Özel Ders
2018-Açıköğretim-Lisesi-(AÖL)-Ek-Sınav-Sonucu-Ne-Zaman-Açıklanacak

2018 Açıköğretim Lisesi (AÖL) Ek Sınav Sonucu Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 32 il merkezinde gerçekleştirilen AÖL ek sınavı sona erdi. Açıköğretim Lisesinden mezun olmak için ter döken öğrencilerin katıldığı AÖL ek sınavının sonuç tarihi ise şimdiden araştırılmaya başlandı. Peki, 2018 yılı AÖL ek sınavı ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? İşte, detaylar…

6 Ekim Cumartesi günü 2 oturum halinde düzenlenen Açıköğretim Lisesi (AÖL) ek sınavı sona erdi. Sabah ve öğleden sonraki oturumlarda çaba harcayan açık lise öğrencilerinin mezun olmak için son şansı bu sınav. Hem mezuniyetine az bir kredisi kalan hem de üniversiteyi kazanarak mezun olması gereken öğrencilerin katıldığı AÖL ek sınavının ne zaman açıklanacağı da merak konusu oldu. Peki, 2018 AÖL ek sınav sonucunun açıklanma tarihi belli mi? AÖL’den mezuniyet şartları nelerdir? Sınava kimler katıldı? İşte, MEB tarafından düzenlenen AÖL ek sınavı sonuç tarihi, AÖL alanlı ve alansız öğrenciler mezuniyet koşulları ve merak edilen tüm detaylar haberimizde…

AÖL EK SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Binlerce açık lise öğrencisinin mezun olmak için katılım sağladıkları AÖL ek sınavı 6 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirildi. Adana, Ankara, İstanbul, Bursa, Erzurum dahil 32 il merkezinde gerçekleştirilen AÖL bütünleme sınavı adı ile de geçen sınavın hemen ardından sonuç tarihi sorgulanmaya başlandı. MEB tarafından AÖL ek sınav tarihine ilişkin net bir açıklama henüz gelmedi. Ancak geçtiğimiz yıl baz alınarak sınav sonrasını takip eden bir ay içerisine açıklanması üzerinde duruluyor. Buna göre 2018 AÖL ek sınavının 6-9 Kasım tarihleri arasında açıklanması bekleniyor. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı iş yoğunluğu ve benzeri sebepler ile erken yahut geç açıklanması söz konusu olabilir. Sınav sonuçları https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ İÇİN

AÖL öğrencilerinin sınav sorularına itirazlarını, sınavdan sonra en geç 3 gün içinde, sınav sonuçlarına ait itirazlarını ise sonuçlar açıklandıktan sonra en geç 5 gün içinde yapmaları gerekmektedir.

İtirazlar için öncelikle,

  • Yenilik ve eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Ankara-Beşevler veya Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Ankara-Merkez veya Türkiye Halk Bankası A.Ş. Ankara-Küçükesat Şubelerinden herhangi birine “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile 20 (Yirmi) TL itiraz ücreti yatırılacaktır.
  • Daha sonra öğrencinin T.C kimlik numarası ve nüfus cüzdanının seri numarası ile birlikte http://esinav.meb.gov.tr/ItirazGiris.aspx itiraz modülü üzerinden yapılabilecektir.
  • Dilekçe, MEBİM “Alo 147”, BİMER ve MEB Bilgi Edinme sayfaları üzerinden yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
  • İtiraz süresi geçtikten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

AÖL MEZUNİYET ŞARTLARI NELERDİR?

  1. Açık Öğretim Lisesi Alanlı Öğrenci Mezuniyet Şartları:
  • (Öğrenimlerine, Genel Kültür, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Türkçe Matematik alanında devam edenler.)
  • Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
  • Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
  • Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması,
  • Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
  • Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç),
  • Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
  • Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması.
  1. Açık Öğretim Lisesi Alansız Öğrenci Mezuniyet Şartları:
  • (Öğrenimlerine Alansız (Alan Yok) devam edenler.)
  • Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
  • Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
  • Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması,
  • Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
  • Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava gitmiş olması.

AÖL DİPLOMASI NEREDEN, NASIL ALINIR?

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre AÖL diploma alma süreci şu şekilde izah edilmiştir;

Mezuniyete hak kazanan Açık Öğretim Lisesi öğrencileri diplomalarını sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezlerinden alabilecekler. Bulunduğunuz ildeki koordinatörlüğün nerede olduğunu AÖL internet sayfasından öğrenebilemektesiniz.

Şayet öğrencimiz Açık Öğretim Lisesinden Çıkma Belgesi almışsa Çıkma Belgesinin aslı ile başvurması gerekmektedir. Diplomayı öğrenci yerine bir başkası alacak ise bu kişinin noterden vekil tayin edilmesi gerekmektedir. Vekilin Noterden alınan vekâlet ve yukarıda belirtilen öğrencinin getirmesi gereken evraklardan biri ile başvurması gerekmektedir.

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2018 Açıköğretim Lisesi (AÖL) Ek Sınav Sonucu Ne Zaman Açıklanacak?

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş