Özel Ders
2016-TUS-Tercihleri-Başladı

2016 TUS Tercihleri Başladı

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ilkbahar dönemi tercih işlemleri başladı. Adaylar, 10-16 Mayıs tarihleri arasında ÖSYM’nin https://tercih.osym.gov.tr internet adresinden tercih yapabilecek.

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre adaylar tercihlerini, T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak internet aracılığıyla yapacaklar. Yanlışlıkla bir program yerine diğer bir programın girilmesi durumunda, girilen program tercih edilen program gibi işlem görür. Adayların tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM’nin internet sayfasında yayınlanacak olan tercih kılavuzundan yararlanmaları gerekiyor. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyenler tercih süresi içinde internet aracılığıyla gereken güncellemeyi yapabilecek. En fazla 30 tercih hakkı bulunuyor. Askeri sağlık personeli olan adaylar ise sadece Tablo 4’ten en fazla 30 tercih yapabilecekler. Tercih hakkının hepsi kullanılmak zorunda değil.

Yerleştirme işlemi yapılırken yeterli puan alınması koşuluyla tercih sırası da önemli. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlamak üzere sıralanması öneriliyor. TUS sonucuna göre yerleştirilme işleminin yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliği aranıyor. Yabancı dil yeterliliği içinİngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinin birisinden bakanlık tarafından yapılan ya da yaptırılan sınavdan veya ÖSYM’nin düzenlediği  Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’ndan (YDS) yüz üzerinden en az 50 puan almış olmak ya da ÖSYM tarafından bu puana denk kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak şartı aranıyor. Yabancı dil sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren beş yıl süre ile geçerli. Beş yıllık sürenin sona erdiği tarihin hesabında mesleki bilgi sınavına başvuru tarihi dikkate alınıyor. Bakanlık tarafından yapılan ya da yaptırılan sınav hakkında bilgi içinSağlık Bakanlığı’na başvurulabilir.

Tercihlerle ilgili bilgiler, tablo ve koşullara ulaşmak için tıklayınız.

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2016 TUS Tercihleri Başladı

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş