Özel Ders
2018-DGS-Ek-Tercih-Başvurusu-Nasıl-Yapılır

2018 DGS Ek Tercih Başvurusu Nasıl Yapılır?

Üniversite eğitimine devam edecekleri yakından ilgilendiren Dikey Geçiş Sınavı ek tercihleri için geri sayım başladı. Binlerce kişinin merakla beklediği DGS ek yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak. Boş kalan kontenjanların ardından gözler ÖSYM’ye çevrildi.

Ön Lisans eğitimini tamamlayıp Lisans eğitimine geçiş yapacakların araştırdığı DGS ek yerleştirmeleri için heyecan dorukta. 2018 – 2019 eğitim öğretim dönemi için ÖSYM tarafından kabul edilen DGS ek tercihleri henüz başlamadı. Ekim ayı içerisinde başlaması beklenen Dikey Geçiş Sınavı ek yerleştirme işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi sitesi üzerinden yapılacak.Tercihler aday tarafından, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacaktır.

2018 BOŞ KALAN KONTENJANLAR

DGS tercihlerinin ardından merakla beklenen yerleştirme sonuçları 20 Eylül tarihinde yayımlandı. Toplam 180 bin kişinin tercih yaptığı DGS’de, 30 bin kişilik kontenjana 94 bin aday yerleştirildi. Boş kalan kontenjanlar ise 35 bin olarak açıklandı.

DGS EK YERLEŞTİRME İÇİN ÜCRET ALINIR MI?

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dahil) adaydan yerleştirme ücreti (15,00 TL) alınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.

Ek Yerleştirme sonuçları, ÖSYM‘nin internet sayfasında yayımlanacaktır. Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların sonuç belgelerinde belirtilecek tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zorunludur.

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2018 DGS Ek Tercih Başvurusu Nasıl Yapılır?

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş