Özel Ders
2016 Şubat'ta 40 Bin Öğretmen Ataması Olacak Mı

2016 Şubat’ta 40 Bin Öğretmen Ataması Olacak Mı ?

Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından edinilen son beklentilerle birlikte adaylar da Şubat ayında öğretmen ataması beklentisi içine girdi.

2016 Şubat öğretmen atamaları olacak mı ? 2015 Eylül ayında 37 bin atama yapılmasına rağmen öğretmen açığı her zamanki gibi bitmiyor. Bu açığın kapanması için öğretmenler 2015 Şubat’ta 40 bin atama daha yapılmasını talep ediyorlar. Öğretmenler,

Eylül’de yapılan atama yaraya tam merhem olmadı. Yıllardır atanacağımız günü bekliyoruz. Şubat’ta açılacak 40 bin kadro yüzbinlerce kişiyi sevindirecektir. Ücretli öğretmen sistemi bitirilmeli ve kadro açılmalı.

diyor.

Milli Eğitim Bakanlığı kaynakları ise “Ağustos’tan önce bir atama yapılabilmesi için kadro ihdas edilmesi gerekiyor” dedi. Kaynaklar şu bilgileri verdi:

Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilen kadroların hepsi kullanıldı. Kalan kadro devede kulak. O yüzden yeni bir atama yapılması için kadro ihdası, yani ek kadro verilmesi gerekiyor. Kadro ihdası ise kanunla oluyor. Bunun için bazı girişimler var ama henüz netleşmiş bir durum yok.

eylul 2015 ogretmen ilk atama istatistikleri
2015 öğretmen ilk atama istatistikleri için tıklayın.
2015 meb ogretmen atamalarinda olusan minimum(taban) puanlar
2015 öğretmen atamalarında oluşan minimum puanlar için tıklayın.

2 BAKAN KONUYU GÖRÜŞECEK

Kaynaklar, Milli Eğitim Bakanı ile Maliye Bakanı’nın bir araya geleceğini ve karar verileceğini de belirtti. Olumlu karar çıkması halinde, kadro ihdası Meclis’teki torba yasaya konulabilecek. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, öğretmenlerin emeklilik dilekçelerini Haziran ve Temmuz aylarında verdiklerini, bu yüzden ortaya çıkacak boşlukla ilgili de Ağustos’ta bir atama olacağını söyledi.

GENÇLER ÖĞRETMENLER ATAMA BEKLİYOR

KPSS sınavına girmiş memur adayları ile ilgili süreç de devam ediyor. Kurum ve kuruluşlar ihtiyaç duydukları kadro taleplerini Devlet Personel Başkanlığı’na bildiriyor. Bu talepler değerlendirildikten sonra, memur alımları gerçekleştirilecek. Öğretmenlerin dışında lisans ve ön lisans mezunları ile lise mezunları da bu alımları dört gözle bekliyor. Özellikle iktisadi idari bilimler fakültesi (İİBF) mezunları, veterinerler, gıda ve ziraat mühendisleri, fen-edebiyat fakültesi mezunları, meslek yüksek okulu mezunları ile lise mezunları adaletli bir dağılım yapılmasını ve kendilerine de öncelik tanınmasını istiyor.

Sizler için kurduğumuz 2016 Öğretmen Atamaları Facebook grubu için tıklayınız.

Peki sizler yapılan öğretmen atamasının yeterli olduğunu düşünüyor musunuz ? 2015 Şubat’ında yeni bir atamaya ihtiyaç var mı ? Yorum bölümünde düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.
Sitemizdeki tüm içeriklerden mail yoluyla haberdar olmak istiyorsanız, aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp abone olabilirsiniz. Aboneliğinizi tamamlamak için e-postanıza gelen maili onaylamayı unutmayın.

Değerlendirme

Bu yazı işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2016 Şubat'ta 40 Bin Öğretmen Ataması Olacak Mı ?

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş