Özel Ders

205 Yorum

  1. yüzdelik dilimim 0.07 istanbul erkek 0.06 yepim 497.49 girer miyim?

  2. yüzdelik dilimim 13.44
    istediğim liseler 10.7 , 12 , 13 hangilerine gidebilirim

  3. Merhaba Ozan Bey,

    Kızımın yüzdelik dilimi 0,42. Kadıköy Anadolu Lisesi 2015’de 0,69 ile aldı. ancak bu sene 340 yerine 238 öğrenci alacak. Kadıköy Anadolu’ya girememe ihtimali olur mu?

    • Merhaba Ozan Bey,

      Kızımın yüzdelik dilimi 0,42. Kadıköy Anadolu Lisesi 2015’de 0,69 ile aldı. ancak bu sene 340 yerine 238 öğrenci alacak. Kadıköy Anadolu’ya girememe ihtimali olur mu?

    • Merhaba Eylem hanım.

      İyi bir şansınız var. Fakat kontenjanın bu kadar düşmesi sizin için büyük bir dezavantaj. Garanti denilecek bir durumunuz yok.

  4. ama puan olarak yüksekteyım

  5. hocamö benim yuzdelık dilimi 8.90 konya lisesi 7.78 girebilirmiyim

  6. Hocam puanım 491,6 dilimim 0,56 kabataş veya atatürk fene girebilirmiyim

  7. Hocam puanım 456,8326 istediğim lisenin puanı 456.6966 İngilizce bölümü fakat Türkiye geneli yüzdelik dilimim 7.1 il geneli yüzdelik dilimim 8,84 okulun yüzdelik dilimini bilmesemde internette 2015 yüzdelik dilimine göre ingilizcesi 6, lük bir yüzdelik dilimle alıyor .Almanca ve fransızca bölümleri oluyor ama İngilizceside bir şekilde nakil le falan olur mu?

  8. Bu sene yüzdelik dilimler epey değişmiş.Geçen sene aynı puanı alan kişinin bu seneki duruma kıyasla yüzdelik dilimi daha iyi.Sizce puanlar yükselir mi?

  9. Hocam ben Ankara Ayrancı Anadolu Lisesi ni istiyorum fakat yüzdeliğim yalnızca çincesine tutuyor.ingilizcesiyle aramda %1.70 lik fark var.İngilizcesini listemde 2. sıraya yazacağım fakat çincesini yazıp yazmamakta kararsızım .Sizce çince öğrenmek benim için bir kayıp olur mu?Çünkü uluslararası ilişkiler vs.değil tıp okumak istiyorum.Ya da çincesini yazsam daha sonra nakil aldırsam girme ihtimalim nasıl olur ?

    • Merhaba Özge.

      Çince dünyada en çok konuşulan dillerden bir tanesi. Türkiye’de iyi seviyede Çince bilen sayısı da gayet az. Ama tıp okuyacaksan mesleki olarak ne kadar işine yarar onu bilemem. Ama farklı bir yabancı dil öğrenmekten kimseye zarar gelmez. İngilizceyi zaten her türlü öğrenirsin.

  10. Hocam merhaba.
    Puanım 465 yüzdelik dilimim 5.26 istediğim iki okul var birinin yüzdelik dilimi 2.48 öbürü 5.19 sizce bunlardan birisini tutturabilir miyim? Ve bunları sıralamada nasıl yerleştirmeliyim?

    • Merhaba Ömer.

      %2.48 imkansız gibi bir şey. %5.19 için ise gayet şansın var ama garanti denilecek bir durumun da yok. İkisi de listende olacaksa elbette 2.48 i üste koy.

  11. hocam benim puanım 427.6270.türkiyedeki yüzdelik dilimim 13.75,istanbuldaki yüzdelik dilimim ise 14.17.istanbuldaki hangi anadolu liselerini yazabilirim.

    • Merhaba Enes.

      İstediğin liseyi yazabilirsin. Okul önerisi istiyorsan burada herkese bu şekilde liste yapmam teknik olarak imkansız. Yüzdelik diliminin 3-4 yukarısından başlayıp, 25 tercih yapacaksan 17’inci, 20’inci tercih dolaylarında kendi dilimini bulup, en altta da garanti tercihlerde bulunmanı tavsiye edebilirim.

  12. Benim puanim 296 997 yuzdelik dilimiz % 50 saglik meslek listesine gidebilirmiyim istanbula bu puanla gidebilirmiyim

  13. ilknur özvardar

    Hocam 8.75 yuzdeliklere edp 8.54 ile alan Anadolu lisene girebilirmiyim sıralamada kaçıncı sırada yapmalıyım birde hocam geçen senelerde 450 puan alan öğrenci %7 ile % 8 arasında yer alırken neden busene yüzdelik %8 %9 arasında ben daha iyi yüzdelik beklerken kötü bir yuzdelik oldu hem sınav zOr dediler başarı dusecek ama bakıyorum basari dusmemis aydinlatirsaniz sevinirim

    • Merhaba.

      Şansın gayet var. İstediğin kadar yukarıdan başlayabilirsin. Sadece kendi tercihini 15-20. tercihinde bul ve son 5 tercihini de düşebildiğin kadar düş, garanti tercihler yap. 25 tercihini de doldurmayabilirsin elbette. Bu orana göre hareket et.

      Ben sınav zor ve başarı düşecek demedim, aylardır da tek başıma aksini söylüyorum. Bu sorunu aylardır sınav zor ve başarı düşecek diyenlere sormalısın 🙂

  14. Hocam merhaba benim puanım 436 gitmek istediğim lise 431 puanlar tutuyor ama yüzdelik dilim benimki 11.78 lisenin ki 11.18 sizce girermiyim

  15. iclal betül halil

    puanım 483,6057 türkiye geneli yüzdelik dilim 1.76 il geneli yüzdelik dilim 1.44 istediğim okul İskenderun tosçelik fen lisesi okulun yüzdelik dilimi 1.35 sizce okula gidebilir miyim ???

  16. hocam il e göre yüzdelik dilim ve türkiye genel yüzdelik dilim nedir biz il sınırları içerisinde tercih verdiğimizde il e göre olan yüzdelik dilimi mi kullanacaz

  17. Yuzdelik dilimim 14.1 yuzdelik dilimi 12 olan liseye gidebilir miyim puanim tutuyor

  18. Hocam benim yuzdelik dilimim 10.07 gecen yil yuzdelik dilimi 9.97 olan liseye gidebilir miyim taban puan olarak oluyor ama yuzdelik dilim bu sekilde kontejan 204

  19. hocam ben 432 puan aldım genel yüzdelık dılımım12 il ise 6.72 gıtmek istedıgım okulun yuzdelık dılılmıne baktıgımda genel tutmuyo ama il tutuyo ya demek istedıgım genele mı ile bakacaz

  20. Ozan bey oğlumun yüzdelik dilimi 0,68 kabataş ve istanbul erkek lisesini ve atattürk fen lisesini tercih Listemize yazmayı düşünüyoruz fikrinizi öğrenebilir miyim?

    • Merhaba Belma hanım.

      Bu liselerin tutup tutmayacağı konusundaki fikrimi sorduğunuzu varsayıyorum. Bahsetmiş olduğunuz okulları yüzdelik dilimlerini de yazarsanız sağlıklı bir yorum yapabilirim.

  21. Türkiye yuzdeligim5.01 Çankırı fen lisesi ise 4.39 girme ihtimali. Nedir puanim 466.7189 olisenin taban puanı ise 467.7489 yardım ederseniz sevinirim. Birde yedek ten girmek nasıl oluyor. Mesela yedeklere ismini ilk yazdiranmi yoksa puan oncelikine goremi tam bilmiyorum bide bir lise ile aramda 15puan var oliseye yedeklerden girermiyim lütfen detaylica yazarsaniniz sevinirim. Vede çok iyi bir eğitmen olduğunuzu söyleyebilirim…
    Birde nakillerde taban puan varmı

    • Merhaba Furkan.

      İmkansız değil durumun ama şansının yanında olması gerekiyor. TEOG’da yedek diye bir şey yok. Nakiller var. Nakil işi de tamamen şans işi. Daha önce başvuru yapman sana bir avantaj sağlamaz. Yine puan üstünlüğüne göre seçiliyor öğrenciler. Nakillerde boş kontenjan ve taban puan şartı aranmayacak başvuru yaparken.

  22. Yüzdelik dilimim 3.03 istediğim lise 2.98 bu liseyi 1.sıraya yazmamda bir sakınca var mı h ocam

    • Hocam bir de sonuçların açıklandığı ekrandaki notta bu yıl tercih ve yerleştirme işlemleri Yerleştirme Esas Puanına göre yapılacaktır diyordu.

    • Merhaba Ata.

      Hayır, hiçbir sakınca yok. Hatta daha yukarıdaki okullardan da başlayabilirsin. Yeter ki listende garanti tercihlerde de bulun.

      • Peki hocam sağolun.Son sorum bu liseyi kazanır mıyım sizce?Sizin gibi değerli bir öğretmenden bunu duymak isterim.

        • Şansın var fakat garanti denilecek bir durumun da yok Ata. Mutlaka garanti tercihlerde de bulunmalısın açıkta kalmamak için.

          • Hocam bir de sonuçların açıklandığı ekrandaki notta bu yıl tercih ve yerleştirme işlemleri Yerleştirme Esas Puanına göre yapılacaktır diyordu.Ayrıca 3.36 lık bir lise daha yazacağım bunun hakkındaki görüşleriniz nelerdir acaba?

            • Bir de 2.98 lik liseyi kazanma şansım YÜZDE kaçtır?(Yüzdelik Dilimim:3.03)

            • Bu işin bir matematiği yok. Sana bir yüzde veremem. YEP’e göre yapılacak evet. Zaten YEP ve yüzdelik dilim farklı şeyler değil. Aynı şey. Ama tercihleri yüzdelik dilimlere göre yapmalısınız çünkü daha sağlıklı bir veri.

              • Hocam yüzdelik dilimim 3.03 aşağıdaki listeyi oluşturacağım açıkta kalam riskim var mı sizce?

                1-2.98
                2-3.36
                3-2.57
                4-8.19
                5-15.71

                • DAHA ÖNEMLİSİ 1.TERCİHİMİ ÇOK AMA ÇOK İSTİYORUM ARADAKİ FARK YÜZDE 0.05 AMA PUAN OLARAK 1.5 PUAN ÜSTÜNDEYİM BUNUN HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ BU İŞİN BİR MATEMATİĞİ YOK DEMİŞTİNİZ AMA YANİ SİZCE BU LİSEYİ KAZANMA ŞANSIM YÜZDE KAÇTIR SADECE SİZİN YORUMUNUZU MERAK EDİYORUM.YANİ ÖNEMLİ OLAN SİZİN BELİRTECEĞİNİZ YÜZDE BENİM İÇİN AMA LÜTFEN BİR ORAN BELİRTİN,RİCA EDERİM

                • Bu liste ile açıkla kalma ihtimalin yok.

  23. Oğlum bu sene teoga girdi. Yerleştirme puanımız 497,3329 yüzdelik dilimimiz %0,07 bildiğim kadarıyla galatasaray lisesi 2015 yılında %0,03 yüzdelik dilimle almış sizce bizim galatasaray lisesine girme durumumuz olabilir mi? Esas yerleştirmelerde gelmezse ek yerleştirmelerde gelir mi? Ek yerleştirme yapabilme şartları nelerdir? Ek yerleştirme yapabilmek için istediğimiz okulda yerleştirmelerden sonra boş kontenjan olmalı mıdır? İlgilenirseniz sevinirim.

    • Merhabalar.

      İmkansız değil ama şansınızın da bir hayli yanınızda olması gerekiyor Galatasaray Lisesi için. Ek yerleştirme yok TEOG’da, nakiller var. Nakil işi tamamen şans işi.

      TEOG nakillerinde taban puan şartı ya da boş kontenjan şartı aranmaksınız başvuru yapabileceksiniz.

      • Hocam nakillerde nakil olmak istediğimiz okulun bizim asıl tercih listemizde olmasi gerekiyor mu ? Birde nakillerde neye göre okul seçmeliyiz ve nakil olamazsak açıkta mi kalıcaz yoksa 8 Ağustosta zaten belli olan lisede kalmaya devam mi ediceğiz ?
        Teşekkürler

        • Hayır, gerekmiyor. Nakil olamazsan açıkta kalmazsın, normal yerleştirme sürecinde hangi okula yerleştiysen o okul senin okulun olur. Nakiller normal yerleştirmelerde istediğin ama yerleşemediğin okullarda şansını denemek için var.

  24. Hocam merhaba oğlumun puanı 432. Hedefi tıp fakültesi ve bilgisayar mühendisliği.sosyal bilimler lisesine gidebilir mi yoksa anadolu ya mı gitse daha iyi olur.

  25. Hocam mebten baktığımda bu sene 2 tane anadolu lisesi daha fen olmuş onların yüzdelik dilimlerini öğrenemezmiyiz

Tartışmaya Katılın

2015-2016 Liselerin Yüzdelik Dilimleri

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş