Özel Ders
2017-Yüzdelik-Dilimler-ve-YEP-Açıklandı

2017 Yüzdelik Dilimler ve YEP Açıklandı. Toplam Full Çeken Sayısı 176!

YEP MEB’in web sayfasında açıklandı. 1 milyon 192 bin 858 öğrencinin puanı hesaplandı. Sonuçlara göre 176 öğrenci 500 tam puan aldı.

2016-2017 eğitim öğretim yılı 8’inci sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) verdiği bilgilere göre, toplam 1 milyon 192 bin 858 öğrencinin YEP’i hesaplanmış ve sonuçlara göre 176 öğrenci 500 puan aldı. Öğrenciler, tercih ve yerleştirme işlemleri için illerde oluşturulan tercih ve yerleştirme rehberlik komisyonlarına müracaat ederek gerekli bilgiyi alabilecekler. Okullarda öğrenci ve velilere tercih ve yerleştirme işlemlerinde rehberlik yapmak maksadıyla 81 ilde toplam 26 bin 846 öğretmen görevlendirildi.

TERCİH SÜRESİ 14-24 TEMMUZ

Öğrenciler 14-24 Temmuz tarihlerinde 25 okula kadar tercih yaparak ortaokul müdürlüklerince tercih işlemlerini onaylatacaklar. Tercih işlemi okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra işlem tamamlanmış olacak. Öğrencilerin tercih değişikliklerini okul müdürlüklerinde onaylatma işleminden önce yapmaları gerekiyor. Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanla öğrenci alan okulların önceden belirlenmiş kontenjanlarına, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan ve puan üstünlüğüne dayalı olarak öğrencilerin tercihleri doğrultusunda merkezi yerleştirme gerçekleştiriliyor.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI 11 AĞUSTOS’TA

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması halinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınıyor. 11 Ağustos tarihinde de yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacak. 14-18 Ağustos, 21-23 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül 2017 tarihlerinde ise yerleştirmeye esas nakil işlemleri gerçekleştirilecek.

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

57 Yorum

  1. Hocam,

    Arkadaşım kızını 2005 teog nakillerinde (okul açılmadan)o kadar uğraşmasına rağmen 0,003 puanla yerleştiremedi. Okulun boş kontenjanı olmasına rağmen olmadı ve bu okul eylül ayında okullar açıldığında 3 boş kontenjanla açtı seneyi.
    Nasıl oluyor anlamadım. Madem boş yer var madem taban puan uygulaması yok. Bu çocuk giremiyor, okulda boş yer olmasına rağmen.
    Bu durumda acaba sistem değişti mi artık puan şartı mı var.

  2. E hocam iyi vallahi
    O halde tutupta 450 lik okula 380 lik öğrenci girebilir. Kimse nakil istemez 380 lik çocuk ister sistem pat yerleştirir. Bu okul da bununla mı kapatır.
    Bu anlayışım doğru mudur?

  3. Hocam bu çok iyi oldu işte çökmüştüm vallahi.

  4. Hocam Bu sitede, lise nakilleri var. Anladığım kadariyle TEOG nakilleri buradan çok farklı.
    Lise nakillerinde puan şartı var burada yok.
    Kafam karıştı vallahi artık.
    Ben okullar açılana kadar istediğim okula şart aranmaksızın müracaatımı yapabiliyorum değil mi buna TEOG nakilleri diyoruz.
    O halde tutupta 450 lik okula 380 lik öğrenci girebilir. Kimse nakil istemez 380 lik çocuk ister sistem pat yerleştirir. Bu okul da bununla mı kapatır. Anlamıyorum. Danıştay bunun önüne geçmek için taban puan şartı getirmedi mi?

  5. Hocam,

    Yani benim puanım 1.yerleştirme olan 11 ağustostaki en son giren öğrencinin puanından düşük bile olsa nakil isteyebiliyorum.
    11 Ağustosta yerleşen öğrenci puanı 460 puan. Benim puanım da 448 bu okula Ağustos nakilleriyle yerleşme şansım var mı? Yani sistem sen bu okula giremezsin şartları taşımıyorsun der mi? Hocam bu benim için gerçekten oksaijen tüpü olur. Bana hayır puanın 11 ağustosta ilk yerşeltirmede giren çocuğun puanından düşükse bu okul seni imkanı yok almaz deniyor.
    Eğer öyleyse neden Okullar açılmadan önce okullarda buş yerler kalıyor?

    • TEOG nakillerinde puana ya da kontenjana bakmadan başvuru yapıp şansınızı deneyebiliyorsunuz, evet. Teknik olarak var. Başvuracağınız okuldaki öğrenci de belki de başka bir okula nakil isteyecek ve tutturacak. Ya da veli çocuğunu devletten alıp özele kaydettirecek. Bu ihtimaller var.

  6. Hocam Merhaba,

    Birşey öğrenmek istiyorum.
    11 Ağustos tarihinde 1.yerleştirme sonuçları açıklanacak. Daha sonrasında 1.nakil dönemi 2.nakil dönemi 3.nakil dönemi olarak 3 nakil dönemi olacak ve Eylül de okulun taban puanı belli olacak. Sonrasında bu taban puanına göre nakiller olacak.
    Ama öğrenmek istediğim. Benim gitmek istediğim okul 11 Ağustos tarihinde ilk yerleştirmelerde 170 kişilik kontenjanını oluşturdu ve en son aldığı öğrencinin puanı benim puanımdan 10 puan üstte kapadı.
    Ben 11 Ağustosta nakil müracaatında bu okulu yazmamalı mıyım? Yani en son öğrenciyi birinci yerleştirmede 10 puan fazla ile kapatmış ve benim puanım 10 puan aşşağıda ise zaten girme şansım olmayacağı için müracaat etmekte mantıksız mı. Tamam ilk nakillerde puan şartı aranmıyor ama puan düşükse de zaten sistem okula yerleştirmiyor seçmiyor mu?(Yargıtay bunun mu kararını verdi yoksa 3 nakil dönemi sonundaki puandan düşük kaldıysak artık Eylülden sonraki nakilde tercih yapamazssın mı diyor)

  7. hocam ben mesela diyarbakır’da oturuyorum ve diyarbakır’daki liseyi tercih edeceğim il geneli yüzdelik dilime mi yoksa türkiye geneli yüzdelik dilime mi bakmalıyım???

  8. Merhaba hocam
    Benim puanım 491,5 yüzdelik dilimim 1,33
    489,4 puanlı olan yüzdeliği 0,83 olan okula gidebilir miyim ? Veya puanı 491,9 olup yüzdeliği 0,52 olan liseye ?

  9. Kontenjanlarda çok şey değişecek derken hocam.
    Ağustos ta Kontenjandan girmek için tercihler yapılacak ya orada çok değişir oynamalar olur demek istedim.

  10. Hocam merhabalar benim 492 puanım var yüzdem ise 1.22 sizce 489 luk okula girer miyim acaba
    Teşekkür ederim

  11. Hocam,

    YEP sonuç belgesinin altında
    NOT: Tercih ve Yerleştirme işlemleri YERLEŞTİRMEYE ESAS PUAN DEĞERİNE göre yapılacaktır.

    yazıyor bu da fasa fiso değilmi? Yüzdelik dilimlere göre olacak.

  12. Ya hocam aklım almıyor vallahi;

    Geçen sene 428 ile kapatmış bir okula 450 puanla girebilir miyiz diye soruyoruz burada aklın almayacağı bir durum söz konusu. Ya 30 puanlık fark var Allah aşkına.

  13. Hocam Kartal Türk Kızılayı Anadolu Lisesi;

    %13,49 ile kapatmış bizim puan %14,78 idi burada şansımız var mı? Olur mu?

  14. Artması derken hocam? Anlayamadım. Nasıl yani? Puan artarsa mı demek istediniz bu durumda %likler düşer daha beter değil mi?

  15. Hocam,
    Bu sene müthiş yukarıdan aşağıya kaymalar olacaktır diye düşünüyorum. Kontenjanlarda çok şey değişecektir. Bilemiyorum garibin umudumudur bizimkisi?
    Yani kontenjanlardan girme şansımız ne kadar sizce? Benim bildiğim 482 ile 465 lik okula. 469 ile 439 luk okulu yazacaklar var.

  16. Kontenjanlardan da mı acaba? Geçen senelere göre zaten kimse istediği okula yerleşemeyecek bu sene hocam. Yukarıdan aşşağıya kaymalar çok yaşanacak. Ya çocuk 482 almış 465 okula gelecek.
    Yani kontenjanlarda çok değişiklikler yaşanır diye bekliyorum ama garibin umudumu bizimkisi sizce.

  17. Ben bu işten hiç bişey anlamadım ya da kafam çok karışık. Nasıl tercih yapacağız Hiç aklımızda olmayan çok düşük okullara gideceğiz çok kötü çok kötü.

  18. Hocam puanim 483 ve turkiye geneli 4,02 yuzdelik dilimim ama ankara ataturk lisesini istiyorum ve 3,84 onun yuzdelik dilimi ilk tercihe yazsam gelirmi?

  19. Hocam yandık o halde.

    Sizce Bizim Kartal Hasan Ferruh Özgen Anadolu Lisesine %14,78 ile girme şansımız nedir? Geçen Sene %11,01 kapatmış.

  20. Yani puanlar yükselirken yüzdelik düşecek diye bir kaide yok. Ben bütün yıllara baktığımda puan düşükse yüzdelik yüksek, puan yüksekse yüzdelik düşük mantığı var hayır bakın hasan ferruha puan düşükken yüzdelik %10, puan artarken yüzdelik %12

  21. Hocam Hasan Ferruh Özgen A.Lisesi;

    2016 Bilgileri İstanbul / Kartal
    Hasan Ferruh Özgen Anadolu Lisesi Taban Puanı
    439.2334 11.0700
    2015 Bilgileri İstanbul / Kartal
    Hasan Ferruh Özgen Anadolu Lisesi Taban Puanı
    426.5127 12.1000
    2014 Bilgileri İstanbul / Kartal
    Hasan Ferruh Özgen Anadolu Lisesi Taban Puanı
    423.0784 10.09

    Puan yüksek ama yüzdelikler düşüyor. Yani 423 ile %10 iken 426 ile %12 oluyor. Hatta 439 ile 11,07 oluyor. Bu denli full varken puanlar yüksek olduğu halde bu okullara çocukların gidememsi zulum. 449 ile de %15 olabilir adamlar geçen seneki 439 puanlık okula 465 öğrenci almak durumundalar yüdelik oynamasın diye o zaman.

  22. Hocam kusura bakmayın gerçekten çok moralimiz bozuldu bir artış bekliyorduk ama bu denli bir artış yıktı bizi doğrusu. Bu yüzden cümleleri anlamlı kuramıyor olabilirim.
    Kimse yok sorabileceğimiz yaptık oldu mantığı olduğu için muhatapta yok karşımızda. Allah sizden razı olsun elinizden geldiğince yardımcı oluyorsunuz.
    Ben %9 a girerim derken ve Geçen sene %11,5 kapatan okula girerim derken %14,78 düşmek mahvetti bizi.
    Şimdi müthiş belirsizlik var tercihlerimizi yapacağız 11 temmuzda hiç kimse istediği yere gidemeyecek, ardından kontenjanlara saldıracak insanlar büyük kaos olacak.

  23. Hocam tam anlayamadım,
    Tabi ki arz talep meselesi doğru.
    Yani yüzdlik dilimi %11 olan okulun %15 olma ihtimali olabilir mi? Ya da tüm okulların genelinde yüzdelik dilimde düşme olur mu? İşte 8 olan okul 10, 10 olan okul 13 gibi? Tercihlerimi böyle de olabilir diye yapsam daha doğru değil mi?
    Kartal Hasan Ferruh Özgen %11 miş bu sene %15 olabilir diyerek yine aslında şans faktörü aynı orantıda çalışmaz mı?

  24. Bu sene okulların yüdelik dilimlerinde de artma olmaz mı?

  25. Hocam geçen seneki yüzdelik dilimler aynı anda açıklandı.
    https://e-okul.meb.gov.tr/SinavIslemleri/BasvuruIslemleri/OKSTERCIH/SNV08008.ASPX
    MEB OGES TERCİH SİSTEMİNDE AÇIKLADI.
    Mesela İstanbul Kartal Hasan Ferruh Özgen geçen sene 439 puanla 11,07 ile kapatmış.
    Bu sene kızım 449 puan aldı %14,78

    Ne yapacağız şimdi biz bu okula giriyoruz derken..
    Bizim puanımız geçen seneye göre %9,4 girerken bu sene %14,78 oldu. İstediğimiz okul geçen sene 439 puanla be %11,02 kapatmış. Bizim bu sene puanımınz 449 yüzdelik dilim 14,78 ne yapacağız biz bu okulun dilimi tutup ta 15 olacak hali yok veya utanmayacaklar mı geçen sene 439 ile alındı bu sene 465 ile alınacak demeye kafam durdu nasıl yapacağız elimde tercih listesi vardı çöp mü oldu?

    • Merhaba Mevlüt Bey.

      Evet, başka bir sayfanın da altına yazmışsınız ve oradan de cevapladım 🙂

      Daha önce de söylediğim gibi puanların bir önemi yok. Bu sene sınavlar çok kolaydı. Önemli olan yüzdelik dilimler. Bu puanları ya da yüzdelik dilimleri birileri belirlemiyor. Öğrencilerin aldıkların sonuçlar önemli ve herkes aynı sınava giriyor.

      Taban puanları da (ve dolayısıyla yüzdelik dilimleri de) belirleyen öğrenciler. Arz-talep meselesi.

      Türkiye geneli yüzdelik diliminize göre bir tercih listesi yapmanız gerekiyor.

Tartışmaya Katılın

2017 Yüzdelik Dilimler ve YEP Açıklandı. Toplam Full Çeken Sayısı 176!

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş