Özel Ders
2016-Okullar-Ne-Zaman-Tatil-Oluyor-Karneler-Ne-Zaman-Alınacak

2016 Okullar Ne Zaman Tatil Oluyor? Karneler Ne Zaman Alınacak?

Bu sene okullar ne zaman tatil olacak? Karneler ne zaman verilecek? Yaz tatili ne zaman başlayacak?

Yaz ayları yaklaşırken okul tatili de yaklaştı. Öğrenciler okulların ne zaman tatil olacağı konusunda meraklanmaya başladı. Peki 2015-2016 eğitim öğretim yılı ne zaman sonlanacak, okullar ne zaman tatil olacak? Bu sene 2015-2016 eğitim-öğretim yılı 28 Eylül 2015 tarihinde başlamıştı, 25 Ocak – 5 Şubat 2015 tarihleri arasında ise öğrenciler yarı yıl tatiline çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan çalışma takvimine göre yaz tatili bu sene 17 Haziran 2016 Cuma tarihinde başlayacak. Tatil planı yapan öğrenciler ve veliler Ramazan Bayramı’nın ne zaman başlayacağını da merak etmekte, bu sene Ramazan Bayramı 5 Temmuz Salı günü kutlanacak, bayramın birinci gününün salı günü olmasıyla, 9 günlük bayram tatili olasılığı doğdu, ancak bu konuda resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

KARNE HEDİYESİ TAVSİYELERİ

Karne günü yaklaştı. Anne babalar da çocuklarına alacakları hediyenin peşine düştü. Evde hayvan beslemek çocukların psikolojik ve sosyal gelişimine katkıda bulunsa da uzmanlar hayvanların karne hediyesi olmaması gerektiğini söylüyor. Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Çıtırık, barınakların böyle hediye edilip terk edilmiş hayvanlarla dolu olduğunu hatırlatıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nda her ay yüzlerce köpeğin kısırlaştırılarak bakımının yapıldığını belirten Nesrin Çıtırık, sahipleri tarafından sokağa bırakılan köpeklerin büyük bölümünün öldüğünü ya da barınağa çok zor alıştığını kaydetti. İnsanların karnesi iyi olan çocuğuna, sevgilisi veya eşine köpek hediye ettiğini belirten Nesrin Çıtırık, birçok kişinin buna hazır olmadığı için hediye aldığı hayvanı sokağa bıraktığını anlattı. Barınakta farklı cinslerden çok sayıda köpek olduğunu kaydeden Çıtırık, “Bunların üçte biri ev ortamına alışık, söz dinleyen köpekler. Bu köpeklerin çoğunun hediye verildiğini ancak hediyeyi alan kişi tarafından bakılmadığını düşünüyorum. Gerçek hayvansever bir canı sokağa terk etmez. Can hediye edilmez. Bakamıyorsanız almayın. Barınakta sahibi tarafından eşya gibi terk edilen, yaşlı gözlerle yeni sahibini bekleyen büyük çoğunluğu cins olan yüzlerce köpek var. Burada hayvanlar, aşıları yapılıp, kısırlaştırıldıktan sonra onu tekrar terk etmeyeceğine inandığımız yeni sahiplerine veriliyor. Köpek almak isteyen hayvanseverler mutlaka hayvan barınaklarına gitsin. Ancak çocuğunuza karne hediyesi olarak kesinlikle canlı vermeyin.”

“Onlar, bizim gibi karşısındakine bağlanan, acıkan, küsen, sevinen canlılar. Bir evcil hayvan edinmek, 14-15 yıl boyunca büyümeyen bebek sahibi olmak gibidir. İnsanlar çocuk sahibi olurken koşullarını nasıl değerlendiriyorsa, bir evcil hayvan sahibi olurken de aynı şekilde hareket etmeleri lazım. Ancak, insanlar sonunu düşünmeden karne, doğum, sevgililer gününde sevdiklerine evcil hayvan hediye ediyor. Evcil hayvan hediye edilen kişi, genelde onunla yaşaya hazır olmuyor. Daha sonra bu hayvan bir şekilde sokağa atılıyor. Sokaklar, cins kedi ve köpeklerle dolu. Hayvanlar sokakların vahşetine maruz kalıyor.”

Sözcü

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2016 Okullar Ne Zaman Tatil Oluyor? Karneler Ne Zaman Alınacak?

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş