Özel Ders
2016-KPSS'de-İlk-Gün-Sona-Erdi

2016 KPSS’de İlk Gün Sona Erdi

Kamudaki (A) ve (B) grubu kadrolar ve öğretmenlik için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS) ilk gün oturumları sona erdi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen sınavın sabah oturumunda adaylara, genel yetenek ve genel kültür testlerindeki 120 soruyu cevaplamaları için 120 dakika verildi. Bu oturum saat 11.30’da sona erdi. Saat 14.00’te başlayan oturumda ise adaylara eğitim bilimlerinden 80 soruyu yanıtlamaları için 100 dakika süre tanındı.

22 Mayıs’ta gerçekleştirilen sınavlarla ilk günkü oturumlar sona erdi. KPSS, 29 Mayıs Pazar günü yapılacak iki oturumla devam edecek.

29 Mayıs Pazar günü sabah 09.30 ve öğleden sonra 14.00’te başlayacak oturumların süresi ise 160 dakika olacak.

Pazar sabah oturumunda adaylara hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30’ar, öğleden sonraki oturumda da çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30’ar soru yöneltilecek.

Değerlendirme

Bu haber işinize yaradı mı ?
User Rating: Be the first one !

Hakkında Ozan ÇORUMLU

Eğitimci. Yıllardır özel ders verir. Bilgiyi paylaşmayı sever. Bu siteyle amacı, her öğrencinin, hakkı olan eğitim hakkından ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlamak.

Buna da Göz At

Milyonlarca-Veliyi-İlgilendiren-Karar

Milyonlarca Veliyi İlgilendiren Karar

20Paylaşım Facebook’ta Paylaş2 Twitter’da Paylaş6 Beğen!3 Yorum Yaz2 Facebook Messenger’da Paylaş Pinterest7 WhatsApp LinkedIn0 Print0 …

Tartışmaya Katılın

2016 KPSS'de İlk Gün Sona Erdi

Share via

İletişim

Bu bölümden sitemiz hakkında yorum, görüş ve isteklerinizi, hak ihlallerini, Özel Ders ve Reklam/Sponsorluk taleplerinizi iletebilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmaz.

Teşekkürler!
Mesajınız bize ulaştı.
24 saat içerisinde size geri dönüş yapacağız.

Bunu arkadaşınla paylaş