Özel Ders
2017-BİLSEM-Sınav-Sonuçları

2017 BİLSEM Sınav Sonuçları

BİLSEM sonuçları, eğitim gördükleri bölgede ekstra eğitim alma hakkında sahip olacak olan öğrencilerin kimler olacağını belirledi. BİLSEM sonuçları ile birlikte Türkiye genelinde on binlerce öğrenci, ekstra eğitim almaya hak kazandı. Peki, Milli Eğitim Bakanlığı’nın garantörlüğünde geçen BİLSEM sınav sonuçları nasıl öğrenilecek? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler ve iptal,itiraz konularının detayları…

BİLSEM sınav sonuçları, öğrencilerin eğitimini ve seçme aşamasını üstlenen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklığa kavuşturuldu. On binlerce velinin çocuklarına daha iyi bir eğitim verebilmek için araştırdığı BİLSEM sınav sonuçları, MEB internet sitesi üzerinden açıklığa kavuştu. İşte, öğrenci velilerinin merakla beklediği BİLSEM sınav sonuçları ve detaylı bilgiler…

BİLSEM sınavıyla ilgili beklenen haber geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen BİLSEM sonuçları açıklandı. Öğrenciler, 1, 2, ve 3. sınıflar grup tarama uygulama sonuçlarını öğrenci kimlik numarası ile birlikte http://www.meb.gov.tr adresinden öğrenilebilirler. Bilim ve Sanat Merkezleri, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin girdiği 2017 Bilsem sonuçlarıyla ilgili duyuru yayınlandı.

BİLSEM SONUÇ SORGULAMA

MEB’İN DUYURUSU

2017-2018 eğitim öğretim yılında bilim ve sanat merkezlerimizde eğitimlerine devam edecek 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerine yönelik tablet bilgisayar uygulaması 11 Şubat 2017 – 09 Nisan 2017 arasında gerçekleştirilmiştir. Uygulamada yetenek alanlarına ve sınıf düzeylerine göre bireysel incelemeye hak kazanan öğrenciler için taban puanlar Türkiye ortalaması üzerinden belirlenmiştir.

Grup Tarama uygulamasında 1. Sınıflar için 60, 2 ve 3. Sınıflar için 70 soru sorulmuş olup  her soru 10 puan olarak değerlendirilmiştir. Taban puanlar aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

2017 bilsem taban puanlar

BİLSEM 2017 KILAVUZU

BİLSEM YERLEŞTİRME VE KAYIT İŞLEMLERİ

BİLSEM yerleştirme ve kayıt işlemleri takvimi şöyle:

1. Bireysel değerlendirmeler 30 Haziran 2017 tarihinde tüm Türkiye’de tamamlandıktan sonra bilim ve sanat merkezlerine yerleştirme sonuçları 15 Temmuz 2017 tarihinde http://www.meb.gov.tr adresinden açıklanacaktır.

2. Bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 4-8 Eylül 2017 tarihleri arasında bilim ve sanat merkezine kayıtlarını yaptıracaklardır.

SONUÇLARA İTİRAZ NASIL YAPILACAK?

5.1. Tablet Bilgisayar Grup Tarama Uygulamasına İtiraz

1. Tablet bilgisayar ile yapılan grup tarama uygulama sonucuna ilişkin itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 5 (beş) iş günü içinde öğrenci velisi tarafından http://esinav.meb.gov.tr/ adresinden yapılacaktır.

2. Grup tarama uygulaması sonuçlarına ilişkin itirazlar değerlendirildikten sonra yine aynı sistem üzerinden veliye bilgilendirme yapılacaktır

5.2. Bireysel Değerlendirme İtiraz

1. Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanında yapılan bireysel değerlendirmelere ilişkin itirazlar sonuçların http://www.meb.gov.tr adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 5 (beş) iş günü içinde öğrenci velisi tarafından il milli eğitim müdürlükleri il tanılama sınav komisyonlarına yapılacaktır.

2. Komisyonlar bireysel değerlendirme sonuçlarına itirazları değerlendirip itiraz sonucu ile ilgili veliyi bilgilendireceklerdir.

3. Genel Müdürlüğe yapılan itirazların cevaplanmasında genel evrak kayıt tarihi dikkate alınır.

4. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

5. Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

BİLSEM ÖĞRENCİ SEÇİM SÜRECİ

1. Tüm ülke genelinde 17 Ekim- 11 Kasım 2016 tarihleri arasında 1, 2 ve 3. sınıfların dersine giren sınıf öğretmenleri özel yetenekli öğrencilerin özellikleri, özel yetenekli öğrencilere sunulan özel eğitim hizmetleri, bilim ve sanat merkezleri ve bu merkezlere öğrenci seçim süreci ile ilgili bilgilendirme eğitiminden geçirilecektir.

2. İl tanılama sınav komisyonu tarafından planlanacak eğitimler bilim ve sanat merkezleri ile rehberlik ve araştırma merkezi yöneticileri ve öğretmenleri tarafından verilecektir.

3. İl Milli Eğitim Müdürlükleri öğretmenlere yönelik yapılacak bilgilendirme eğitimleri ile ilgili planlama ve ulaşılan öğretmen sayıları hakkında düzenlenen ek-1 formunu doldurarak 18.11.2016 tarihine kadar resmi yazı ile Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bilgi verecektir.

4. Sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanlarına göre bilim ve sanat merkezlerine aday gösterilen öğrencilerin seçimi 3 aşamada gerçekleşmektedir:

a. Gözlem formlarının yetenek alanlarına göre doldurulması,
b. Grup tarama uygulaması,
c. Bireysel değerlendirme aşaması.

5. Grup tarama uygulamasında Genel Müdürlük tarafından yetenek alanlarına göre (genel zihinsel, resim ve müzik) belirlenen barajı geçen öğrenciler yine yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınacaktır.

6. Bireysel değerlendirmeler genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında ayrı ayrı yapılmaktadır. Bireysel değerlendirme aşamasında Genel Müdürlük tarafından

ÖNEMLİ: Tablet bilgisayar üzerinden yapılacak grup tarama uygulamasında tüm yetenek alanları için ortak sorular sorulmaktadır. 8 belirlenen barajı geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine yerleşmeye hak kazanacaktır.

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

19Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş5 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2017 BİLSEM Sınav Sonuçları

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş