Özel Ders
2016-YGS-Sonuçları-Yarın-Açıklanıyor

2016 YGS Sonuçları Yarın Açıklanıyor

Yüz binlerce adayın iyi bir üniversiteli olmak için 13 Mart’ta girdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları, yarın duyurulacak. ÖSYM 2016 Yılı Sınav Takvimi’nde YGS’nin 25 Mart’ta açıklanacağını duyurmuştu.

2 milyon 178 bin 563 adayın girdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonuçlarının yarın açıklanması bekleniyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), yayınladığı 2016 yılı sınav takvimi programında sonuçların 25 Mart’ta açıklanacağını duyurmuştu.

YGSde-2-Soru-İptal-Edildi-1-Sorunun-Cevabı-Değişti-1
YGS’de 2 soru iptal edildi, 1 sorunun cevabı değişti. Ayrıntılar için tıklayın.

Yüz binlerce aday heyecanla sonuçlarını öğrenmek için bekliyor. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler.

YGS’de 150-179.99999 arası puan alan adaylar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebilecekler. Bu adaylar Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) giremeyecek. YGS puanlarından en az biri 150 ve üzeri olan adaylar özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilecek. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar ise LYS’lere girme hakkı kazanacak.

LYS BAŞVURULARI 1-14 NİSAN ARASINDA

Üniversiteye girmek için ikinci adım olan LYS’ye başvurular ise 1 Nisan’da başlayacak ve 14 Nisan’a kadar sürecek. Ücret ödeme için son gün ise 15 Nisan. Girilmek istenen her bir LYS için 35 TL ödenecek. Başvurular internet aracılığıyla bireysel olarak aday işlemleri sisteminden (ais.osym.gov.tr) veya herhangi bir başvuru merkezinden yapılabilecek. Adayların başvuru için merkezlere şahsen gitmeleri, nüfus cüzdanları veya süresi geçerli pasaportlarıyla doldurulmuş aday başvuru formlarını yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Merkezlerde başvuru işlemi yapanlar, görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı, başvuru kayıt bilgileri doğru geçilmiş mi, diye iyi kontrol edip, daha sonra çıktıdaki ‘Onay kodunu’ görevliye bildirmeli. Görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru işlemi yapılacak. Bu önemli, çünkü onay kodu girilmeyen başvurularda sınav ücreti yatırılamayacağı için başvuru geçersiz sayılacak ve sorumluluk adaya ait olacak. Daha sonra sınav ücreti ödenerek başvuru tamamlanacak. Sınav ücreti ödenmeyen başvurular geçersiz sayılacak. Başvuru tamamlandıktan sonra, 14 Nisan’a kadar bilgiler, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden kontrol edilebilecek.

LYS TAKVİMİ

  • LYS-4 (Sosyal Bilimler): 18 Haziran Cumartesi, 10.00, 135 dakika
  • LYS-1(Matematik): 19 Haziran Pazar, 10.00, 135 dakika
  • LYS-2 (Fen Bilimleri): 25 Haziran Cumartesi, 10.00, 135 dakika
  • LYS-5 (Yabancı Dil): 25 Haziran Cumartesi, 14.30, 120 dakika
  • LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya): 26 Haziran Pazar, 10.00, 120 dakika

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2016 YGS Sonuçları Yarın Açıklanıyor

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş