Özel Ders
3564-Öğretmene-Yeni-Müfredat-Eğitimi

3564 Öğretmene Yeni Müfredat Eğitimi

Kitap yazımı devam eden yeni müfredat için temel eğitimden seçilen 3 bin 564 öğretmene eğitim verilecek. Onlar da bilgilerini meslektaşlarına aktaracak. Koordinatör öğretmende 5-20 yıllık tecrübe, lisansüstü çalışma, sunum becerisi gibi özellikler aranacak.

Gelecek yıldan itibaren ilk etapta 1, 5 ve 9’uncu sınıf öğrencileri için geçerli olacak yeni müfredatla ilgili kitap yazım çalışmaları devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredat taslağıyla ilgili 13 Ocak-10 Şubat arasında öneriler aldı. Tavsiyeleri akademisyen, uzman, uzman yardımcıları ve branş öğretmenlerinden oluşan 130 kişinin görev aldığı 37 komisyon değerlendirdi. Güncellenen programları illerdeki eğitimcilere anlatacak öğretmenlerle ilgili çalışmalar başladı ve bu öğretmenlerde aranan şartlar da belli oldu.

2 ASİL, 2 YEDEK

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün illere gönderdiği yazıya göre, eğitici eğitimleriyle yetiştirilecek koordinatör öğretmenler aracılığıyla tüm öğretmenlere dersler, 2017-2018 eğitim yılı başlamadan tanıtılacak. İlkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında çalışan her branştan 2 asil ve 2 yedek olmak üzere 4’er öğretmen seçilecek. Toplamda 3 bin 564 öğretmene, yeni müfredat eğitimi verilecek. Tanıtımı 81 ilde 1.782 koordinatör öğretmen üstlenerek, illerindeki meslektaşlarına anlatacak.

5-20 YIL TECRÜBE ŞARTI

Koordinatör olmak isteyen ve temsil yeteneği bulunanlar arasından seçilecek öğretmenlerde tecrübe şartı aranacak. 5-20 yıl arasında mesleki kıdeme sahip olması gerekecek. Akademik bilgi ve birikim ile etkili sunum becerisi de aranan özelliklerden. Bir diğeri ise lisansüstü çalışmalar yapmış veya yapmakta olmak. Koordinatör öğretmenlerin gelecek 2 yılda çalıştığı ilden çeşitli sebeplerle ayrılmayacağının da öngörülmesi isteniyor. Ayrıca öğretmenler internetten de e-müfredat modülüyle bilgi edinebilecek.

Hürriyet Eğitim

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

3564 Öğretmene Yeni Müfredat Eğitimi

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş