Özel Ders
2016-PYBS-Sonuçları-Sorgulama-Ekranı

2016 PYBS Sonuçları Sorgulama Ekranı

2016 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı sonuçları MEB tarafından açıklandı. meb.gov.tr üzerinden 2016 PYBS bursluluk sınav sonuçlarınızı öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz. Sonuçlar ise meb.gov.tr üzerinden erişime açıldı.

meb.gov.tr üzerinden 2016 PYBS bursluluk sınav sonuçlarınızı öğrenmek için haberimizde bulunan bağlantıları kullanabilirsiniz. Merakla beklenen PYBS sonuçları bugün açıklandı. Adaylar ise sonuçları meb.gov.tr üzerinden öğrenecek.

2016 PYBS sonuçları için tıklayın

2016 PYBS SINAV TAKVİMİ

2016 PYBS takvimi

PYBS Nedir?

PYBS, Yani Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenir. MEB tarafından düzenlenen sınav maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs ve ücretsiz yatılı eğitim şansı veriyor. 21 Mayıs cumartesi günü düzenlenen 2016 PYBS sonuçları da binlerce öğrenci tarafından sabırsızlıkla bekleniyor.

Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavına bu yıl, 913 bin 727 öğrenci başvuruda bulundu. Türkiye genelinde 812 sınav merkezinde gerçekleşen sınava katılan adaylar, sınavda başarılı olabilmek ve sınavı kazanabilmek için 120 dakika ter döktü.

PYBS”YE AÇIKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ GİREMİYOR

PYBS’ye açıköğretim lisesi, mesleki açıköğretim lisesi ve açıköğretim ortakokulu öğrencileri ile birlikte tutuklu ve hükümlü öğrenciler parasız yatılılık ve bursluluk sınavına başvuramayacak.

Özel okul öğrencileri de PYBS’ye başvuru yapabilir ancak sınavı kazananların örgün eğitim veren devlet okullarında eğitimlerine devam etmesi gerekecek.

Parasız yatılılık ve bursluluk kaydını kılavuzda belirtilen kayıt süresi içerisinde yaptırmayan öğrenciler hakkını kaybedecek.

PYBS KAYITLARI NE ZAMAN?

PYBS sonucu burslu okumaya hak kazanan öğrenciler de kayıt yaptırdıkları/öğrenim gördükleri okul müdürlüğüne belgeleri ile birlikte en geç 30 Eylül 2016 tarihi saat 17:00’ye
kadar müracaat edeceklerdir.

MEB ORTAK SINAVLAR KILAVUZUNDA PYBS

Parasız yatılılık ve bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8’inci sınıf öğrencileri ayrıca PYBS’ye girmeyecek, PYBS kılavuzuna göre başvuru yapmak şartıyla AOSP, PYBS yerleştirme puanı olarak değerlendirilecektir. MEB’in kılavuzuna göre okul müdürlükleri Parasız yatılılık ve bursluluk hakkından yararlanmak isteyen, başvuru şartlarını taşıyan öğrencilere rehberlik etmek, başvuru işlemlerini zamanında yapmak ve okulda kurulan komisyon tarafından öğrenciye ait belgeleri kontrol etmek görevindedirler.

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2016 PYBS Sonuçları Sorgulama Ekranı

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş