Bugünden itibaren 6 gün boyunca yayınlanacak yazı dizimizin ilki karşınızda. 1. TEOG’da İngilizce dersinde nelere dikkat edilmeli, ne yapmalı, ne yapmamalı ?
İpuçlarına ve 1. TEOG İngilizce dersinde dikkat edilmesi gerekenlere geçmeden önce 1. TEOG İngilizce konularını bir hatırlayalım:
- Accepting and Refusing (Kabul Etme ve Reddetme İfadeleri)
- Apologizing (Özür Dileme İfadeleri)
- Giving Explanations / Reasons (Açıklama Yapma / Sebep Bildirme İfadeleri)
- Making Simple Inquiries (Basit Soru Cümleleri Oluşturma)
- Telling The Time (İngilizce Saatler)
- Days, Months and Seasons (İngilizce Günler, Aylar ve Mevsimler)
- Describing the Frequency of Actions (Geniş Zamanda Sıklık Zarfları)
- Expressing Likes and Dislikes (Sevdiklerimizi / Sevmediklerimizi İfade Etme)
- Expressing Prefrences (Tercihlerimizi İfade Etme)
- Stating Personal Opinions (Kişisel Düşünceleri İfade Etme)
- Talking About Daily Rutins (Günlük Rutin İşlerden Bahsetme)
- Describing Simple Processes (Bir İşin Aşamalarını İfade Etme)
- Naming Common Objects (Çeşitli Varlıkların İsimleri)
Gelelim TEOG İngilizce sınavında başarının sırlarına…
- İngilizce dersi için öncelikle Türkçe’yi iyi bilmemiz gerektiğinin farkında olmalıyız. Soruyu doğru anlamak en başta önemli olan şeydir. Burada da en çok kelime bilgisi işin içine girer ki yazının sonunda çalışmanız için ‘TEOG İngilizce Kelimeler’ mevcut.
- Mutlaka ama mutlaka geçmiş TEOG’larda çıkan tüm İngilizce sorularını ve MEB kazanım testlerini anlayarak çözmelisiniz.
- Sorularda bilmediğiniz ya da hatırlayamadığınız İngilizce kelimeler olursa, bildiğiniz kelimelerin benzerleri olup olmadığını düşünün ve buradan bir çıkarım yapmaya çalışın.
- Bazı İngilizce kelimelerin çok benzerleri Türkçemizde de mevcut. Hatta bazen yazılışları farklı dahi olsa okunuşları aynı ya da benzer olan bir çok kelime mevcut. Bu kelimeleri ekstradan ezberlemeye çalışmayın.
- ‘How’, ‘which’, ‘why’, ‘who’ gibi soru kalıplarına kesinlikle çok dikkat edin. Paragraf ve dialoglu sorularda bu kelimeler varsa daha da dikkat edin. Soruyu anlama konusunda bize büyük ipuçları veren kelimeler bu kelimelerdir. Ayrıca sorunun bizden ne istediğini de bu kalıplardan anlayabiliriz.
- Yine, yeni, yeniden kelime bilgisinin önemini vurgulamak isterim. Soruların bir çoğu okuduğunu anlamak ile ilgili sorular ve eğer kelime haznemiz olabildiğince geniş ise soruları kolaylıkla anlayabilir ve çözüme ulaşabiliriz.
- Paragraflı sorularda paragrafı okumadan mutlaka soruyu, soru kökünü okuyun. Bu sayede soru hakkında bir bilginiz olarak paragrafı okumuş olursunuz. Aksi taktirde önce paragrafı okursanız, daha sonra soruyu okuduktan sonra özellikle uzun paragraflarda paragrafı unutur ve tekrar okumak zorunda kalırsınız ki bu da zaman kaybına yol açar.
- TEOG’da dialoglu sorular çok fazla sorulmakta. Bu sorularda üzülme, korkma, şaşırma, sevinme, onaylama gibi ifadeleri iyi bilmeniz, hem soruyu anlama konusunda, hem de çözüme gitme konusunda size büyük bir avantaj sağlar.
TEOG İngilizce çalışma kelimeleri için tıklayın.
Her derste olduğu gibi İngilizce dersi için de konsantrasyon çok önemlidir. Bu sebepten dolayı yukarıdaki maddelere de dikkat ederek dikkatinizi sorulara verdikten sonra TEOG’da İngilizceden korkmanız için hiçbir sebep yok !
Bu yazının tüm hakları ozancorumlu.com’a aittir. www.ozancorumlu.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©
hocam gerçkten çok iyisiniz arkadaşlarımada sizi öneriyorum artık sizdeyiz 😀 🙂
Canımsın 🙂