Özel Ders
2016-TEOG-Tercihleri-Yarın-Başlayacak

2016 TEOG Tercihleri Yarın Başlayacak!

8. sınıf öğrencilerinin liselere geçişi sırasında yapılan TEOG sınavları için tercih dönemi yarın başlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınav takvimine göre TEOG tercihleri yarın başlayacak ve 25 Temmuz tarihine kadar devam edecek.

8’inci sınıfı tamamlayan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecekler.  Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecek. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerine onaylatılacak.

2015-2016 liselerin yüzdelik dilimleri için tıklayın

Yerleştirmede öğrenciler 25 okula kadar tercihte bulunabilecekler.

Tercih işlemleri, MEB http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından 15-25 Temmuz 2016 (en geç saat 17:00’ye kadar) tarihleri arasında yapılacak.

Elektronik ortamda onaylanan “Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu” nun çıktısı alınarak okul müdürlüğü ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecek.

TEOG YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü, esas alınarak yapılacak.

9-15 Ağustos 2016, 19-23 Ağustos 2016, 26-31 Ağustos 2016 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecek. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacak.

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacak. «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonunu işaretlediği halde 09 Eylül 2016 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacak.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları, 08 Ağustos 2016 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecek. Öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini sorgulayabilecek.. Öğrencilere ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

19 Yorum

  1. Hocam ildeki sıralamamı şu şekilde hesapladim. . Ilde sınava giren öğrenci sayısı: 13597× 12.22 (benim il yuzdeligim)= 166155 ÷ 100 = 1661 …Bu şekilde sıralama hesabı Tr geneli içinde yapılabiliyormus bu dogrumu

    • Hocam birde bu sene sınava giren öğrenci sayısının geçen yıla göre daha az olmasından dolayı herbir yüzdelik dilimde bulunan öğrenci sayısının daha az olduğunu bu yüzden de yüzdelik dilimimiz düşük olsa bile geçen yılki aynı dilime göre daha üst sıralarda olabileceğimiz yorumu yapan hocaları var siz bu konudaki görüşünüzu öğrenmek istiyorum.. teşekkür ederim

      • Buna göre ben 8.02 dilimleri 7.20 dilindeki liseyi sıralamada yakalayabilir miyim?
        Bu arada lisenin kontenjanı 170 ten 204 e çıkarılmış. Teşekkür ederim…

      • Direkt böyle bir çıkarım yapılamaz. Hangi yüzdelik dilim aralığında ne gibi bir yığılma olduğunu öngörmek zor.

        • 440 puan ile 460 puan arasında yani % 6 ile % 9 arasında yığılması olabileceğini düşünüyorum . Ilk yerleştirme de olmazsa nakillerle şansımı deneyeceğim. Teşekkür ederim…

  2. Merhaba hocam puanım 452.68 Tr yüzdelik dilimim 8.02 ilde 12.22 istediğim okulun Tr yüzdelik dilimi 7.20 puanı 452.16 puan tutuyor ama yüzdelik tutmuyor. Ileri sıralamamı hesapları 1661 inciyim 1550 nci olsam istediğim lise oluyor kontenjanları göre kalan kısmın özel okullar la önünden çekileceğini düşünüyorum ..sizin bu konuda fikrinizi öğrenebilir miyim ? Teşekkür ederim..

  3. Hocam benim puanım 417 istediğim lise 407 yüzdelik dilimin 16.22 istediğim okulun 15.70 İLK TERCİHTE GİREMEZMİYİM ? Girme şansım varmı ? Neden böyle 10 puan fazlam var ama giremiyorum çok üzülüyorum teog2016 sitesinde yep puanına göre tercih olucak deniliyor neden yepe göre değilde yüzdeliğe bakıyoruz LÜTFEN ACİL CEVAP VERİN!

  4. İl geneline göremi tercik yapıcaz

  5. Hocam merhaba Benim yüzdeliğim 10 gitmek istediğim okul 9.14 gidebilme şansım var mı?

  6. Hocam tercihler Türkiye yüzdeliğine göremi yoksa il yüzdeliğine göre mi?

  7. Merhaba Hocam tercih listesine yazmadığımız bir okulu daha sonra nakil tercih listesi için yazabilirmiyiz?

Tartışmaya Katılın

2016 TEOG Tercihleri Yarın Başlayacak!

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

'Özel Ders' İçin Doğru Yerdesin !
Ozan Hocayla Özel Ders

“Özel ders, öğrencinin tek başına ders çalışabilmesini sağlamaktır.”

  • TEOG Sınavına Profesyonel Hazırlık (Matematik-Fen)
  • Derslere Yardımcı Özel Ders
  • Ücretsiz Öğrenci Koçluğu
  • Özel Hazırlanan Sorular ve Deneme Sınavları
  • Skype Özel Ders Seçeneği
Bunu arkadaşınla paylaş