu var. O da ‘özdeşlik ile denklem arasındaki fark’. Sadece bundan sorumlusunuz. Beklentim, bu konudan ya soru çıkmayacak, çıkarsa da 1 tane soru çıkacak ve çıkacak soru da belli gibi. 4-5 tane eşitlik verilecek ve ‘bunların hangisi/kaç tanesi denklem/özdeşliktir’ diye sorulacak. Eğer çıkarsa bu soruyu hepiniz çok rahatlıkla yapabilirsiniz.

Diğer derslerde ise konular değişmedi. Aynı konular mevcut.

2015-2016 8. sinif teog konulari
2015-2016 8. sınıf ve TEOG konuları için tıklayın.
  • MEB’in yayımladığı kazanım testlerini çözmek de çok önemli. Gerçekten güzel sorular var. Bu soruları mutlaka çözün, çözemediğiniz soruları öğretmenlerinize sorun.
MEB-kazanim-testleri-yayinlandi-tum-siniflar
MEB kazanım testleri için tıklayın.
  • Kulağınıza belki bir klişe gelecek fakat ‘ders, derste dinlenir.’ Bu gerçekten çok önemli. Eğer konuyu derste iyice dinlerseniz, sonrasında yapacağınız tekrar, soru çözme gibi çalışmalar çok daha verimli olacaktır. Başta dediğim gibi 3 hafta uzun ve yeterli bir süre. Çok eksik konunuz olsa dahi dersi okulda iyice dinleyin.
  • Geçmişte TEOG sınavlarında çıkan soruları mutlaka çözün. Geçen senelerde nasıl sorular çıktıysa, bu sene de, gelecek senelerde de aşağı yukarı aynı tarz sorular çıkacaktır. Bu yüzden geçmiş TEOG sorularını çözmek ve iyice anlamak sizi bir adım öne çıkaracaktır.
teog da hangi konudan Kac soru cikiyor
TEOG’da hangi sorudan kaç soru çıkıyor ? Ayrıntılar için tıklayın.
  • Eğer konularınız bittiyse ve eksiğiniz, gediğiniz pek yoksa deneme çözmeye başlayabilirsiniz. Deneme çözerken masadan kalkmayın, mutlaka süre tutun. Bildiğiniz üzre her sınav 20 sorudan oluşuyor ve her sınav için 40 dk süreniz var.
  • Tüm bunlarla birlikte uyku düzeninizi kesinlikle bozmayın. Aynı şekilde beslenmenize de dikkat edin. TEOG sınavları oturumlar şeklinde olacak ve uzun bir süreç. Heyecandan ve stresten uzak durun. ‘Acaba ne olacak?’ sorusunu kafanızda atın ve çalışmaya odaklanın. Tekrar ediyorum; ‘3 hafta upuzun bir süre ve her şeyi telafi edebilirsiniz.’
TEOG-hakkinda-her-seyi-sorun
TEOG hakkında her şeyi Ozan Hoca’ya sormak için tıklayın.
  • Deneme çözdükten sonra mutlaka yanlışlarınıza odaklanın. Yaptığını doğrulardan öte yaptığınız yanlışlar çok daha önemli. Yanlışlarınızı doğruya çevirirseniz, esas o zaman puanınızı arttırırsınız. Ayrıca deneme çözdükten sonra puanınızı hesaplayıp kaç puan aldığınızı görmeniz de hem ne aşamada olduğunuzu görmeniz hem de motive olmanız açısından faydalı olabilir.
TEOG-2016-puan-hesaplama
%100 MEB Uyumlu TEOG Puan Hesaplama Modülü İçin Tıklayın.
Aklınıza takılanları ve sormak istediklerinizi, yazının altında yer alan yorum bölümlerinde sorabilirsiniz. Hepinize TEOG sınavlarında başarılar dilerim.

Bu yazının tüm hakları ozancorumlu.com’a aittir. www.ozancorumlu.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

 

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: 4.78 ( 2 votes)

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

13-Yaşına-Gelmeden-Önce-Oğlunuza-Öğretmeniz-Gereken-13-Şey

13 Yaşına Gelmeden Önce Oğlunuza Öğretmeniz Gereken 13 Şey

43Paylaşım Facebook’ta Paylaş31 Twitter’da Paylaş2 Beğen!6 Yorum Yaz1 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest3 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

2 Yorum

  1. merhaba. ben teoga gireceğim nisanın sonunda. benim brir hedefim var. ulaşılamayacak bir defdef değil ama çalışmam lazım. hedefe ulaşabilir miyim? yoksa artık çok mu ge

    • Merhaba Yaren.

      3 haftadan biraz daha fazla bir süre var TEOG’a bildiğin üzere. Ve bu süre eğer iyi çalışırsan gayet iyi bir süre. Başaramaman için bir sebep yok.

Tartışmaya Katılın

TEOG'a 3 Hafta Kala Neler Yapılmalı ?

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

'Özel Ders' İçin Doğru Yerdesin !
Ozan Hocayla Özel Ders

“Özel ders, öğrencinin tek başına ders çalışabilmesini sağlamaktır.”

  • TEOG Sınavına Profesyonel Hazırlık (Matematik-Fen)
  • Derslere Yardımcı Özel Ders
  • Ücretsiz Öğrenci Koçluğu
  • Özel Hazırlanan Sorular ve Deneme Sınavları
  • Skype Özel Ders Seçeneği
Bunu arkadaşınla paylaş