Özel Ders
2016-LYS-Soruları-İnternette

2016 LYS Soruları İnternette

ÖSYM, LYS-2, LYS-5 ve LYS-3 oturumlarının soru kitapçıklarını ve cevap anahtarlarını internet adresinden yayınladı.

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) kapsamında 25 Haziran’da yapılan LYS-2’de fizik, kimya, biyoloji, LYS-5’te Almanca, Fransızca, İngilizce ve 26 Haziran’da uygulanan LYS-3’te Türk Dili ve Edebiyatı ile coğrafya testlerinin soruları ve ve cevap anahtarıÖSYM’nin internet adresinden yayınladı. Adaylar soruları inceleyerek tahmini netlerini ve puanlarını hesaplayabilir. ÖSYM ayrıca, LYS sorularının link dışında sosyal medyada paylaşılmaması konusunda adayları yaptığı bir duyuru ile uyardı. Duyuruda paylaşım yapanlar hakkında yasal işlem tesis edileceği belirtildi.

Soru ve cevap anahtarlarını görmek için tıklayın

ÖSYM uyardı: LYS sorularını sosyal medyada paylaşmayın

ÖSYM, sosyal medya hesaplarından 2016 LYS sorularını paylaşanlar hakkında yasal işlem başlatılacağını duyurdu. ÖSYM, 2016 soru ve cevap anahtarlarının telif hakkı kapsamında görsel, işitsel ve yazılı basında sadece link olarak paylaşılabileceği konusunda uyarıda bulundu.

ÖSYM’nin Twitter hesabında yer alan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Sosyal medya üzerinden 2016-LYS sorularını paylaşan hesaplar tespit edilecek olup hesaplar hakkında yasal işlem tesis edilecektir. 2016-LYS soruları telif hakkı kapsamında olup soru ve cevap anahtarı görsel, işitsel ve yazılı basında yalnızca LİNK olarak paylaşılabilir.”

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2016 LYS Soruları İnternette

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş