Özel Ders
2016-YGS-Giriş-Belgeleri-Yayımlandı

2016 YGS Giriş Belgeleri Yayımlandı

Yüzbinlerce adayın iyi bir üniversiteye girmek için katılacağı 2016 YGS’nin giriş belgelerine bugünden itibaren ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşılabilecek.

2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında üniversiteye girişte ilk aşama olarak uygulanan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) giriş belgeleri bugün açıklanıyor. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren ve YGS’ye girişte yanlarında bulundurmaları gereken Sınava Giriş Belgesi’ni, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile bugünden itibaren ÖSYM’nin ‘https://ais.osym.gov.tr’ internet adresinden edinebilecek.

SINAV 13 MART’TA

YGS 13 Mart Pazar günü yapılacak. ÖSYM’nin internet sitesindeki duyuruda, 2 milyon 178 bin 563 adayın katılacağı sınavın 173 il/ilçe sınav merkezinde, yaklaşık 7 bin 300 bina, 117 bin salonda görev yapacak toplam 303 bin sınav görevlisi ile gerçekleştirileceği belirtildi.

SONUÇLAR 25 MART’TA AÇIKLANACAK

YGS sonuçları 25 Mart’ta açıklanacak. LYS’ye girmeye hak kazanan adaylar için ise heyecan devam edecek. LYS 2016 başvuruları 1-14 Nisan arasında yapılacak. 18-19 ve 25-26 Haziran’da düzenlenecek LYS’nin sonuçları ise 18 Temmuz’da belli olacak.

YGS Temel Kurallar için tıklayın

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2016 YGS Giriş Belgeleri Yayımlandı

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş