Özel Ders
Kodlama-Dersinin-İçeriği-Belli-Olmaya-Başladı

Kodlama Dersinin İçeriği Belli Olmaya Başladı

Her kademede zorunlu 4-6 saat okutulacağı söylenen kodlama dersinin içeriği netleşmeye başladı…

Kodlama dersi ile ilgili çalışmalara katılan uzman yardımcıları ve bazı Gazi üniversitesi doktora öğrencilerinden alınan bilgilere göre kodlama dersinin müfredata girmesi için artık son adımlar atılmak üzere. Dersin önemsenmesi ve Türkiye’nin katma değeri yüksek ürünler ortaya koyabilen teknolojiyi üreten ülke olabilmesi için dersin okullarda 4-6 saat olarak planlandığı söyleniyor.

Akıllı Tahta İle İşlenecek

Fatih Projesi kapsamında Türkiye genelinde her sınıfa akıllı tahtalar yerleştirildiği belirtilerek, müfredata girecek kodlama dersinin akıllı tahta ile işleneceği belirtiliyor. uzmanlar, öğrencilere sınıfta soru cevap yöntemiyle ve akıllı tahta da sınıf olarak yapılacak kodlama uygulamaları gibi çeşitli öğretim yöntemleriyle algoritma mantığının kazandırılmaya çalışılmasının planlandığını söyleyerek dersin saatinin 4 ile 6 arasında yapılıp öğrenci uygulamalarına öğretmenin geniş yer ayırabilmesinin önünün açıldığını belirtiyorlar.

Dersin İçeriği Geniş Olacak

Kodlama kelimesinin gündemde olduğunu belirten uzmanlar ama dersin içeriğinin sadece kodlama olmayacağını belirtiyorlar. Bilgisayarın çalışma prensipleri ve işletim sistemleri gibi çok çeşitli konularında işlenmesi gerektiğini bu sayede sisteme bir bütün olarak bakılabilmesinin sağlanabileceğini, hayatlarında edindikleri becerileri kullanabilecekleri ve başarılı bir yazılım oluşturma sürecinin de işleyebileceğini belirtiyorlar.

Dersin Uygulama Aşaması Öğrenci Merkezli Olacak

Öğrenci merkezli bir dersin planlandığını belirten uzmanlar, yeni müfredat ile her öğrencinin ders öğretmeni gerekli gördüğünde teker teker tahtaya çıkıp kodlayacağını, bu da öğrencilerin tam öğrenmelerine ve öğrencinin anında dönüt almasını sağlayacağını ifade ediyorlar. Uzmanlar Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi örneğini vererek: “Bizlerin eğitim hayatında çok güzel bir örnek vardır; her öğrenci teker teker tahtaya çıkar öğretmenine öğrendiği bir sureyi okurdu şimdi de öğrencilerimiz neden çıkıp teker teker bilgisayar uygulaması yapmasınlar, bu yüzden dersin saati de 4-6 saat arasında planlanıyor şeklinde görüşlerini bildirdiler.

Her Kademede Zorunlu Olacak

Kodlama dersinin her kademede zorunlu olacağı belirtilerek, dersin ilkokul ortaokul ve liselerde okutulacağı derse bilişim teknolojileri öğretmenlerinin gireceği ifade edildi.

Kamuajans

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

Kodlama Dersinin İçeriği Belli Olmaya Başladı

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

'Özel Ders' İçin Doğru Yerdesin !
Ozan Hocayla Özel Ders

“Özel ders, öğrencinin tek başına ders çalışabilmesini sağlamaktır.”

  • TEOG Sınavına Profesyonel Hazırlık (Matematik-Fen)
  • Derslere Yardımcı Özel Ders
  • Ücretsiz Öğrenci Koçluğu
  • Özel Hazırlanan Sorular ve Deneme Sınavları
  • Skype Özel Ders Seçeneği
Bunu arkadaşınla paylaş